Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AUX bemenet utólagos építése
Lapozás: OK   5 / 15
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Persze!
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Na csak szét szedtem még ma megtaláltam azt az ict de levan róla kopva teljesen a szám de megnéztem a rajzán ennek a hifinek hogy TA8189N az az ic ami a csatlakozás környékén van nézegettem a rajzot a datasheetbe de nem vágom hogy hová is kellene nekem kötni az aux bemenetet... nem tudnál nekem segiteni? elküldöm a képeet is hogy hogy néz ki az ic a nyákon és bejelölöd hová kössem ? köszi előre is
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Az IC 5-ös és 20-as lába a kimenet, ott keresd meg a kicsatoló kondit, valószínűleg elkó.
Azt forraszd ki és oda mehet a bemenet.
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 26, 2013 /

Igy néz ki a nyák és be karikáztam ami szerintem az az ic lehet.

grundig.png

(#) motoros1991 hozzászólása Jan 26, 2013 / 1

Köszi szépen holnap kipróbálom
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 27, 2013 /

Heló sikerült bekötöttem az 5 ös és a 20 as lábra ki is próbáltam szól ha rákötöm a gépre vagy bármire ha rákötöm csak az a baj valamiért nagyon eltorzitja a hangot valami.... :S mit kellene kivegyek gondolom van valami ellenállás vagy kondi ami mostmár nem kéne oda csak azt nem tudom hogy melyik... :S de elküldtem a képet az előző hozzászólásomban megtudnád mutatni azon hogy mibe kellene belenyulnom ? köszi előre is

alaplap.jpg

(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Mit értesz torzítás alatt?
Lehet, még mindig túl nagy jelet kap?
Pontosan mit kötöttél rá, és hogy?
Kivetted a kicsatolókondit, vagy csak simán odakötötted a jelet a lábakra?

csak simán odakötöttem mert nem nagyon találok ott kondit.. :S de lehet csak én nem veszem észre... én azokat ami az ic mellett van elenálásnak nézem... de amugy nem vettem ki kondit még tudom hogy mondtad csak nemtom melyiket vegyem ki... :S torzitáson azt értem hogy kb egy emberi hang egy filmben olyan mintha a fürészbe( filmbe ) játszanának le egy hangot az az eltorzitott mély hang... meg zenénél is kicsit recseg meg olyan érdekesen szól ... amugy kemény lenne mert jó erőssen szól csak ... igy nem azt adja le amit kellene zavaró eltorzitja a hangot

Egyébként a laptopot kötöttem rá... egy jack kimenetet ami van a laptopon azt rákötöttem az 5 ös és a 20 as lábra ahogy mondtad

Feldobhatnád a pdf fájlt, mert erről a képről nem tudom pontosan kibogarászni...

http://elektrotanya.com/grundig_km13.pdf/download.html
Ezen az oldalon találtam meg bocsi de nemtudom feltöteni mert tul nagy és nem engedi.. :S
ezért mentettem ki 1 képet ami arról a részről van csak tudom hogy nem a legjobb minőség és nem lehet látni.. :S de ezen az oldalon fent van.

A C211 és C212 jelzésű kondikat keresd.
Mindkettő pozitív lába felől a közelében találsz 1-1 átkötést, azokat kell kivenned, majd oda kösd a jelet, úgy, hogy az a kondik + lábára menjen.
Ha nem világos, szólj, rajzolok...

A c211 et megtaláltam de a c212-őt nem találom de be karikáztam a képen megnézed hogy jót nézek e ?de ugynézki megtaláltam azt is ... ezekről lenne szó ? ide forasszam majd be a + lábakhoz a vezetékeket ?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013

Igen, és a jelölt átkötéseket forraszd ki.
(feketével karikáztam)
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013

alaplap.jpg

okés tehát a kondik maradnak maradnak a helyükön csak a pozitiv lábakhoz bekötöm a vezetékeket. az átkötéseket meg kiforassztom és akkor elméletileg okés a dolog ?

Így, ahogy írod.
Ha így is marad a torzítás, akkor más megoldást kell nézni.
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 28, 2013 /

Heló beforrasztottam ahogy mondtad az átkötést meg ki . és 1 gondd van... :S ha fel veszem maxra a hifit elég vérszegényen szól.. :S kb mintha a laptop hangszórója szólna... nemtudod mi lehet a gond vele ? de már torzitás nincs szép tisztán szól
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Akkor holnap még elmerülök kicsit a kapcsolási rajzba...
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 29, 2013 /

Köszi szépen
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

A play gombot lenyomva próbáltad?
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 29, 2013 /

i*gen a playt lenyomva

* I
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) motoros1991 hozzászólása Jan 30, 2013 /

Nemtudod mi lehet az oka ? miért nem erősíti fel a hangot rendesen ?
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Lehet hülye kérdés, de ugye a GND is be van kötve?
Vagy próbáljunk más megoldást, bár nem értem, miért szól halkan...
Kevés lenne neki a bemenő jel?
Próbáld meg azt, hogy kiveszed az R235, R236 ellenállásokat, és a C225, C226 kondik negatív lábára, vagyis a kivett ellenállások felőli oldalra kötöd a jelet.
Ebben a körben elvileg van egy tranzisztoros erősítő fokozat.
Kékkel jelöltem az ellenállásokat, és zölddel, hogy hova kösd a jelet.

alaplap.jpg

(#) motoros1991 hozzászólása Jan 31, 2013 /

háhá.... várj a gnd az nincs bekötve... :S az lehet baj ?? de hová kössem melyik lábra amugy ?
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Az R212, R364 közös pontjánál ott van az a jó nagy rézfelület, oda.
(A két zöld pötty között keresd.)
De a hangerőt majd vedd lejjebb, nehogy full hangon próbáld.
(#) motoros1991 hozzászólása Feb 1, 2013 /

Na most ez igy ebben a formában jó lett lehet hogy az előző módszer is jó lett volna amit mondtál csak a gnd miatt szólt halkan... de az utóbbi verziót próbáltam ki amit mondtál és ezzel zsír lett Köszi szépen a sok segitséget!!!!!
(#) titi válasza motoros1991 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Biztos jó lett volna az is... Azt hittem, azt azért tudod, hogy a GND-t is be kell kötni.
Szívesen!
(#) fkenny hozzászólása Feb 8, 2013 /

Sziasztok!
Volna egy Toyota Saris 1.3 autóm amiben van egy kazettás fejegység. Szeretnék rá aux mebenetet gyártani, hogy a telefonomat kitudjam vele hangosítani. A képen található infókat tudom róla. Segítségeteket köszönöm!

2186103.jpg

(#) Atesz 25 hozzászólása Feb 10, 2013 /

Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni Sony fejegységbe szeretnék AUX bemenetet.Az összes kapcsolási rajz megvan hozzá csak nemtudom mit hogy csináljak.Teszek fel egy képet sajnos pdf dokomentumba van ezért nemtudom kimenteni nagyba,csak e-mailbe tudnám átküldeni.Elöre is köszönöm.
(#) titi válasza fkenny hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Hali!
Nézd meg, hogy hova van kötve a fej, és a környéken keress egy IC-t, annak az adatlapját megnézve megkeresed az IC kimeneteit, és oda kösd a bemenetedet.
Következő: »»   5 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem