Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Mivel lényeges véltoztatást nem végeztem az áramkörben a kapcsolási rajzot csak linkeltem. A kiegészítéselet leírtam a cikkban: - A MOS-FET -ekhez G - S ellenállásokat tettem, - U5 N és P része küllön alkatrész, - L1 kapott egy soros jumpert és velük párhuzamosan egy elleállást, - A Vpp / MCLR jel egy dióda - ellenállás - jumper lánccal a Vdd -re húzható. - Az I2C EEPromok A2 lába egy jumperrel földre (24LC512) vagy +5V -ra (24LC1025) köthető. - C23 nem kell. - A kontroller MCLR lábát az 5V -ra húzza egy ellenállás. - A műveleti erősítő kimenete R42 -vel a tápra húzható. A többi csak tüske... A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Pont a C23 érdekelt volna pedig Ugyanis az a problémám, hogy instabil a VDD-m. Hol megvan, hol nincs. A VDD-t jelző led is világít, hol halványabban, hol erősebben pislákol. Majd kialszik, és utána elkezd villogni a narancssárga led. Egyszerűen nem tudok rájönni, mi a baja. VPP-nél ugyan ez. Van, hogy elkezd forrósodni a tekercs is. Mindez áltó helyében. 1 hete szenvedek vele, és nem bírtam megoldani. Ha az mcp6001 kimenetét lekötöm földre, akkor stabilan megy minden.
Jó MCP6001 van benne. Azért tudom hogy jó, mert először rosszat vettem
Szia!
Véletlenül nem Zenetom lay formátumú paneljét csináltad meg? Egy változatáról hiiányzott egy darabka vezeték a 18F2550 13. lába és az R4 közül...
Nem! Saját a terv! De azt már átnéztem 60x, tuti jó!
Eagle programmal terveztem, jó abban a formátumban?
Sajnos nem, inkább alakítsd át képpé és a képet tedd fel.
PDF-be tudtam így hirtelen. A top és bottom 2x nagyításba mentettem, de az összesítetten eredeti méretben van. Remélem így jó lesz!
Ez a kapcsolás szintén saját ötlet? Mert az eredeti Pickit2-ben nincs LM2611... vagy én értek valamit nagyon félre.
Jah, bocsi, elfelejtettem írni, hogy az mcp6001, csak mivel nem volt ilyen alkatrész, azt raktam be helyette!
Jaj.
Az IC 24-es lába hova van kötve? Ill. az eredeti kapcsolásból az FDC6420C felső FET-je melyik itt?
Csak jelzés képpen jegyezném meg, egyetlen egy 100nF-os hidegítő kondit kiforrasztok az SMD-s áramkörömből és nem működik! Ebből azt vonsz le amit akarsz.
A másik, hogy rossz ránézni a tervedre optikailag. Nem szerencsés minden vezetéket egyforma vastagsággal huzalozni és a hidegítő kondikat a lehető legrövidebb és legvastagabb vezetékekkel kell bekötni. Sajnos van egy érzésem, hogy nyáktervezéssé fog átalakulni a PK2 topic!
Szia!
Egy kicsit elszörnyűlködtem azon, amit egy autorouter művelni tud. Ezzel a panellel még sok bajod lesz. A föld és táp vezetékeket a jelvezeték min. háromszoros szélességével kellett volna huzalozni. Az L1 - D8 - C9 - U2 - föld vezetéknek is vastagnak és rövidnek kellene lennie. C6 nagyon messze került a kontrollertől. Jobb lett volna egy bevált panelterv...
Még egy tojás... Tudom szkópnak béna, de ez a maximum, amit ki lehet hozni (48 MHz -es 18F2550 és csak 512 byte RAM használható ki). Még kell egy kicsit faragni rajta. Maximális sebességgel két dc szintet mérve a vonalak vízszintesek, sehol sincs egy bit eltérés (8 bites eredményt használok fel)...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Most már annyi funkció van beépítve ,hogy tényleg csak a sörnyitó hiányzik a repertoárból .
Köszönöm a segítséget! Akkor megépítek egy bevált tervet azt hiszem!
Üdv!
Nagyon jó ötleteid vannak, meg kell hagyni!
A furatszerelt klón paneljét nem épen az analóg mérések igényeit figyelembevéve terveztem. A fölelés ugyan vastag vezetékezésű, de az analóg csillagpontot nem alakítottam ki - így nem is a kontroller Vss lába. Ráadásul hálós a földrendszer (több földhurok is van benne). Ennek ellenére meglehetősen stabilak a mérések. Még két hibaforrás lehetséges. A generátor forrásimpedanciája (ajánlott a 2k -nál kisebb forrásimpedncia) és az AD mintavevő kapacitásának töltési ideje.
Szerintem vicsys nem erre gondolt, hanem a sörnyitó kialakításra!
Bezony! Csak egy nagyobbacska lyuk a nyákon, mint a képen... Bővebben: Link
Ki kell cserélni a kvarc oszcillátort a 48 MHz-hez?
Komolyan tervezni kellene egy sörnyitós Pickit2 panelt, úgyis újat akarok majd építeni, hogy 3,3V-os PIC-et is kezelhessek.
Nem. A PIC PLL beállításai ezt megoldják, eleve ennyivel fut a PK2-ben a 2550.
IIC, SPI analizátornak van még hely ?
Steve
Esetleg az SPI flash eprom programozás...?
Ennyi elég lesz? Végre érkeznek ötletek. Van még hely, jöhet még néhány funkció...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |