Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop LCD

Témaindító: ZLED, idő: Ápr 19, 2007
Lapozás: OK   11 / 15
(#) freechat hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Sajnos nem tudom máshogy megfogalmazni, a problémám a következő:
Van egy latop aminek letört a kijelzője, de még működik, látok is egy vezetéket gondolom ezen megy sok-sok minden.
Mivel visszarakni már nem lehet és nem is érdemes gondoltam kipróbálnám, hogy a kijelző vezetékét meghosszabbítom.
Vagyis az alapgép és a kijelző között lenne mondjuk 2 méter vezeték.
Hogy mi az értelme azt most nem ecsetelném elég az hozzá, hogy nagyon jó lenne ez a megoldás, sokkal jobb, mint egy laptop+monitor lévén a monitornak kell 220V a laptopnak pedig nem (már ha jó az akksija).

Megoldható amit felvázoltam? Sok vezetéket kellene meghosszabbítani? Milyen vezetékeket lehetne használni UTP pl jó hozzá? Ha simán kettévágom és összeforrasztom a megfelelő vezeték párokat működhet?
(#) karaszbandi válasza freechat hozzászólására (») Ápr 10, 2012 1 /

Tömören, röviden: NEM
(#) freechat válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Kár, pedig jó lett volna
Röviden tömören kottaállványhoz kellett volna.
Alul van a laptop, felül egy numpad (ezzel lehet vezérelni) és a kotta helyén pedig a kijelző.
Akkor marad a monitor megoldás, csak ahhoz kell 220 V
(#) cupika97 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Miért nem lehet??? Nekem elég lenne 10 centit.
(#) zolika60 válasza cupika97 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Szerintem nem lehetetlen megfelelő vezetékkel. Egy próbát megér. Méterekre nem, de szerintem 1-2m működhet. Vagy legalábbis nem látom okát miért ne menne.
(#) freechat válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Bővebben: Link

Ezt találtam, de nem tudok eléggé angolul ahhoz, hogy neki tudjak állni.
(illetve miért ráz a laptopom billentyűzete? Úgy megvágott, hogy majdnem belevertem egyet a kijelzőbe... D
(#) cupika97 válasza freechat hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Jó lenne ha leforditaná valaki.
(#) zolika60 válasza cupika97 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Gugli? Bővebben: Link Az érthetőség határán belül van.
(#) freechat válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Hát aki ezt megérti az előtt le a kalappal. Még angolul kiszótárazva is jobb, mint a Mugli Trans......
(#) cupika97 hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Ez kegyetlen
(#) staycool válasza freechat hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Hali!

Nem írom le az egészet lefordítva, de tömören a lényeg: természetesen lehet hosszabítani. Az itteni javaslat szerint LPT kábelt használj, mert az nem túl vastag, és sok ér van benne. Ne forraszd a kábelek egymáshoz, hanem csatlakozóval hosszabítsd!
Az én véleményem az, hogy az UTP jó megoldás, viszont az érintkezők számát tekintve lehet hogy 2 vagy esetleg 3-at kell felvinned a laptopból.
Egy barátom laptopokat javít hardcore módon, neki 5 méteres kábel van a kijelző és az alaplap között. Minőségromlás nélkül.
(#) falaci2002 hozzászólása Máj 13, 2012 /

Sziasztok!

ASUS G2S laptopom van. Olyan gond lett vele, hogy zöldes a kijelző, és kissé elmosódottak a betűk, mintha csak minden második sor pixel működne. 17"-os, 1920x1200 a felbontása és két fénycsöves. Próbáltam másik hasonló kijelzővel csak egy fénycsöves volt és 1440x900-as felbontású, de ugyanaz volt a jelenség, csak éppen pirosas volt a kijelző. Van egy egyes inverterem ami szintén ASUS és azzal próbáltam. Külső kijelzőre (full hd tv) vga-n és HDMI-n is tökéletes a kép.
Meg tökéletes még 15.4-es kijelzőre is aminek 1200x800-as volt a felbontása. Kettőt is próbáltam, és gyönyörű rajtuk a kép.
A saját illetve másik 17"-os kijelzőre miért rossz a kép, máshova miért jó?

Előre is köszi a válaszokat!
(#) matyusz válasza falaci2002 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Üdv.
Én először így szalagkábelre gondoltam volna, vagy a videó vezérlőre, de lehet akármilyen apró alkatrész is problémás. Ha a gyári kijelzőjével használod, és lentebb veszed a felbontást akkor is fenn áll a hiba?
(#) falaci2002 válasza matyusz hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Szia!

Igen! Bármiféle beállításnál olyan a kép.
(#) Sipy hozzászólása Okt 7, 2012 /

Sziasztok! Van egy rossz toshiba m30x típusú laptopom. Eleg nagy lcd-je van, úgy gondoltam jó volna csinálni belõle egy rca bemenetes monitort. Bonyolult lenne megcsinálni?
(#) bbalazs_ válasza Sipy hozzászólására (») Okt 7, 2012 / 1

Nagyon. A szamitogep digitalis jelet ad ki eleve, a kepernyo digitalis jelet fogad.
Egy fix felbontasra meg lehetne csinalni 3db szupergyors, 8 bites AD-val meg egy kis mikrokontrollerrel...
(#) Sipy hozzászólása Okt 7, 2012 /

Talán még így is érdekel... Pontosan hogyan történik ezeknek a megvezérlése? Gondolom van egy órajel a vízszintes eltérítésnek, de a függõlegest is vezérelni kell, vagy az folytatólagosan megy magától? Azt is gondolom hogy a 3 adc az rgb jelhez kellhet, de a mikrovezérlő mihez kell? Van itthon egy kétszer 8 bites avr-em
(#) gulics hozzászólása Okt 7, 2012 /

Sziasztok,

Volna egy olyan kérdésem hogy Asus k 52 Laptop kijelzőjéből lehetne-e egy külső monitort készíteni egy másik pc-hez?

Köszönöm előre is a segitsegeteket.
(#) bbalazs_ válasza Sipy hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Sokfele van, de pontos tipus nelkul nem tudom megmondani.

Ket alapveto tipus van (pontosabban harom/negy).

A hagyomanyos, ott van hsync,vsync,clk,M (ez nem mindig, illetoleg van olyan, hogy csak clk es M van). Ilyenkor a szinek 6-8 biten mennek, parhuzamosan. Egyszeru, de rovid szakaszokon viheto csak a kep es a felbontas korlatozott a sok parhuzamos vezetek miatt.

Az ujabbaknal LVDS jeleket hasznalnak, csavart erparakon, altalaban 4, ebbol 1 az LVDS orajele. Tulajdonkeppen ez is tok ugyanaz, mint a felso, de egy kodolo chip szetszedi oket es igy tovabbitja, a mask oldalon meg vagy van egy dekodolo chip (ritkabb) vagy eleve bele van epitve a kepernyo vezerlojebe.
Ennek a fajtanak az egyik valtozata, a SIL chipes TMDS (ugyanaz az elv, de a kodolas mas), illetve a DVI (itt tobb par vezetek van).
A legujabb, nagyfelbontasu es gyors monioroknal mar tobb part hasznalnak, akar 8-at is.
Ilyenkor altalaban paros/paratlan oszlopokon megy a szetszedes.

A kisebb meretu, mondjuk 7 collosoknal olyan is van, hogy digitalis a vezerles, de a szinjelek analogok.
(#) Peti.Janka hozzászólása Okt 13, 2012 /

Sziasztok!

Egyik barátom leejtett egy laptopot, és eltört a kijelzője. Típusa LP156WH1 (TL) (A3) rá kerestem, és elég borsos az ára. Ebay-en találtam viszonylag kedvező áron, de nem teljesen ugyan az típusa: LP156WH (TL) (C1)Bővebben: Link Szerintetek kompatibilis lehet vele? Előre is köszi a segítséget!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) poltmen hozzászólása Okt 30, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Dell inspiron 9300-as laptopom amiben egy 17" kijelző van.
A problémám a következő. Amikor megkaptam már volt a képernyőn 4db csík, mind a négy elszórva a kijelzőn a színei : sárga, rózsaszín és kék. Máshova is írtam ez ügyben és azt írták, hogy vagy a kijelző vagy a videokártya vagy a kijelző átvezető kábel.. ez nekem elég tág. A videókarival nincs baj mert külső monitorral tökéletes. a szalag kábelt megnéztem nincs törés rajta. Nálam már csak az maradt, hogy kuka a kijelző... de pár hete újabb csik jelent meg majd egy másik és nemrégiben egy olyan csik ami amikor bekapcsolom a gépet piros majd kis idő után zöld lesz.. nem tudom mit csináljak, mert pl ha veszek szalagkábelt és mégis a kijelző a * akkor kidobtam a lóvét az ablakon... mondjatok valamit rá.
Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) bbalazs_ válasza poltmen hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Nyomkodd meg erosen a tetejen a kijelzot (a fem keretet kozepen). Ha ilyenkor valtoznak a csikok, akkor kuka vagy nem nyomtad elegge erosen
Kb 99%, hogy kijelzo lesz. Oszlopmeghajto erintkezesi zavara. Elvileg javithato lenne, de gyakorlatilag senki nem tud szerezni olyan vezeto ragasztot es a tud is, nem tudja odakenni pontosan.

De esetleg bele lehet probalni kijelzot, nem kell azt megvenni feltetlenul, csak ha tenyleg kell.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) poltmen hozzászólása Okt 31, 2012 /

hiába nyomkodom nem csinál semmit... szóval valami más ötlet???
köszi
(#) bbalazs_ válasza poltmen hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Probald meg csavarni a kijelzot, a ket veget ellentetes iranyba, persze esszeru hatarokon belul.
Meg jobb lenne, ha ki tudnad benni a burkolatabol.
(#) Szpisti válasza poltmen hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

A hibajelenségek nálam is dettó ezek voltak egy Inspiron 5160-nál.
Sajnos lcd panel csere lesz 99%.
Az itthoni árak horrorisztikusak.
Figyelgesd a német E-bayt, ki lehet fogni sokszor új vagy bontott példányt .
Nekem 5000-ért sikerült onnan komplett fedlappal, itthon 47-ért cserélték volna.
(#) poltmen hozzászólása Okt 31, 2012 /

hála nem magyarban élek... de sajnos nincs most keretem egy új monitorra. valaki nem tudná megirni mit is lehetne csinálni, hogy kicsit jobb legyen vagy hogy ne jöjjön elő több csik?
köszi
(#) zolika60 válasza poltmen hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Ha kijelző hiba, csak az ima segít. Nem javasolnám a piszkálását sem, mert drasztikus romlás is lehet a következménye.
(#) yodee hozzászólása Nov 3, 2012 /

Hello!

Van itthon elfekvőben egy laptop lcd. Olvasgattam és elvileg megoldható hogy rákössem vga portra. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Köszi
(#) barany165 hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok! Meghibásodott az IBM T42 laptop kijelzőt megvilágító fénycső! Inverter csere után még 2 hétig ment,de eléggé elpirulva kezdett világítani.
hossza 280mm átmérő 2mm, komplet kijelző esetleg.vagy eladom,lámpával megvilágítva van kép!
(#) cupika97 hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok! Van egy asztali PC-m, és egy Acer laptopom. Mind a 2 tökéletesen működik, de én össze szeretném kötni, úgyhogy a laptop kijelzője másodlagos kijelzője legyen az PC-nek. Hogyan lehetséges ez? Mondjuk hálózaton keresztül? Vagy csak ha TV tuner-t teszek a laptopba? Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
Következő: »»   11 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem