Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Ellenőrizd az antennacsatlakozó kontaktját is.
Azt feltétlenül ellenőrizd,hogy kap e tápot a tuner!Mert ha nem akkor is süket!Szerintem 12v-ot kell mérned a test és a tuner becsatlakozásán valamelyik lábon!De kevesebb is lehet nem ismerem ezt a típust
megmértem, kap tápot, megvan mind a 12 volt.. Azért kösz hogy ilyen segítőkészek vagytok.
Ha még mindíg nem megy, esetleg kövesd végig a bemenő antenna jelet, és mérj ki minden alkatrészt, ami "útbaesik".
Lehet pl. egy hibás tranzisztor, vagy ellenállás, ami útját állja a jelnek. (Egyébként az az oldal célja, hogy segítsünk egymásnak)
Lehet, hogy kiakadt az AGC, igy kis erősítésen tartja a tunert. A rajta található IC adatlapján kellene megkeresni az AGC lábat, s azon mérni feszültséget, hogy változik -e a hangolás közben. Jól tudom, hogy az "erős" adók bejönnek? Figyelembe kell venni, hogy az AGC valszeg késleltetett, tehát csak bizonyos térerő felett kezdi el csökkenteni az erősítést.
Hát, innentől már kezd egy kicsit túlnőni a képességeimen a probléma, úgyhogy feladom... Köszönöm mindenkinek a pozitív hozzáállást, más fórumon még nem találkoztam ilyennel.
Viszont addig is visszatenném a régit a kocsiba, de elfelejtettem hogy kell bekötni. Ez valami régi fajta csatlakozó. Csináltam képet róla, segítenétek hogy van a kiosztás? (kéne egy test, egy állandó és egy kapcsolt +, meg a két hangszóró)
Nem olyan régi, csak olcsóbb tipusoknál használják.
De inkább a belső oldalról adj képet, ahol látszanak a szinek. Ugyanis ezt a csatlakozót tipusonként másképp kötik. (Nem használnak szabványt)
Oké, csináltam képet csak nem látszik elég jól mert a csatlakozóba jövő vezetékek bele vannak forrasztva a nyákba és nem férek hozzá rendesen. Szét kéne bombázni teljesen az egészet hogy rendesen látszódjanak.
Ez egy Gelhard GXR934S típusú rádió, a googleval rákeresve itt találtam egy bekötési rajzot, csak nem értem mindet. A típusnál az info-ra rákattintva bejön a kép.Bővebben: Link
ezeket nem értem ezen a rajzon:
Back up Remote Illuminate Melyik a kapcsolt + ?
GND - Fekete = test
B+ - Piros = +12V állandó (aksi) BUp - Narancs = +12V kapcsolt Rem - Rózsaszín = +12V kapcsolt jel, pl erősítőhöz(neked nem kell) RRe = Jobb hátsó + LRe = Bal hátsó + RCom = Bal - LCom = Jobb -
Helló!
Most kaptam egyautórádiót és az lenne vele agond, hogyha megy az autó akkor nem szól rendesen a rádió. Na most a régi rádió tökéletesen szólt amikor ezt beraktam az autóba nem volt jó, ugyhogy az antenna kilőve. Megnéztem a tunerjét ugyanolyan volt mint a régibe ezért kicseréltem. Akkor is ugyan azt csinálja. Nem tudok rájönni a hibára. Ha valaki tud segítsen. Előre is köszi. Üdv Ricsi.
Hali!
Mit értesz azon, hogy nem szól rendesen?
Olyan mintha változna menet közben a jel erőssége. Hullámzik a hangerő. De csak FM-en csinálja ezt.A többi sávon jól szól.
Tehát csak menet közben csinálja, ha áll az autó akkor jó?
A csatlakozások rendben vannak? nem oxidált? Az antennacsatlakozó rendben? Már járó motornál is csinálja, vagy csak ha halad az autó? Ellenőrizted a tápot is? Egyébként mi a típus?
Csak menet közben csinálja, járó motornál is jó csak ahogy elindulok az autóval egyből rossz. Az antennacsatlakozót lecseréltem .A táp is rendben van . Átforrazstottam a tuner környékén mindent. First gyártmány a tipus már lekopott róla.
Ja amugy én az Fm IC-re gyanakszom vagy valamire a körébe. Az IC tipusa LA1140.
Tehát a régi rádióból kiszedtet a tunert, ami ott tökéletesen működött, és beraktad ebbe, és itt már nem jó?
Átnézted az antennacsatlakozótól a tunerig a jel útját? Beépítőkeretes a rádió? A keretet is cserélted? Vagy a régié maradt? Esetleg tudsz mutatni képet?
A régi rádióból átrakott tunerrel sem jó. Az antennacsatlakozó a tuner bemenetére van kötve. Amugy nem beépítőkeretes. Most vettem ki az autóból. Ja és az normális hogy az IC AGC lába testre van kötve egy 22kOhm-os elenállással?
Idézet: „normális hogy az IC AGC lába testre van kötve egy 22kOhm-os elenállással?” Szerintem ennek semmi köze a hibához.
de az AGC lábnak nem feszültséget kellene kapnia a jel erősségétől föggően? Mert ez a láb csak le van kötve testre az ellenállással.
Szerintem kapcsolásfüggő a dolog, úgy látom, máshol is szokták lekötni testre.
Másrészt ha itt a gyártó így csinálta, akkor nem hiszem hogy az a probléma. Annyira csak nem gyenge felétek a jel.
De lehet hogy ez a gondja, mert a másik rádióba be volt kötve szabályzásra. Megnéztem hogy mit csinál egy 10 cm.es vezetékkel. Alig szólt igy, de amikor az AGC lábat 12V-ra kötöttem egy elenállással akkor hangosabb lett és tisztán fogja a rádiót. Ha ezt igy hagynám nem lenne baj nagy jelnél? Mert igy tisztán szól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |