Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A sósav elmarja a rostokat? Nem baj, hogy hiány lesz a rostok helyén?
A rostok helyén hiánynak kell lennie, azaz a vezetősávok közül kell eltávolítani. A festéknek a rostok felett kell lennie nyomtatáskor, tehát az átlaminálás után felül kell lennie a rostoknak. Nem szabad olyan magas hőfokot adni, hogy a rostok beleolvadjanak a panelig, mert akkor a festék már rég szétterül, ami egyéb problémát is okoz. Nem szabad olyan papírt használni, aminek a felülete rücskösebb, mint a festék vastagsága, azaz fényes papírt érdemes használni. Olyan nyomtatóra van szükség, ami kellően vastag festékréteget tud nyomtatni (pl. HP-k).
Ha a festék rendesen áttapadt a lemezre,áztatáskor langyos vízben kézzel maradéktalanul ledörzsölhetőek a rostok.Alattuk nem lesz hiány - a festékbe ragadtak bele.Műnyomó papírt használva.
Milyen paneleket készítettél eddig? Mert egy TQFP100 lábai és vezetékei közül nem dörzsölöd ki...
Ha valami még "fényesebb" papírt használsz, PL tapéta hordozót ((én használtam) akkor kihűlés után lehúzható mint egy matrica és semmi felesleg nem marad . De a hordozót meg kell találni melyik jó a nyomtatódhoz, nekem szerencsére egyből bevált , de másik nyomtatóhoz nem felelt meg.
Ezt akartam linkelni én is, csak nem találtam. Mondjuk én bele szórakoztam a csöveket egy scanner házba, de felesleges meló volt.
Az ott alul a hűtőgép kompresszorral működő vákum leszorítód?
Ezt a vákumos dolgot hogyan csináltad? Valami átlátszó nejlonszatyor?
A tecsóban vettem az autós osztályon ülés védőnek becézett valamit : vastag erős átlátszó fólia . Az üvegre felragasztottam egy kb 1,5-2mm vastag műanyag csíkot (3 oldalon ) és erre ragasztottam a fóliát (kétoldalas ragasztó szalaggal) középen belekerült a szikoncső , és az egészet körbehúztam szigszalaggal . A nyitva hagyott hosszabbik oldalon "pakolok be" majd szigszalaggal-celluxxal lezárom és indul a vákuum .
Csináltam két képet 1 üresen 2 vákuum alatt . Annyi módosítás történt hogy körben benyomtam egy kb 1cm vastag szivacs csíkot hogy a vákuum ne rántsa le rögtön a fóliát a csőre ,hanem az egész fólia alól kiszívja a levegőt .
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Múltkor nekem is volt ilyen papírfelhólyagosodásom, rátettem kicsit a konvektorra. Felhajlottak szépen a sarkai is. De utána már bírta a lézernyomtató fűtőhengerét.
Sósavam még nem próbáltam, de kipróbálom. Köszi az ötletet.
Amúgy én is fényes műnyomóra nyomtatok, de OKI-val. Korábban HP-vel és fénymásolóval is próbáltam, de a "teli" felületekben voltak "hiányok", nem fedett rendesen. OKI festékkel ez megszűnt. Viszont a fényes műnyomót valóban nem képes magában kezelni (amúgy a fénymásoló is minden másodikat összegyűrte) Én össze szoktam fogni egy sima A4-es lappal, egy 2 centis celuxxal összefogom a két lapot, majd ezt előre tolva simán behúzza, és kezeli is az OKI.
Való igaz, "sűrű"-n pakolt smd-nél (smd IC-nél) a papírt nem lehet kiszedni úgy, hogy a festék meg ne sérüljön.
Hát jó sport!
Két láb távolsága 0,5mm! Még 5x nagyítás alatt is közel vannak egymáshoz.
SSOP lábai közül simán kidörzsölöd újbeggyel is.
Én úgy szoktam, hogy vasalás után áztatom kb. 10 percig meleg vízben, majd vagy víz alatt, de még inkább úgy, hogy folyatom a nyákra lassan a vízet, kézzel ledörzsölöm a papírt.
Helló.
Egy kis segítséget szeretnék kérni ,bár lehet leírták már de nem igazán találom a választ.Nyák nyomtatással volna problémám , ugyan is levilágításhoz kellene nyomtatnom de sehogy sem sikerül.Lézer nyomtatóval próbáltuk pauszra és sima fóliára is.Esetleg van még valami trükk?A megvilágítást 2 30 centis germicid cső végzi.
"sehogy sem sikerül" ez egy kicsi tág meghatározás , mi a probléma ?
Az OKI, ami nekem volt, festéke nagyon magas hőfokon olvadt és nem fedett. Emellett torzítva nyomtatott. Lehet, neked egy jobb típus jutott.
Folyamatosan átlátszó lesz a nyomat.
Sprint layouttal csináltam a tervet és talán a felbontással lehet baj bár 600 dpi-t javasoltak és az rendben van.Pauszra lehet tintasugarassal is jó nyomatot készíteni?
Több kinyomtatott nyomatott helyez egymás felé. 2-3 db-ra gondolok. Én lézerrel nyomtatott írásvetítő fóliás nyomatból is kettőt teszek egymás felé a jobb fedés érdekébe. Pausszal még nem dolgoztam, tintasugaras nyomattal meg főleg nem, de ahogy olvasgattam régebben a pauszt is szokták több rétegben használni ha jól emlékszem de ha tévedek valaki javítson ki.
Pauszból is van többféle, de manapság leginkább a régen "bőrpausznak" becézett fényesebb felületű erősebbet szoktam kapni üzletekben. Erre nem túl szerencsés a tintás, mert nem szívódik be maradéktalanul, ezért könnyen kenődik a nyomata, meg hajlamos a szétterülésre..
Lézer nyomtatóból is akad sokféle, de nem hiszem hogy 600dpi-ben ha a takarékos üzemmód ki van kapcsolva, ne lehetne valamit kihozni pauszra. Régebben én is dupla nyomattal próbálkoztam a jobb fedés érdekében, de nagyon vékony vonalaknál ez már veszélyes. Viszont pár hsz-al ezelőtt említettem, próbáld meg lefújni nagyon vékonyan Label Off (címke eltávolító) sprayvel, és gyönyörűen szétterül a vonalakon belül a nyomat - teljes fedés. Legalábbis a céges HP, Xerox és Konica gépeken, meg az otthoni Brotheren (utángyártott tonerrel is!) kitűnően működik. Idézet: „Folyamatosan átlátszó lesz a nyomat.” Kicsit furcsa ez így , mert egy nem írtad milyen a gép amivel nyomtatsz , de nem is érdekes abból a szempontból , hogy kettő kevésbé hihető az , hogy minden beállításnál , vagy dpi , vagy festék intenzitás stb stb , hogy mindig ugyan azt az eredményt kapd.Én direkt szoktam tesztelni nyomtatók beállítás utáni nyomtatást, ugyan azzal a rajzolattal .És nem igaz az , hogy 600dpi elég igen lehet nem túl bonyolult , de nem nagyon finom rajzolathoz elég.De komolyabb rajzolatoknál elengedhetetlen a min 2400 dpi. A 600 dpi rá adott festékkel , és a takarékos üzemmód , és a 2400 dpi rá adott festékkel , és pláne a 2400 dpi takarékos mód , és a 600 dpi rá adott festék között ég és föld a különbség főleg , ha valaki vasal , de a dry nál is .A 2400 dpi nél a szélek , és a sarkak tű élesek , és ha jól van felvíve a nyákra maratás után is olyan lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |