Fórum témák
» Több friss téma |
És ha elmondom hogy a 7. és az 5. mérésre megegyezik a többivel? Akkor azt mondjátok majd hogy a meghajtó IC a rossz?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Kimértem, és a vezetősávot is követtem. Van egy beültetési rajz is (lehet megvan neked is), de az egy régebbi fajta G9.02-höz jó, ezekhez nem.
Orosz tranyó, sosem lehet tudni... Drasztikus ötlet, de minden ki fog derülni: Szedd ki az 5.-et, és a helyére tegyél be egy másikat, mondjuk mellőle. Ha azzal is világítani fog még mindig, amikor nem kéne, akkor IC hiba.
Volt olyan nekem is, hogy nem teljesen volt még meghalva a tranyó, de a hiba jelentkezett,
lehetséges itt is az a gond, hogy fáradt. A 7 és 5 között tényleg lehet a gond a típuson belüli változtatás, vagy, hogy nem sorszám szerint sorba vannak a panelon.
5-ket kiszedtem üresjáratba, maradt hibás.
Nyomj e resetet elvileg az első két cső 00 nézd meg melyik nem világít ha az én rajzom jó az 1. cső jobb alsónak nem kellene.
Reset sajna pont nem működik jól nála jól... Készítek egy képet, hogy mit kéne összesípoltatnia.
Reset úgy ahogy megy első két csőre....00-át ír ki tranyó nélkül. Amúgy tranyó nélkül is ég, minden változatlan
Érdekes kis órád van.... lehet, hogy célszerű lenne átforrasztani illetve alaposan átnézni nincs-e valahol rövidzár.
Elsőként a kivett TR középső lábához a két szélsőt, így hogy világít a szegmens elvileg rövidzár miatt teheti meg mert csak akkor világít normál esetben ha a TR vezérelve van. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Most jól megcsiszoltam amit kiszedtem tranyó helyeit, így már a bal felső szegmens ami égett most nem ég....hála Istennek a tranyó a ludas.
Akkor a kiforrasztásnál keletkezett rövidzár, vagy már eleve volt is. Ezt jó lenne tudni, mert így még nem biztos, hogy rossz a tranyó (már ha eleve zárlat volt a lábak között). Most mérj a tranzisztoron zárlatot (középső láb valamelyik széléhez). Ha mérve oké, tedd vissza és próba. Ha megint nem jó, akkor berakjuk a BC212-t.
Nem rövidzáras. Menet közbe csipesszel benyomtam a helyére rögtön felvillant a hibás szegmens.
Ha visszatéve ismét rossz akkor elfáradt marad a BC212. de a középső lábát ki kell hajtani szélre. és a sárgának a feliratával háttal, legjobb lenne a belinkelt rajzomon jobb alján megnéznéd az orosz lábkiosztását és a BC212 ét a lényeg a Bázis láb kihajtása kis ivvel szélre.
A rajz felülnézetben van. Ahogy Kondorzs mondja, középső lábat ki a szélére.
Nagyon köszönöm szépen az óra megszabadult a hibás szegmenstől
Akkor még a resetet helyrerakjuk. Nézz körül, hogy nincs-e véletlen zárlat ott a kiszedett IC 5-ös lábánál! Valamint hogy tényleg az új IC 15-ös lábát tetted-e oda. Ha Az eredeti IC 5-ös lábán most nincs semmi sem, akkor a resetnek kéne menni 00:00-ra, csak a másodpercek nem lesznek resetelve egyelőre (így nem pontos).
Most az első csövel akadtak problémák....nem világít belőle 2 szegmens. És nem csak hogy nem viílágít 5 léptetés után lép egyet a harmadik cső. Egyszer minden 2. léptetésnél lép a 3. cső másszor meg minden 4. léptetésnél...szerintem majd foglalkozunk kicsit később vele, köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Igazán nincs mit. Remélem hamarosan megoldódik a probléma.
Üdv.
Melyik kettő nem világít? A maradékon még gondolkozom, majd folytatjuk. Az eddigiekhez igazán nincs mit.
Szerintem itt már komolyabb probléma lesz mert nem végig ugyanaz a kettő szegmens hibás az első csőnél.
Jó estét mindenkinek !
A minap jutottam hozzá egy elektronika 7-21 tipusú órához . A hibajelenség : nem lehetett beállítani ,csak négy nullát mutatott. Miután kicseréltem a tápban 2db kondenzátort ( 100 mikro /50 v és 47 mikro /25 v) műkőképes lett ! Köszönet nektek A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Szép, okos óra.
Gratula a szerzeményedhez.
Szevasztok !
Itt a legújabb szerzemény Sajnos a kijelzője elhalálozott de szerencsére találtam hozzá másikat.
A múlt héten
Illetve most hétfőn . A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Milyen néven lehet megtalálni? Próbáltam Elektronyika és hasonló szavak alapján, de nem találtam. Orosz/szovjet órára pedig főleg mechanikus órák jöttek ki.
Ezt a "belső tükör" kombinációra találtam .
A többire én sem találtam semmit. Valószínű hogy már nem sok ilyen készüléket lehet fellelni . Bár itt találtam párat Link Jó áruk van. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |