Fórum témák
» Több friss téma |
Erről néhány hangosító tudna mesélni. A végtranyók hihetetlen gyorsan tudnak ám átmenni zárlatba, gyorsabban mint a védelem elektronikus, plusz a relékontakt bontási reakcióideje.
A mázli, hogy ez nem hétköznaponta fordul elő.
Hát, ti elég jól benne vagytok. Én bizakodó vagyok, és legalább, nem ment kárba, a befektetett idő.
Azt hiszem, a másik topicban olvastam, hogy ez az IC 1,5V-nál már leold...
Az adatlap szerint tipikusan +0,62V ill. -0,17V-nál.
Adatlap szerint igen, amit én írtam egy konkrét mérés eredménye volt...
Üdvözlet mindenkinek!
Volna egy olyan kérdésem, hogy honnan veszitek, hogy a SI-1125HD IC-t és a KD607 tranyót nem gyártják? Néha érdemes egy kicsit körbenézni a nagy világban, kihasználni az internet adta lehetőségeket! Van egy nagyon jó beszerzési forrás: www.ebay.com. Itt általában a kíniak hirdetnek. Olyan, mint a vatera. Adom a linkeket: SI-1125 é KD607 Ez az oldal, egy műszerész számára egy aranybánya, hiszen sok olyan cucc van itt, amit magyarországi elektronikai boltokban nem lehet megvenni rendelés útján sem. (Sajnos nagyon el vagyunk maradva ellátottság terén, ezért elhiszem, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy egyáltalán gyártják.) Viszont amit tényleg nem gyártanak már hozzá két éve és csak elfekvő készleten van, az a 6,3mm-es Jack aljzat. Én még tudtam belőle venni (1500Ft/db), el is raktároztam belőle 5db-ot. Én már nagyon régen nem járok elektronikai boltba. Egy hátránya van csak, hogy kb. 3-4 hét, míg elküldik a cuccot. De ideért még majdnem minden. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Sok sikert mindenkinek az építgetéshez, felújításhoz! (Csak még egy kis jó tanács: ebay.ről csak a ritka vagy Mo-n nem kapható cuccokat érdemes venni, mert van olyan is, amikor valamelyik cuccot drágábban kapod meg, mintha itthon megvennéd. Mindennek utána kell nézni.) Nekem a kedvenc elektronikai boltom, ahová szívesen megyek és többet ér akár melyik nevesebb bp.-i alkatrészesnél Incomp, ha kell, akkor az öreg még tanácsokkal is el tud látni. Mivel nem reklámozni akarok, én csak annyit mondok, hogy egy próbát és egy körbe nézést megér. Majd megtudjátok miért! A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Onnan vesszük, hogy a gyártásukat rég megszüntette a gyártó cég. Az amiket linkelgetsz nem most készülnek, hanem elfekvő készletek, rosszabb esetben hamis alkatrészek. Az elmebay jó dolog, egy bizonyos mértékig, de mint a vatyeszka, azért ott is előfordulhat, hogy nem azt kapod amit szerettél volna. Az Csehszlovák őstranyót meg sokkal jobbakkal is lehet helyettesíteni manapság már.
* Lehet, hogy azok is azok, amiket belinkeltem. De ha valaki nagyon az eredetihez ragaszkodik, akkor ez is egy alternatíva lehet (restaurálásra).
Nekem nagyon tetszik az egyik fórumtárs ötlete az STK sorozattal. Én nem ragaszkodom az eredetihez, ha az STK sokkal jobb hangra. Én csak segíteni akartam a linkekkel, hátha még valaki nem tudott róla. További jó szórakozást az erősítőkkel! A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Sziasztok
Csinálok egy végfokot,az STK 4132II. IC-vel.Meg tudná valaki mondani, hogy a hátulján ( fém ) megjelenik-e valamilyen feszültség, kell-e szigetelnem? Köszönöm!
Szerintem nem , ezekre az ic.ék re nem jellemző !
Van egy transzparens szigetelőréteg rajta, ha ez megsérül azt hiszem a negatív tápon van. Volt is már ebből galiba pár éve itt.
Szia,
Az adatlapja szerint, a 3 és 16 kivezetés a szubsztrát, és a GND-re kell kötni.
Ezt milyen megoldással tudom megcsinálni? A GND-t kössem le a dobozra?
Üdv mindenkinek!
Van nekem egy Orion SE1025 erősítőm. A napokban vettem észre, hogy a kapcsolási rajz alapján a 284-es és 286-os sorszámú ellenállás (270R, 390R) eléggé melegszik. Az erősítő tökéletesen működik, csak érdekelne, hogy ez a jelenség egészséges-e?
Szervusz!
Teljesen normális a melegedés, azért nem is 1/4Wattos az ellenállás.
Szervusz szamóca!
Igen magabiztos, s nyilván nem alap nélküli az állásfoglalásod SANKEN ügyben. Mivel nem egy készülékgyártó használta fel az SI-1125HD-t végfokaiban, talán nagyot nem tévedek ha azt gondolom, hogy elfekvő készletek közel harminc év után nemigen maradtak. Azt kijelenteni pedig, hogy a most forgalmazott azonos feliratú IC-k hamisítványok csak akkor merném ha pontosan ismerném a névhasználat vagy gyártási jogok birtoklásának körülményeit. Annyi bizonyos, hogy az aukciós oldalakon fellelhető darabok között van "felújított" és van felépítésében - miként magad is írod a kor haladtával változó okokból- a korábbi IC-től eltérő, de azzal azonos tokozású is. üdvözléssel, bencsik
Szervusztok!
Esetleg ha valakit érdekel, képek az SI-1125HD belső világáról összehasonlításként. üdv, bencsik
Az egyik képen egy sztereo íc van de a másikon viszont egy mono van tehát hogy is van ez?
Szervusz!
Nos, hát ez az! A legnagyobb rosszindulattal sem sejtek tudatos átverést, félrevezetést, de engem is kiakasztott. Ettől a forgalmazótól nem egy alkalommal rendeltem ezt a típust, s azokat beépítve minden rendben is volt. Ez viszont nem, ami bontás után már cseppet sem volt érthetetlen. Néhány korábbi képet csatolva fel is tettem kíváncsi kérdéseim a kereskedőnek. üdvözléssel, bencsik A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
Egy se 1025 tranyós erősítő egy két hét eltelte után kivágja a 400mA biztit. Már minden elkót kicseréltem. A ki vagy bekapcsoláskor történik. A "szikraoltó" kondenzátor benn van. Ugye koppanásgátló nem fér bele. Mi lehet a baj? Már arra is gondoltam, hogy a hangkártya túl magas bemenő feszt adhat, a kapcsolási rajzon 150mv van, hogy ez min vagy max nem tudom. Az impedancia illesztés hiánya nem okozhat problémát?
Sziasztok, van egy se1025b orion erősítőm amit fel szeretnék újítani és érdeklődnék, hogy az eredeti tranyók helyére mit lehetne be helyetesíteni ami megegyezik az eredeti teljesítménnyel és ha lehet 4ohm is lehessen hajtani.
Szervusz!
Áramfelvételt mértél? Gondolom a biztosíték a megfelelő "T" jelzetű. Hálózati alj rendben? Szekunder oldalon esetleg hibás, bizonytalan forrasztás? Azt nem mondanám, hogy koppanásgátlót nem lehet bele építeni. Macerásabb mint az IC-s végfokkal szerelt dobozba az biztos. Üdv, Bencsik
Szia! Ami áramot mérni tudok az rendben van. T400mA a bizti. És egy-két hétig semmi baja. Rendesen működik, kikapcsoljuk és vissza kapcsolni nem lehet. Tehát üzem közben sosem ment el.
Szia! Ideiglenesen telepítenék egy 60-100W-os izzót a biztosíték helyére, vagy vele sorba. Sokat elárul a fénye.
Már ezt is próbáltam, a bekapcsolási villanás után teljesen kialszik.
Sziasztok, baja lesz a tranyós változatnak ha 4ohmos hangszóró kötök rá?
Nem lesz baja. 2N3055-öt szoktak betenni helyette. Itt van egy upc1237-el megépített védelem, 35*75mm, pont egy 1025-be csináltam, a hátlapnál elfér. Ez a kétszínű ledes változat. Kiindulási alapnak jó, a C13, C14 helyett rakhatsz csak egyet. A kapcsolása megtalálható itt is, és az erősítőhöz való hangszóróvédelem topikban is.
Üdv. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |