Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   8 / 40
(#) Georgee válasza Baricz hozzászólására (») Aug 26, 2007 /
 
(#) Baricz hozzászólása Aug 29, 2007 /
 
kosssz DjGeorge sokat segitettel
(#) csaadaam hozzászólása Aug 31, 2007 /
 
Hali!
Van nekem egy füstgépem. Hozták, maradt. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám beüzemelni. Van rajta egy DIN csatlakozó, gondolom, itt kellene neki megadni a vezérlést. De hogyan? Itt van pár kép róla:

* A már nem működő linkeket töröltem. Action2K

A segítséget előre is köszönöm, amennyiben sikerül működésre bírni, felajánlom a Homár Clubnak!
(#) DJ_Tacee válasza csaadaam hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
Ha esetleg arra vetemedsz hogy eladnád, kérlek keress meg itt privátban, vagy az adatlapomon található email címen, vagy a honlapomon vagy ahol akarsz ) Köszi.

Jól látom a címkén hogy SCH-ből származik? A logo ezt mutatja!
(#) source2 válasza csaadaam hozzászólására (») Aug 31, 2007 / 4
 
hi

Ezen a fórumon, ezt tárgyalják ki sztem:


Bővebben: Link

üdv
(#) source2 válasza source2 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
melléklet, elméletileg ez a bekötés, miután írta hogy kipróbálja nem írt vissza.
(#) csaadaam válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Szept 1, 2007 /
 
Igen, a felújítás miatti ÚjVár kirámolásból származik, kidobták volna de sikerült megmenteni. A Terminusba költözött át a közösségi élet, most lett kész a Homár Club a C épület pincéjében...
Szóval ha működni fog akkor visszakerül a SCH közösbe
(#) borvendeg hozzászólása Szept 1, 2007 /
 
Hello mindenki Én is szeretnék építeni egy füstgépet.Ugy képzeltem el hogy szétszedtem egy automata kévéfőzőt és annak a kazánját szeretném felhasználni mellékelek képet róla. A kérdésem az lenne hogy mekkora hőmérséklet lehet ebben a kazánban?és hogy megoldható e ezzel a füstgép és hogy mekkora füstöt lehetezzel csinálni
ui.:600W-os a kazán
(#) borvendeg hozzászólása Szept 1, 2007 /
 
Senki nem tud segíteni?
(#) Georgee válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
sokmindentől függ a dolog...
(#) Georgee válasza csaadaam hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
www.djgeorge.extra.hu itt nézz szét a kapcsirajzokközött fennt van egy füstgép kapcsi... szerintem eléggé egyszerű jószág.. Ennél a csatlakozónál elvileg ugy van hogy a kétszélső csatival sorba kötsz egy glimm lámpát,ami állpotjelzőként működik és a kapcsolót bevezeted a 3 (középső csatlakozóba. elileg minden gépnél ígyvan...

kapcs.JPG
    
(#) borvendeg válasza Georgee hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
például? Végigolvastam az egész topicot ebből azt vettem ki hogy elvileg meg lehet csinálni csak azt sem tudom hogy egyáltalán egy kávéfőző kazánja felfűt e 300 fok-ig.
(#) source2 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
hi

Én kételkedem, hogy ez egy egyszerű NE555 felépített áramkör lenne .... 2 panel alkotja a vezérlőt "szendvicsbe" rakva.

üdv
(#) Travolta válasza source2 hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Az se elképzelhetettlen, hogy DMX vezérlése van.
(#) nor-el válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Borvendeg, én is legelsőnek ebből akartam készíteni, de szerintem ez a módszer nagyon pocsékolja a folyadékot, na meg a folyadék bevitelét hogyan gondoltad megoldani?
Valahogy be kell fecskendezni. Minnél kisebb cseppekben. Nézd meg visszamenőleg, hogy én milyet készítettem, leírtam az elvét is. Az a tutti.
Szerintem felejtsd el ezeket a módszereket (vasaló, kávéfőző). Hidd el nem oké, tapasztalatból mondom.
Ha v.mi kérdésed van szivesen segítek.
(#) Georgee hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
Fűtőszálköré tekersz vékony rézcsövet kb 1-1.5 méter hosszú és rápakolsz egy hőkapcsolót a cső végére folytást teszel. Ablakmosó szivattyúval fecskendezed be ez működik.
(#) Georgee válasza Travolta hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Elvileg azzal a kapcsival ami bele van pakolva, füsterősséget megilyet szabályozhatsz szeritem... De a din csatlakozónál is ugyanugy van mint a többi csatinál (bekötésre gondolok)
(#) borvendeg válasza nor-el hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Ok kösz a választ akkor aszem igy lesz csak gondoltam itt van ez a kazán akkor ezzel egyszerűbb lenne és te mijen vastag rézcsövet ajánlasz és hollehet ilyet venni?
(#) source2 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
hi

szerintem a szabályozás az abból ál hogy 2-10V adsz a bemenetre feszt és ennek függvényében szabályoz

üdv
(#) nor-el válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Én 4*2-es vörösréz csövet használtam de lehet 5*3 is. A hossza kb 6 méter legalábbis amennyit én rátekertem. De láttam Dj George 1-1,5 m között mondja, hát biztos lehet úgy is.

Azt, hogy hol lehet venni. Debrecenben tudom, ha érdekel ?
(#) borvendeg válasza nor-el hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
kösz a választ nos én ugy értettem hogy hol lehet venni hogy milyen típusó üzletben pl.:a hűtőszerelők is használnak vmilyen vörösréz csövet de nem tom ilyen méretben van e?
Jah és az volna a kérdésem még hogy csak feltekerem a vörösrézcsövet egy hengerre majd leveszem róla és beleteszem a közepébe a fűtőszálat és kész is? mert ennek igy nem vmi jó a hőtárolő képessége ergo ha belenyomom a folyadékot akkor lehűl... Nekem vmi böszme kellene mert egy helyiséget meg kellene tölteni ugy hogy ne lehessen látni semmit
(#) nor-el válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Nos én itt vettem http://www.oroszbt.hu/

Az összerakásról meg olvass vissza, mert már leírtam egy párszor.
(#) Georgee hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
elvileg van benne egy 555 amivel tudod állítani a fújási időt a várakozási időt és a füstnek a kifújási távolságát (az utóbbi az amit te is irtál)
(#) borvendeg válasza nor-el hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Ok megtaláltam a képeket is a kérdésem még az hogy a hőérzékelőt hova tetted erre az egész lehegesztett csőre kívülről? a másik az hogy most akkor hány fokosnak kell lennie mert ha jól emléxem de nem biztos akkor az ólom olvadáspontja is 300fok körül van meg én nem nagyon szeretném kiönteni ha nem öntöm ki akkor mi baja lehet?
(#) Baricz hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
sziasztok nagyabol keszul a fusgepem, de elkelne egykis segitseg mijen anyagot ajltok a kazan szigetelesere amit konnyen lehet beszerezni ja es a hokapcsolot a cso melyik vegere rakjam ra ? elore is koszi
(#) nor-el válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 3, 2007 /
 
Én a hőkapcsolót a kazán tetejének a közepére tettem.(vasló) Szerintem nem kell 300C-fok. Én elsőnek alut akartam bele önteni, csak azt egy kicsit húzósabb felmelegíteni. Legalább is ilyen mennyiségben. Házi körülmények között. Így hát maradt az ólom. Azért kell, mert hát mi adja át a fűtőtestről a csöveknek a hőt
(#) nor-el válasza Baricz hozzászólására (») Szept 3, 2007 /
 
A kazán szigetelésére először isolitot tettem, de az nyeka, megégett. De végül üvegszalagot tekertem rá. Festék boltban lehet kapni 20méteres kiszerelésben.
Nekem ez bevált.
Jó építést mindenkinek. Kitartás
(#) borvendeg válasza nor-el hozzászólására (») Szept 3, 2007 /
 
ok ezt eddig vágom Még egy utolsó kérdés és utána békénm hagylak Te milyen hőelemet használsz hány foknál kapcsol le? mert ugye ha a külseén méred a hőmérsékletet akkor a belsejében sokkkal több lehet gondolom én de lehet hogy roszul
(#) Georgee válasza Georgee hozzászólására (») Szept 3, 2007 /
 
Időközben meglestem a képeket rendesen... A NYÁK-ra az van rágravírozva, hogy TEMP Controller magyarul hőmérséklet szabályzó. De nem nyit megminden képet Valószínűleg a távirányítón egy poti segítségével tudod ezt állítani. De ha találok kapcsit megosztom veletek.
(#) nor-el válasza borvendeg hozzászólására (») Szept 4, 2007 /
 
A hőérzékelő egy vasalóból van kiszedve Állítható a hőmérséklet. Jól gondolod a belsejében valóban nagyobb a hőmérséklet. Elég jól nyomja a füstöt úgy, hogy a hőérzékelő nincs is feltekerve csontra. Ha gondolod elküldök egy videót róla az e-mail-edre
Következő: »»   8 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem