Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a kimeritő válaszodat. Gagyicom programját szerinted fel tudnám használni? Mási de nem ide tartozo kérdés a 12F629-nek melyik a PMM lábja mert nem találtam a leirásban.
Kéne csinálni egy impulzusadót is! Mondjuk a CCP2-vel PWM módban...
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Nem ismerem azt a programot.
A 12F629-ben nincs CCP modul ezért nincs PWM kimenete.
Amit küldtél, nem ilyen elven működik(bár bevallom még nem néztem meg, de 0,5usec miatt egyértelmű). Írtam milyen megoldások vannak, az biztosan számlálós. Azzal viszont nem lehet periódusidőt mérni ilyen felbontással. A két feladat kétféle megoldást kíván.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Megnéztem, számlálós. A Timer1 külső órajel bementére van vezetve a jel és adott időközönként megnézi a program, hogy meddig számlált el a számláló. Ez arányos jelet ad a frekire.
Sziasztok!
Az enyémben benne van a pwm mert annak ismert a frekvenciája. Csak azért, hogy le tudjam tesztelni a működését. Igaz, hogy ez frekvenciát mér, de szerintem a periódus idő így már könnyen meghatározható
Sziasztok!
Nemrég kezdtem foglalkozni a Flowcode-dal.Egy régebbi hozzá szólásban esett szó ADC átlagolásáról(1288594) Én a 4.3.7.63 használom de ilyet nem találok.Lehet hogy ez csak az újabb verziókban van benne?
Sziasztok, ma nekiültem és sikerült PWM-et előcsalni és egy LED-en "megjeleníteni", és ezt továbbfejlesztve csináltam egy LED 'flashert' ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített
Remélem a shiftregisztert is sikerül majd megfejtenem.
Üdv Mindenkinek! Elakadtam a programozásban, az LCD rész az hogy működik? Mert a szimulációba kiírja amit megadtam, de a próba panelomon már nem történik semmi. Esetleg Valaki tudna segíteni mi lehet a gond?
Szia! Az lcd modult hogy kötötted be? melyik lábra milyen jelet adtál? Kontraszt állító poti állításakor mi történik?
Így nem tudunk segíteni : tedd fel a programot lássuk mit csináltál . Hogy hol a hiba csak úgy tudjuk kideríteni .
Szia, hogyan kötötted be? A LCD-nél megadtad melyik kimeneteket használtad? Ha 4 bites mód, akkor a D4 D5 D6 és D7 csatikra kell bekötni.
az LCD jól van bekötve, jópárszor átnéztem de nem találtam a hibát, igen a beállítások is jók. PIC 16f874-es IC-t használok, a progi a másik PCn van de igyekszem feltölteni. Köszönöm a gyors reakciókat!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Lehet változtatni, írtam is hogyan. Ha nem találod jelezd, addig nem írom le mégegyszer!
Sziasztok!
Tovább játszottam és kész van a frekimérő. Ezred Hz felbontású, 1..10000Hz-ig próbáltam ki, nagyon pontos lett(persze a kristály határozza meg azon felül, hogy a program jól működik). Nagyon figyelni kell a típuskonverziókra a szorzásoknál, mert semmi támpontot nem ad a program, bár lehet, hogy csak nem találtam a helpben. Egyébként a C18 is tud érdekes dolgokat csinálni ilyen téren, de ott legalább lehet szimulálni. Csatoltam a forrást, jó játékot!
Jaa! Abban nem nagyon lehet módosítani, hacsak nem a 2 hatványaira kijövő kristállyal.
No róla lenne szó. A hardweren az LCD D4-D7 lábai a PIC D4-D7 kimenetére van kötve RS az D0 Enable pedig a D1 lábon van. De valamiért nem az igazi, csak a kockákat jelzi, a kontraszton állítottam, de semmi reakció.
Igen RW a testen van, próbáltam a gyári hello world-ös programmal is átállítottam a PIC-re illetve mindent amit kell átállítottam, de semmi se történik.
Végig gondoltad mit is csinál ez a program? Iszonyat gyorsan ír és töröl. Mit vársz mi fog megjelenni? Vedd ki a ciklusból az egészet és jó lesz. Valamint kell egy cursor beállítás is a pl. 0,0 pozícióba!
Utólag került bele a törlés, gondoltam hátha segít, de így se történt semmi. Eredetileg egy LCD start volt illetve a STRING "Hello World" felirattal és ennyi.
Én is így tudtam. Volt egy PIC csere is de ugyan az a helyzet.
Milyen ellenállásokkal van beállítva a kontraszt? Egy rajzot feltehetnél!
Köszönöm!
Impulzusmérő verzió érdekel? Ahol a CCP1 megszakítási élét módosítod, hogy ne periódusidőt mérjen? Lehet holnap azt is megcsinálom, az egyzserűbb, mint a frekimérő. Azt kipróbálnád, hogy milyen magas frekiig működik? Nekem most nincs kéznél 10KHz-nél többet tudó külső forrás(belsővel csalás lenne a pontosság...)
És azzal nem megy? Mit csinál?
Azért tettél rá egy CCP1 modult? Azzal keresztbe dolgozik a CCP1 PWM a CCP1 Capture módjával. Én egyéni CCP1 beállítást használtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |