Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia!
Cseréld ki a sal-t eminence-re a 1850-be,meg fogsz döbbenni a különbség hallatán.
Úgy látom, maradok a Gemini VHF mikrofonnál, a VoiceKraft lassan használhatatlan lesz. link
andras99
Igen a felsőre gondoltam, nekem úgy mondta egy hangosítós kolega aki sajnos meghalt már hogy 3dB vel nől a hangerő úgy.
Oké, azt hittem már hogy, mérges vagy, látom elég sokakat ki javítasz ha helytelenül ír.
Szia! Még egy kérdés: le is megy 45Hz-ig?
andras99
Nem mértem, -3dB-lel talán. A tuc-tuc zene kellően ütősen szól rajta.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a Wharfedale hangfalak*ról? Konkrétan az EVP-215 Neo-ról? Ki dolgozott már ilyennel, mennyire megbízható, kell-e alá még mély támogatás, esetleg ha be tudnátok sorolni, hogy melyik típus jobb, melyik rosszabb nála, azt is megköszönném! *A Wharfedale cégnek egyetlen fal rendszerű hangsugárzója sincs. A kérdéses EVP-215 Neo, egy első baszreflexnyílásos hangsugárzó.
Értem, rendben van. Azért is bátorkodtam hangfalat írni, mert az általam talált webáruházban is annak nevezik: Link
Egyébként rengeted javítanivaló vár még rád, ha a jövőben is mindenkit ki szeretnél javítani! Sok sikert hozzá!
Az sem kevés amit idáig javítottam.
Az elkeserítő az, hogy Te, (és mások is) olvasod a javításokat, magyarázatokat, és ennek ellenére is rossz megnevezést használsz.
Sziasztok mein vastag halozati kabel kell hogy elbirja a vegfokjaimat, felso szurke 2x 800W 4ohm kozepso yamaha 2kw 4ohm hidban, also 2x 500W 8ohm, eddig 2.5 hasznaltam de volt hogy megelegedett..
Szia! Mindegyik erősítő hátulján ott az adattáblája. Onnan leolvasod, hogy hány wattot fogyaszt, vagy hány ampert vesz fel. Ezeket összeadod, s ebből kiszámolható a szükséges keresztmetszet.
Szia ezeknek nincsen ilyen. Az alsot en csinaltam... trafok azok a fesloben 2x 500vA yamahaban 2000vA, amit pedig en csinaltam abban meg 1200vA trafo talalhato. Nagyabol 4kW fogyaszt orankent a cucc. Yamaha 2darab18" hajt 2kw 4ohm on.Hollywood 4darab 15" 4ohm on 2x 800W-4ohm.Az AdPower pedig 2dr 12" kozepmagast 2x 500W 8ohm on. 4vagyis 4,5kw nak milyen vastag kabel kell?Bővebben: Link
I=P/U
4200/230=18,26A Tehát a 16A -os kismegszakító sem elég neki. Vagy odahúzod a 380-at ahol lehet ,és mind a három fázist használod. De ezt a kábelt egy villanyszerelő készítse el mindenképp. Vagy keresel olyan hosszabítót ami 20A- es. Teljesen legyen letekerve az is fontos.
Szia, bocsi, de ezeket a darab: db helyetti dr rövidítéseket direkt nyomod? Megértem, hogy nincs ékezetes billentyűzeted, meg hogy elütöd sorban a szavakat, de ezért már egy páran szóltak! Remélem nem letten nyelvtannáci
András
Mindenképpen próbálj meg több fázist használni! Akkor elég lesz a 2,5 mm2-es is. Magát az erősítőt úgy sem nagyon tudod 1,5 mm2-esnél nagyobbal bekötni. Azon az 1-1,5 m-en nem nagyon fog múlni.
Sziasztok!
Mint tudjuk, a végfok és a hang(fal)sugárzó közötti kapcsolat minél rövidebb, és minél vastagabb vezetékkel történjen. pld. Ha nekem 5m hosszú hang(fal)sugárzókábeleim vannak, mert adott esetben olyan kell, mert elég ez. De a másik alkalommal kell 10m, Speakon csatlakozóval összetoldom a kettőt. Természetesen a vezeték hossz miatt lesz bizonyos jel átvitel csökkenés, de maga a csatlakozás ezt még növeli, vagy nem befolyásolja?
Évek óta ezt használom, csak azok fényesek, 4 db van belőle, nekem bevált.
Hogyne lenne!
Sajnos ott is van egy átmeneti ellenállás. Én úgy oldom meg, hogy vannak különféle hosszúságú kábeleim. Toldóm nincs is, dög drága. (vagyis az volt...) 4×2,5mm2 kábelből csináltam, mert akkor 2-2 ér viszi a jelet, vagy tudom 2 utasan is használni. 800-1000W meg el rajta, akár 10m-en is.
Kabelokrol van szo,akkor irok enis... a kep egy kicsit rossz minosegu... 2x10meter feher 3x2,5 vastag, 2x10meter atlatszo szilikonos 2,5vastag, 4x5m 3x2,5vastag, 2darab speakon toldo kabel a 4x5m hez... 2x2meter 6mm a subokhoz 4ohm ra.... meg mag par speakon atalakito rovid kabel az erositokhoz...
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye arról, hogy az XLR csatlakozókat, amely a keverő felől van, (papa) illik le testelni. Pontosabban, a vezeték árnyékolását összekötni a fémházzal. A mikrofon felőli dugónál (mama) erről szó sem lehet. Érintésvédelmi szempontból, ugyanis bármilyen műszaki meghibásodás közbe jöhet, és ez a mikrofonnal érintkező személyre óriási veszélyt jelent. Van e előnye a keverő felőli XLR dugó testelésének???
Üdv!
Szerintetek az milyen hogy szombat este hangosítottam egy koncertet, kifele szólt egy 3 utas crossover után egy Reflex(Siva) PA1200 mély, egy saját készítésű kb 2*350W-os közép, egy Reflex RX500-as a magasakon. Ezek tökéletesen bírták a kb 2,5 óraás bulit majdnem Clip ig hajtva. Viszont kontrollba csak 2 magyobb teljesítményű 3 utas hang(falat)sugárzót hoztak amiből az egyik nekem picit furin szólt mintha a közép torzított volna kicsit benne ezeket 1 Ágota DS600 hajtotta ami nem volt nagyon kihajtva, de az egyik oldala jobban melegedett kicsit szerintem pont ami furcsább volt. Kb a vége előtt 2-3 számmal elkezdett a melegebb oldala Clippelni és gerjedni mint a veszedelem, hiába húztam le a bemenetét a keverőn nem hagyta abba. A védelem letiltott de a láda elszállt mégis. Még nem szedtem szét se a hang(falat)sugárzót se az Ágotát de kiváncsi vagyok mi halt el benne mert inkább valami ellenállás lehetett szagról mint tranzisztor. Ráadásul egy még a régi DS600 amiben BD249C-250C végtranyók vannak. Szerintetek mi hibázhatott? Én arra gondolok hogy a hang(fal)szóró kicsit megpirult csökkezt az impedancia és ettől ugye a végfok is megizzadt, és a kimeneten a gerjedés gátló feladta majd ettől a végfok is. Így látatlanban erre tippelek de majd a héten szétkapom. Szerintetek mi lehetett a hiba?
Árnyékolási célból, mindig csak az egyik irányból kötjük testre az árnyékoló vezetéket. Mivel ha több helyen is testeled, akkor áram folyhat benne és az nem jó árnyékolási szempontból. (Tehát a keverő felől legyen testelve, de a mikrofon házával ne kösd össze.)
Üdv.: Miki
Szerintem így senki nem fogja tudni kitalálni, hogy hol lehet a hiba. Szedd szét !! Nem tudunk olyan választ adni neked, hogy az R35 és az R24-et cseréld ki és jó lesz. Szedd szét a ládát is, hangszórókat mozgasd meg nem súrolnak-e, mérj rajtunk ellenállást, a végfokot is nézd meg. Lehet valami átment zárlatba a ládába mert akkor szoktak nagyon hamar clip-elni meg melegedni, viszont ha letíltot a védelem az csak jót jelent mert lehet a végfoknak nem történt így baja. Hangszóróba lehetett volt valami menetzárlat a tekercsnél és az sült meg jobban. Talán..
Igazából nem is vártam konkrét választ mert nem ide írtam csak meséltem végülis hogy jártam a hétvégén egy másik témában. a javítással nem lesz gondom, de köszi.
Szeretnék csinálni 4 F17-est, de olyan hangzás lenne jó hozzá mint az eredeti rendszervégről menne, mert nekem úgy tetszik, az az ütős mély. Viszont nem tudom mi lehet a rendszervégbe (Dynacord XA2600). Ha jól tudom van benne egy aktív váltó ami fix 160Hz-nél vág, ez nem gond ezt megtudom oldani. Ha jól látom Bővebben: Link van egy 12dB/oktáv meredekségű felüláteresztő szűrő a mélyekre 70Hz-nél?? Az nincs egy picit magasan? Vagy azért olyan ütős a cucc? Végülis ha 160Hznél van egy 18dB/oktávos aluláteresztő szűrő és 70Hznél egy 12dB/oktávós felüláteresztő szűrő akkor a mély részhez igazából elég szűken visz a végfoka. Ettől lenne bennük a nagy erő? Viszont ha jól látom a mélyekre semmi EQ nincs. Ha valakinek lenne hozzá egy rajza azt nagyon megköszönném.
Hát ma erőt vettem magamon és szétborítottam... Eredmény: jobboldali végtranzisztorok B-E rövidzár, BD249C - BD250C 4-4db. Meghajtók jók. Tápfesz +-63V.
A helyükön rossz csak kivettem és egyesével végig mérve jók. Így hát keresem tovább a hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |