Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Elakadtam, de nem tudom, hogy oldjam meg Lenne kettő nyomógomb az és kettő Led Gomb_1-et lenyomom, világítson a LED_1 és addig világítson, amíg nem nyomom meg még egyszer Remélem érthetően le tudtam írni Van valakinek ötlete? Idézet: Minden érvényes gombnyomáskor változtasd ellenkezőjére LED_1 állapotát. Okosabb PIC-nél van "bit toggle" utasítás, egyébként pedig XOR (kizáró VAGY) bitenkénti műveletet kell végezni a LED_1-hez tartozó port és egy olyan szám között, amelyben csak a LED_1 helyen van egyes. „Gomb_1-et lenyomom, világítson a LED_1 és addig világítson, amíg nem nyomom meg még egyszer”
Üdv
Szeretnék elkezdeni PIC-ekkel foglalkozni és egy égetőre lesz előszór is szükségem Mivel sem soros sem párhuzamos portom sincs ezért mindenkét usb-böl kellene kiindulnom Arra gondoltam hogy minek usb-rs232 átalakító mikor azután az áramkör úgyis egy RS232-ttl átalakítóból áll Én ehelyett inkább egy vaterán 1000HUF alatt kapható USB-TTL átalakítót használnék De sajnos erröl nagyon kevés infót találtam Valaki nem tudna segíteni hogy mit kell még mindenképpen tartalmaznia egy ilyen égetőnek? Előre is köszönöm
Szia! Hidd el: a legjobban egy Pickit2-vel jársz, esetleg 3, de azt venni kel(egyenlőre). De mindenképp nézz szét Wat oldalán, ott találsz alternatívát.
Idézet: „Valaki nem tudna segíteni hogy mit kell még mindenképpen tartalmaznia egy ilyen égetőnek?” Az égetőbe nem kell (nincs) USB-TTL átalakító.
Ha alacsonyra nyomod a költségvetést, nem leszel éppen könnyű helyzetben. Én feljebb tolnám a lécet legalább egy pickit2 szereld magad csomagig.
Ha ennyire szűk a költségvetés, akkor kezd inkább egy TI MSP430 Launchpad-del! Arra mindenképpen jó az is, hogy kiderítsd: van-e kedved, kitartásod hozzá. Onnan nem túl nehéz váltani PIC24-re (vagy dsPIC33-ra). Persze, lehet ARM-ra is...
PIC kezdéshez egy PICkit2 vagy PICkit3-ra be kell ruházni. Az előbbi házilag is megépíthető (bár a benne levő mikrovezérlőt valakivel fel kell programoztatni). Azt viszont előre célszerű eldönteni, hogy a PICkit2 hosszú távra elegendő lesz-e (az újabb típusokat nem támogatja). A PICkit2 klónok között van olyan, ami csak 5 V-os mikrovezérlőkhöz jó. Itt is el kell dönteni, hogy jó-e ez hosszú távon, vagy sem.
A pickit2 melyik újabb típust nem támogatja? Esetleg nézted már ezt is ?
Szia!
pl. 18FxxK80 - nincs bulk chip erase parancsa. Ha egy típust definiálsz a DeviceFileEditorral, akkor tudod programozni a PICKit2 programjával, de debuggolási lehetőséget nem tudod beállítani.
Oké, a debug support problémát elfogadom. Viszont avr-t programozni pickit2-vel akkor is vicces dolog.
Sziasztok! tudna valaki segíteni?
a régi pic-re írt : tris utasítást, hogyan kell átírni 16f628-ra?
Szia!
Szia!
Miért? SPI kommunikációval lehet programozni...
hát a kimeneteken a ledek villognak sorban ahogy kell, a bemenetekre tett kapcsolókra igy nem reagál:irány stb. szoval a bemenetek valamiért némák . viszont a tris utasitással meg OK minden. azért köszi a segítséget!!! már egy hete ezzel kínlodom és nem birok vele.
Az nem baj, csak akarj rajta javítani !
Sokat segít a beépített helyesírás ellenőrző ( a piros aláhúzás nem a lényeget jelenti !!! ) ! Steve
Szia!
Kapcsold ki a komparátort:
Igyekszem,csak a betűket is mellé nyomom néha.
A komparátor ki van kacsolva.De ha rá tudnátok pillantani az asm-re ott jobban látszik a probéma már fel raktam: 628 asm 1.asm Talán valamit nem jól írtam át.
Van-e lehetőség a PIC portjainak változását elmenteni egy log fájlba, akár MPLAB-ból, akár az OshonSoft PIC szimulátorából (vagy bármely más szimulátorból)?
Konkrétan arra gondoltam, hogy mivel az adott program úgyis csak statikus vezérlést tartalmaz, áttenném egy Flash-be/EPROM-ba a port értékeket, aztán egy órajelgenerátorral+számlálóval végigolvastatnám, és a kiolvasott értékekkel valósítanám meg a vezérlést. Ne kérdezzétek, hogy ennek mi értelme. Unaloműző, és áramkörtervezési gyakorlat.
Sajnos én nem tudok segíteni mert még elég kező vagyok pic téren.
Megtaláltam a hibát: mikor a tris utasítást átírtam:
banksel TRISA movwf TRISA banksel PORTA banksel TRISB movwf TRISB banksel PORTB Átkellet írni a TRISA, TRISB, IO lábakat is és működik minden ahogy kell. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy általam kiválasztott PIC-nek nincs elég IO lába akkor mivel tudom bővíteni ? Nem akarok PIC-et váltani.
Ezekkel minden lábat tudok kezelni mármint minden kivezetést külön tudok kezelni mintha a PIC IO lába lenének ?
Köszönöm a gyors tájékoztatást. végig nézem majd az adatlapokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |