Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   55 / 143
(#) BODHEAD válasza mindenes hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv. A magnetronnak mekkora ellenállásunak kell lenni e .
(#) Lion X hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!
Van egy SHARP R642 típusú mikrohullámú sütőnk. Az a gond vele, hogy a glillező része kb. 3,5 perc után kikapcsol és nem is hajlandó visszakapcsolni, amíg le nem hűl. (Csak a kvarc grill csövek kapcsolnak ki, a többi része forog tovább, mintha minden rendben lenne.)
A készülék még garanciás, de mivel csak Budapesten van szervize, ezért majdnem többe kerülne az oda-vissza szállítás mint amennyibe került.
Van valaki Békés-Csongrád, esetleg Bács-Kiskun megyében, aki elvállalná a fizetős javítását?
(#) Gabó válasza mindenes hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

A behatárolás, már megtörtént, ugyanis kiszerelve a magnetront, eléggé érezhető az a szag amit írtam. Szétszedett állapotba is a magnetronból jött a szag.
A magnetront, hogy mérjem ki?
(#) kozso31 hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok:Szeretnék kérni egy kis segítséget,van egy samsung MX245 típusú mikróm,a mellékelt képen a fehér tokozású bizti ki volt csattanva,vettem hozzá másikat csak a rossznál az alsó vezeték a kondiról le volt csúszva.Az lenne a kérdésem,hogy jó helyre nyomtam e vissza a vezetéket mert sajna ebben az állapotában nem melegít köszönöm

Kép002.jpg

(#) mindenes válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Szia. Két kivezetése között gyakorlatilag rövidzár. A mag.háza és katódok között- végtelen.
(#) mindenes válasza Gabó hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
(#) mindenes válasza kozso31 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Ha nem vagy biztos a bekötésben akkor nézz meg egy rajzot.úgy nem lehet eltéveszteni. A mellékelt képből sajnos nem lehet megállapítani hogy jó lenne e a bekötés.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
(#) LG hozzászólása Nov 11, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mindenféle okos kütyük meg nagyfesz ellen szigetelt fogó nélkül, hogyan tudnám rövidre zárni egyszerűen és biztonságosan a kondit?
(#) Gabó válasza mindenes hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Jah enyi
Azt hittem több dolog kell a beméréshez.
(#) klarsa hozzászólása Nov 12, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem! Ma vettünk a boltban mikrós pattogattott kokoricát és miután baraktam a mikróba 3 percre kb a 2.percben elkezdett szikrázni ott ahol a csillámlemez van! Ami meg kettészakadt! ilyenkor mi a teendő? Elég csak a lemezt kicserélni vagy szerelőhöz kell vinni?
(#) mindenes válasza LG hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szigetelt nyelű csavarhúzó, egyébbre nincs szükség hozzá.Üdv.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) mindenes válasza klarsa hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia! Meg kell nézni hogy mennyire sérült a festékréteg ha égési nyom is van, azt mindenképp javítani kell mert később újra csak baj lessz vele. A csillámot akkor szükséges cserélni ha annyira sérült hogy már további takaró/védő funkcióját nem látja el.
(#) klarsa válasza mindenes hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Köszi a gyors választ, megnéztem a mikro belsején a festékréteg nincs megsérűlve ,csak a csillám része van egy kicsit ráégve de azt le lehet róla kaparni. A csillám az kettétörött. Akkor a csillámot kicserélem és remélem nem lesz további gond vele.
(#) LG válasza mindenes hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Köszönöm a segítséget.
(#) mindenes válasza klarsa hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Idézet:
„a festékréteg nincs megsérűlve ,csak a csillám része van egy kicsit ráégve de azt le lehet róla kaparni. A csillám az kettétörött.”
Ebben az esetben a csillámot cserélni kell újra ,hogy további probléma ne legyen vele.A töröttet nem érdemes "foltozni".Egyes műszaki kereskedésekben lehet kapni nagyobb csillám tömböt, abból kivágható a megfelelő méret. Üdv.
(#) mindenes válasza LG hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Nincs mit!
(#) klarsa válasza mindenes hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

És még utólag azt szeretném megkérdezni, hogy amíg nem tudok rá szerezni új csillámot addig nem használhatom a mikrót? (Mert ránézésre nem túl szép látvány az a sok szikrázás)
(#) mindenes válasza klarsa hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ha nem életbevágó akkor ne hasznád igy mert a kifröccsenő ételtől nem lessz mi védje a magnetront.
Idézet:

(Mert ránézésre nem túl szép látvány az a sok szikrázás)”
-ezt pontosan hogy érted?- Ha továbbra is szikrázik a mikró más ételnél is akkor meg semmi képpen ne használd, mert sérülhetet a kicsatoló üreg vagy a magnetron anntennálya is. Ha ez áll fenn akkor inkább fordulj szerelőhöz!

* j
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) klarsa válasza mindenes hozzászólására (») Nov 13, 2012 / 1

Lecseréltem ma a csillámot és az eddigi "jelenségek" eltűntek!
(#) yldykoo hozzászólása Nov 16, 2012 /

Sziasztok, ma elszállt a mikróm és hát nekünk az létfontosságú, nem vagyok anyagilag elengedve , a csillám kiszakadt azt láttam és annyi lenne a kérésem az létezik,hogy akkor nem is melegít ha elszáll a csillámrésze ?

Sziasztok, még annyit szeretnék kérdezni, ha valaki ért hozzá,mi annak a rendes neve csillám lap vagy mi ,mert megpróbálnám neten megrendelni, nálunk nincs és meg magyarázták,hogy nem is lehet kapni, van olyan itt látom aki már vett, merre vette,ha segítene megköszönném.üdv.
(#) yldykoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

Szia,
Ha jól tudom, a jobbak nem mennek csillám nélkül ,utána olvastam, csak azt szeretném megtudni, hol kapok csillámot...tudom jobb műszaki boltba ...de épp az hol van
(#) yldykoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

Köszönöm,most vettem épp, Ercsiben , 400 Ft ,kb 3 mikróra való )) és bele is vágtam ,bele
csavaroztam , és már működik, sziasztok....KÖSZÖNÖM )))

MŰKÖDIK CSAK NEM MELEGÍTI FEL SEMMIT, hiába volt minden nem találom, hol van rajta biztosíték ...
(#) kadarist válasza yldykoo hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

Szia!
Egy ilyen kinézetű tokot keress, ebben van a nagyfeszültségű biztosíték.
(#) yldykoo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

itt nem látszik milyen a tok
(#) zolika60 válasza yldykoo hozzászólására (») Nov 16, 2012 /

Belül keresd.
(#) yldykoo válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Szia,szétszedtem, de belül nincs ilyen ez egy "komoly" mikró,mert elő lehet melegiteni légkeverés és sütni is ...különben a grill része működik, sajna nem tudtam megcsinálni....pedig jó lett volna azért köszönöm annak aki segített...
(#) Hodinka válasza yldykoo hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Szia!
Nem mindegyikben van nagyfesz biztosíték.Ezeknél a primerköri biztosíték szolgál védelemként.
Jó lenne tudni,hogy a nagyfesztrafó működik-e,mert ha igen akkor körülbelül a magnetronnal lesz gond.
(#) Lavisher hozzászólása Nov 17, 2012 /

Sziasztok!
Van egy digitális Samsung mikrom, valahogy meg adta magát, ha berakok valamit melegitteni akkor a 4 másodperc után leáll, ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm!
Következő: »»   55 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem