Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   786 / 1387
(#) gulasoft válasza pjg hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

A jó nyákfúrók 15.000 felett pörögnek közel a 30-50.000 fordulathoz. Ez a leggyengébbeknél is 3* lassabb. Miben van ez a motor?

A tesco-s fúrómból kidobtam a motort, és beraktam egy aszinkron frekiváltós mocit a helyére. Még a potit kell rögzítenem az eredeti gépvázon.
Nagyon komoly, most potival lehet állítani a sebességét (meg a szíj másik kerék párra átrakásával), és egy lábpedállal a forgásirányt. Majd rakok fel képet ha kész, de még ezzel sem fúrnék 0.8-as furatokat.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Képeket dobálj már föl róla, hogy lássam milyen.
(#) pjg válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Köszi. Ez a motor egy régi Robotron könyvelőgép nyomtatójában volt. A leporellót továbbította, csiga-csigakerék áttétellel. Sajnos a csigakerék nincs meg, csak a csiga.
(#) at22 hozzászólása Jún 8, 2012 /

Hali! Mindenkinek! Az volna a kérdésem hogy, csak lézer nyomtatóval jó nyomtatni nyák rajzott? Azért kérdem mert nekem nem lézeres van hanem tintasugaras lexmark z735. Vasalásos módszert akarom meg csinálni.
Meg van hozzá minden műnyomó lapra szeretném ki nyomtatni a rajzot és rávasalni. Szerintetek jó lenne ezzel a nyomtatóval? A választ előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza at22 hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Olvass vissza.
De nem lehet, mert a lezeres pora, ami raolvadva a nyakra vedi a maroszer ellen.
A tintasugaras tintaja meg vizes vacak.
Talan van valami DuraBrite nevu cucc, az alkoholos, csak ott meg gondolom a fej szarad be igen hamar.
(#) at22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Hali! Kösz a gyors választ majd akkor muszáj vagyok be szerezni lézeres nyomtatót .
(#) Blazsy hozzászólása Jún 8, 2012 /

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó marató oldatot. Eddig a sósav+hidrogénperoxid+víz keveréket használtam, de elfogyott a hidrogénperoxidom, és jött a pofára esés... Megtudtam hogy az EU- ban betiltották és csak a patikában kapható 6%-os van ami szerintem nem elég erős... Így valami olyan kéne amihez be lehet szerezni az alapanyagokat... Előre is köszi a segítséget
(#) llaci56 válasza Blazsy hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

A 6%-osból kétszer annyi kell, mint pl. a 12%-osból. Miért olyan gond ennek az átszámítása?
Nem tudom, milyen töménységűt használtál, de ha pl. 30% -os volt, akkor ezután ötször annyit tegyél bele a 6%-osból.
Van még néhány marató, de jobb nincs.
(#) elektrorudi válasza Blazsy hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Szia!
Ez csak egy városi legenda !
Kb. 3 hónapja vettem a XIX. kerület Ady Endre út 131/a alatti fodrász kellék boltban, békebeli 35%-os hidrogén peroxidot. ... és nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen bolt, ahol kapható. Nekem a "hol kapható" topicban ajánlották a helyet.
(#) janikukac hozzászólása Jún 8, 2012 /

Sziasztok!
Vasalással akad a gondom, méghozzá: eddig lehet 200g-os volt a papírom, ami tavalyról maradt, és elég jót lehetett vele vasalni, azonban most vetettem 135g-osat, de sehogy se tudok vele dolgozni. Akár hengerlem, akár zsebkendőzöm, folyton összefolynak a sávok, de a szélek meg nem tapadnak fel. Nagyon szépen tiszta, oxidmentes. Én a túl sok vasalásra vagy a nagy hőre gondolok. A vasaló maxon van, méghozzá egy ilyennel Bővebben: Link (sík talpú...) Ja, és nem nyomomra rá a vasalót, csak vasalgatok rajta gyengéden ide-oda...
Ti mit gondoltok??
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Én nem vasslok, de paraszti logikám azt mondja, hogy a 2* vékonyabb paírral 2* finomabban kell bánni. Gondolom nyomtató és a beállítások ugyan azok.
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Nekem is ugyanez a gondom. Arra gondolok, hogy túl meleg a vasaló.
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Minden festékpor más hőfokon olvad. Én jó erősen szoktam odanyomni a vasalót, és mégsem folynak össze a vezetősávok. Szerintem térj vissza a 200g-osra, vedd lentebb a hőfokot addig amíg már nem folynak össze a sávok, és nyomd oda rendesen a vasalót.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Szerinted erre most mit kéne válaszolnunk ?Tapasztalt nyák készítő vagy már biztos rájössz , hogy hol lehet a hiba. Egyébként annyit tennék hozzá , hogy papír , és papír közt is óriási különbség van.Nyilván lejjebb venném a hőfokot a vékonyabb papír miatt .Ha mondjuk a vastagabb papírnál max on volt a vasaló mondjuk 200 fok , akkor a vékonyabbnál kb 150re állítanám.
(#) janikukac hozzászólása Jún 8, 2012 /

Köszönöm a tippeket mindenkitől, talán most még gyorsan teszek egy próbát !
Üdv!
(#) pepe091 válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Érdekes, ebből is látszik, hogy mindenkinél más, mert nekem a vékonyabb, papírral sokkal jobban sikerült mindig. Én 100 gr körülivel dolgozom.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Kipróbáltam, és kicsit talán jobb lett, de nem az igazi. A szélek nem akarnak odatapadni, meg még mindig lapult, pedig most kb fele hőn voltam.Létezik, hogy túl nagy lenne a hő?? Nem viccből, de a nem műnyomóval (ujsággal) jobban sikeredett, mint ezzel a papírral. Ennek 12ft darabja amaz meg valami 70 volt a nehezebb..
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Még lentebb a hővel, és nyomd oda erősen, nem simogatni kell, hanem nyomni. Fényes felületű papírral dolgozol? Nekem fényes 200g-os fotópapírral szokott szépre sikerülni.
(#) pepe091 válasza storm hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Ha már így is szétlapul, akkor hova nyomja tovább???
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Nekem is kb. 200g-os lehetett, hiszen sokkal vastagabb, nehezebb volt mint ez. Igen fényes..
Ma már nem lesz teszt, mert kint van a festék lemosó, apa meg mindent bezárt, nem megyek már ki.. Ha holnap lesz időm, tesztelek.
Mellesleg tavalyról életem első vasalásos próbálkozása: Bővebben: Link Igaz ez kicsit megégett, de messze nem nyomódott szét így, meg nem jött le sehonnan a festék..
(#) storm válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Ha lentebb veszi a hőfokot nem fog szétlapulni.

Más különben még ott lehet gond ha a szélek nem tapadnak meg , hogy nem éri a felület a vasalót .Ezt úgy értem , hogy egyenetlen lehet a nyák , és nem mindenhol ér hozzá a vasaló felületéhez.Ha a nyák lemezre teszel keresztbe egy jobb fajta vonalzót , és átlátsz a vonalzó , ás nyák közt ívben ,tehát nem illeszkedik a vonalzó mindenhol, akkor meg van hajolva a nyák , és már meg is van a hiba.Egyébként mi ez a nagy vasalás mánia , úgy tudtam te dry fóliával csinálsz nyákot nem ?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Ok, holnap..
De, dryozok, csak pár hete a suli mellett eszembe jutott, hogy mi lenne ha suli alatt, amikor nincs időm dryozni, akkor vasalnék kisebb nyákokat... Az gyorsabb, kevesebb az időigénye..

Meg olcsóbb is .
Azért írtam ezt az elhajlást , mert ha sokszor vasalsz ugyan arra a nyákra teszem fel , mert pl: próbálgatsz .
A vékony réz réteg meg el tud deformálódni ha sokszor van vasalva melegítve stb nem sok kell neki .
(#) kpbendi hozzászólása Jún 9, 2012 /

Sikerült bíztató eredményt elérnem egy HP P1102-es nyomtatóval, 100 g-os fényes műnyomó papírral és egy EDNET A4-es laminálógéppel.
A nyomtató és a laminálógép is kapható a mediamartban, vagy webshopokban (a nyomtató 20-25e között mozog, a lamináló 9ezer). Sajnos a többiek által ajánlott TESCO és a Lidl laminálókat csak időszakosan forgalmazzák, így azok beszerzése erősen a jószerencsén múlik, ezért kísérleteztem mással.

Tapasztalatok:
- HP P1102-vel _csak_ a 100g-os fényes műnyomó a jó! A nehezebb (vastagabb) papírok elakadnak, a vékonyabbak begyűrődnek.
- Legalább 10-15-ször át kell küldeni a nyáklemezt a laminálón, hogy rendesen rátapadjon a festék. Én kétszer átküldtem a nyomtatott papír nélkül is és a már felmelegített lemezre raktam rá a műnyomót.
- Csak áztatásos módszerrel szabad leszedni a papírt a nyáklemezről, különben viszi magával a festéket! Áztatás közben sem célszerű lehúzni a papírt, mert ha az egész nyomatot nem is szedi le, a széleken sérülést okoz. Hagyni kell leázni és kész.
Ezzel a módszerrel sikerült a 0.12 miliméteres vonalakat is szakadás mentesen átvinni a nyáklemezre.
(#) pepe091 válasza kpbendi hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Gratulálok, hogy sikerült! Esetleg egy kép az elkészült nyákról?
(#) janikukac hozzászólása Jún 9, 2012 /

Csak most volt időm felvasalni a bigyót a 200g körüli papírra. Kicsit alacsony hőn dogoztam, nem mindenhol tapadt fel a festék, de sokkal jobb a minősége, mert nem lapult meg szinte egyáltalán..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

A nem mindenhol az megint a szélek , vagy más helyen is van probléma a tapadással?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Csak a szélek, de ez már sokszor használt, csiszolt nyák, szerintem azért.

Amúgy arra van-e valakinek ötlete, hogy mit csináljak olyan értelembe, ha 215mm hosszú nyák kell, de nem fér rá az x áru 200*100-as panelra, de a kétszer annyiba kerülő 300x200-as meg túl drága? Valahogy nem lehet elvágni a 200*100-ast? A 100mm megfelel, annyi nem kéne ..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 9, 2012 / 1

El lehet vágni miért ne lehetne nem is olyan nehezen.
Nyák megjelöl ahol vágni akarod ha meg van , akkor egy másik olyan hosszú nyákot ráteszel leszorítod , vagy lefogatod , hogy ne mozduljon el , és ez mentén szépen tapéta vágó késsel addig vágod amíg kb a feléig be nem mélyíted .Ezután már a vonal mentén szinte el is lehet törni.Meg fogsz lepődni , hogy milyen szépen ellehet így vágni , és szinte forgácsolás mentesen.De próbáld ki egy kisebb nyákkal először , hogy lásd milyen is így elvágni.Két oldalasnál kicsit nehezebb , de azt is el lehet így vágni . Ja jó éles legyen a tapéta vágó kés , és a kezedre vigyázz.
Következő: »»   786 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem