Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   9 / 95
(#) kwatt hozzászólása Nov 11, 2011 /

Sziasztok én egy 2/100w-os erositot szeretnek epiteni ! Szeretnem ha vaki segiteni kpcsirajz meg meg mindent amit kone tuni hogy ezt megipitsem ! Elöre is kösz !
(#) szamóca válasza kwatt hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

20mW-os erősítő? Az minek?

Hat en most nem tom hogy en irtam vamit el vagy nem ertett meg én 2*100 W-ost akarok !!! ha en ak bocsi !!
(#) reloop válasza kwatt hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Szia! Megnyugtató, hogy letettél a PA300-asról, azt majd több tapasztalat birtokában építsd meg. (2/100=0,02 innen a félreértés )
Olvass bele ebbe a témába. Amire szükséged lehet, minden le van benne írva. A kereső használatával szinte mindenre megtalálod a választ. Több példányt is építettem belőle, bátran ajánlom.
(#) szamóca válasza kwatt hozzászólására (») Nov 11, 2011 / 1

2/100=0,02
Az a gond, hogy dekódolni kell a chat-szlengre épülő kommunikációs megnyilvánulásaidat, amit az ékezetmentesség csak nehezít.
Látom régóta szeretnél egy hangerősítő készüléket saját kezűleg összehozni, de az alapok nincsenek meg ehhez.
Nem kell egyből életed fő művét elkészítened, mert annak csak kudarc lesz a vége.
Esetedben ajánlatos az egyszerű KIT vásárlása, pl TDA2030, vagy hasonló. De ennek elkészítése sem nélkülözi néhány alapfogalom megértését. Nagyon sokan elfelejtik, hogy a kapcsolási rajz, még nem készülék. Ahhoz hogy ez működjön is, valamit azért tanulni is kell, mert anélkül az esély igen kevés az elkészült mű működőképes indítási örömére.

Köszönöm a jotancsokat! És megegyszer bocsánat hogy elirtam !
(#) kwatt válasza reloop hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Szia ez a tda7294 ez milyen tejesitmenyre kepes hany w ?
(#) kwatt hozzászólása Nov 12, 2011 /

(#) reloop válasza kwatt hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Jó választás. A tápot, hűtést a megadott linken tanulmányozhatod.
(#) bandi115 hozzászólása Okt 19, 2012 /

Az volna a nagy kérdésem hogy egy elég régi hangszóró került hozzám, és ezt terveztem átalakítani egy többfunkciós erősítővé, lényeg hogy tudjon mp3-at, telefont (3,5mm jack) laptopot meg mindenféle jack csatlakozós eszközt erősíteni, és e mellé elektromos gitárhoz is lehessen csatlakoztatni egy kapcsolóval, és esetleg ha utólag készül hozzá egy mélynyomó akkor az is kompatibilis legyen hozzá. Végülis a lényeg össze foglalva: Milyen alkatrészekre lesz szükségem hozzá és hol tudom beszerezni azokat.
A hangszórók 4ohm-os 6 wattos
(#) Orbán József válasza bandi115 hozzászólására (») Okt 19, 2012 / 1

Idézet:
„...egy elég régi hangszóró került hozzám, és ezt terveztem átalakítani egy többfunkciós erősítővé, ...”

Hm, ez egész érdekes feladatnak ígérkezik...
(#) reloop válasza bandi115 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia! Itt egy jó kis erősítő leírás. A gitárhoz még egy előerősítőt be kell iktass.
(#) bandi115 válasza bandi115 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Valaki tudna készíteni ehhez egy kapcsolási rajzot, én nem értek hozzá, de rajz alapján össze tudom rakni
(#) Gabó válasza bandi115 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Minek neked másik kapcsolási rajz? Ez nem jó?
Panel rajz kell neked inkább. De szerintem ezt a pár alkatrészt simán magad is fel tudod rajzolni. Ha valamerre akarsz jutni, ne várd, hogy mások megcsinálják helyetted!
(#) bandi115 hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok! van egy VIDEOTON D 93-as hangfalpárom, de csak a hangfalak
(Kétutas hangrendszerrel. 1 db magas és 2 db mély hangszóróval, egyszerű hangváltóval.
Impedandiája: 8 Ω
Teljesítménye: 15/30W
Frekvencia átvitele: 60-20.000Hz)
kérdésem az volna hogy ha hangfalnak akarom megcsinálni akkor miket kéne hozzá beszerezni?
köszi
(#) Doncso válasza bandi115 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Most akkor dobozod van hangszórók nélkül?
(#) bandi115 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

nem doboz+ hangszóró, csak kábelek és elektronika nincs

De milyen elektronikát szeretnél bele? Hangváltót?
(#) zolika60 válasza bandi115 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Hangfalban nincs elektronika, ha csak nem aktív. De ez csak azt jelenti, hogy bele építik az erősítőt. Arra meg már kaptál rajzot.

olyat szeretnék ami jack csatlakozóval van ellátva ebből kifolyólag mp3, laptop vagy bármilyen audió eszköznek a hallhatóvá tételét biztosítja... megmondom őszintén nem tom mit tud a hangváltó

Akkor te erősítőre gondolsz. Na az azért nincs benne, mert nem aktív hangdoboz. Kell egy kis erősítő elé. A hangváltó egyszerűen fogalmazva, annyit tesz, hogy a magas hangszóró magas hangokat, a mély hangszóró pedig csak mély hangokat kap.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) bandi115 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

ha megtudom hogy az mit jelent... nekem van 2 hangfalam hangszóróval és belső kábelekkel ami kijön a doboz külsejére mint csatlakozó, ezentúl nem tudom hogy mi kell hozzá hogy ez megszólaljon
http://www.oregradiok.hu/index.php?option=com_content&view=article&...id=294

Erősítő kell hozzá.

van javaslatod hogy hol lehetne beszerezni, 8ohm-os 15/30W 60-20000Hz es változathoz hozzá illő erősítőt, előfok és végfok is kell vagy csak végfok?

Egy egyszerű erősítő kell neked. Láttam itt az apróban egy kis RFT-t, az teljesen jó lenne neked. Ha akarod keresek néhány megoldást. De igazából bármilyen erősítő megfelel neked. Egy normális erősítőben van elő és végfok is. De olyan is jó ami csak végfok, ilyen esetben nem lesz mély/magas állítási lehetőséged, ez nem égető probléma. Mutatok egyet ami jó lenne neked. RFT vagy EZ
(#) vipera1997 hozzászólása Nov 13, 2012 /

Hello!Szeretnék egy olyat ami 300W_ot lead 4 ohmra de nem találtam még ép kéz-láb nyáktervet és beültetésit.ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönnném
(#) Doncso válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Tranyós, fetes? AB vagy D osztályos?
(#) vipera1997 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Szerintem AB osztályú vagy tranyós
(#) sny válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Helyesebben AB osztályú ÉS bipoláris tranzisztoros...
(#) vipera1997 válasza sny hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

pontosan de nekem nyákterv és beültetési is kellene

...meg nagybetű, és írásjelhasználat is.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Következő: »»   9 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem