Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Mivel lényeges véltoztatást nem végeztem az áramkörben a kapcsolási rajzot csak linkeltem. A kiegészítéselet leírtam a cikkban: - A MOS-FET -ekhez G - S ellenállásokat tettem, - U5 N és P része küllön alkatrész, - L1 kapott egy soros jumpert és velük párhuzamosan egy elleállást, - A Vpp / MCLR jel egy dióda - ellenállás - jumper lánccal a Vdd -re húzható. - Az I2C EEPromok A2 lába egy jumperrel földre (24LC512) vagy +5V -ra (24LC1025) köthető. - C23 nem kell. - A kontroller MCLR lábát az 5V -ra húzza egy ellenállás. - A műveleti erősítő kimenete R42 -vel a tápra húzható. A többi csak tüske... A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Pont a C23 érdekelt volna pedig
![]()
Jó MCP6001 van benne. Azért tudom hogy jó, mert először rosszat vettem
![]()
Szia!
Véletlenül nem Zenetom lay formátumú paneljét csináltad meg? Egy változatáról hiiányzott egy darabka vezeték a 18F2550 13. lába és az R4 közül...
Nem! Saját a terv! De azt már átnéztem 60x, tuti jó!
Eagle programmal terveztem, jó abban a formátumban?
Sajnos nem, inkább alakítsd át képpé és a képet tedd fel.
PDF-be tudtam így hirtelen. A top és bottom 2x nagyításba mentettem, de az összesítetten eredeti méretben van. Remélem így jó lesz!
Ez a kapcsolás szintén saját ötlet? Mert az eredeti Pickit2-ben nincs LM2611... vagy én értek valamit nagyon félre.
Jah, bocsi, elfelejtettem írni, hogy az mcp6001, csak mivel nem volt ilyen alkatrész, azt raktam be helyette!
![]()
Jaj.
![]() Az IC 24-es lába hova van kötve? Ill. az eredeti kapcsolásból az FDC6420C felső FET-je melyik itt?
Csak jelzés képpen jegyezném meg, egyetlen egy 100nF-os hidegítő kondit kiforrasztok az SMD-s áramkörömből és nem működik! Ebből azt vonsz le amit akarsz.
A másik, hogy rossz ránézni a tervedre optikailag. Nem szerencsés minden vezetéket egyforma vastagsággal huzalozni és a hidegítő kondikat a lehető legrövidebb és legvastagabb vezetékekkel kell bekötni. Sajnos van egy érzésem, hogy nyáktervezéssé fog átalakulni a PK2 topic! ![]()
Szia!
Egy kicsit elszörnyűlködtem azon, amit egy autorouter művelni tud. Ezzel a panellel még sok bajod lesz. A föld és táp vezetékeket a jelvezeték min. háromszoros szélességével kellett volna huzalozni. Az L1 - D8 - C9 - U2 - föld vezetéknek is vastagnak és rövidnek kellene lennie. C6 nagyon messze került a kontrollertől. Jobb lett volna egy bevált panelterv...
Még egy tojás... Tudom szkópnak béna, de ez a maximum, amit ki lehet hozni (48 MHz -es 18F2550 és csak 512 byte RAM használható ki). Még kell egy kicsit faragni rajta. Maximális sebességgel két dc szintet mérve a vonalak vízszintesek, sehol sincs egy bit eltérés (8 bites eredményt használok fel)...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Most már annyi funkció van beépítve ,hogy tényleg csak a sörnyitó hiányzik a repertoárból .
![]()
Köszönöm a segítséget! Akkor megépítek egy bevált tervet azt hiszem!
Üdv!
Nagyon jó ötleteid vannak, meg kell hagyni!
![]()
A furatszerelt klón paneljét nem épen az analóg mérések igényeit figyelembevéve terveztem. A fölelés ugyan vastag vezetékezésű, de az analóg csillagpontot nem alakítottam ki - így nem is a kontroller Vss lába. Ráadásul hálós a földrendszer (több földhurok is van benne). Ennek ellenére meglehetősen stabilak a mérések. Még két hibaforrás lehetséges. A generátor forrásimpedanciája (ajánlott a 2k -nál kisebb forrásimpedncia) és az AD mintavevő kapacitásának töltési ideje.
Szerintem vicsys nem erre gondolt, hanem a sörnyitó kialakításra!
![]()
Bezony! Csak egy nagyobbacska lyuk a nyákon, mint a képen... Bővebben: Link
Ki kell cserélni a kvarc oszcillátort a 48 MHz-hez?
Komolyan tervezni kellene egy sörnyitós Pickit2 panelt, úgyis újat akarok majd építeni, hogy 3,3V-os PIC-et is kezelhessek.
Nem. A PIC PLL beállításai ezt megoldják, eleve ennyivel fut a PK2-ben a 2550.
IIC, SPI analizátornak van még hely
![]() ![]()
Esetleg az SPI flash eprom programozás...?
![]()
Ennyi elég lesz? Végre érkeznek ötletek. Van még hely, jöhet még néhány funkció...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |