Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   301 / 1127
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
A gomb látszólag jól működik, az óra és a beállítások nem felejtődnek. Egyébként olyan elem van az alaplapon, mint egy óra gombelem, csak éppen ráhegesztett és az alaplapba beforrasztott fülekkel. Azt sem tudom, mi a típusa, hol lehet ilyet szerezni.
(#) didyman válasza szilva hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Az óra (RTC) egy tök önálló terület, a PM-hez és a CMOS SRAM tartalmához semmi köze, ahogy a két utóbbinak sem egymáshoz-a tápellátásukon kívül. Az egész cubehörre adnak meg egy garantált minimumot, ez Intel déli hidaknál valahol 2,1V körül van. Az elemtől a hídig viszont rendszerint van egy dióda, egy ellenállás-máris elegendő 2,8V esetén, hogy ne legyen megbízható az ellátás, aztán a PM meg ettől független áramkör. Az elemen lesz típus. Esetleg a zsugorfólia alatt. Kaphatóak, forrfüllel, anélkül (de ráhegesztik egyes helyeken igény szerint). Próbát megérne, ha máshogy nem, akkor alaplapi foglalat, vezetékkel, benne egy terhelten mérve jó elemmel.
(#) dereje hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám,hogy adott egy ASUS P5P800 deszka,benne Radeon 9550 128MB és 2db Kingston 512MB DDR400-as duálban. Ez az összeállítás tökéletesen működik,de vettem bele 2db Kingmax 512 DDR400-ast és amikor beletolom őket a slotba,egyes dolgok,konkrétan böngészős játékok lefagynak és az újraindításon,ill.kikapcsoláson kívül semmire nem reagál a gép.Ha kiveszem a Kingmaxokat,újra tökéletes. Nekem az is érdekes,mivel laikus vagyok,hogy mi a különbség a 16 chipes és az egy oldalas 8 chipes DDR400-as 512-es modulok között?
(#) _vl_ válasza dereje hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
És itt mi is a kérdés? Hogy mi a különbség?

A különbség az, hogy az egyikkel megy a géped, a másikkal meg nem. Még azt megnézheted, hogy csak az újakat belerakva a régiek helyére, mennek-e. Ha nem, akkor visszavinném őket a boltba...

Az is simán lehet, hogy az egyik párral is megy, meg a másik párral is megy (külön-külön), de a négy modul együtt már sok az alaplapnak. Ilyen is létezik.
(#) dereje válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszike! Ez volt a gondom! 4GB memót szerettem volna a gépbe és eredetileg a 2db 512-es 16 chipes Kingston van benne duálban évek óta. Amikor beletettem a két nyolc chipest,még nem vettem észre semmit,csak néhány alkalmazásnál kifagyott és onnan semmi,csak power off! Ezek szerint összeakadnának a modulok? Win7 miatt jó lett volna a 2GB. Semmilyen összeállításban nem működhet a négy együtt? Vagy jobb,ha szerzek két ugyanolyan 16 chipes Kingstont? Most még xp-van rajta,a proci 2.8-as Intel.
(#) belfi2 válasza dereje hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Szia !
Nem egyeznek meg az időzítések.A lassabb modult tedd gép adatlapja szerinti első slotba .A biosban állítsd a RAM beállításokat "Auto"ra.
A legjobb megoldás viszont, valóban 4 tökéletesen egyforma modul jelentené.
(#) dereje válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszi! Most már értem! A 8 chipesek lassabbak és nem tudnak rendesen szinkronban futni,emiatt összeakadnak. A procim 800-on,a ramok 400-on futnak jelenleg duálban. Majd meglátjuk mit lehet kihozni belőle.
(#) darcrow hozzászólása Máj 4, 2012 /
 
Sziasztok, ma raktam össze egy gépet haveromnak,minden müködik,viszont a cpu fan csak maxon pörög /2300 rpm/pedig be van kapcsolva a cpu smart fan controll biosban. ez egy gigabyte 880gm - d2h alaplap a cooler meg titan névre hallgat nem volt túl drága, 3 pines a csatlakozója. próbáltam másik ventilátorral is de azt is csak maxon pörgeti.frissitettem biost is ,de ugyanaz.elképzelhető,hogy alaplapi hiba,vagy létezik valami megoldás?
(#) Saggitarius válasza darcrow hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
A BIOS-ban bekapcsoltad a smart fan-t az igaz, de szokott lenni egy kulon allitasi lehetoseg, hogy amig el nem eri az ugyancsak beallitott homersekletet, addig a max fordulat hany szazalekaval porogjon. Pl nalam 45 fok a target, es 25% a fordulatszam eddig a hofokig (beallithato 0%, 12.5%, 25% stb)
(#) darcrow válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Ezt az easytune-ban kell állitani ?
(#) Saggitarius válasza darcrow hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Nalam kozvetlenul a smart fan alatti sorok.
(#) darcrow válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Igen azt kerestem én is ,csakhogy smart fan alatt nekem nincs már semmi. pedig az alaplapi leirásban is szerepel még egy smart fan mode opció.
(#) Saggitarius válasza darcrow hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Letoltottem es most olvasom az UM-t. A leirasban szereplo kepen nem a nekem megszokott sorrendben vannak a proc huto vezetekek. (15. oldal alja)
Eddig ugy tudtam hogy Fold (Blk)- Szabalyozo(yellow) - +12V (red), a kepen pedig a szelso szal a fordulatszam szabalyozas (sarga vezetek). A te procihutodon milyen a sorrend? Blk-Red-Yellow?
(#) tiggersoft válasza darcrow hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Mivel a ventilátorod csak 3 vezetékes pont a "speed control" hiányzik a 4 közül. Ezen szabályozzák az újabb ventik fordulatszámát. Némely alaplapon átállítható, hogy ne a 4. lábon PWM-el szabályozzon, hanem a régi feszültség állítással. Vagy lecseréled egy 4 vezetékesre...
(#) darcrow válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
nálam fekete,piros és kék vezeték van rajta.
(#) darcrow válasza tiggersoft hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
egy másik gépben is 4 pines csati van és mégis szabályozza a 3 pines ventit,és ugyanugy nincs fan mode opció biosban. átkötni nem lehet?
(#) belfi2 válasza darcrow hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Szia!
Fölösleges átkötni.A szabvány ventik bekötése azonos.,mind 3 mind 4 pinnél.
1 Test (fekete)
2 +12v vagy fanpower
3 fordulatszám mérő (tachométer)
4 PWM
Tehát ha nem támogatja a lap a feszültség vezérlést akkor a venti maxon fog forogni csak éppen látod a fordulatszámát .
(#) KTobi hozzászólása Máj 5, 2012 /
 
Kaptam egy gépet, amit az IBM leírt. Elméletileg működőképes darab, de gyakran fagy. Valószínű valamelyik RAM elszállhatott. Elméletileg IBM Thinkcentre M50. Létezik ehhez alaplapi kézikönyv, természetesen ami beszerezhető, nem pedig céges titok? A BIOS IBMes titkosítás minden fokon. Van az alaplapon pár fura csatlakozó érdekelne micsoda és mi a kiosztása. Csak a ház van, de az teljes beltartalommal. Szabályos egér, billentyűzet, és csökkentett módban bejön egy régebbi CRTn. Valószínű nagyobbra van állítva a felbontás. Érdekelne mit tud elméletileg, mielőtt próbálgatok.
Bővebben1 Bővebben2 Bővebben3
(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Szia!
Nézd meg itt!
(#) Ragathol válasza KTobi hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Én ezt találtam:
Bővebben: Link
(#) sardi_hunor hozzászólása Máj 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Az lenne a problemam hogy egy merevlemez ket particiorea van osztva es az egyiken xp van a masikon win7. Na mar most, a 7-est letoroltem, de inditaskor csak kerdezi hogy melyik rendszert szeretnem inditani, de csak az xp van. Hogyan lehet ezt kikapcsolni?
(#) Signal válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Az XP CD-ről kell indítani a gépet, Javítókonzolt választani (J billentyű az adott helyen, magyar XP esetében).

Parancssornak kell megjelenni, ahol a fixboot parancsot kell beírni, enter, reboot.

Ez a parancs felülírja az aktív partíció legelső szektorában (bootszektor) található kódot, az Ntldr közvetlen indítása érdekében. A boot-kódot a Win7 telepítő módosította, ezért kell azt visszacsinálni az XP-telepítő fixboot parancsával.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 5, 2012 /
 
Sziasztok.

Van egy apró, de annál jobban bosszantó problémám.

A joutube zenei világa, már a ami a minőséget illeti, nem a éz viláogom, viszont ott található néhány egyéni alkotás amit érdemes lementeni. Erre a Célre használom a http://www.clipconverter.cc/ oldalt, ami nekem nagyon bevált erre a célra, ideig és nem tovább, uygan is egy ideje nagyon dögledezik az oldal.

FF3.6 -al vígan elment, majd csak ezért külön frissítettem FF4 -re, aztán FF4.01 -re, hogy hátha azért dögledezik.
Sajnos egyszerűen nagyon kiszámíthatatlanul működik, ha működik.
Valamikor nagyon gyorsan elkészül, valamikor meg egész félórákat is kell várni.

A zenéket WMA formátumban 320kb/s tömörítéssel 1080p -s minődségű videókból szoktam kicsenni, törekedve, a legjobb minőség elérése érdekében.

Nektek is ilyen keservesen megy, vagy nálam van valami nagyon elszúrva?
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Nálam is alig akar menni.
(#) KTobi válasza Ragathol hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Kösz. Időközben ráakadtam, sajnos tüskekiosztásról hallgatnak. Azért sikerült elég információt összeszednem.
(#) darcrow válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
köszönöm a válaszokat, tehát a 3 pines venti ennél a lapnál bukó,nem fogja szabályozni sehogy sem.
végül ugy oldottam meg hogy lecseréltem egy 4 pines gyári amd hűtőre azt már szabályozza ugy ahogy beállitom easytune-ba.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Milyen böngészővel próbáltad eddig?

IE szóba sem jöhet, mert az alatt még az oldal se tölt be rendesen ( IE6.)
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Bármilyen Firefox jó csak le kell tölteni a DownloadHelper nevű kiegészítőt.Minden honnan le tud tölteni.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Chrome-al és IE8-al.
(#) bazsoo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 6, 2012 /
 
Üdv!
Egész rég óta használom, eddig mindig működött gond nélkül. Viszonylag gyors is, és egész jó minőségben dolgozik.
Itt megtalálod
Következő: »»   301 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem