Fórum témák
» Több friss téma |
A csatolás mindent elmond. Ugye elhiszed?
elhiszem,de nekem egy dupla dióda volt benne,töltöttem is fel róla képet ebbe a topicba.És mivel olyat nem kaptam csak egy egyeset ami a kondira meg a házra van kötve,így ezt tettem bele és tökéletesen működik.A szakszervízbe azt mondták,hogy ezek a diódák már az új gépekbe nincsenek benne mert ez csak védelem,és el lehet hagyni.De ezen a rajzon amit feltöltöttél,ezen is csak egy db Hv dióda van.
Nagyon elakadtunk a dióda körül...
A fő aggályom az, hogy felveszi a teljesítményt a konnektorból, de melegítés nincs. Közelítsek a mikróval a kuka felé, vagy van remény?
Azért én a trafót is kimérném, lehet ott egy szekunder tekercs zárlat is valahol...
Szia
Sajnálom hogy ezt kell írnom,de ez már csak alkatrésznek lessz jó a következőhöz.Tönkrement a magnetron.
Tud úgy zárlatos lenni egy tekercs, hogy a biztit nem veri ki, a 800W-ot meg ütemesen felveszi (olvasztó funkcióvan szakaszosan).
Sajnos én is a magnetronra gyanakodtam, de hát a remény...
Húzzad le a trafóról a szekundert és a fűtést. kapcsold be valameik fokozatba és mérd a felvett teljesítményt a 230v-os hálozatból(mivel már egyszer megmérted megtudod mégegyszer mérni). Ha így nem eszik sokat (valamennyit kell ennie kb250-350W, mert túl van gerjesztve a trafó), akkor a magnetron cserés.
Helló !
Nekem pont egy "Szami" magnetron kellene, megment az enyém!
Egy kicsit régi hozzászólásra írtál. Ráadásul neki is egy másik kellett volna, a képen látható hibás helyett. :yes:
Hello Mindenkinek!
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de lehet olyan, hogy egy mikro csak félig rossz? Hiba jelenség: Olyan mintha csak fél teljesítménnyel menne, fel van csavarva a teljesítmény szabályzó maxra (lehet hogy ez a rossz?) és kb 2-szer annyi ideig tart míg megmelegíti az ételt mint előtte.... Előre is köszi Üdv: L
Szeretnék tanácsot kérni.
Megsérült a mikronk ajtajának külső borítása, csak a műanyag lap!, berepedt. Szeretjük ezt a mikrot és ezért nem szeretnénk kidobni. Kérdésem mennyire speciális ez a műanyag, mivel helyettesíthető? Köszönöm a segítő válaszokat.
Szervusztok!
Samsung mikróban kiment az inverter kondenzátor,ilyenkor melyik alkatrész okozza a hibát vagy sérül más alkatrész is pl:trafó.Ehhez kérném a segítségeteket,vagy lehet másik kondenzátorral helyettesíteni.Köszönöm válaszaitokat.A kép illusztráció, csak annyi a különbség,hogy az első kondi ment ki,és a trafó műanyag része és a lába meg feketedett. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szia!
A kondi saját magát nyírta ki, ehhez nem kér külső segítséget. Az értéke annyi, mint a mellette lévő kondenzátornak. A kép lelőhelyénél nincs valamilyen leírás a hibáról és a javításáról?
Sziasztok!
A napokban hoztak hozzám egy 10-15 éves Miele márkájú mikrohullámú sütőt (grillsütő is egyben), hogy nézzem meg mi a baja, mert egyszer valami pattant benne és azután nem ment többet. Leszedtem a burkolatot és volt ott egy kiégett biztosíték, de sajnos biztosíték csere után sem mőködik, kivéve a digitális részt. Sok gomb van rajta meg egy kijelző és az a része jó, be lehet állítani mindent majd el is indul a visszaszámláló része de nem melegít, nem világít az égő és nem forog a tányér. A trafó primerén működés közben nincs feszültség, a szekundert nem is mérném, mert azt tudom, hogy ott magas feszültség kell legyen. Szerintetek mi lehet a baja? Előre is köszönöm.
Sziasztok! Csattogós Funai mikrót rajtam kívül még senki nem kapott? Van egy porcelán tálka a grillező fűtőtestje közepén, ebben forog egy tükör, ami kavarja a mikró hullámokat, nem az edény forog benne, mint általában. Ez a porcelán búra a grillező hőjétől elreped, és behatolnak az étel gőzei a magnetronba, attól csattog. Megragasztottam a porcelánbúrát 2 komponensű ragasztóval, de rájöttem, hogy a grillező a hunyó, attól újra szétreped. Ezek után sorba kötöttem a mikró magnetronjával a grillező cekászát, hogy ne kapjon annyit, most már az se csattog, azóta így használjuk. Tehát ezeknél a grillezés tilos, a mikró pedig 3/4 teljesítmény. (Funafuti valami koreai szutyok lehet, de Sanyo magnetronja van, elég kőkori lehet, mert még csak 600 W volt.)
Szia.
Elmondásod alapján, valószinű hogy az eggyik relé adta meg magát a digitális rész paneljén. Ha elindítod a gépet a start gombbal, egy kis kattanást lehet hallani az említett relé felől ,ha ez nincs meg akkor itt leszz a hiba. Mielőtt ezt megnézed a biztonság kedvéért nem árt ha lehúzod a primerről a sarukat, fő az elővigyázatosság. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Rendben, köszönöm az infót, majd holnap megnézem azt a relét és megírom, hogy mi a helyzet vele.
Szép estét!
Elnézést kérek, a Funaitól, mert utánanéztem, japán a szerencsétlen. De annyira gyenge minőségű dolgokat javítottam már tőlük, hogy én másra gondoltam. Gépkocsirádiókban is például sehol sincsenek mondjuk a Blaupunkt-tól. Inkább hittem őket valamelyik feltörekvő kis tigris termékének, mintsem Japánnak. Mondjuk a Sanyo magnetron így már nem titok, miért van benne.
Sajnos nincs csak annyi,hogy ez a Panasonic alap hibája .Köszönöm válaszodat.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Lehet hogy valakinek segíthet a tapasztalatom.
Vettem jó pár éve (1995) németben egy kis mikrót. A kondi zárlatos volt benne, így ki kellett volna cserélnem, de annyiért adtak volna, amennyiért a mikrót vettem. Ha jól emlékszem 1,04 mikrós 2100 voltos kondi volt. Fogtam 4 "fénycsőkondit" (4,7 mikrós) a lomok közül sorbakötöttem őket, és betuszkoltam egy szigetelésben a mikró aljába. Kiválóan működött vele. Ez is állótányéros volt amiben egy lapát "kavargatta" a hullámokat. Sikeres barkácsolást, de a mikrohullámmal legyetek óvatosak!
Szervusztok!
Panasonic mikróban kiment az inverter kondenzátor,ilyenkor melyik alkatrész okozza a hibát vagy sérül más alkatrész is pl:trafó.Ehhez kérném a segítségeteket,vagy lehet másik kondenzátorral helyettesíteni.Köszönöm válaszaitokat.A kép illusztráció, csak annyi a különbség,hogy az első kondi ment ki,és a trafó műanyag része és a lába meg feketedett. A 362k3kv kondenzátort nem kaptam helyette ezt kaptam pvr14d431 ezt belehet rakni az eredeti helyére?
A kérdéseid egy részére már korábban kaptál választ. Neked egy 3,6 nF-os, 3kV-os kerámiakondenzátor kell, ilyet vegyél.
köszönöm,de nem tudtam,hogy írjam be.Amit adtak azt vigyem vissza és ne szereljem be?
Mert, nem lehet kapni voltam HQ-ba a Lomexnél és a Sini-nél.
ilyet tudtam venni :
Kapacitás: 3300 pF Feszültség: 3000 V Tipus: Tárcsakondenzátor Kinézet: Radiális (álló) Raszterméret: 7.5mm Ennél nagyobb nem kapható!!!Ezt belehet helyette rakni és mind kettőt cseréljem ki vagy elég csak a sérültet ?Nagyon szépen köszönöm a választ. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Jó lesz a 3,3 nF-os is és szerintem párban cseréld őket.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Sziasztok!
Egy rövid kis történet után szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy Dimarson WD900ESL30R típusú mikrosütő, pár éves. Egyszer csak már nem melegített a mikró része. Ház levesz, megnéz mindent, látszólag minden rendben. Hát elvittem én az EMAX nevű javítószervízbe az Őrnagy utcába. Később telefonáltak, hogy a biztosíték ment ki benne, 5900-ért megcsinálják. (csere+anyagköltség) Elfogadtam, megcsinálták, mikró műxik, fizetek, hazaviszem. Ahogy viszem haza, hallom, hogy valami nagyon zörög benne. Otthon leszedtem a házát, és egy anyacsavart találtam benne elszabadulva, annak a hangját hallottam kalimpálni. Belegondolni is rossz, milyen zárlatot okozhatott volna. És ezután vetem észre hogy a korábban látott 5kv-os biztosíték egy az egyben hiányzik!! Ezek a szemét EMAX-osok jól rászedtek! Azért fizettem 5900 Ft-ot, hogy elhajítsák belőle a rossz biztosítékot! (azaz simán rövidrezárták a helyét, így legközelebb már nem a biztosíték hanem a magnetron megy szét benne egy túláramnál) Miközben cseréről volt szó. Hát visszamentem vele, megmutattam nekik, visszakértem a pénzemet. Szerencsére nem ellenkeztek, visszakaptam a pénzem. Viszont a régi biztosítékot már nem kaptam meg, az már nem volt meg nekik. Így most az a problémám, hogy nem tudom, hogy pontosan milyen biztosíték lehetett, mert sajna nem fényképeztem le előtte. ( 5kv az biztos, csak ugye nem tudom hány mA-es volt! Szerintetek hogyan határozhatnám meg, hogy milyen való bele? Az egész internetet már átkutattam, de az én konkrét mikrómról semmit nem találtam, és arról sem, hogy kell az ilyet kiszámolni. A mikrón az van pld, hogy input: micro 1400W, heater 1200W, Convection 1400W. Arra gondoltam, ha ezeket összeadom az 4000W, ha ezt elosztom 5kv-tal az pont 800mA. Vajon ilyen biztosíték lehetett? Vagy ez a gondolatmenet hülyeség?
Ezek közül nem emlékeztet rá valamelyik?Bővebben: Link Hoppá nem hagy kikeresett terméket linkelni. Írd a keresőbe: biztosíték 5kV.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Igen, így nézett ki. Ezzel csak az a probléma, hogy ugyanígy néz ki a 600mA-es is, a 700mA-es is, a 750mA-es is, a 800mAs-es is, és a 900mA-es is.
(legalábbis a HQ-Elektronika-n) A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Idézet: „A mikrón az van pld, hogy input: micro 1400W, heater 1200W, Convection 1400W. Arra gondoltam, ha ezeket összeadom az 4000W, ha ezt elosztom 5kv-tal az pont 800mA. Vajon ilyen biztosíték lehetett? Vagy ez a gondolatmenet hülyeség?” Nem rossz, de a grill nem nagyfeszről megy, a magnetron meg 900W-os. |
Bejelentkezés
Hirdetés |