Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ez aranyos:
Bővebben: Link
Ez tényleg tündéri!!! Akinek van macskája, az tudja igazán, mennyire így van!
Kémia tanár felírja a táblára: H2SO4, majd kihív egy tanulót felelni.
-Minek a képlete amit a táblára írtam? -Úú tanár úr, itt van a nyelvem hegyén... :finom: -Akkor gyorsan köpje ki, mert ez a kénsav képlete! :idiota:
Most lettem kész az új subomal. A doboztervezés sok időt elvett mert télleg egy profin akartam megcsinálni, de asszem sikerült is
Itt látható!
Van egy hardvergyakorlat nevezetű órám, amit egy kissé, hogy úgy mondjam perverz tanár tanít. A p típusú szennyezettséget valahogy úgy magyarázta el, hogy: "A p típusú szennyezettségnél ugye mi fogja biztosítani az elektronok áramlását? Hát persze hogy a lyuk. Ugye mi is szeretjük nézni a strandon a lyukak áramlását, úgy az elektronok is a lyukakat részesítik előnyben..."
Eltévesztetted a házszámot Ez itt nem a "KI MIT ÉPITETT" Topic.
De igazán ez csak akkor érne valamit ha a benzin is benne maradna és jól le lenne zárva a kupakja, és nem lenne rendesen ráforrasztva a kábel a hangszóróra. Lenne mély az első szikra után rendesen. Még a gazdájából is kiugrana egy kitérdelt basszus.
lol
ilyet már láttam én is, egy autószerelő műhelyben szólt a castrol gtx-3 -as szubláda, nem volt rajta a kupak ezért az volt a reflexnyílás
melyik suliban tanulsz?
nekem is volt egy ilyen tanárom hardver gyakorlatból
Gábor Áron. Alacsony, ősz, szemüveges tanár?
Akkor nem ugyanoda járunk! Én a Petrik Lajosba járok
Üzenem a gyaktanárodnak, hogy az nem szennyezés, hanem adalékolás. És ez nem csak okoskodás, mert igenis van különbség! Nekünk ezért leharapták a fejünket a suliban...
Hiába az új tanrendszerek, én még szennyezésként tanultam 35 éve.
Na ez érdekes.
Akkor lehet, hogy nem tudatlanságból mondta szennyezésnek... Ezesetben mindkettőnknek igaza van, bár az adalékolás kifejezés helyénvalóbbnak tűnik.
Valóban adalékolják de a tiszta félvezetőhöz képest szennyezésnek számit. Végül is szennyezik vele a sziliciumot,germániumot,stb.....
Fogalmam sincs melyiknek van igaza. Bár ne feledjük én még csak szőrmentén tanultam a tranzisztorról akkoriban még a cső volt a sláger. Én még Pacsirta rádión tanultam a hibakeresést, amiről szerintem sokan itt még nem is hallottak / már én is rég elfelejtettem hogy néz ki /. Ugyhogy az akkori meghatározások nem tudom ma hogy állják meg a helyüket.
Amelyik tanárnak az ilyenektől felmegy a pumpája (mármint hogy ezen múlik, hogy valaki esetleg nem megy át a vizsgán, mert pl. kiejti a szennyezés szót...), azokról meg is van a véleményem...
Egyébként a Kandón is és a volt szakközép-sulimban is egyaránt a szennyezés kifejezést használják... Ui: megnéztem most jónéhány külföldi irodalomban, ott is érdekes módon szennezésnek hívják a folyamatot......... (contaminating)
Méghogy felmegy ??? Sajnos annak idején egy helyettesitő tanár jóvoltából azért volt 1 db 1-esem szaktantárgyból mert transzformátor helyett egy dolgozatban "trafó"-t és egy eljárásra mármint az ónnal való futtatásra azt merészeltem irni, hogy "cinezés"
Pedig akkoriban az összes öreg szakitól ezt hallottuk. Úgy látszik ez a fajta tanári atyaúristenkedés ezek szerint ma is divat. Hát vannak dolgok amik nem változnak.... Idézet: „Úgy látszik ez a fajta tanári atyaúristenkedés ezek szerint ma is divat.” Hajjajjj, de még mennyire
Miért nem vagyok meglepve ??....................
Mer biztos sok fantasztikus filmet néztél
Hát ebben igazad van szinte csak azokat nézem.
Star Trek, Csillagkapu stb.....Ezek a kedvenceim. Mármint az elektronikán kivül.
Dr. Prohászka János - Bevezetés az anyagtudományba: nálunk most ebből tanítanak. " Ezenkívül a vezetőképességük (a félvezetőké) nagymértékben függ a szennyező vagy ötvöző atomoktól." " a szándékossan bevitt szennyezők adagolását dópolásnak nevezik"
Épp a kezem ügyében volt. Hétfőn Zh
Nem ismerem ezt a könyvet, de valami ilyesmiről van szó.
Fogalmaim szerint (BME után) a szennyezés az mocsok a rendszerben, az adalékolás (angolul dopping) meg szándékos módosítás. Arra nem emlékszem, hogy a Kandón hogy volt. Sok sikert a ZH-hoz...
Ez annyira azért nem vicces:
Kb. 5 perce történt:Leesett a forrasztó az asztalomról(persze már vagy fél órája be volt dugva, tehát baromi forró) én pedig elkaptam. Persze, hogy a forró végénél :yes: .Ez után hamar el is dobtam és pont a 230-as kábelre esett. .pech.
Így már én is jártam megmarkoltam a végét, szépen el is égett a kezem. 1 hétig nem is tudtam dolgozni utána.
Én is meglepődtem, hogy a VIK-es oktatók allergiásak a szennyezés szóra. Valamilyen szinten logikus, de ezért leb...ni a diákot...
Az doping. A dopping az más.
Kössz.
Bár annyia azért nem égettem + magam(nagyon hamar eldobtam a pákát ) Idézet: „Fogalmaim szerint (BME után) a szennyezés az mocsok a rendszerben” Szennyezés = szándékos vagy nem szándékos !folyamat! (ige) Szennyeződés = valóban mocskot, piszkot, ilyesmiket jelent (főnév) :yes:
Ez a kép most úgyis aktuális:
http://www.danasoft.com/citysign.jpg Ha valaki nem tudná, merre lakik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |