Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   28 / 257
(#) FREDDI válasza epyn hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Ez nem egészen így van. Több valutanemet tarthatsz. Átválthatod a pénzt egyikről a másikra. Amíg pld. dollárban vásárolsz amíg elég az átváltott dollár fedezeted, abból vonja. Ha dollárban érkezik pénz, nem váltja át, hanem hozzáadja a dollár kontóhoz. Onnan akkor váltod át és arra, amire csak akarod, pld eurora vagy fontra. Az átváltott pénz abban a valutában van, csak a teljes számla kijelzésénél összesíti forintban, de azt is át lehet állítani bármire. Ha pld dollárra állítod, akkor abban összesíti a számla tartalmát.
(#) epyn válasza FREDDI hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

szerk*
Töröltem...nincs kedvem ezen vitatkozni.
(#) FREDDI hozzászólása Márc 6, 2012 /

Egy alapvető részéről nem beszéltünk, én nem tudom a többin hogy van, ez a premier számlán biztosan működik.

PayPal.JPG

(#) epyn válasza FREDDI hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Végülis,teljesen mindegy,mert mindig az aktuális árfolyamnak megfelelően lesz pénzed,forintban és egyéb pénznemben,amit mindig a forintodból számol át a currency convertere a PP-nek.
Hiába töltikézek én fel most 10ezer HUF-ot,nem biztos hogy az 1 hónap múlva is annyit fog érni.Ezzel kell számolni mindig.
Nekem egy a fontos:teljesen jól működik,és ehhez nem nyúl senki,csak az enyém.Pénzt én már nem is tartok folyószámlán,amim van az kápé,vagy megy fel PP-re.Lehet hogy nincs kamat és romlik az értéke,de más nem is élősködik belőle.
(#) Brown hozzászólása Márc 6, 2012 /

Pár oldallal előbb valaki azt írta Unión kívüli vásárlás esetén 150 ? alatti vásárlás vámmentes, de most egy másik oldalon azt olvastam áfát viszont fizetni kell.
"Postán rendelni rosszabb üzlet

Jóval alacsonyabb, csupán 150 euró (40 ezer forint) a felső határa a vámmentesen behozható árucikkek értékének akkor, ha EU-n kívüli webáruházból rendelünk bármilyen elektronikai eszközt. Az unión belülről való rendelés ez esetben is vámmentes, és az áfát is az eladónál, a forrásországnak kell megfizetni, hazai adó már nem terheli az eszköz ellenértékét.

Az unión kívüli üzletből rendelve korábban ugyan lehetett azzal trükközni, hogy az amerikai eladó céggel ajándékként adatták fel a megvásárolt csomagot, ezt mostanra helyi törvényi változtatások miatt már nem lehet kihasználni.A személyesen történő behozatallal ellentétben a postai rendeléskor a 150 eurónál olcsóbb, de 22 eurónál drágább eszközökre vámot ugyan nem, de a hazai áfát meg kell fizetni. Ha ennél drágább eszközt hozunk be vámot és áfát is kell fizetni - már ha a kiválasztott ketyere nem 0 százalékos vámmal importálható. Fontos tudni, hogy a vámot postai rendelés esetén a szállítási költséggel és eaz setleges biztosítással növelt összeg után számítanak, az áfát pedig a vámmal megnövelt értékre kell kalkulálni."

* Szerkesztve, a piros a modik színe !
(#) epyn válasza Brown hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Köszi,ez hasznos infó.
Csak épp a szám csempült le tőle...
Hallottam ezt-azt,szigoritották az import csomagok ellenőrzését,legfőképp Kinából.
Bár azt nem tudom,futárral küldött rendelésemet mennyire érinti ez,mert eddig gond nélkül átjöttek az áruk.
(#) nedudgi válasza Brown hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Ez egy RCfórumról való tavaly nyári hozzászólás idézete, nem tartalmaz minden információt. AZ Origo több mint egyéves cikkén alapul.

A Posta szerinti vám és ÁFA tételek.

Azt tudni kell, hogy az eBay-n megrendelt áruk nagy részét a kínaiak magánszemélyként adják postára.
(#) epyn válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Posta engem nem érint,mert azért fizetek többet,hogy 5 nap alatt ideérjen,ami 5/5 rendelésemből teljesült is.
Ez volt a DHL nemzetközi futárszolgálat.
Erre lennék kiváncsi,most mit változott ez,ha a csomag tartalma és a szállitó nem egyező adatokat jegyeznek.
Eddig még nem volt kibontás a vámál,tételes ellenőrzése a sárgás DHL egyenzacskónak,most lesz?
(#) kadarist válasza epyn hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Szia!
Az én kínai oszcilloszkópom csomagolását bizony kibontották. Ki kellett tölteni egy vámáru nyilatkozatot, értékkel, mindennel együtt. Mivel a csomagolásra a 150 Eurónak megfelelő érték volt feltüntetve, ezért nem kellett vámot fizetni, az adót meg nem firtatták. Ez is egy DHL-es küldemény volt és minden vámügyet a DHL vámügyintézőjével folytattam le e-mail és telefon segítségével. Mindez tavaly tavasszal történt.
(#) Brown válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A linkből azt olvastam ki ha magánszemélyként rendelek és magánszemélyként adják fel 45 ? ha cégként adják fel akkor 22 ? a vám- és áfa -mentes határ, efölött 150 ?-ig áfát kell fizetni, ami szerintem nem 25% mint a linken szerepel hanem 27% és az áfa alapja a postaköltséggel növelt összeg.
(#) nedudgi válasza epyn hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A vám és ÁFA azonos kell hogy legyen, akár postai akár futárszolgálat továbbítja a küldeményt
(#) fzalan hozzászólása Márc 6, 2012 /

Sziasztok!
A problémám a következő lenne: egy hete rendeltem két AVR ISP felprogramozót a gyártótól, Malajziából szállították. A minap kaptam e-mailt a DHL-től, hogy az árum megérkezett, azonban lehet, hogy kettős felhasználású terméknek minősül (katonai és polgári célokra is felhasználható). Tud erről esetleg valaki valamit? Találtam egy jegyzéket, de ez alapján egy 500GB-s vinyó is ebbe a kategóriába tartozna...
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:134:0001:0269:HUDF
Előre is köszönöm a választ!
(#) Paloczi95 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok!

Február 17-én rendeltem Kínából eBay-en egy kabátot. Ezt 21-én fel is adta az eladó, követési számot is kaptam. Viszont az utolsó frissítési dátum február 27-28-a. A Magyar Posta honlapján a következőt találom:

2012.02.23 08:30 201613(CHINA) Küldemény felvéve / Item accepted

2012.02.27 14:17 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad

2012.02.27 14:53 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad

2012.02.27 23:30 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad

2012.02.28 23:30 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad

Már alapvetően azt sem értem, hogy miért történt ennyiszer ugyanazon állapotra a frissítés. Azóta meg se kép se hang. Más tracking oldalakon február 27-e az utolsó frissítési állapot. (pl 17track.net-ről: Feb 27, 2012 2:17:00 PM Status: Departure from outward office of exchange, Location:BEIJING) Nem tudom, hogy aggódnom kellene-e, de kicsit azért aggódom. Nem azért, mert még nem érkezett meg, hanem mert napok óta nem változik az állapot. Szerintetek mi lehet?
(#) Szebence hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha én nem szeretnék mindig bemenni az Unicreditba, hogy pénzt tegek a számlára, akkor ez netes utalással hogyan bonyolítható le? Arra lennék kíváncsi, hogy mit kell írni a számlatulajdonos nevéhez. Ma az Unicreditben az ott dolgozó azt mondta, hogy a számlaszám tulajdonosa a következő: Bank of America NA Cash Management. Ezt kell beírni? Aki utalt már paypal-ra neten keresztül, mit írt be számlatulajdonosnak?
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Szia.
Eseti forint átutalást kell a netbankban kezdeményezni,GIRO átutalással.
Minden esetben forintot (HUF) utalj
Ezeket ird be:
Kedvezményezett neve:(töröltem az információt)
Kedvezményezett bankszámlaszáma :
(töröltem az információt)
majd az összeg forintban
a közleményhez pedig az azonositódat másold be,ez alapján fogják tudni,hogy Te küldted a pénzt.
Segitségként itt egy kép:

Névtelen.jpg

(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

De a kedvezményezett a paypal, nem? Miért törölted az infókat? Mindenkinek ugyanaz a számlaszáma van, csak az ID más.
(#) lesliegold válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

2012.02.24 11:52 (HONG KONG) Küldemény felvéve / Item accepted

Nekem összesen ennyi volt, se több, se kevesebb. Erre ma megjött a csomag. Ja és már látni kéne azt is, hogy átvettem, de azt sem mutatja...
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A kedvezményezett sorba azt kell beirni amit a paypal Topup ablakban látsz.
PAypal a kedvezményezett igen.
De Neked is van családi és kereszt neved,amit egy okirat kitöltésekor odairsz/odairnak,azt nem irhatják hogy szebence...A banknak is van egy hivatalos neve.
Mindent betű szerint,én ctrl +c-zni szoktam,de már el van mentve sablonnak.
Töröltem,mert én sem szeretném,ha az adataimat más csak úgy kirakosgatná egy fórumba,még akkor sem ha egyébként bárki utána járhatna.
(#) Paloczi95 válasza lesliegold hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A Hong Kong Post lényegesen gyorsabb, mint a kínai, de ez azért eléggé biztató, hogy még van esély rá, hogy ideérjen.
Csak nem tudom, mennyi idő a normális. Tudtommal most nincs Kínában semmilyen ünnep ami miatt késhetne.
(#) epyn válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Nekem 14-16 nap alatt értek ide.(HKP)
Ötből mind az öt ebben az intervallumban.
(#) Paloczi95 válasza epyn hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Akkor annyira még talán nem kell aggódnom, csak furcsa ez nekem. Mostanában már ide kellene érnie. Legkésőbb a jövő héten.
(#) Iceman válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Nekem is van függőben pár tételem. Úgy látszik, hogy a "Chinese New Year" alatt felgyűltek a csomagok.

Bővebben: Link
(#) Paloczi95 válasza Iceman hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Az ilyenkor nem számít, hogy Hong Kong Post, vagy Chinese Post? Persze, azt gondolom, hogy ugyanúgy nem dolgoztak egyiknél sem, de akkor nekem is ez lehet az oka a késésnek?
(#) Iceman válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Elképzelhető.
(#) karaszbandi válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Amcsiból egy hét alatt itt van, kínából egy hónap. Lehet, hogy a föld forgásiránya is hatással van rá?
(#) epyn válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Ez igy igaz.Egy munkahét alatt érkezett meg 3 rendelt árum is(légpárnás boritékos) USA-ból,pedig 15 napot irtak ki rá...
(#) Paloczi95 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Ezeket egyébként a postás, vagy az MPL-futár hozza ki? És ha nem vagyunk itthon hagy értesítőt?
(#) epyn válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Nekem a posta hozta,beledobták a ládába.Ha nagyobb méretű,akkor csomagként fogod kapni,arról meg hagynak értesitést.
Az MPL futár magyar forintért rendelhető belföldi jellegű szolgáltatás,úgy tudom
(#) Paloczi95 válasza epyn hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Értem. Hát ez nagyobb csomag, remélem tényleg hagy itt értesítőt. Nem szokása sajnos, mert rendeltem már pár dolgot így, egyszer sem hagyott itt értesítőt, csak akkor nem volt gond belőle, mert láttam a követési számon, hogy itt van a postán és bementem érte. Most viszont már akár elképzelhető hogy itt van, csak nem frissül a követési szám állapota.
(#) epyn válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

A tracking-re ne alapozz.Kinában elveszik,vagy egyáltalán ki sem jön onnét az infó.
Várod várod a frissitést,aztán csak csönget a postás/futár az áruval.
Sokszor jártam már igy,közel voltam a reklamációhoz is.
Mindig megérkezik,nem kell aggódnod!
Az esetek nagyon kis hányadában van csak gond,de akkor meg egyáltalán fel sem adták még,mert nincs raktáron és beszállitóra vár az eladó.Ekkor van hogy hónapok is eltelhetnek,mig te lemondasz róla.De aztán egyszer csak megjön.Ezek a tapasztalatok,nem a saját,hanem másoké.
üdv.
Következő: »»   28 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem