Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   30 / 45
(#) eSDi válasza eSDi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Bocsánat 470pF-al.
(#) eSDi hozzászólása Márc 2, 2012 /

A 15. lábat a 470pF-os kondin keresztül össze kell kötni a 19. lábbal és a közös pont megy az RCA-ra.
(#) abcdabcd hozzászólása Márc 2, 2012 / 1

Kíváncsiságból megnéztem a mindentudó lábkiosztás oldalt, mert Ricsi89 20-as lábat írt, te 19-eset, Bővebben: Link

A 20-as láb kompozit-IN, a 19-es kompozit-OUT, szóval a kábel melyik végén történik az összekötés attól függ, hogy melyik és a 15-ös közé kell a kondi
-a box oldalán kerül összekötésre, akkor a 19-eshez kell kötni viszont a tv oldalán akkor a 20-asra
(#) Ricsi89 válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Én azt írtam, hogy a tv oldalán nézve a 20-as. A box oldalán pedig a 19-es.
(#) abcdabcd válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Most így újra végigolvasva végülis igazad van, de ha esetleg másnak se egyértelmű(főleg annak tükrében hogy az ember lehet hirtelen nem gondolja végig, hogy egy ilyennél keresztbe van kötve a kimenet a bemenettel, és ha a kábelt megfordítja, akkor nem ugyanaz lesz a bekötés), ahogy nekem se volt feltétlen az, gondoltam leírom
(#) Ricsi89 válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Én fixen a tv-ben kötöttem össze, mivel a tv-t úgyis csak ezzel fogják használni. Ki lett próbálva dvd lejátszóval is, tehát nem kavart be semminek, így maradhatott fixen bent.
(#) Massawa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Itt azért némi bajok vannak.

A TV-ben a SCART bement meg kimenet is lehet, a set top boxban viszont csak kimenet.
Valamelyik német forrásban olyasmit olvastam, hogy az ö scart kábeleiken meg van jelölve az irány (honnan - hova).
Vorsicht, beide Kabel sehen gleich aus und unterscheiden sich nur durch Richtungsbezeichnung! ---- SCART

Na ilyet még én nem láttam a boltokban, ahol elvileg minden SCART kábel egyenes bekötésü (1-1 pin). Van amelyik teljes (minden csucs be van kötve, van amelyik nem, de ez lényegtelen).
A drágább boxokon több scart van (pl. az enyémen 3), de ott is meg vannak különboztetve, hogy melyik micsoda - a TV-be menö az mindig kimenet azaz a 20-as lábon van az FBAS jel kimenete igy az a 20-as lábra érkezik a TV-ben.
Olyan TV-vel már én is találkoztam, amelyiken a SCART csak kimenet volt (ma sem tudom, hogy mire kellett a kimenet).
(#) abcdabcd válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Kimeneten keresztül lehet felvenni pl videóval, bár szerintem ez legalábbis Magyarországon nem nagyon terjedt el...
(#) thoger hozzászólása Márc 6, 2012 /

Nah bocsánat a késői válaszért.
Valóban a megoldás a 75 Ohm lett, csak én elbénáztam és nem jól kötöttem be, de köszönöm a figyelmeztetést "abcdabcd"-nek.
És annak a felhasználónak aki először vetette fel a 75 Ohm ötletét.

Remélem másnak is menni fog.
(#) kadarist válasza thoger hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Szép csapatmunka volt!
(#) abcdabcd válasza thoger hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Na örülök, hogy működik és akkor így végre a neten megtalálható a probléma megoldása, én ugyanis angolul is rákerestem, hogy ilyen boxhoz mi kell, hogy régi tv-vel működjön gyakorlatilag semmi használhatót nem adott a kereső, még csak közelit se!
(#) Inhouse válasza thoger hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Idézet:
„És annak a felhasználónak aki először vetette fel a 75 ? ötletét.”

Szívesen!
Valahogy könnyen elérhetővé kellene tenni azoknak, akik így jártak és azóta videón keresztül nézik a beltéri képét...

Üdv
Inhouse
(#) Hadházi Zoltán hozzászólása Márc 26, 2012 /

Sziasztok Zoli vagyok Italy ból Rablandból!! Kihoztam egy UPC t hogy majd itt beállítom a thor ra mint tavaly!! de most van egy kis probléma nem találok jelet úgy mint tavaly!! van itt egy hegy pont déli irányban van sipolós ledes kütyüm is így sikerült már valahogyan nagyjából irányba állítanom de nem vagyok benne biztos hogy csak az a baj hogy itt ez a hegy !! valaki mondja már el nekem szájba rágósan hogy az iránytű (iphon4 es ) mit kéne hogy mutasson mert nekem azt mondta a upc szerlő hogy déli iránytól kb 25 30 cm a fejtartó iránya és majdnem egyenes a tányér !!na most a sípolós eszközzel belőttem szerintem az irányt de létezik hogy kell egy jel erősítő is hozzá?? valaki segítsen mert szeretnék tvt nézni itt kint is !! tavaly is össze jött!! előre is köszike sziasztok!!!
(#) Hadházi Zoltán hozzászólása Márc 26, 2012 /

Bocsánat az le maradt hogy ez egy humax ud fox beltéri és egy alap méretű tányér amit adnak a magyarnak ha rendel egy upc t magának!! nem tudom hogyan kell megnézni mekkora ha valaki megmondja hogyan kell megmondom mekkora!! eléggé kezdő lennék ez ügyben !! viszont van itt a házon egy tányér ugye mint mondtam olaszban vagyok arra lennék kiváncsi hogy az ölasz műholdnak is arra kell állnia mint a magyarnak? és ha arról a tetőn lévőről jön jel akkor a magyar beltérivel tv zhetnék e?? ja azon a tetőn lévőn van egy erősítő is a neve FR MBX5750 ES LEFOTÓZTAM hogyan van bekötve!! SEGÍTSÉGGG!!
(#) zolika60 válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Azt nem tudom, hogy van-e ott jel, de az biztos, hogy az itthoni irányhoz képest eltérés van. azt sem tudom, hogy hány fok, de ha a beltéri itthon be volt állítva, tedd egy adásra és forgasd lassan ha jól sejtem balra. Próba szerencse.
(#) karaszbandi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

A beltérivel az életben nem fogod beállítani!
Kell neki 3-5 másodperc mire rááll a jelre. Addig már régen arrébb vagy.
Fogd a műszered és állítsd az antennát jel maximumra! Oldal irányba először utána függőlegesen. Lehet, hogy találtál jelet, de biztos nem az a műhold, ha maxra vagy állítva. Keresd a mellette lévőt.
Mikor látott a beltérid utoljára jelet? Lehet, hogy a kártyád is áll már.
Legyen TV-re kötve a beltérid és keress egy szabadon fogható csatornát rajta a 200 fölötti részben. Azok jönnek leállt kártyával is. Keresd meg az U román zenecsatornát. Utána állítgasd a tükröt.
Jobban jársz, ha megkeresed a leg nyugatabbra lévő műholdat és onnan jössz kelet felé. Az iránytű olyan 200fok körül kellene, hogy mutasson. A fejet is forgasd el ha szembe állsz a tükörrel az óra járásával ellentétesen a függőlegestől kb 8-10 fokkal.
(#) Hadházi Zoltán válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

szia köszi a válaszodat!! sokat nem tudtam meg belőle!!! otthon soha nem volt még be állítva csak talán a szerelőnél!! tavaly ilyenkor volt itt kint beállítva de azóta elment belőle az összes adó nem tudom egyikre sem tenni!! azt kellene tudnom igazából hogy itt ahol vagyok olaszország rabland ban mi lenne a pontos beállítási érték fokokban!! köszi szépen
(#) zolika60 válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 26, 2012 / 1

Idézet:
„A beltérivel az életben nem fogod beállítani!”
Azért nekem néhányszor sikerült már.
(#) StMiklos válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 26, 2012 / 1

Szevasz!
Már hogy a fenébe ne lehetne műholdvevővel beállítani!
Persze tudni kell a hogyanját.
De itt a segítség!
http://www.dishpointer.com/
Ide beütöd a GooglleEarthból kinézett koordinátáidat (vagy rábökéssel jelölheted ki?), meg hogy melyik holdat "néznéd" (W0,8 Thor) és a Googlee térképre kirakja, merre kell állítani.
Iránytűre is ad adatot, meg elevációra, itt a mágnesest kell figyelembe
venni.
Sok sikert! Türelem és menni fog, csak lassú mozdításokkal!
Üdv: StMiklos
(#) Action2K válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 26, 2012 / 1

Szia! Ha a fentiek alapján sikerül beállítanod, s az ingyenesek már mennek is, a szoftver is friss, s már csak a kártyát kell újra éleszteni, írj privit, segítek benne.
(#) Hadházi Zoltán válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Köszönöm szépen a választ extra szupi amit küldtél!! már csak be kellene állítani!!
(#) Hadházi Zoltán válasza Action2K hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

O k rendben! köszönöm előre is nagyon rendik vagytok!! már csak rajtam múlik remélem sikerül holnap neki állok!!!
(#) Hadházi Zoltán válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

tiszteletem kedves Miklós úr!! most próbálgatom az antennát állítani de nem igazán tudom merre kellene állnia! azt a programot megnéztem amit küldött de nem nagyon tudom értelmezni gyér angol tudásom miatt !! van itt egy probléma hogy a telefonomban van az iránytű és néha össze vissza mutat nem tudom pontosan megállapítani hol van dél ezt a fok értéket írja de ezt mindig:46*40'25"É a (csillag a fok lenne) 11*3'41"K itt vagyok én és itt lenne az antenna is ha esetleg megkérhetném hogy nézze már meg nekem az ön által küldött programban hogy ugyan merre kellene állni a tányérnak!! a cím: Italy, Rabland, Max Valier 12. elvileg azon ott látszik hogy van ott egy ház na most az én értelmezésem szerint át kellene mennie a jelnek a házon de azt ugye nem lehet!! nagyon megköszönném ha tudna segíteni nekem!!és esetleg szájbarágósan leírná hogy mit kéne tegyek!! nöszönöm szépen!!
(#) kadarist válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Szia!
Hol laksz te pontosan? Bővebben: Link A műholdképen a déli irány lefelé van.
(#) Hadházi Zoltán válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Szia köszi a gyors választ !Én a Via Max Valier ben lakom az utca végén tehát a kis piros pöttytől följebb és egy kicsit balra ! és az utca vége az a jobb oldali vége zsák utca!!
(#) kadarist válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Na hát akkor tudod is a déli irányt.
(#) karaszbandi válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Én leírtam, hogy mit és hogy csinálj! A déli iránytól nyugatra kb10-15fokot.
(#) pucuka válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 27, 2012 / 1

Your Location Az ön helyzete szélesség, hosszúság olyan formában ahogy a feliraton látszik.
Satelit name a műhold neve azé a műhold(ak)é, amelyiket venni szeretnéd. Az ehhez tartozó koordinátákat automatikusan számolja.
Dish Setup Data a tányér beállítási adatai. elevation, emelkedés, ennyi fokkal kell a vízszinteshez képest megemelni a parabola főnyalábját, irányát.
Azimuth (thrue) A déli iránytól való eltérés, valódi, elektronikusan GPS adatokból számolva
(magn) Mágneses iránytűvel mérve.
LNB skew nem fontos a fejegységet forgatni a polarizációnál van jelentősége.
Ezeket az adatokat beállítva a finomhangolás a beltéri egységgel elvégezhető.
Az antennát úgy kell elhelyezni, hogy ebben az irányban a lehető legszabadabb kilátás essék, ha nem, akkor a vétel jelentősen romolhat.
(#) karaszbandi válasza Hadházi Zoltán hozzászólására (») Márc 27, 2012 / 1

A számítások szerint 196,5 fokra kell irányítani az antennát (180fok a déli irányod). A fejet 11fokkal elforgatni. Az emelkedési szög 35fok.
De NE beltérivel állíts csak, hanem a műszer is legyen rajta!
(#) Hadházi Zoltán válasza pucuka hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Köszi a választ !! most már jobban értem a dolgot!!viszont itt van előttem egy hegy és egy pár fa is !a hegy kb 1 km re van és a fák azok meg 10 20 méterre a tányértól!!írtad hogy a beltéri vel be lehet állítani az mit jelent hogy bekapcsolom,és az antenna beállítás menüben nézem a két kis csíkot hogy meg jelenik e a jel ugye? vagy? UPC ről beszélek!!! humax os doboz!vagy van ott még valami trükk is? tavaly olyan egyszerü volt beállítani mert nem volt semmi az útjában!!a tányérom 55széles és60 magas kicsi tányér!!
Következő: »»   30 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem