Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1917 / 3599
(#) Action2K válasza lui144 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Köszi! Igen lesz. 15-20 éve fotózgatom, úgyhogy van néhány ezer fotóm, amiből lehet csemegézni. Tavaly csináltam egy 3D-s sorozatot Pécs belvárosi nevezetességeiről, idén pedig párat Szegeden. Nincs 3D-s fényképezőm, mindet sima géppel csináltam. Egyenlőre azt nem tudom, hogy hogyan adjam közzé ezeket a 3D-seket, hogy bárki megnézhesse.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Csak Nektek! Bővebben: Link
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Ne küzdj semmivel, nem kell semmit telepíteni, csak csupán ezt használni: Link Ide csak regisztráció kell, de Neked már talán van hozzá. Ha valami nem megy, kérdezz.

Megsúgtam Neki.

Olyat nem is fogok használni, még megvágom magam vele.

De én le is mertem írni. :beka3:

Nálam is így kezdte, aztán gyorsan uninstaláltam, s csak a webes feltöltőt használom. Ott aztán azt jelölök ki amit akarok.
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Matyi!
Elolvastam a hozzászólásod. (Tudom, belőlem ki sem nézted volna...) DE! Ez egy fórum. Önkéntesen segítünk, és várunk viszonzást olyan embertől, aki neki gyakorlatilag vadidegen. Egyszerűen be kell érni a Köszönömmel. (Ha legalább ennyire erkölcsös, és megköszöni...) Azzal ha ilyen dolgok miatt eltaszítod magad mellől az embereket, egyszer csak azt veszed észre, hogy senkid nem marad - egyedül maradsz. Kölönben is, "A hátam nem hangposta, mondd a szemembe", vagy: "Nem azt nézem mit mondd, hanem hogy KI mondja" Ugye? Nem kell rájuk megsértődni. Nem ettől leszel kevesebb, mert beszól. Maximum rosszul esik, de másnapra kialszod. Hiszen: "Hibázni emberi dolog, megbocsájtani isteni" - hajkurássza ezt a NEO FM is. Azzal, hogy elzárkózol, elidegenülsz, nem segítesz, haragtartó vagy, azzal magadnak ártasz, hidd el nekem! Gondolj csak bele! Mi lesz egy idő után, ha SENKI nem segít a másikon? Ha nem lesz ember aki tanítson. Ha nem lesz ember, aki TUD?! "Mert ez hülye, ez beszólt, ezért nem segítek, megsértődtem."
(#) Stadi válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Matyinak abból lett elege, hogy a nyakán lógtak egy csomóan és elvárták tőle, hogy segítsen, de fordított esetben ők nem hogy nem segítettek volna neki, hanem még ki is beszélték a háta mögött. Az ilyen társaságból egy idő után mindenkinek elege lesz, és már csak azzal kíván foglalkozni, aki valóban meg is érdemli ezt.

Vagy a "B" verzió: Tudni kell nemet mondani. Persze ettől nem leszel túl népszerű, de a kérdéses egyed vagy elfogadja ezt az 1-2-3 lépés távolságot, vagy keres mást, akinek rághatja a fülét.

Van, hogy jobb egyedül lenni, mint egy bizonyos társaságban. Bár sztem Matyit nem fenyegeti az a veszély, hogy egyedül marad.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Hiányzott már egy ilyen igazi "matyis", nagyívű hozzászólás. Még ha nem is túl vidám okból született.

Annyit tudok hozzászólni, hogy az ember előbb-utóbb megkapja a pofonokat az élettől. Azon lehet vitatkozni, hogy az "előbb"-e a jobb, vagy az "utóbb". Mindenesetre ha csak mostanság kaptad meg őket, akkor eddig azért nem alakult rosszul az életed. De a pofonok az élet velejárói, hozzátartoznak a lelki-szellemi érés folyamatához.

Imi65-nek, Neked és mindenki másnak, aki ilyen-olyan okok miatt távol tartja magát a fórumtól, egy bibliai történetet ajánlanék a figyelmébe (dacára annak, hogy nem vagyok vallásos): Sodoma elpusztítását, mikor Ábrahám kérdezi Istent, megkíméli-e a várost, ha lakik benne 50-45-40-30-20-10 igaz ember? A válasz minden esetben igen volt... Szóval nem a sok értéktelen/gerinctelen embert kell nézni egy adott közösségben, hanem azt a kevés jót, aki miatt érdemes ide tartozni. Persze a bibliai városban egyetlen igaz ember sem akadt, de ez nem jelenti azt, hogy itt se lenne egyetlen értékes tag sem, hiszen akadnak bőven, és folyamatosan újabb tagokkal is bővülünk.
(#) lui144 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Vagy esetleg Deviantart?
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Az első bekezdéshez hozzátenném, mivel se Matyit nem ismerem közelebbről, sem az események konkrét hátterét, így csak összegeztem a hozzászólását. Másrészt viszont én is kerültem már a leírt helyzetbe, ezért írtam azt, amit.
(#) scooby_ válasza Stadi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Az ilyen emberek mindenhol ott vannak és ott lesznek. Ez ellen nem lehet mit tenni. Mondom, nem azt kell nézni, hogy mit mondd, hanem hogy KI mondja. Ha valaki ennyire kicsinyes, hogy a másikból űz gúnyt, hát istenem. Erre szoktam azt mondani, hogy A VILÁGON ENNÉL NAGYOBB BOLDOGSÁGA SOHA DE SOHA NE LEGYEN!
Ezzel egyébkén nem csak Matyi van így. Nekem is vannak /voltak/ ilyen ismerőseim. Sajnos ezeket csak úgy lehet eltüntetni, ha az ember kitörli őket az életéből. Én is ezt tetem, ha már nagyon elegem lett belőlük. És érdekes módon, miután megszabadultam tőlük, sokkal jobban éreztem magamat!
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Idézet:
„Matyinak abból lett elege, hogy a nyakán lógtak egy csomóan és elvárták tőle, hogy segítsen, de fordított esetben ők nem hogy nem segítettek volna neki, hanem még ki is beszélték a háta mögött.”

Konkrétan abból, hogy amikor már nem kellett az, amit nyújtottam, ciki lettem és idegesítő. Továbbá nem kevesek a nyakamra jártak. Aztán utána már nem, amikor megoldottam, majd jöttek megint, se köszönöm se semmi.
És az a 2-3-4 ember szó szerint ellenem fordult. És kigúnyolt.

Imit megértem, szerencsére többet ismerek a háttérből.

Ezért nincs kint a nevem, msn és skipe elérhetőségem. Idomulok a világhoz. Fal van. Vastag.
(#) szitko válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Idézet:
„Sajnos ezeket csak úgy lehet eltüntetni, ha az ember kitörli őket az életéből.”

Ebben teljesen igazad van! És az is igaz, hogy utána az ember sokkal jobban érzi magát. De... a baj az, hogy ha valaki egyszer-kétszer-háromszor csalódik a "barátaiban", akkor később már nagyon nehezen, vagy sehogy nem tud új baráti kapcsolatot teremteni az embertársaival. (De ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell elűzni az, olyanokat, akik a hátad mögött kibeszélnek, lehülyéznek, stb...) Sajnos én jelen pillanatban ebben a cipőben járok, és nem kívánom senkinek. Nincs 1 barátom, se haverom, nem keresem mások barátságát, és ami a lényeg, hogy nem bízom meg senkiben, mert félek tőle, hogy megint csak addig kellek, amíg "adni" tudok. Szörnyű érzés!
De ennek is megvan az előnye. A szabadidőm minden percét a kislányommal tölthetem.

Sok embernél az a baj, hogyha a kisujjad nyújtod, akkor az egész karod kell neki, ha megkapta a karod, akkor már nem kéri, hanem követeli a többi részed, és ha már nem kellesz, beléd rúg, és kidob a szemétbe. Sajnos a magyar mentalításban ez benne van.
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Idézet:
„Sajnos a magyar mentalításban ez benne van.”
Tiltakozom, ez nem magyar mentalitás, hanem bunkóság. Az pedig különböző két dolog. :yes:
(#) fordkapcs válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Néhány évvel ezelőtt eljutottam erre a pontra mint te most. De azóta kialakítottam egyfajta szűrőt, illetve alkalmazkodtam a mai világhoz. Az embernek ki kell fejlesztenie magában egy olyan érzéket, amivel a barátnak álcázott (vagy csak próbálkozó) "piócákat" azonnal felismeri. A második lépés megtanulni azt, hogy az ilyeneket úgy tudjam mosolyogva elküldeni a francba, hogy alig várja hogy indulhasson .
De az uj technika is segít ebben. Anno csináltam egy új csengőhangot a mobilomra: egy olyan MP3 amiben teljes csend van. Ezt hozzárendeltem néhány nemkívánatos személyhez. Némelyik eleinte csodálkozott, hogy sosem tud elérni, aztán ritkultak a hívások... Hagytam hadd essen le, szép lassan... Persze nekem kicsit mára már kicsit más a stratégiám. Szívesen segítek, de aki egyszer is kiszúr velem (vagy felismerem benne a "pióca" jellemet) az feketelístára kerül, aki pedig nagyon kiszúr velem annak törlesztek is, lehet, hogy sokára - de mindennek eljön az ideje...
És a harmadik dolog: fel kell tudni ismerni ki is az akire számítani lehet. Vannak olyan barátaim (nem túl sokan) akik ha felhívnának az éjszaka közepén, hogy segítsek, megtenném - de tudom, hogy bármelyikük ha én hívnám fel akkor ő is segítene. Csak meg kell kérdeznie az embernek saját magától: kik is ezek az emberek. XY-t ha felhívnám hogy jöjjön azonnal vajon jönne-e? Ugye, hogy erre szinte mindenki tudja a választ? Csak nem mindenki gondolja végig.
(#) szitko válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Így is lehet nevezni, csak így túl durva. De tény hogy a "fejlettebb" országokban ezek a dolgok kevésbé (nem azt mondom, hogy nincs) jellemzőek.
(#) fordkapcs válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Ezzel egyetértek, pont ugyanezt írtam volna én is.
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Miért melyik fejlettebb országra gondolsz? Melyikben éltél tartósan? Sok országban jártam, de csak rövidebb ideig. (Maximum 1-2 hónap) Mindenféle emberrel találkoztam. Számomra szimpatikussal és utálatossal is. Mégsem mondanám egy ország népére sem, hogy különb mint a miénk.
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Tudnék írni eseteket, pozitívokat. Keveset beszélgetünk már Matyikém, ez igaz, az is nincs időm netezni, dolgozok amíg lehet. Sokszor 5 órakkor hazaérve 8 ig még nyomom. itthon is az "ipart".

Én is elég passzív lettem az utóbbi időben, más köt le és még benne van az is hogy picit elegem lett. Ez is igaz.

Személy szerint Proli007 nek és gyenge felfogóképességemnek sokat köszönhetek. Nem egy embernek tudtam már segíteni szinte nulla tudásommal. Kijelenthetem "nemzetközi" szinten. Nagyon jó volt olvasni egy ismeretlen ismerős írását hogy köszönöm, elindult. Látni videón is a dolgokat.

És említhetnék jó pár nevet itt még kik is segítettek az indulásban...
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Sanyi, nem rád gondoltam. Akikre gondoltam vagy sunnyognak, vagy fel sem fogják, hogy rájuk gondolok...
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Jó példa erre az is, hogy az egyik tag felajánlotta a fuvart a Praktiba. A gondot csak a nagy távolság okozta. De látszott, hogy önként ajánlotta fel, ezért nyilvánosan köszönetet mondok érte. KÖSZÖNET.
(#) zolika60 hozzászólása Júl 17, 2012 /

Inkább hallgassunk egy kis zenét. Bővebben: Link
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Csatlakozok: Bővebben: Link
(#) nagy hoho hozzászólása Júl 17, 2012 /

Feladom a Picasat hatszor írtam be a jelszót és nem tudja megemészteni. Ráadásul azt az ákom-bákom jelszavat mindíg újat ad.Hogy ki volt az az idétlen aki ezt kitalálta.
(#) janikukac válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Szia! Remélem az segít, hogy min. 8 karakter kell, és számokat is kell belerakni, hogy elfogadja!
Üdv!
(#) nagy hoho válasza janikukac hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Kis és nagy betűk és számok, 10 db erős jelszónak minősítette.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Az szerintem már nem működik mert hónapokkal ezelőtt sem tudtam belépni. Szerintem megtelt a HE értesítökkel.
(#) SzAndras00 válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Üdv! Ne add fel, mert sokan vagyunk kiváncsiak a képeidre.
Jelentkezz be a gmailodba, majd egy új fülön nyisd meg a picasaweb.google.com oldalt. Ekkor egyből a gmailes jelszavad fog élni, azzal tudsz belépni a picasa-ba is. Ott valahol megtalálod a feltöltés gombot, akkor nem kell feltelepíteni a kliensprogramot. Sok sikert! András
Következő: »»   1917 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem