Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   300 / 1131
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Ennél egyszerűbb megoldás is van azért, a hangkártyákon jelen lévő EM zaj az fülhallgatós használatnál sem szokott zavaróan nagy lenni a műsorjelhez képest, akkor erősítőre vezetve sem leszaz, pláne, ha halkra van tekerve. Ha iylenkor nagyobb a zaj, az földhurokra utal, amit a külső hanghártya nem feltétlenül orvosol, egy egyszerű és olcsó izolátor viszont igen.
(#) abyka1979 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Minden rendesen földelve van.
Gépház oldala rajta van.
Táp vadi új, DELTA 790Wattos.

Esetleg ezt ha megvenném,egy 1,5méteres usb hosszabítóval?

Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
1500 ft-ért én semmilyen hangkártyát nem vennék, soha, semmilyen célra.
De persze egy kísérletnek nem rossz, hiszen elég olcsó...
(#) abyka1979 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Én is kísérleti célra gondoltam,mert ilyen áron egy próbát megér.
Ha beválik veszek egy komolyabbat.
(#) _ampervadasz_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia. A dugalj is földelve van, és egy helyről veszed a feszültséget?
(#) abyka1979 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Igen egy helyről,és földelt a dugalj.
(#) _vl_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Akkor csak az alternatív ötletek rövidrezárására: az 50Hz ugye nem szól a sok zaj mellett? Mert ha igen, akkor azt kéne előbb elhárítani.
(#) _ampervadasz_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Nekem régen volt ilyen problémám, de ott a probléma magából a tápegységből fakadt, oszcilloszkópon élég rodna fürészjeles volt a jelalak, amin a "TTL rángatózás" is mutatkozott aztóta semmi bár ott komoly problémája volt a tápegységnek mert "elköltözött a primer oldali vezérése egyik fele a kukába" ami magyarázta az instabilitást és az alulteljesítést is.

Egyébként mihez kell ekkora táp?
(#) abyka1979 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Haver pc-s boltban dolgozik és olcsón hozzá tudott jutni a kicsikéhez....
De a táp tuti jó.Próbáltam előtte masikkal is de ugyan az.
A proci,vagy a vinyó hangja hallatszik bele ahogy dolgozik.
Ha lemegy a proc. terheltsége 5-6%-ra a zaj is alább hagy.
(#) abyka1979 válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Alaplap+ram
(#) abyka1979 válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
vga a helyén......
(#) szilva hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
Üdv!

Van nekem egy Toshiba L40-es laposom (amiben sajnos az akku már nulla perces, de szerintem nem ez a bajom okozója). A probléma az, hogy ez a gép a fiamnál működött még pár héttel ezelőttig (Win XP és Win 7 is ment rajta), de az utóbbi időben panaszkodott, hogy nem lehet kikapcsolni, mert leállás után 2 másodperccel bekapcsol, és csak az akku kiemelésével lehet teljesen kikapcsolni. Teljesen friss install Win-ből vagy Ubuntuból is ezt produkálta. Gyanús volt, hogy esetleg az alaplapi elem merülhett le, de azt mérve majdnem 2.8V, és nem felejti az órát sem.

Néhány hete aztán laptopot cseréltünk, az én Toshiba L300-asomba betettük a fiam vinyóját, azzal tökéletesen működik minden. Az én Ubuntus vinyóm bekerült az L40-be, és sajnos nem tud kikapcsolni. Hosszú powergombnyomással lehet kikapcsolni egyedül úgy, hogy ne induljon újra.

Ma kipróbáltam, hogy a "shutdown -H" normálisan lefut, és ott lehetne hosszú gombot nyomni, csak valahogy meg kellene magyarázni az Ubuntunak, hogy ez legyen nála a kikapcsolás módja. Ezzel együtt tudnék élni.

Tud valaki tippet adni arra, hogy mi okozhatja a hibát, érdemes-e megpróbálni javítani vagy javíttatni, illetve az Ubuntu konfigját hol lehetne megváltoztatni a shutdown miatt? ELőre is köszönök minden segítséget!
(#) _ampervadasz_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
"Nem tudom de" nekem mégsem úgy tűnik:
Idézet:
„Ha lemegy a proc. terheltsége 5-6%-ra a zaj is alább hagy.”


A CPU nak már csak azért sem lehetne (ennyire) hallani a zaját, mert neki külön PWM köre szokott az alplapon, bár azt nem tudom a tiéd hány éves.

A tápegység is áramgenerátoros módban működik, az az a terhelés arányában állandó marad a feszültség a fogyasztó kapcsain, amivel a tápegység új korrigál, hogy változtatja a primer oldalon a vezérlő frekvenciát, a terehelés függvényében.

Az ilyen noname tápegységekre adni nem szabad, többnyire azért irnak rályuk ilyen értékeket, mert a vásrló megveszi, és azt hiszi, hogy ilyen jó, na meg ez a gépének kell, meg úgy sem fogja tudni kihajtani mert nem ért hozzá, nem tudja kimérni, neki is csak ezt mondták, aztán csak 160 - 180W -ok csordogálnak a valóságban 230 - 250W csúcsokkal, amit a tápegység "jól" is fog viselni 1-2 évig, de amint a natív értéken terhelnéd, akkor két hónapot sem adnék annak a tápnak a meghibásodására.

Megoldást jelenthet a te esetben az osztott tápkörös tápegység, ahol a CPU, az alaplap és a perifériák is tülön tápcsatornán horpasztanak, így egymás zajai, rángatózásai nem szólnak bele a másik eszköz működésébe. Leginkább tuningpotenciálos gépeknék javallott, de a hangkártyád esetében is hozhat változást.
(#) abyka1979 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
"Az ilyen noname tápegységekre adni nem szabad"

NO NAME a DELTA???
Na ne viccelj........Bővebben: Link

""A Delta Electronics, mint a világ legnagyobb mennyiségben tápegységet gyártó cég, nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Neves cégek több éves rendszeres beszállítója, mint például: Sony, Acer, HP, IBM, Siemens stb. Ezek a cégek már megtapasztalták az igen kedvező ár/érték aránnyal bíró termékek megbízhatóságát és hosszú élettartamát. A Delta Electronics tápegységek egységesen 3 év garanciával rendelkeznek, mely kiemeli a többi belépő szintű kapcsoló üzemi tápegységek közül.""
(#) karaszbandi válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Hidd el, hogy nagy nevek mögött is ott a gagyi!
(#) Signal válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Idézet:
„A tápegység is áramgenerátoros módban működik, az az a terhelés arányában állandó marad a feszültség a fogyasztó kapcsain, amivel a tápegység új korrigál, hogy változtatja a primer oldalon a vezérlő frekvenciát, a terehelés függvényében.”


Nem pont a frekvenciát, hanem a kitöltési tényezőt (impulzusszélesség-moduláció, vagyis PWM).

Továbbá, ha már szakmai fórum, talán illene utánanézni az ideális feszültségforrás fogalmának (ld. belsőellenállás például).

Mert ez azért elég durva fogalomzavar, hogy áramgenerátornak nevezni a feszültséggenerátort: középiskolás tananyag. (Azaz egy szó: általános iskola.)
(#) _ampervadasz_ válasza Signal hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Általános iskolára egy szónál azért töbet írnék: Véletlenül forditottját írtam mint amire gondoltam ennyi, a többiben igazad van ennyi.
(#) _ampervadasz_ válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Azt nem tudtam, hogy a DELTA ilyen nagy márkának számít, mindegy, viszont amit írtam az általánosítás volt a pc tápokkal kapcsolatban, nem kifejezetten egy márkára éleztem ki a véleményem, hiszen még a saját tápom márkáját sem írtam le és nem kezdtem el fényezni sem.

Lehet egy tápegység akár sony is ha egyszer olcsó, akkor az nem fog sokáig szolgálni
(fogyasztói társadalom alappillére).
(#) trudnai válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia Szilva!

Az jutott eszembe, hogy hatha az elem merultsegi szintje ebreszti fel a gepet? Ugyanis nehany power stiingsnel ezt be lehet allitani, tehat, hogy ha kritikus a merultsegi szint, akkor hibernaljon alvas helyett (mar ha altatjatok a gepet). Ilyenkor ugye a gep felebred es elvegzi a hibernalas (diszkre irja a memoria tartalmat), majd teljesen kikapcsol. Elso korben ezt jarnam korul.

Masodik pedig az lenne, hogy fordumokban korbe neznek hatha irnak hasonlo hibakrol -- reges-regen, a messzi galaxysban a Linuxonak eleg nagy gondjaik voltak az ACPI beallitasokkal, nem tudom egy ujabb frissites nem hozott-e vissza valami problemat 10 evvel ezelottrol, amit esetleg egy downgrade-el ki lehet kerulni?
(#) szilva válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Sajnos nem hiszem, hogy ilyen baja lenne. A másik, nagyon hasonló hardverű gépben a Win és a Linux is azt csinálja, amit kell neki. Most próbképpen teljesen levettem az akkupakkot a laposról, de így is ugyanazt csinálja: a shutdown végén leáll a gép teljesen, elalszik a zöld LED, ami a bekapcsolt állapotot jelzi; aztán kb. 2 másodperc múlva bekapcsol, teljesen úgy, mint amikor a gombját megnyomod, hogy elindítsd.

Ha a Linuxot úgy állítom le, hogy ne kapcsolja ki a hardvert, hanem csináljon egy halt-ot a folyamat végén, majd ezután én hosszú gombnyomással erőszakkal kapcsolom ki a lapost, akkor nem akar feléledni. Nekem ez így elfogadható lenne, csak rá kellene beszélni az Ubuntut, hogy a standard shutdown az ilyen legyen.
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia!
Véletlenül nem a kapcsoló romlott el?
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia!
Az attól függ mire használja.
Nekem nemrég volt hasonló problémám. Nálam is kihallatszott mindenféle zaj ,még az egér mozgatása is (erölködő 3/4 re tekerve). Beletettem egy Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM) kártyát és minden tökéletes. Biosban letiltottam az AC97'.et .Nincs zaj, nincs surrogás, zizegés.Maxra hajtva is csak az erőlködő saját zaja hallatszik meg a kábelé.Ez viszont érdekes.Az erősítőbe bedugott, lógó kábel műanyag szigetelését megfogva 50Hz brumm jelentkezik.(bolti jack-rca átalakító)Régebbi ,maszek gyártású viszont tökéletesen csendes.
(#) szilva válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Nem, az működik. Megnyomva feljön a Linux választós panelje, hogy mit akarok (így van beállítva, hogy kérdezzen rá). Mellesleg a hosszú nyomás is működik, meg amikor ki van kapcsolva a gép, akkor is ezzel a gombbal lehet bekapcsolni. Egyetlen nyomógomb van a laposon (power), nincs más (pl. suspend).
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia !
Tudom, nekem is L40-s van!
Akkor sajna nem tudok segíteni.Esetleg nem kapcsoltad be a hálózatról való ébresztést ?
Nincs több ötletem.
(#) szilva válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Nekem a bolti kábelekről megvan a véleményem, sajnos egyre rosszabb. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a gyári kábelben nem árnyékolt erek vinnék jelet, hanem mondjuk olyanok, amilyenek általában a fülhallgatók kábeleiben vannak: különböző színű zománcszigeteléssel ellátott erek simán összesodorva.

Én már ott tartok, hogy a sima, RCA-RCA kábeleket is magam gyártom le, mert akkor tudom, hogy mi van benne és hogyan van összerakva. Találkoztam mostanában olyan kábelekkel, amikben valami forraszthatatlan vas (vagy nem is tudom, miből lehetett) belső ér volt a csatlakozóhoz "préselve".
(#) szilva válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Ma csináltam a BIOSban egy default érték visszatöltést, és az összes riasztást, ami a teleppel meg powerrel kapcsolatos, letiltottam. Sajnos a helyzet változatlan.
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Megnéztem a BIOS-t.Alapból ki van kapcsolva,az ébresztés.Sajna ennyire tellet.
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Tökéletesen igazad van.Találkoztam olyan hosszabbítóval amihez hozzáértem fáziskeresővel parázslott a glimm.Csak az volt a baj hogy a védőföldön a ,szigetelésen a gépházon mindenütt jelen volt valami kóbor (nem János) .Az évé relé viszont meg sem szólalt.
Ja a kábel brummot úgy oldottam meg hogy betekertem alufóliával és letesteltem .Átmenetileg.
(#) didyman válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Ne vigyük már félre. Az a Delta egy jó táp, nem amiatt fog zajongani a gépe.
(#) didyman válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
A 2,8V régen rossz. Sok deszka bőven csinál hülyeségeket ekkora CMOS-táp feszültségen, pláne, ha az akku is döglött már és nem tudja áthidalni a tápellátását a CMOS-nak az alaplap innen. Ha nem az elem a büdös, akkor az energiagazdálkodás vezérlője, vagy a power gomb környezete, esetleg maga a gomb a hiba oka.
Következő: »»   300 / 1131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem