Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   353 / 607
(#) gwmistral hozzászólása Máj 16, 2012 /

sziasztok!
szükségem lenne egykis segitségre. tegnap épitettem meg ezt a tda-s erölködőt amit kit-ben is árulnak minden jól sikerült adtam neki 25v és semmi nem melegszik megse nyikkan nincs rövidzár semmi!! mi lehet a baj?a fesz elér az ic ig elv nincs szakadás se...
előre is köszönöm a segítségeteket!!! http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel

tda7294.tif

(#) sanca2 válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Szia

A mute és a készenlét hogy van meg oldva??

Nem ott a gond??

szia
köszönöm hogy segitesz! elméletileg a mellékelt linken letudod követni de árulják tehát elv müködnie kéne...
(#) Davidd válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Udv!Ez volt az elso erosito nagyobb teljesitmenyu erosito amit oszeraktam.Vele van tapasztalatom.Ahogy van a kit nemkell semit se a muteval bajlodni,ha nincs oszekotve akkor mukodik,a taplalasod +/-25 v vagy asszimetrikus 25v ?

asszimetrikus 25V de nem kitbe vettem magam csináltam utánépitettem uezt. de hibátlannak tünik nincs szakadás se zárlat , áramfelvétel szinte alig van talán nincs is...
(#) pjg válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

Szimmetrikus (+, -, gnd) tápfeszültséget igényel.

A kapcsolási rajzon a hangszóró alatt és felett van a + és a - tápfesz csatlakozása.
(#) reloop válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

Ez a kapcsolás szimmetrikus tápot igényel, tehát +/-25V-ot. A feszültség lehet eltérő.

köszönöm akkor ez csak olyan táppal megoldható aminek van középleágazása vagy egy simával is megy aminek van 2X25V ja?
(#) reloop válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

(#) Falconer hozzászólása Máj 16, 2012 /

Sziasztok!
Valaki tudna abban tanácsot adni, hogy ha megépítem az erősítőt és többutas aktív rendszerben használnám, ahol egyik hangszóró 4 ohm a másik pedig 8 ohm akkor melyik tápfeszültséget használjam? Mert az IC adatlapja szerint 4 ohmos terhelésnél 27V a javasolt, de 8 ohmon ezzel a táppal jóval kisebb lesz a teljesítménye. Ha viszont 35V ról járatom, akkor félek, hogy 4 ohmon nagyon melegszik majd, vagy tönkre is megy. Tudna erről valaki mondani valamit?
(#) gwmistral válasza reloop hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

és az mennyit számit ha eltérés van a két feszültség között? nem kicsi kb 5-10V
(#) Signal válasza gwmistral hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Nagyobb hangerőn aszimmetrikus torzítás fog jelentkezni.
(#) Signal válasza Falconer hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Ha többutas aktív rendszer, azért az se mindegy, hogy a mélyszekció 4 ohm, magas 8 ohm, vagy fordítva, vagy nem tudni, hogyan is gondoltad ezt.
(#) Falconer válasza Signal hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

A mély lenne a 8 és a magas pedig 4 ohm. De szerintem az marad, hogy a 4 ohmra tervezettet csinálom meg és akkor 8 ohmon majd nem tud annyit mint amit ki lehetne hozni belőle, de így biztos hogy nem vágom tönkre
(#) gwmistral válasza Signal hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

és ha a két graetz bemenetét párhuzamosan átkötöm és ugyanazt az áramot kapják? pukkan? egyébként köszönöm igymár működik
(#) csabacsaba hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!
Az lenne a kerdesem hogy siman rakhatok a tda7294-helyett tda7293 mert az nagyobb feszultseget bir.Bővebben: Link errol lenne szo.A trafom 2*31Vac 500w.
Koszi
(#) DJmike válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szia én ugy tudom rakhatsz.
(#) reloop válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

A nagyobb feszültségtűrés nem jelent nagyobb disszipációs képességet. Ezt is hűtened kell ezerrel
(#) zoka hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok!

Csak egy élményt szeretnék megosztani veletek. Múltkor feltekertem clip-ig a hangerőt a párhuzamos-híd tda7293 erősítőmön. A trafó csak 400W-os ugyan, de a szobában a fali lámpa a basszus ütemére szabályosan behalványult. Vigyázzatok ezzel a 4 IC-is összeállítással, mert egy vadállat. :hide: (A kicsi 9m2-es szobában ekkor 118 dBC-t mutatott a hangnyomásmérőm a szubládával ellentétes falon. Ez azért durva, mert maga a hangszóró 87dB/W/m érzékenységű. A többit a szoba+erősítő kombináció hozta.)
(#) elektrorudi válasza zoka hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Idézet:
„de a szobában a fali lámpa a basszus ütemére szabályosan behalványult.”

Feltétlen nézesd át a lakás villamos hálózatát szakemberrel!
(#) zoka válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Nem jól fogalmaztam, nem arra kell gondolni, hogy villog, viszont kb olyan, mint amikor nagy áramfelvételű fogyasztót indítasz.
(#) reloop válasza zoka hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Szia! Pedig nem több - nem kevesebb mint akármelyik mezei 400W-os
(#) CIROKL válasza zoka hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Villanyvezetéket cseréj a lakásban alul van méretezve , a 400W az nem csinálhat ilyet !
(#) csabacsaba hozzászólása Máj 20, 2012 /

Hello.
Epitettem 3 vegfokot ebbol ketto megy normalisan,es egy csak nagyon minimalisan hangosit es nagyon melegedik az ic.
Egy nagyobacska proci huton felpercmulva nem lehet megvogni annyira meleg.
Mi lehet a gond?
(#) reloop válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Hali! Valószínűleg gerjed. Első lépésben nézd meg testre zárt bemenettel.
(#) csabacsaba válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Tehat a bemeno foldet kossem ra a Betap gnd-re?
(#) neocska hozzászólása Máj 20, 2012 /

Visszatérve.
Nemrég mondtam, hogy csináltam két TDA7294 hidat.
mind a két hid egy hüttöbordán van, szigetelve.
70C-fok ig melegedett csak, ennél magassabb höfokot nem értem el (csak passiv hüttés), igaz nem is az volt a lényeg, hanem hogy hogyan viselkedik az erösitö hosszabb igénybevételnél.
11 órától délután 6-ig, folyamatos üzemben, ugyanazon a hangerön (feltekertem teljesen a hangeröt, s visszább vettem ahol már nem hallotam torzan a zenét nagyából 80%).
Házibulikra alkalmas, komolyzenére nem annyira (bár ez lehet a hangsugárzó hibája is).
Hüttöbordák miket felhasználtam:
2darab
2darab
Ajánlom másoknak is, hogy megépitsék.
(#) reloop válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

A jel bemenetet kösd a hozzá tartozó GND-re. Ha adsz egy linket a kapcsolásodhoz szívesen bejelölöm rajta.
(#) bencikusz válasza zoka hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Szia!
Azért az a villogás nem egészséges a lámpával. Valamit kéne vele csinálni.
A dB re pedig hogy egy 87 dB 1W/1m érzékenységű hangszóró elvileg 256 W on tud leadni 111dB a többit pedig a doboz és szoba akusztikája adja hozzá.
Minden jót
B
(#) csabacsaba válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Bővebben: Link a beultetese.
A kimeneten pedig mertem 4,5VDC-t
Következő: »»   353 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem