Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   304 / 1127
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Üdv!

A következőt kell tenned:
Ha a D: E: meghajtókon nincs adat, akkor azokat a partíciókat törölnöd kell. Ezután a C: méretét ki kell terjesztened a kívánt méretre (programban ez a "resize" néven szokott lenni), ezután újra létre tudod hozni a D: E: partíciót, vagy ahogy szeretnéd.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Köszönöm a választ,és ezt milyen programmal tennéd? Üdv.
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Én például a Paragon Partition Managert használom, de a Partition Magic is tudja. Ezek sajna nem ingyenesek, de a Hiren's BOOT CD-n vagy WinPE CD-n szokott lenni egy-egy változata.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Okés! Köszönöm az már megoldódik.Akkor majd este kipróbálom. Üdv.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia!
Az mind szép és jó ami leírt neked eSDi, de én rendszerpartíciót nem piszkálnék.Ha mégis kellene akkor csinálnék egy mentést mert a technika ördöge nem alszik.Egy átméretezés mindig veszélyekkel jár.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Már nem lehetett módosítani.Bővebben: Link
ha még nem végeztél volna.
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 17, 2012 / 1
 
A fő probléma neki, hogy a Dvégét le kell nyírni (nem formázott területnek), majd a Dt hátrább tolni!, és akkor lehet a C méretét növelni. Ebből nem az átméretezés ami veszélyes, hanem az adatok arrább mozgatása. Minden lényeges adatot előtte lementeni, de nem lehetetlen megcsinálni.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Üdv! " A partíciókat törölnöd kell" ezt gondolom a Paragon Partition Manager programon belül ugye? Vagyis a programmal.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Okés köszöntem a válaszokat akkor csinálok egy Mentést Ghost-al. Ti mivel szoktátok csinálni?
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Az a baj hogy a 71G-ból 49 foglalt Win7 + programok.Egy kicsit soknak tartom. Ezt is megcsináltam Bővebben: Link de ez csak egy 2-300 Mb nyerseség. Valahol van még vagy 10-20 gb elásva.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia!
Lenne egy kérdésem? Miért kell az átméretezés.
Nem lenne egyszerűbb a következő partícióra tenni a programokat?
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szia! Köszi az érdeklődést. Nekem jó lenne. Az ismerős akié a gép így szeretné hogy C-n legyen minden ugyanakkor legyen nagyobb.Hát csak ezért akartam így megcsinálni.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Azzal a programmal nézd meg amivel csináltad az átméretezést,hogy hol lóg még az a pár giga.Van egy progi a neve Windirstat.Vizuálisan megmutatja a meghajtón a fájlok elhelyezkedését ,tartalmát.Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Köszönöm. Közben most csinálom a mentést.
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 18, 2012 /
 
Teljesen mindegy, hogy hol törlöd a felesleges partíciókat, a lényeg, hogy a C rendszer partíció maradjon csak.

belfi2: Ha az átméretezés nem jár adatmozgatással, akkor nincs semmi veszélye és pillanatok alatt végez is, ezért kell törölni a felesleges üres partíciókat. A művelet végén a Win mindenképpen ellenőrzi a konzisztenciát a lemezen és rendbe is rakja, ha kell. Ha mondjuk a C elejéből kellene lecsípni pár gigát, akkor ott már oda kellene figyelni a dolgokra.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 18, 2012 /
 
Köszöntem a válaszokat. Sikerült megcsinálni minden okés,jól működik a gép.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 18, 2012 /
 
Sziasztok! A Windowst be tudom úgy tölteni hogy ne jelenjen meg a név,tehát ne keljen ráklikkelin hanem töltse be automatikusan.Ha igen hogyan kell kivenni onnan a nevet? Rendszergazdai név,(tehát nem sima felhasználó) és Win7 van a gépen. Köszöntem a válaszokat. Üdv.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
Sziasztok.

Keletkezett egy kis problémám.

Amikor zenét hallgatok, akkor el kezd szaggatni a hang, olyan, mint amikor az audio CD -n ejtesz egy karcot és úgy hallgatnád. Ez nagyon idegesítő, de itt ez nem állandó, csak erősebb dinamikánál jön erő, de akkor nagyon erősen, valamikor periodikusan, másodpercenként 3 pattanás, valamikor rendszertelenebbül több kevesebb.
Ami ennél is idegesítőbb: A lejátszott zene hírtelen "csőhangba" megy át, hogy ne legyen torz, le kell állítanom a lejátszást és teljesen elölröl kell kezdenem.

Miért van ez? Eddig gond nélkül ment.

EMU 10K1 -es kártya van a gépben, XP alól fut (KX illesztővel) a Jetaudio val a lejátszás és semmi más lejátszó szotfer nincsen fenn gépen.

A zenei fájlformátum tökmindegy, a tömörítetlen formátumokkal egyáltalán nincsen gond, viszont tömörítési eljárást használó fájloknál probléma van.

A tömörített formátumok a következők: WMA maximális mintasürűségű és bitsebességű zenei fájlok, illetve mp3. Az mp3 -as fájlok általában változó bitsürüségüek, van közötte elég sok ami majdnem 600kb/s bitsebességű (Ennek még az oka is megvan, mert ezek komolyzenék, nagy dinamikával amire kevés 128kb/s bitsürüség) amiből következik az, hogy egy pár perces szám majdnem 20MiB.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
A KX-nek melyik csatornáját használod? Nekem az alapértelmezett (Master mixer) beállítással csinálta ezt, ezért átraktam a KX 2/3-ra. Igaz, a DSP-ben álligatni kellett 1-2 dolgot de azóta semmi pattogás.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Most, 0/1 -en volt, beállítottam 2/3 -ra, kiváncsi leszek, hogy ott is előjön e ez.

A DSP -ben milyen beállításokat alkalmaztál?
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Nekem a képen láthatóan van beállítva a DSP. A jel az FXBus2 és FXBus3-ról direktben egy EQ-ba megy, és onnan ki a kimenetekre.

dsp.jpg
    
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Köszönöm az információt. Ebbe a részbe azért nem nyúltam idáig, mert nem nagyon tudom, hogy "ki kicsoda" inkább hagytam békén.

Van erről fenn valahol magyaul, egy "gyorstalpaló" amivel megtudom ismerni ezt a szekciót.

Köszönöm a segítséget.

A képen egy két összekötés nem igen látható, mert a modul kitakarja, és ahogy láttam,van oylan összekötés, ami keresztezi egymást.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
Mik az általánosan felállított vélemények arról, hogy az adott hardver ha elromlik akkor miről ismerem fel? Vagyis mi az a hiba ami elárulja, hogy melyik alkatrész ment tönkre.
(#) _ampervadasz_ válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
A számítógép esetén belül megmarava is eléggé tág fogalmú a kérdésed.

Elsősorban kellene egy kiinduló pont, maga a hibajelenség, aztán akkor már el lehet kezdeni lokalizálni a probléma forrását is.
(#) Signal válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Például főleg RAM-mal kapcsolatos hibákra jellemző tévesztés. Amikor kitömörítés, másolás közben elromlanak fájlok (ld. Total Commander, fájlok összehasonlítása). Amikor Windows-telepítésnél is, a fájlok kicsomagolása közben hibák jelentkeznek, de mindig máshol, véletlenszerűen.

Jelentkezhet adatátviteli hiba az USB-porton, SATA stb.

Videókártya meghibásodása okozhatja a kép "szemetelő" szétesését, színes zavarok formájában.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Nos, megpróbálom leírni nagyjából:
Az FXBus nevű "egységnek a kimenetei (FXBus0-7) az az amit "hangkártyáknak látsz pl "Wave out 0/1"
Hogy maradjunk a példánál a "Wave out 0/1" az FXBus0 és FXBus1 csatlakozó. Az xrouting egység az maga a keverő, bár én azt ki szoktam kerülni. Az epilog egység az a hangkártyának a fizikai kimenetei. A csatlakozóra rávíve a kurzort kiírja, hogy az adott csatlakozó mi.
(#) belfi2 hozzászólása Máj 21, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy HP által gyártott dc7100 sff típusú asztali PC.Szerettem volna WIN 7-et rárakni de nincs hozzá alaplapi video driver,a Vista nem jó hozzá, mert nem lehet frissítést beállítani.PCIe kártyám meg nincs.Ha valaki tud olyan illesztő progit ami jó lenne (harmadik féltől, gondolok az Omega és hasonló driverekre) legyen szíves az jelezze.Mindenesetre folytatom a kutatást.

Üdv belfi2!
(#) Brown válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Win7 biztos rak fel hozzá valamit, milyen frissítést szeretnél beállítani?
(#) belfi2 válasza Brown hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Szia!
Nem rak fel semmit mármint hozzávalót.Alapértelmezettként kezeli.A felbontást tudom állítani 1024x768-ra de a freki az marad 60 Hz-n (Nem szám szerint olvasom, csak érzem hogy vibrál a képernyő). Legalább 75Hz-es frissítés kellene,az hogy nincs Aero az nem érdekes amúgy sem szeretem.
Következő: »»   304 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem