Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hali azután érdeklődnék hogy lehetne tda2030 hídba kötni? Mert csináltam 2db-ot hogy sztereó legyen de úgy hozta a sors hogy egy nagyobb falat kéne megpengetni. Találtam másik rajzot az ic datasheet -be de nekem csak + és gnd van és ahoz + - táp kell. Tehát hátha össze lehet idalni így is a két monót!?
Helló!
Bővebben: Link panel terv és beültetési rajz.
Szia! Van egy ilyen megoldás. Ha adnál egy linket milyen rajz alapján építetted, akkor berajzolgatnám mit kell összekötnöd a hidaláshoz.
itt a rajz. ebből van 2 db egy panelra egymás mellé marva.
Az egyik csatorna bemenetét testre kell kötni, az invertáló bemeneten keresztül kap meghajtást (150k). Célszerű a C7 kondikat párhuzamosítani, hogy a kimeneten ne alakuljon ki egyenfeszültség.
Köszönöm a gyors választ holnappróbálom aztán írom hogy mi a fejlemény!!
A hangszóró rákötése előtt ellenőrizd, hogy 100mV-nál kisebb egyenfeszültség megy-e rá.
Köszönöm a segítségedet reloop!
Erre gondoltál?tda7294-single-layout.jpg mondtad hogy +/-30v táppal működtessem +/-30v-os tápegységet hogy tudnék hozzá venni vagy készíteni? Nyákot honnan szoktál venni? Köszi a segítségedet előre is!
http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=ny%E1klap&ls=20&sm=2
Nyáklapot akár innen. tápegység pedig úgy a legegyszerűbb hogy trafó graetz és kondik. Nézz szét több topikban neked hogy egyszerűbb.
Ajánlok egy más megközelítést: hirdetési oldalak keresőjébe írd be "hibás erősítő". Kellő kitartással, egy jó fogás hatalmasat lendíthet a projecteden.
Sok nemes készüléktől próbálnak szabadulni a végfok IC beszerezhetetlensége miatt. Neked csak azt kell pótolnod a TDA7294 egyszerű panellel. 30-80W tartományban találsz megfelelő donort
Sziasztok !
Van valami tipikus különbség a szilícium és a régi germánium tranzisztorok között ? Az erősítő által megszólaltatott hangnál, úgy értem.
Helló
Hát ezek az ST-BY élesztgetések sehogy sem akartak összejönni!Erre fogtam collector és emiter közé raktam egy 220K potit na és mikor elkezdtem csökkenteni az ellenállását piszkosul megijesztett a hangerő potit maxon felejtettem és maximum hangerőn megszólalt hát majdnem be sz..tam De még van egy kis probléma az egyik kimeneten szerintem egyenfeszültség lehet 1es 2es kimenet mivel,vagy kitolja,vagy berántja a hangszórót.
Hangszórót válasz le és mérj egyenfeszültséget a kimeneten.
Egy pillanatra DCV 50v t láttam tudja a multiméter mikor kell lemerülni.Lehetséges ez?
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 200W-os sztereó végfok erősítőt, amit szeretnék:12V-os tápról üzemeljen lehetőleg egyszerő felépítés és jó minőség ami nem kell: hangerőszabályozás mély/magas szabályozás balansz Örülnék neki ha valaki tudna hozzá linkelni egy kapcsolási rajzot, nyáklaptervet, és alkatrészlistát. előre köszönöm.
Nem tippelek, úgyis elemet kell cserélned
A ST-BY bemeneten folyó áram erősségének (emlékeim szerint) jelentősége van.
Szia! Mielőtt ilyen nagy fába vágnád a fejszéd jó ha tudod, hogy egy gyári új készülék árából aligha fogsz kijönni: Bővebben: Link, és akkor a használtakról még nem is beszéltem.
A 2x200W-hoz 12V-ból +/-50V 5A-t kell előállítanod DC-DC konverterrel, ezután jön még maga a végfok elkészítése. Ha megelégszel 2x25W-tal (az is elég komoly teljesítmény) akkor tudnék reálisan kivitelezhető megoldást ajánlani.
Édes istenkém! Kitételeidről ez jut eszembe.
Szia!
Keresgéltem erősítők közül találtam sokfélét,de ez árban sem rossz meg teljesítményben sem lenne rossz(gondolom én)azt írja az eladója hogy nem szól..meglehetne javítani? az erősítő: Sanyo dca 401 máshol drágábban adják,félek hogy megveszem és nem tudom megjavítani mert olyan hibája van,köszi előre is a segítséget! találtam egy Sony erősítőt is 13.000ftért 2*45W 18.000 meg 30.000 adják máshol ez a neve az erősítőnek:SONY TA-F117R meg néztem egy ilyet is: http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/erosito_re...9.html
Sziasztok!
Van egy Kenwood KRC-151l régebbi autórádióm 4*20Wos nem lehetne ebből az erősítő részét kinyerni?Ha lenne rá valamilyen megoldás akkor meg kellene csinálnia baja annyi hogy bekapcsol de nem szól..gondolom a végfok a baja..ahogy szétkaptam láttam is hogy egyszer már javította szakember,felcímkézte és végfokot cserélt benne..ha kell teszek fel fotót..Köszönöm a segítségeteket!
Hello!
Meg szeretném építeni ezt az erősítőt:Bővebben: Link Hogyan tudnám kiszámolni, hogyha mondjuk 1 órán át szeretném akkuről működtetni, akkor hány mAh-es kell hozzá? Köszi, Márk
Szia! A kiszemelt kapcsolás egyáltalán nem passzol akkumulátorhoz, hacsak nem akarsz többet sorba kötni. (Szerintem nem akarsz )
Heló! Sajnos ezt csak úgy tudod akkumulátorról üzemeltetni,ha készitessz hozzá olyan átalakitót,amely 12v-ból átalakit 2x30v.Ez a kapcsolás szimetrikus tápról működik.
Sziasztok!!
Egy pár hozzászólással feljebb írtam!Nem sokat javult a helyzet! De most már az a baj hogy a vinyó ahogy dolgozik keres,ír,olvas bele hallatszik a hangszóróba(12V kocsi erősítő + pc táp 400W + számítógép ) de ha az erősítőt 12V aksiról hajtom csendes nem hallatszik bele semmi és kiválóan működik(hibátlan és kifogástalan)! De csak pc tápról szeretnék hajtani mindenkit! Ha valakinek ötlet vagy észrevétel szívesen meghallgatom!Köszi!
Szia.
Ne haragudj de teljesen rossz vállalkozás szerintem az amit erőltetsz.. Egy végfok szíve lelke a megfelelő nagyságú és szűrésű táp. Autós erősítők esetén egy dc-dc átalakító az ami a +12V -ból készít egy szimmetrikus tápot a saját végfok moduljának meghajtására (-kihasználva az akkumulátor nagy áramerősségét.) Te egy kapcsolótápot vetsz be, ami talán nem is lenne probléma , csakhogy... Azt a tápot terheli x winchester, x cd rom, kölnféle illesztőkártyák (nem beszélve egy erős külön tápot igénylő videokártyáról) valamint maga az alaplap. (ez esetben is ha x magos processzor terheli). És ha jól értem akkor te még az amúgy is csak max 5-10 ampert bíró 12V ágat még leterheled egy kocsi erősítővel.. Egy idő után valami rovására fog ez menni.. A tranzienst vélhetőleg a változó kapcsolófrekvencia miatt hallod, ahogy terheli a winchester a tápot
Köszi a gyors választ!!
"A tranzienst vélhetőleg a változó kapcsolófrekvencia miatt hallod, ahogy terheli a winchester a tápot " Ez lenne a bajom!!! Valami megoldásod lenne erre!!Ezzel a felálással!!!! A gép nem nagy igényű a táp bírja csak a búgást,ciripelést kelle megszüntetni!! Kondik vagy valami más esetleg???
Én azzal zárnám végezetül jó tanácsként, hogy sokba fog az kerülni, ha a tápod kinyírja a számítógépedet egy megnövekedett túlfeszültség vagy bármi rendellenes hiba folytán ami a táp túlterhelése végett fog a legelőbb bekövetkezni.
Mert a szinte biztos, hogy nem az erősítő fogja húzni a rövidebbet hanem az érzékeny, amúgy is kényes elektronikával ellátott híradástechnikai kütyük amik a gépedben jelen vannak.
Sajnos ezt csak szkóppal lehetne kimérni hogy miről is van szó.., ha a tápod nem tartalmaz sor és interferencia szűrést, valamint jól méretezett fojtókat akkor azt már utólag nehéz lenne beletervezni..
-Valamint ha búgást is hallasz ami szerintem Brumm , azt földhúr okozza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |