Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   53 / 143
(#) Hutty válasza Fenyő hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Nem tudom. De azért a magnetron kimeneti részét, az antennát jó lenne megnézni, nem húzott át a ház felé, mert ez a bizti nem ok nélkül halt meg.
(#) matheattila válasza mindenes hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Végre sikerült megoldani a problémát a mikróval, a relével nem volt gond, mert kiszedtem lemértem (rákötöttem a feszültséget) és jó volt, csak a mikrovezérlő nem vezérelte meg. Próbáltam más üzemmódokkal és ott már behúzta viszont még így sem melegített. Végül méregetésekkel kiderült, hogy a trafó hibás, mert a primeren 15A-t vett fel, kicseréltem másik trafóval és minden megy jól.
(#) Fenyő válasza Hutty hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Oks, majd megnézem.
Gondolkodtam ezen a mA dolgon. A 900 (vagy 1400?) watt az nyilván a "hosszabb időn át" tartó terhelés ÁTLAGOS fogyasztási teljesítménye. Azt kéne tudni, hogy vajon az átlagos fogyasztásához képest a maximális impulzus, tehát hirtelen kilengés a teljesítményben, ez mennyi szokott lenni. Mert ugye ehhez kéne méretezni a biztosítékot, hogy azt még éppen átengedje, de afölött már lecsapjon.
Vajon mennyi lehet a max impulzusszerű teljesítményfelvétele?
(#) tilion válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szervusz!
Sajna nem működik,hiába raktam be az új tárcsa kondenzátort. Merre induljak el a méréssel,
tudna segíteni.Köszönöm.
(#) Bobeknyuszi hozzászólása Szept 14, 2012 /

Egy Delonghi MW485 kombimikróm van, három éve tökéletesen működik, most megbolondult. Ha kinyitom az ajtaját akkor gyengén ugyan de világít és elindul, ha csukva van nem csinál az égvilágon semmit. Mi lehet a probléma?
(#) Zadam009 hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék, a mikrónk folyamatosan leveri a saját belső biztijét és megméregettem egy korábbi leírás alapján, a nagyfesz kondin multiméterrel mérve rövidzárat mutat (sípol) viszont kapacitást mérve 0-át mutat, jól sejtem hogy rossz a kondija?
Előre is köszönöm a segítséget!

Ádám
(#) mindenes válasza Zadam009 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Bizony bizony az a kondi cserére szorúl. Egy lehetséges hely a beszerzésre.
Üdv! Sanya.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) mpiszlic hozzászólása Szept 26, 2012 /

Szervusztok!

Sharp ( RV-MZA243 WRE1 ) magnetronom
valószínű a bevezető kondinál testzárlatos ( 150 ohm ) lett.

Lehet valakinek egy bontott fűtőszál bevezetése,
ill. egy olyan magnetronja aminek épp nem ez a hibája,
és kibányászhatom belőle ?
( Úgy nézem ez a bevezetés szinte egyforma bármely típusnál . . )

Előre is köszönöm segítségeteket, ez a mikro már szinte családtaggá vált az évek során . . . !
(#) deamon hozzászólása Szept 27, 2012 /

Sziasztok !
Nekem egy olyan gondom lenne ,hogy a mikróban szétrepednek a tányérjaim az utolsó napokban :S Évek óta használom a tányérokat nem volt eddig gond.Nem tudom ,hogy most hol keressem a hibát : a mikróban van e ? Vettün mosogatógépet 1 hónapja lehet köze hozzá,hogy a mosogatószerekben van valami amitól a mikró hatására szószerint kétfeletörnek a tányérok ?
(#) faragozoltan2 hozzászólása Okt 12, 2012 /

Van egy samsung CE745G Tipusú mikrohullámú sütőnk és a memóriája folyamatosan törlődik.Sajnálom ezt a készüléket mert különben működőképes,és szerettük is.Abban kérnék segítséget,hogy ezt mi okozhatja. A pontos hiba az,hogy ha bevan dugva a hálózatba óra stb.beállítva egy idő után a kezelőgombok hatástalanná válnak.Kihúzom a hálózatból újra állítom az órát és működik a mikró egy ideig,majd kezdődik előlről az egész.Túl sokat nem tudok rákölteni.Esetleg ha valaki alkatrész árban illetve beszerzési helyben is tudna segíteni azt is megköszönném.
(#) pinkova hozzászólása Okt 13, 2012 /

Sziasztok!
Mikro hibakeresésben szeretnék segítséget kapni. Egy grilles Trion készülék a paciens és kezd kifogni rajtam. Nem melegít a mikro része, a felvett teljesitmény ~45W, ez megfelel a két motor és a világítás teljesítményének.
A trafó megkapja a hálózati feszültséget(de egy 60-as izzó nem világít róla), primer ellenállása 13 ohm, a szekunder oldalon a magnetronra menő két vezetéken 6 ohmos ellenállást mérek.A fej két kivezetése közt 39 ohm. A fej burkolata és bármelyik kivezetés közt gyakorlatilag nincs mérhető érték. mindegyik biztosíték jó, nem szakadt.
Az ajtókapcsolókat egyesével áthidalva sem fűt. A funkció kiválasztó kapcsoló igazi terhelés nélkül szikrázik a kikapcsoláskor. Kezdek kifogyni az ötletekből, valakinek hasonló, sikeresen megoldott projektje nem volt?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) pinkova válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia Zoli! Konkrét javaslatod nincs esetleg? Vagy ha jól veszem ki a szavaidból :kuka a fej?
(#) pinkova válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Köszönöm!
(#) Remci válasza pinkova hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia! Nézd át az alábbi linket, esetleg segít valamit a javításban. A diódát én 9v-os telep- ellenállás-led kombinációval szoktam vizsgálni. Ha jó a dióda akkor a led egyik irányba világít. A kondit kapacitás mérővel ellenőrizheted.A trafó vizsgálata le van írva, de körültekintéssel kell végezni.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) Kopasz2 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Szisztok!

Elnézést de ez tűnik jó helynek ahol megkérdezhetem:

A minkróm előlapján két üveglap van közte egy rács. sajnos valamilyen módon a belső üveg leesett.
A kérdésem hogy milyen ragasztóval tehetem vissza? Valami speciális ragasztóval vagy mindegy?

Köszi a választ!
(#) Bakman válasza Kopasz2 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Én kipróbálnám az egyszerű sziloplasztot. Egy papírlapra egy adagot, teljes száradás után be a mikróba. Ha nem melegszik, már kenném is.
(#) kamaro hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok! Van egy mikróm, ha elindítom nem világít, és nem forgat, a trafó olyan hangot ad mint ami le van terhelve rendesen. Gondoltam magnetron, tettem bele egy másikat. Még ugyanaz... Mi lehet még a baj?
(#) kamaro hozzászólása Okt 20, 2012 /

Sziasztok! Egy mirosütőt próbálok megjavítani. Nem megy se a világítás, se a tányér, se a hütő venti viszont a trafóra megy feszültség meg a magnetronra is viszont nem melegít. Már próbáltam trafó és magnetron cserét is de ugyan ez a baj. Ha beindítom lassan zúg fel mintha valami terhelné a trafót. Ha pár másodperc működés után leveszem a tetejét: a magnetron hűtése langyos, a trafó hideg, a nagyfesz kondiba van feszültség. Mégse melegít. Mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza kamaro hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia!
A dióda (diódák) jó? A fémházas kondenzátor nem szakadt?
(#) mindenes válasza kamaro hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia. Milyen vezérlővel szerelt a mikró digitális vagy hagyományos óraműves? A dióda ellenőrizendő!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) kamaro válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Kicseréltem azt is ment egy pár másodpercet. Enyhe éget szag a magnetron felől hűtő bordája jó meleg.
(#) kamaro válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Digitális. Nem tudom milyen diódáról van szó. Merre keressem?

Egy fekete szögletes vagy hengeres kütyü, amiből két drót áll ki, a végeiken sarukkal: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012

Aha, ez az ami a kondi és a ház között van. Én ellenállásnak néztem. Egyébként már ezt is cseréltem. (a kondival együtt)

De nem mindegy, hogy melyik végét kötöd a fémházhoz!

Azt is mikróból bontottam, ugyanúgy tettem vissza ahogy kiszedtem.
(#) attyla999 hozzászólása Okt 21, 2012 /

A napokban kaptam egy olcsó Vision mikrót ajándékba. Amikor megkaptam kibontottuk és kipróbáltuk egy hideg vizel, ami tökéletesen meleg lett 1 perc berakva. A rokon elment és használni akartuk a mikrót ismét egy pohár vízzel. 1 percre raktuk be és amikor letelt az idő a víz éppen hogy langyos volt. Kipróbáltuk ismét és a mikró működik forog, de nem melegít. Most hagytuk pihentetni 3 órát, ezután kipróbáltam, de nem megy csak hideg a víz.
Gondolom nem lehet nagy baja. Vagy tévedek?

A mikrót Pesten vették holnap lesz 1 hete. Én Nyíregyházi vagyok aki pedig hozta nekem 2 hónap múlva fog ismét visszajönni ide Nyíregyházára.
A javítószervize csak Pestre szól.

Szerintetek mi lehet a hibája? Magnetron gondolom nem romlik el ilyen hamar. Valami kis biztosítékot kéne benne cserélni?
(#) mindenes válasza attyla999 hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Szia. Szekunder oldali bizti lehetséges ok, ezt ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) belteno hozzászólása Okt 23, 2012 /

Sziasztok. Egy 5KV 550mA üveg biztosítékra lenne szükségem. Tudnátok segíteni, hol kapok Budapesten és mennyibe kerül kb.? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
(#) kadarist válasza belteno hozzászólására (») Okt 23, 2012 / 1

Szia!
Nézzél szét itt: Bővebben: Link. De én eléggé el nem ítélhető módon egy vékony rézszállal szoktam pótolni az elszakadt biztosítékot.
Következő: »»   53 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem