Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   805 / 1385
(#) _vl_ válasza interferi hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Mennyi hivatalosan a lábtávolsága a csatlakozónak? Jól számolom, hogy 8x2.54mm-en van kb. 50 pin? Az 0.4mm lenne.
(#) _vl_ válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Itt találsz pár fényképet, amit egy első teszt alkalmával csináltam: Bővebben: Link
A 0.4mm-es lábtávolságú TQFP-nél 0.2mm minden láb és a közöttük levő hely is. Az egyik fényképen van mm-jelzéssel ellátott rajzolatteszt is.
A nyomtatás 1200dpi-s HP 4100-zal ment (használtan vettem 15 rugóért), nem vasalással, hanem laminálással.
(#) interferi válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
A lábtávolság 0.58mm de a pad szélesség plusz a közte átmenö vezetősávoknál van a probléma. A tényleges távolság 0.29 mm és a két vezetősáv közti táv 0.08 mm
(#) _vl_ válasza interferi hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
0.08mm, az még rendes gyárban is nagyon húzós.
Ha nem akarnál két láb között egy másikat átvinni, akkor ennek simán kéne mennie viszont.
(#) interferi válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ugy simán megy is csak nem akartam annyi átkötést csinálni.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Hát ha ilyen a maszkod is, akkor ne csodálkozz az eredménytelen levilágításon. Én még mindig a nyomdait preferálom.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Mármint a nyomtatásra gondolsz amit most felraktam , ÁÁÁÁÁÁ nehogy azt hidd . JPG be nagyon sokat romlik a minőség pdf ből de ezt szerintem mindenki tudja.Nem tudom mi lehet , de majd próbálom még valamikor.Egyébként meg nem is tudom hányszorosára nagyítottam , hogy látható legyen meg ellett állítva a nyomi is te próbáltad esetleg kinyomtatni hogy hogy sikerülne neked ?
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Nekem egy ócska szines laserem van, azzal nem nagyon lehet ilyet csinálni.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Az enyém sem új de amit lehet elkövetek rajta azért.Annyit még kérdeznék , hogy számít e az , mert szerintem itt lehet a kutya elásva , hogy a megvilágításhoz használt fény erőssége , és az idő függvénye befolyásoló tényező e , illetve a fény hosszúság.Mert én egy 500w UVA fényforrással világítottam le
, és úgy hogy kb 20-30cm ről , és két szerre , tehát egyszer kikapcsoltam , és utána újra be.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ez volna az , de lehet a fényforrás nem annyi , de a gép hátulján annyi van írva persze azt nem tudom nem e lett már cserélve benne nem szedtem szét, hogy meg nézzem. Úgy csináltam , hogy rátettem a panelt az üveglapra letakartam , hogy ne vakuljak meg aztán GO. Bekapcsoláskor megjelent a fény elszámoltam 10 ig, és kikapcs azután várni kell még visszahűl , és megint, ezt megcsináltam mondjuk 3x , akkor lett elfogadható , ha tovább hagytam mondjuk elszámoltam mondjuk 30 ig , de nem kapcsoltam ki hagytam folyamatosan világítani, akkor már nagyon kék lett , és kemény a dfy.

1.jpg
    
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Teszek majd egy próbát így is ahogy írtad .Sejtettem , hogy sok a teljesítménye , ezért gyanakodtam arra , hogy ha minden ugyan az mint a többieknél , akkor már csak a levilágító lehet a ludas , mert csak az más. Igen valószínű meg kelessz találni a megfelelő távolságot , és az időt hozzá.Egyébként A4 es méretig lehet rá tenni szóval nem lenne ő rossz , csak ki kell ismerni.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ó minő gépre tettem szert nem semmi [1m2 nyákot] ez igen.Nem is gondoltam volna .Jó hát akkora nyákot nem igen fogok csinálni , de ki tudja , de jó tudni , hogy kb mire képes.Ha veszem azt anno , hogy régen , vagy esetleg manapság is , aki P20 al , és az utcai 125W higanygőzlámpa bura nélküli fényforrását használta /ja/, és kb azt hiszem nem biztos , de olyan 20 - 30cm volt a levilágítás távolsága , akkor mivel ez nekem 500w körüli , akkor kb 3x , vagy 4x nagyobb távolság kellesz ,vagyis olyan 1,5 méter ha jól számolok.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ez sem több 80-125W-nál. A többi energiát a soros előtét ellenállás emészti fel. Ha 500W-os lenne, a Holdra is felvilágítana.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Pontosan nem tudom milyen lehet , de éppen van 500W os halogénem az ennek a harmada tudom nem egyforma fényforrás , ezt csak akkor tudnám meg ha szétszedném .A hátoldalán lévő gyári címkéből indultam ki .Megpróbálom kb 30 cm ről , és kiderül .
(#) eyess hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
A mai nap több dry próbálkozás után úgy döntöttem , hogy lapátra teszem a dryt , illetve jó mélyen a fiók aljába.
Nagyon sok pepecselés van vele ma segítségül hívtam a napot is több kevesebb sikerrel. Ha sokáig hagytam még 1 percig se, ugyan az volt a helyzet mint levilágításnál meg keményedett most egyforma volt a színe mindenhol azokon a helyeken ahol nem volt rajzolat .Látszólag tökéletes volt ,de amikor az előhívóba tettem nehezebben oldódott , és mire azt akartam , hogy a dátum ami a nyákrajzomon van azt is előhívja addigra már azokon a helyeken is ahol tökéletes volt kezdte leszedni.Néhol úgy ki volt keményedve a fólia , hogy töredezve jött le.
Ha meg nem engedtem neki annyi időt, akkor nem volt olyan sötét a színe sokkal könnyebben leoldotta , de a vékony dátumnál ugyan az volt a helyzet mire előhívta a többi eltűnt.A fóliát lamináltam , de hiába ha a napra kitettem , és a meleg hatására a fólia kezdett felpúposodni , ezt nem lehet kivédeni.Összességében mire az ember begyakorolja , és mindent kikísérletez , addigra sok dry tönkre megy , és sok idő elmegy vele, és nagyon sok a hibalehetőség benne.És bizonyos vékonyságnál már nem tudja garantálni azt a minőséget amit kéne , mert az előhívó oldat 100% , hogy alámar , vagy leoldja.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Nem a napon melegítettem , hanem a laminálóban , a napot levílágításra használtam ne fordítsd ki leírtam , hogy miként csináltam.De azt nem lehet kivédeni , hogy a fóliát ne melegítse a nap , és nem mindenki használ nyomdai maszkot , és az enyém se térhet el az övékétől nagy mértékben akik otthon csinálják a maszkot , azért írom a mértéket , mert viszont a végeredmény nem azt mutatja , mint sokaknál.Két verzió van , vagy túl kemény lesz a dry , vagy nem , és egyik se jó , és a köztes megoldást nehéz eltalálni .Ennyi nyákrajzot életembe nem rontottam még mint dry al.Azt szokták mondani ami nem megy azt nem kell erőltetni ez van Valahol sejtettem , hogy nem kellene belemélyedni a dry ba , mert annyival nem jobb sőt szerintem semennyivel.
(#) Zoli_bácsi válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
A vasalásnál mindenképpen precízebb és pontosabb a foto eljárás. Minden eljárásnak meg van a maga technikája, de a fotózás ismételhető a legjobb eredménnyel. Abban van a legkevesebb változó, mivel ez a technika elsősorban kémia. Vegyi anyagok reakciója, ami mindig ugyanúgy zajlik, ha állandóak az összetevők. Nyilván most mondhatnám a vasalásra is, hogy ha állandóak az összetevők akkor az is ugyanilyen jó. De szerintem ott sokkal több a lehetőség arra, hogy változók -még ha kismértékben is - eltérőek legyenek, melyek már nagyban befolyásolják az eredményt. (Hőmérséklet, nyomás erőssége, tapadás.)
(#) eyess válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Valóban a ha a kulcsszó ,Hát nem tudom Gulasoft írta , hogy ő tízből 10x megcsinálja ugyanolyan minőségben egy akármilyen nyákrajzot .Én meg ezt vasalásra mondom , és még az sem számítana milyen vékonyságú vonalak lennének .Kémia is igen , de sok olyan dolog van benne ami nem kémia , elég nehéz felvinni úgy a dryt a nyákra hogy ne sérüljön , már ha csak azt nézem , hogy az alsó vékony fólia eltávolitása egy hirtelen mozdulattal kell hogy megtörténjen , hogy elváljon egymástól , de ott már törődik is a dry , és ez fel lamináláskor bizony ott van , és ez már hibát fog hozni.Lehet valamikor még fogok vele foglalkozni , de egyenlőre haragszok rá meg magamra is.Több türelem kéne.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ebben igazad van , hogy szükséges rossz én sem hivatás szerűen művelem , de szeretem csinálni , és nyilván öröm ha sikerül , és nyilván méreg ha nem .És aki napot használja levilágításra ? . Mert olvastam ilyet is , akkor ott mi a helyzet .Én sem a napot szeretném hisz lenne mivel , de mert más is csinálta így , hát én is kipróbáltam .Gondoltam másabb a nap fénye mint a levilágítóm fénye , de semmi változás nem volt.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Hasonlóan csináltam én is , és az 5s perces idő után neked sötétebb kék lesz a dry , vagy , de nem is halvány nem is sötét tehát a kettő között ?Gondolom maratás előtt azért világítod le csak úgy maszk nélkül már , hogy megkeményítsd a dryt ezt értem.Egyébként te csináltál már ilyen vékonyságú vonalas nyákot mint amit most én próbáltam ?
(#) mrobi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Nagyon szép a nyákod! Ügyes vagy! Irigylésre méltó!
(#) eyess hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Nos nem hagyott nyugodni az ebadta . azt csináltam , hogy van nekünk régről , de szerintem még mindenkinek , szóval dia film , és ennek az elejéből kicsit levágtam , hogy kipróbáljam mit csinál közel nyomdai fedettséget produkálva.
Nos teljesen más eredmény született hagytam a levilágítómat bemelegedni , és 35cm magasra emeltem olyan 1 2 perc után alá tettem a diávall fedett nyákot , és vártam mondjuk 6 - 7 ig elszámolva .Képet raktam , hogy milyen lett.És meglepően hamar le is oldódott , ja nem lamináltam csak kézzel simítottam fel tudom nem pont így kéne , de csak a diát akartam próbálni.Szóval akinek ilyen gépe lenne az már tudja , hogy kb milyen magas legyen a gépről korábban lett kép feltéve.Eddig úgy tűnik lassan meg lesz a beállítás ,Gondolkodni fogok jó fedettségű maszk otthoni készítésén feltehetően jól jönne mindenkinek .Vannak ötleteim kísérletre várnak.Nem semmi mennyit számít a sötétség , de azért fény is jó ha van. :integet2:
(#) eyess hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Ja bocs lemaradt a kép

5.JPG
    
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Itt már lett közölve a duncos üveggel kapcsolatos. Az a lényeg, hogy egy duncos üvegbe rakj egy nitrohigítóval áztatott rongyot, és a fóliát is rakd bele, majd egy idő után nyisd ki a lezárt üveget, és a fóliádon a festék meg fog sötétedni!!!
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Kérdés , hogy nem változik e meg emiatt a rajzolat minősége.Ugyanis a hígító oldást csinál, és emiatt romolhat a minőség is . Hogy állsz a vasalással megy már ?
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Vetítő fólián is? Nem csak pauszon?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Hát azért kell kitapasztalni, hogy mit meddig. Szerintem nem igazán változik, ha rájössz. Múltkor fél napra véletlen bennhagytam, és alig romlott úgy is a minőség! Majd küldök képet !!!
Pjg: én fóliával próbálkoztam..
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Én fóliára akarom majd kísérletezni hígító nélkül , és úgy hogy aki otthon nyomtatja majd elég legyen csak 1x , és megfelelő legyen a fedettség is .
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Jé, ha jó a maszk, jó a dry? Tényleg csak 200* írtuk le, hogy egyetlen jó dolog kell a dry-hoz, és az a film. Ha jó a film, akkor világíthatod amíg akarod, ha meg jól bekeményedik, még leoldani is nehéz a végén.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Igen de, azért a levilágítóval is gond volt .Egyébként nem szeretnék megint elébe menni a dolgoknak , de úgy nézz ki meg van az 1x sen fóliára nyomtatott jó minőségű maszk elkészítésének a módja. Csak egyszer próbáltam ki , de lehet még finomítani kellesz , de előszörre elég kecsegtetőnek tűnik.
Következő: »»   805 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem