Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
nagyonszép, igényes munka. Szívesen olvasnék róla egy cikket....Ez célzás volt
mégegyszer gratulálok . üdv
lehet kapni olcsón(pl lidl), rosz minőségű öntapadós fóliát, abból vágok akkorát amekkora kell, és eldobom az öntapados részt, nekünk csak a hátulja kell. Erre nyomtatok, és az az előnye hogy nem marad papír cafat a lenyomaton, akár még víz nélül is le lehet szedni a nyákról, úgy hogy a rajzolat ne sérüljön. Én azért szoktam vizezni, ilyenkor szinte magától lepörög a papír a nyákról.
Úgyvan! Várjuk az építési leírást!
Szia!
Nagyon tetszik! "Kézzel tekertem, a sodratokat pedig villanyfúróval." Ezt szerintem, nagyon keves emberkenek lett volna turelme vegig csinalni. Csatlakozom Frankye-hez, en is szivesen megneznem ezt az ujfajta papirt :yes: Udv.
No ezt az öntapadós dolgot kipróbálom, és nagyon hálás leszek, ha jól működik!
Kérdezted, hogy 400mA nem sok-e? Hááát! Kicsit sok, ott valamit még gyúrnod kell. 230V*0.4A=92W üresjárati veszteség. Biztosan ekkora áram folyik terheletlenül?
Kolléga... Ez egy 12V-ról +-45V-ot gyártó alkalmazás.
12V*0,4 = 4,8W veszteség csak!
Leírtam az elöbb h milyen papír, a tekercselésnél azért nem kell az egekig magasztolni, ezek eléggé kevés menetszámú tekercsek.
Még huzamatos teszt nem volt, remélem azon is jól szerepel majd.
Ezek szerint nem olvastam el a készülék leírását!
Akkor a kérdésre a válasz, természetesen nem sok a 400mA!
Addig is itt egy négyszög jelgenerátor. A bal oldalon két SN74125-tel választhatok ki egy oszcillátormodult a nyolc közül, vagy az előlapi foglalatra helyezettet. Majd egy tízes-ötös osztólánc következik, aztán egy kettes. A jobboldalán van a vége, elnagyoltam kissé, a HF tartomány a hangszóróval figyelhető meg, az alatt ott a LED. A doboz gyári, tulképp nincs kész, sose lesz, lehetne bele egy tűimpulzus formáló a felharmonikusok végett, a rádiók vizsgálatához pl, vagy teljesítménykimenet...
qcu! Nyák oldalról nincs fotód? Kíváncsi lennék milyen lett...
Nagyon szép! Amolyan "Medvés", ahogy már megszokhattuk!
Azért csak be kellene dobozolni...
Arra én is kíváncsi volnék! Ha tényleg ennyire jó, forradalmasíthatná a vasalásos technológiát!
Medvés.. ez jó... Hogy be kellene dobozolni? akkor nézzük az elődjét.. ehhez képest tuti projekt...De igazatok van, nálam a dobozolás a legnehezebb feladat.
(Hasonló...táp, osztólánc, kvarcoszcillátorok, s a bal alsó sarokban egy LM1391-el egy VCO, amit monitoros alkalmazásokra szántak elsősorban, de kattogástól 2MHz-ig jó négyszögjelre, változtatható kitöltési tényezővel. A régebbi monitorokban megtalálható.)
Mmint a mellékelt kép az elődje? Hát(tal nem kezdünk mondatot! ) ahhoz képest valóban fullextrásan dobozolva van...
Vagyis zsírpapírral is lehetne nyákot vasalni????
Nagyon szép
A dobozolással én is mindig gondba vagyok
Ugy nez ki , csak ha nincs sajat lezer nyomtatod es mashoz kell menj, akkor az illeto a papir lattan valoszinuleg paros labbal fog finoman utra tessekelni. Ha megis belemenne a dologba es Isten ments a papir foltekeredne a hengerre akkor fulunk-farkunk behuzasaval megprobalhatunk csendesen elsomfordalni.
Nekem meg a PNP foliara sem akarnak nyomtatni sehol, pedig azon irja is, hogy lezer nyomtatoba valo
Szia!
milyen kapcs. rajz alapján csináltad a kapcsi tápot? Gratulálok!
Somogyi aktív mélyládáját szedtem szét, visszarajzoltam a tápegységét. Ebből indult, majd let egy-két módosítás. A kapcsoló üzemű táp autóba Hi-Fi-hez témában minden le van írva.
Medve: Nem zsír papirral, nézz meg egy matrica hátulját és egy sütő papírt. Az öntapadós fólia hátulja tényleg nagyon jó. A nyák forrasztás előtt:
Hibátlan! Minden elismerésem!
Tehát nem arra az oldalra nyomtattál, amiről lejött a öntapadó, hanem a hátoldalára? Hogy kell keresni ezt a fóliát és melyik boltban vetted? Esetleg egy képet a fóliáról, ha van mit látni rajta!?
De arra az oldalára nyomtattam amiről lejött az öntapadó, síkos fényes ez az oldal, szerintem bármelyik festékboltban, barkácsboltban lehet kapni.
Hibátlannak nem hibátlan a feliratokat elkapkodtam, szárazon szedtem le és pár helyen lejött, de sebaj, az alja a lényeg.
Nem zsír
Gyanta Sokszor jól jön a forrasztásnál
köszi az infót!
egy cikket nem irsz esetleg erről a kapcsitápról?
Nekem is kész a kapcsitápom, 230->2x30V, de nagyon zajos, erősítőhöz egyelőre nem jó, még próbálgatom.. Cikk sosem lesz belőle mert nem saját szerzemény a kapcsolás, és nem akarok más tollával..
Szép lett, gratula!
megj.: helyesen supply és nem suply, de ez igazán mellékes
Hi everybody
paneljaimat meg a régimódinak számító vasalásos technológiával készítem, ami nem igazán volt tökéletes. most azomban egy kicsit fejlesztettem a dolgon. mivel fénymásolószerelő (is ) vagyok nem volt probléma egy bontott Canon A3 másológép fixálójából összehoznom ezt a kis Kütyüt, tudom nem én találtam fel a spanyol viaszt. Pár szót a kütyüről, a halogén lámpa, a mechanika és a thermistor maradt a régi. a hőfokszabályzés baromi egyszerű: 1 tranyó 1 Ntc pár ellenállás és egy relé + egy potméter, 8 fokon belül tartja a hőt, a meghajtás egy 24 V-os ablaktörlő moci ami elég spéci, tud 5 volton is forogni ami nem hátrány, ehhez van egy irányváltó kapcsoló és már kész is a fapados panelvasaló. csináltam 1 próbát, ha megnézitek a képzeletbeli átkötések se tudtak ellenállni a körömkefének, szerintem elégjó lett csáó
Öregem!
Kalapot emelek! Ez aztán nem semmi!!! :taps: :taps: :taps: :worship: :worship: :worship:
Inputot kérek!
Kérlek magyarázd el hogy viszi fel a rajzolatot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |