Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   636 / 1274
(#) ozzy76 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Amikor kiveszem egyből lelehet kenni lakkal az egészet? Ám 24 óra elég a száradáshoz? Oks akkor mellőzöm a falakkot
(#) BarnaPili válasza ozzy76 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Idézet:
„Oks akkor mellőzöm a falakkot”

Ebben mártsd meg,hagyd kicsöpögni,majd száradni.A lábakra forrasztasz egy kis vezetékdarabot,akkor annál fogva föl tudod lógatni egy újság fölé.24 óra alatt szerintem megszárad.
(#) ozzy76 hozzászólása Jún 11, 2012 /

Oks köszönöm a segítséget
(#) huszi10d válasza mindenes hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Sziasztok! Hát én mér nem is tudom mihez kezdjek ezzel a VOV DIGITAL VCT-1440-el! Kicseréltem már a tápegységben majdnem az összes félvezetőt, pedig a nagy részét nem is mértem hibásnak. A szekunder oldatalt átkondiztam, a sorkimenő lábait kiforrasztottam, és a tápegysége mégsem indul. Már nem is tudom, hogy mi tévő legyek még... Ötlet valakinek?
(#) canon1990 hozzászólása Jún 11, 2012 /

Szevasztok! Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baja ennek a grundig tévének? Azt csinálja, hogy amikor készenlétben van sípol, ha bekapcsolom akkor is sípol és semmi kép majd egy idő után ahogy melegszik elmúlik a sípolás és így jön be rajta a kép ahogy azt a mellékelt képeken látszik. előre is köszönöm a segítséget
Üdv: Laci
(#) deccser válasza ABU hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Az ic 201s 6-os lába nagyon pici tápot kap ( 0,016 volt). Hanem még ami furcsa az U1-sen 125v helyett 143v van terhelés nélkül. Most már megőrjit teljesen.
(#) canon1990 hozzászólása Jún 11, 2012 /

Szevasztok! Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baja ennek a grundig tévének? Azt csinálja, hogy amikor készenlétben van sípol, ha bekapcsolom akkor is sípol és semmi kép majd egy idő után ahogy melegszik elmúlik a sípolás és így jön be rajta a kép ahogy azt a mellékelt képeken látszik. előre is köszönöm a segítséget
(#) Papp Ferike válasza canon1990 hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Üdv!
Így elsőre keményen táphibára gondolnék. Nem ártana a hálózati szűrő elkót megnézni a szekunder körrel együtt. Lehet a 130 volt kondija kh-s.Mivel készenlétben is sípol gondolnék táphibára ,bár kérdés ,hogy leáll-e egyáltalán a tv készenlétre.
(#) canon1990 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

üdv! köszi a választ. Leáll készenlétre. Készenlétben halkan sípol és erősen világít a poros led, amikor bekapcsolom hangosan sípol és halvány a led. Holnap átnézem a kondikat remélem megtalálom a hibát. köszi még egyszer a választ.
(#) havlaci hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!Van kb egy éve egy Thomson 127 cm-es projektoros tv-ém, sajnos a pontos típusát nem tudom,de a probléma talán megoldható,ami van vele! Nem régóta elállítódott a kép,mintha kinagyítaná a képet,és kissé torzult! Volt ,hogy egy kicsit visszaállt eredeti felállásba,de újra elállítódott,amúgy minden funkciója tökéletesen működik!Mi lehet a probléma esetleg vele?Ha valaki adna ötletet,hogy érdemes-e megnézetni,javítani,stb,megköszönném!Sziasztok!
(#) BarnaPili válasza havlaci hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A színek is lemásztak egymásról? Ha nem akkor az EW fokozata ment tönkre,ha igen,akkor sajnos a konvergencia áramkör,vagy annak a tápja.Egy típusszámot szívesen vennénk,meg egy fotót a keletkezett hibáról.Első körben nézd át a sorkimenő trafó környékén a forrasztásokat,lehet hogy csak egy kontakthiba van.
István
(#) interm hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok!
Új vagyok itt. Tanácsot kérek hozzáértőktől. Mindig tv ügyben. Telefunken TTR 200 -as egység az állomások beprogramozását csak addig tartja amíg nem kapcsolom ki készenléti helyzetbe. Akkor újból az első üzembe helyezés nevű műveletsort kell végigcsinálnom különben azt írja ki nincs jel. A szervízben rádugták a kábelt és azonnal voltak programok. Nem értem.

Előre is köszönöm a tippeket.
(#) ABU válasza deccser hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Az a 143V lehet üresjárati rendszertáp, de az is lehet, hogy megvan egy kicsit futva és emiatt nem engedélyezi az indítást. Stby led világít amúgy? A TDA kikapcsolva kap 3.3V-ot, induláskor a 6-os lábán kellene megjelenni egy magas szintnek, ami indítaná a stabic-t. Az a pár mV azt jelenti, hogy gubanc van. Az is lehet, hogy elhalálozott a csapástól, vagy még táp gondok vannak, ilyenkor már jó lenne egy szkóp. A tápon miket javítottál?
(#) deccser válasza ABU hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A tápban csak a greccet cseráltem meg az optpcouplert (de a régivel is igy viselkedett). Különben a led világit.
(#) hantosf hozzászólása Jún 12, 2012 /

Tisztelet minden fórum társnak! Következő a problémám. ORION tv (kb. 10-15 éves) hangerő szabályzó a távirányítóról nem működik. ha a készüléken megnyomom a hangerősítő gombot, akkor a program ugrik egyet vagy többet is másik adóra. Üzem közben kis kattanással a hangerő lecsökken, majd lassan fokozatosan újra felerősödik magától az eredeti szintre. Ezt váltakozó periodikussággal ismételgeti. Hol keressem a hibát? Köszönöm a válaszokat előre is.
(#) BarnaPili válasza hantosf hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Elment az opciója.Ez azt jelenti,hogy újra be kell állítani a memória IC bizonyos bitjeit,hogy a proci tudja,tulajdonképpen miféle TV-ben is lakik.Írd le a pontos típusát a gépnek,és meg tudjuk mondani,mit kell csinálnod.
István
(#) Papp Ferike válasza interm hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Szia! Érdekes cuccok ezek. Nekem is van egy dekóderem itthon. Csinálj egy teljes reset-et vele. Nyomj egy gyári beállítások menüt. Aztán kikapcs és programozd be újra. Figyelve,hogy a csatornakeresés teljes legyen, s kiválasztásnál a csere menü legyen. Ne a hozzáad!! Egy próbát megér.Aztán kérnék egy cserét a cuccra.Feri
(#) Bolfi81 hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok! Szeretnék új kérdést feltenni nektek. Van nálam egy alien ctv 5570-es tv, amiben 11-ak-19-es sasszi van. A következőt produkálja. Bekapcsolás után megjelenik a kép, és a hang, a kép oldalra csikóz, pár másodperc múlva felerősödik a táp hangja, és a tv kikapcsol. Utána gond nélkül bekapcsolható. Mérni nem nagyon tudok, mert hamarabb kikapcsol, mint kéne. Itt a rajz is, hátha valakinek van ötlete. Én valami zárlatra gondolok, de nem találom, a kondik nem púposak, nem zárlatosak. Diódák, tranyók jónak tűnnek mérésre, de lehet, hogy tévedek. Minden ötlet érdekel. Köszönöm: Laci
(#) hantosf válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Kösz a választ. Sajnos a gép Balatonfüreden van, üdülőben. Én meg itthon Bpesten. Ehhez idő kell, hogy megnézzem. Tavaly még semmi baja nem volt. Idén most kapcsoltam be először és ezt művelte a drága. Majd megnézem a pontos típusát és újra jelentkezek. Üdv!
(#) BarnaPili válasza Bolfi81 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

A sorvégtápfesz szűrését nézd meg első körben.Meg ezen kívül a C610 C611 R601 R605 alkatrészeket.Ez a sorvégfokból visszavezetett impulzus biztosítja a jungle iC részére.

István
(#) ABU válasza deccser hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Kondizd át akkor a tápot, a sorkimenő környékén lévő elkókról se feledkezz meg. Nézd át a nagyfesz kondikat is. Ha van ESR mérőd, akkor nem biztos, hogy mindet kell cserélni.
(#) at22 hozzászólása Jún 14, 2012 /

Hali! Mindenkinek! Ma reggel be kapcsoltam a tv, 5perc elteltével fakó lett a kép meg egy kicsit ki világosodott meg vízszintesen csíkok vannak benne. Az lenne a kérdésem hogy, a nagy feszültséggel lehet a baj?
Annyira nem értek hozzá de ha nem lenne nagy baja akkor én csinálnám meg. Ha valaki meg tudná mondani hogy, hol keresem a bajt az nagyon jó lenne. Köszönöm előre is.
(#) BarnaPili válasza at22 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Milyen TV ez?
(#) at22 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Hali! A tv márkája funai. Gondolom erre voltál kíváncsi.
(#) BarnaPili válasza at22 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Igen,erre lettem volna ,meg a típusszámra is . .Mérd meg benne a vidovégfok 200V-os tápfeszültségét,hogy megvan-e!
Ha ez kevés,akkor viríthat a kép.Továbbá a Ug2 (350-500V a tipikus) segédrácsfeszültséget is ellenőrizd!
István
(#) at22 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Hali! funai-21D-3218F. És köszi a tippet majd meg méretem.
(#) attila93 hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok!

Van egy THOMSON TH-6321BT TV-m (Chassis ICK2 Stereo). Bekapcsolás után elkezd 3-4-szer sípolni a képcső, mint amikor kezd elindulni, közben a LEDek az elején elkezdenek villogni, majd a magasfeszültség leáll és csak világítanak a LED-ek.
Mértem az M4 és M3-mon a feszültségeket, amikor a képcső "indulgat', akkor eléggé ugrál rajtuk a feszültség, majd utána stabil lesz (megvannak rajta a service manual szerinti feszültségek).
A tápegység-ben vagy a magasfeszültségnél lehet a gond? És ha igen, akkor melyik alkatrészeket nézzem át?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) BarnaPili válasza attila93 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

A függőleges eltérítés hallatszik(morog).A nagyfesz felsercen?
(#) laci6662 hozzászólása Jún 15, 2012 /

Sziasztok!

Videoton Infracolor 2000-nél túl fényes, kontrasztszegény (a fekete nem volt elég fekete) volt a kép, visszább vettem kicsit a g2-t (617V-ról 570V-ra) így szép kontrasztos lett, viszont az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a túl kicsi g2 lehet bármilyen káros hatással a cső élettartamára?
Vagy csak a túl nagy g2-re igaz ez?

Másik (bár kevésbé zavaró) probléma, hogy villódzó fényviszonyoknál (pl. stroboszkóp stb.) változik kis mértékben a sor/képméret tehát pl. a csatornalogók kicsit bemozdulnak első sorban függőleges irányban.
Ezt mi okozhatja szerintetek?

Először a tápra gondoltam de az elég stabilnak tűnik alig 2V különbséget mértem a +145V-os kimeneten (erről megy a sorvég) full fekete és tele fehér képnél.

Előre is köszönök minden segítséget!
(#) dobosjeno85 hozzászólása Jún 16, 2012 /

sziasztok van 1 garn prix tévém és az a gondom vele hogy van mikor 1-2 napig de van mikor 5 perc után elkezd vibrálni a kép de ha a panelt megmozgatom akkor abba hagya de már végig nésztem a nyálkát és semit sem találtam ezért szeretném a segitségeteket kérni hogy ez mi okozhatja vagy hogy hol keresem a hibát...?
Következő: »»   636 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem