Fórum témák
» Több friss téma |
A mai műanyagok, és gyors elhasználódási szemlélet korában, igencsak kétesélyes volna miket készítenének. Egyébként van mai gyártású orsós
. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
2009-es.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Néhány szépség.GX-77 és break megy rajta.
Hát, ha ilyenem lenne, rögtön leszerelném a lábait. ( Gondolom, azzal kell viszintbe állítani, mint egy hűtőszekrényt... ) Meg kicserélném a csicsás forgatógombokat a műszerek alatt. Különben egész jól nézne ki. De nekik sincs formatervezőjük...
Én arra gondoltam, hogy már nincs a piacon orsós magnógyártóból annyi, hogy legyen köztük verseny. Emiatt nem is nagyon fejlesztik őket. És gondolom a szalagokkal ugyanez a helyzet. Azért kiváncsi lennék, hogyan kell befűzni a szalagot a Technicsbe... Viszont, hihetetlenül szépek... Egyébként az oroszoknak is láttam többféle magnóját. Egész elképedtem... van köztük szép is, meg jó is. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Revox.
Hát igen, Kína , nem japán. Szalagokat még be lehet szerezni. Most vett a főnököm 10rugóért új tekercs BASF-et, meg ötért orsót. Az oroszoknak vannak nehézágyúi. Pl. a mi köreinkben oly népszerű IN13 kijelzőcsővel épített Олимп 004.
Igen, pont ezt láttam délután. De van itt igazán nehézsúlyú is. Ez 34 kiló... szerintem nem is lehet felborítani...
http://www.youtube.com/watch?v=s11jzV0A__U
Azért vedd figyelembe, hogy nekeik 5-6 év állt rendelkezésre ahhoz, amihez az európai gyártóknak 4-5 évtized!
Bobby O. mester Kacér lánykái.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Sörösló legyek, ha értem, miért kaptam ezt a számot
Sziasztok!
Köszönöm hogy ennyi csodás gép képével ünnepelhetem a topik 3 éves fennállását! Had töltsön el engem ez egy kis büszkeséggel (legalább erre lehessek), bár természetesen ti vagytok azok, akik írtok bele és használjátok a topikot. Szerintem nagyon jó kis csapat alakult itt ki, és gondolom észrevettétek, hogy nem a hogyan építsünk 1000W-os orsós magnót, gyorsan, de máris kérdések a jellemzőek, hanem aki ide jön, az általában már kellően érett személyiség ahhoz, hogy egy ilyen látszólag értelmetlen dologba kezdjen, mint egy orsós magnó gyűjtése, javítása. További jó munkát kívánok mindenkinek, és remélem az elkövetkező években is mindenre tudni fogjuk a megoldást! (Na befejezem, mielőtt lefejeznek)
üdvözletem a mestereknek!
Találtam egy udvarban teljesen elhagyatottan félig elázva egy tento márkájú orsóst, az állapota borzasztó volt első ránézésre is, belekukkantva pedig tisztán látszik hogy a gazdája lassú halálra itélte szegényt. körbekérdeztem hát hogy kifiaborja, de mindenki letagadta, ugyhogy megkérdeztem tőle hogy velem jön-e. azóte kiszáritotatm, és megállapitottam hogy hiányos a burkolat.Ezért nem tudok modellt pontosítani, 1987-es decemberi gyártmány ha ez segít, a gyártási száma pedig 50846. szovjet gyártmány de angol feliratokkal készült. szeretném megkérni a tisztelt fórumosokat, hogy segítsenek ki némi információval, a márkáról, készülékről általában, érdekel kapcsolási rajz meg mindenféle, elsődleges célom az erősítő beüzemelése, a magnó másodlagos mert nincsenek felvételeim hozzá. Szivesen veszek minden javaslatot a javitást illetően, elsőkörben kérnék tippet a vizkő és ergyéb piszkok eltávolitására a nyákokról. Én izopropyl alkohollal való mosásra gondoltam, lévln teljesen kezdő vagyok, ehhez várom a tanácsokat. sajnos a google nem talált képeket róla ugyhogy majd alkalomadtán lefényképezem.
Pedig érdemes lenne az építésen is gondolkodni. Egyszer majdnem sikerült szereznem egy adatrögzítő magnót, ilyen 1,5 m magas volt, üvegajtaja volt és talán telefonbeszélgetések rögzítésére használhatták. Egy ilyen átépítéséhez szívesen hozzáfognék. Azt mondták, elnyűhetetlen mechanikájuk van. Most még csak fotót sem találok róluk a neten.
Szia!
Egy fénykép bizonyára segítene. Üdv! Balázs
Azért ne ezer Wattosat
Egyébként valamelyik nap jutott eszembe, hogy le kellene koslatni a pincébe, és megnézni az egyik rossz videó-magnót, hogy milyen lejátszó (hang, nem a forgófej) illetve törlőfej van benne. Hátha belevarázsolható az orsósba...
A videó szalag jóval szélesebb, mint a szalagos magnó szalagja. Nem fog stimmelni a sáv a fejmaghoz.
Dupla széles. Stúdió magnóban volt olyan. Például.
Na igen nekem egy barát betette a bogarat a fülembe de még csak tényleg elképzelés van róla ja meg 3 darab motorom ami már egy főnyeremény egy házi orsós magnó előállításához !
/A képeket most hirtelen a netről szedtem de gyakorlatilag ezek vannak nekem is , csinálok képet róluk . /
Még hátulgombolós koromban próbálkoztam mechanika építésével. Motorok, behúzómágnesek megvoltak, egy nagy alulap is, ami tartja az egészet, de az akkori anyagbeszerzés lehetetlenné tette egy ilyen komoly dolog megépítését. Azért ez nem a csináljunk egy erősítőt kategória. Aztán elmentem dolgozóba és a magnóépítést azóta is a homály takarja. De ha lenne egy komplett szép nagy mechanika, akkor nekifognék. De nem ilyen normál méretre gondoltam, mert olyanom van. Az adatrögzítő mechanika azért jutott eszembe, mert az olyan lenne, mint egy bútor. ( mindenkinek van valami mániája... pedig a motorok megvannak, több fajta is. )
Idézet: „Azért ez nem a csináljunk egy erősítőt kategória.” Ha -ha rám céloztál vagy csak véletlen ? Egyéb iránt van igazad de aki engem ismer és már járt nálam az láthatott egy - két kacatot amit én barkácsoltam , na mindegy a 3 motor itt landol és akkor már nem kell csak egy deszka lap ...
Ilyenjeim nekem is vannak. Még harminc éve vettem a Rákóczi téri Ezermesterboltban. Akkoriban nekem is magnóépítési terveim voltak. Egy barátommal közösen építettünk is egy készüléket ZK145 mechanikából, saját elektronikával és dobozzal. Sajnos fotók nem készültek róla. Már nem is emlékszem hová lett a masina. Talán a barátom még emlékszik rá, meg is kérdem alkalomadtán. Ha valaki szeretné a motorokat, megkaphatja ajándékba. Sosem voltak használva.
Nem rád céloztam, hanem arra, hogy ezelőtt 35 évvel még egy erősítőre való anyagot össze lehetett szedni, de egy komolyabb magnóhoz valót már nehezen. Nekem nem is ment.
Valahol meg kellene lennie az akkori "végeredménynek", mivel semmit nem szoktam kidobni. Utánnanézek, mert most már kiváncsi lettem, hogy meddig is jutottam vele. Idézet: Ha szerencséd van, m.g megvan a szüleimnél a sufniban egy stúdiómagnó mechanikám. Talán „De ha lenne egy komplett szép nagy mechanika, akkor nekifognék.” Telefunken. A hétvégén utánanézek. Ha megvan megkaphatod. Azt sem láttam már vagy húsz éve.
Na, most végleg beoltottál... várom a képeket, vagy valami információt. Ha megvan, már megyek is megnézni, közel lakom...
A hétvégéig várnod kell, de akkor előkeresem. Darabokban jutottam hozzá, de ha igaz szervizdoksik is vannak, legalább is voltak annak idején. Egy nagy dobozban volt az egész egy halomban, amikor utoljára láttam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |