Fórum témák
» Több friss téma |
A fordítóknak vannak példakódjaik, azokból el lehet indulni.
A pic programozással úgy alapból hogy állsz? Idézet: Az attól függ, hogy melyik PIC típusról és melyik fordítóról van szó. „Hol lehet fellelni a C programozás anyagát pic-ekhez?”
Flowcode és parsic megy, tanultam C++-t is. Függvények használatával sincs gond. VB Script is megy... Változó a tipusok használata, de kacérkodom már a 16bit-es sorozattal. A problémám az, hogy van amikor egy kicsi pic-be (615) úgy kellett beleszuszakolni a programot és órákat töltöttem el a Flowcode-dal. Ezért gondoltam, hogy elindulok a "fejlődés útján".
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
A link első olvasatra hasznosnak tűnik!
Köszönöm szépen!
PIC18 és PIC24-hez (MPLAB C18 és C30 fordítók) kiindulási alap lehet a Kónya-Kopják könyv, de a honlapomon is találsz tananyagot (PICCOLO, PICula, PIC-kwik projektek).
A PIC16 esetén elég nagy a szórás (HiTech C, MikroC és CCS C eléggé különböznek egymástól, ezért nem mindegy, hogy melyik érdekel. Ezeknél az is elmondható, hogy a hardver kevésbé támogatja a C használatát, mint a PIC18 vagy PIC24 esetében.
Szia,
(bocs, kissé eltérek a témától, de nem nagyon) A honlapodon található támogatói programkönyvtár és példaprogramok minden PIC18-as mikrovezérlővel használható? Nekem PIC18F14K22 van a fiókomban, ehhez tudom használni a fentieket? Még valami: MPLAB C18 fordítót feltételeznek? (mármint a támogatói programkönyvtárad és a példaprogramok) Kösz: t A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Idézet: Nem. Alapértelmezetten csak a PIC18F4520 (PICula), illetve a PIC18F14K50 és PIC18F4550 (PICCOLO) támogatott (ha a nyitólapjuk elejét elolvasod, akkor kiderül, hogy pontosan mihez való).„A honlapodon található támogatói programkönyvtár és példaprogramok minden PIC18-as mikrovezérlővel használható?” Idézet: Természetesen. „MPLAB C18 fordítót feltételeznek?” A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Kösz a választ. Magyarul a fenti 3 MCU-n kívül használhatatlan?
Idézet: Legalábbis kezdők számára... „Magyarul a fenti 3 MCU-n kívül használhatatlan?”
És a haladók számára? Ja, igen: nekik nincs szükségük mankóra...
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Idézet: Aki szert tett már némi tudásra, tapasztalatra, rutinra, az minimális erőfeszítéssel adaptálni tudja más típusokra is. „És a haladók számára?”
Értem. Ezekszerint nekem már sikerült... már azt hittem, én csináltam rosszul valamit. Szóval mégsem csak az a három típus támogatott.
Jó lenne ezt tisztázni a nyitólapjukon is...
Sziasztok!
Elakadtam Hi-tech.c-ben kellene ezt a kifejezést beírnom:
köszönöm.
Most vettem észre, hogy írom a TRISC=0-át és assembly-ben melltte a fordító a PORTC-re ír. Mi a probléma? Nincsen valami megadva?
Ugyanakkor az OPTION_REG helyett a TMR0-ába pakol!
Szerintem csak nem követi a bankválasztó biteket, és a nullás bankba tartozó regisztereket írja oda mindenhová...
Jól van beállítva minden, úgyértem a mikrovezérlő típus, meg ilyenek? Én is írtam egy-két programot Hi-Tech C ben kb másfél éve, de nálam működtek.
Szia!
Idézet: „Most vettem észre, hogy írom a TRISC=0-át és assembly-ben melltte a fordító a PORTC-re ír. Mi a probléma? Nincsen valami megadva?” Idézet: „Ugyanakkor az OPTION_REG helyett a TMR0-ába pakol!” Már hogyan csinálna ilyet? Hiszen ott van előtte a bsf STATUS,5 és a bcf STATUS,6 utasírás, azaz a Bank1 -be dolgozik... Bank0 Bank1 PORTB - TRISB TMR0 - OPTION_REG stb...
Igaza van potyo-nak nem követi a Disassemly ,de egyébként rendeseb jár el. A probléma az volt, hogy a nyelv zavarában nem állítottam az ANSELH-t , így analóg maradt. Rendesen, megy. Meg is csináltam az első c-s bemenetkezelős ide-oda futó fényem. Tetszik ez a nyelv, de igazán nehezen lehet dönteni, hogy melyik fordítót is használjam. Hol ezt szidják, hol amazt. Pénteken kezdtem el, de tegnap tértem át a hi-tech-re, annyi rosszat olvastam a ccs-ről. Melyiket javasolnátok hosszútávra?
Idézet: „Pénteken kezdtem el, de tegnap tértem át a hi-tech-re, annyi rosszat olvastam a ccs-ről. Melyiket javasolnátok hosszútávra?” Az XC8-at
Sziasztok! Van egy kódrészlet amiben nem értem a "mmac" -cal kezdődő sorokat! Meg tudja valaki mondani hogy ezek mik? 10X10 bites szorzás
Szia!
A mmac egy macro, ami a következő sorokban van definiálva:
A forrásban, ahányszor le van írva a mmac és a paraméterei, annyiszor belefordul a definícióban megadott kódrészlet - a paraméterek behelyettesítésével.
helyére a
részelt fordul. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Szia! Köszönöm a gyors segítséget! Üdv! Balage
Sziasztok!
Át szeretném írni a távirányítomat Hi-Tech.c-ben. Megszakításban van írva 4 byte. Az lenne a kérdésem, hogyan lehet több regiszter értékét átadni? Egy regiszer értékét értem. pl:
itt a byte_out-ok érdekelnének. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Használj tömböt, buffert, fifo-t, stb. Esetleg az adatömb címét add át.
Sziasztok. Először is nem értek a PIC-hez. Fűtés vezérléshez készített egy ismerősöm 16f877-es kapcsolást. A bemeneti jeleket LM35-ök adják. Sajnos nálunk is előjött a zavarjel probléma. A távolabbi szenzoroknál nagyon nagy a mért jel ingadozása. A régóta meglevő panelműszer ennek ellenére stabil értéket mutat. Visszaolvastam a régebbi hozzászólásokat, de nem találtam olyan megoldást amilyet szeretnék. Az LM35-ök némelyike nehezen hozzáférhető, ezért a problémát a PIC felől szeretnénk megoldani. Pl valami szűrő áramkör? Előre is köszönöm.
Értem. Amit írtál kissé idegen. De eddig a lentebb látható módon csináltam, egy vesszővel választva soroltam a regisztereket. Biztos sok amatőr problémával van teli, ha valami nagyon káros, szívesen fogadom a javítást. Igazából nem sok értelme van csak egy lcd-t inicializál meg a megszakítást próbáltam ki. Mintában láttam a volatile kulcsszót ezzel a megszakítás és a main között használható az ezzel jelölt regiszter. Azt nemtudom pontosan hogy működik, mert máshol ez nem válik be. Nemtud valaki egy jó könyvet, ami lehetőleg magyar, mert az angol megakaszt. A folyamatos google fordítő meg egy speciális agyat kíván és gyorsan lefáraszt és átsiklok könnyen dolgokon.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
A jelvezetékbe sorba 1K, aztán a földre 100nF, majd sorba még 1k ellenállás. Ez már nagyon hatásos szűrést ad. Próba- cseresznye!
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget kérnék. Ha egy byton van ábrázolva, egy decimális szám, és ebből kéne nekem 1-2-vagy 3 ascii karaktert előállítani a munkaregiszterem tartalmából a kijelzéshez, ezt hogy tudom megtenni? Előre is köszönöm szíves segítségeteket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |