Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Értem, tehát az akksinak végülis mindegy hogy milyen nagy áram van rákapcsolva csak a feszültség legyen megfelelő és ha elérte a maximumot kapcsoljon le. Köszönöm!
A motoroknál a töltőgenerátor úgy van kialakítva, hogy áramgeneráror jellegű legyen. (huzalvastagság, mágneskör, = viszonylag nagy belső ellenállás) Ezért nem foglalkoznak a töltőáram szabályozással. Csak a feszültséget kell figyelni, ha elérte az akku a töltöttséget, lekapcsolják, rövidre zárogatják periódikusan a generátort. Az egyszerű generátor többnyire állandó mágnesű, (mint a kerékpár dinamó) gerjesztés szabályozására nincs is mód, a fordulatszám széles tartományban történő változásával a feszültség is széles tartományban változik a terheletlen generátoron. Ezért az áramgenerátoros megoldás.
Szia!
Nem átverés, mert ez is, mint sok minden más már tömegáruvá nemesedett. Ne felejts el a töltő hálózati csatlakozójához kerek villás átalakítót rendelni! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Bővebben: Link Továbbkeresgélte és sajnos ebben pont arról az akkuról van szó amit kinéztem.
A teszt szerint 6800mAh helyett mindössze 2500mAh. És valakinek még a töltője is elszállt... Lehet maradok a zselés akkunál és belföldről.
Nem átverés, csak tudatlanság és félrefordítás. A kütyüben valószínűleg három darab 18650 LiIon akku van. Egy ilyen cella legjobb esetben is 2-3Ah lehet. Sorba vannak kötve, így kijön a 12V, de a kapacitást úgy számolják, hogy egy cella kapacitását a cellák számával megszorozzák, ami kiadhatja a hirdetett kapacitást. A súly is árulkodik, egy 18650 súlya 40-50g. Ehhez hozzájön a doboz súlya, így jön ki a 162g.
A 2500mAh közelebb áll a valósághoz.
Hello!
A kapacitás/súly arányt érdemes megnézni, hol tart manapság. Ha ez "hirtelen megjavul" egyből gyanakodni kell. Mert igen sokan megtámadnák a céget az aksiért, ha igaz lenne... üdv!
Hello!
Szeretném megkérdezni jól gondolkodom ha azt mondom van egy transzformátorom aminek van egy 24V 45VA és egy 8V 3VA szekunder kimenete. És ha én ezt a két szekunder kimenetet nem sorba hanem párhuzamba kötöm össze akkor az áramerősségen változtatok magyarán lesz egy 24v 48VA szekunder kimenetem. Lehetséges ez illetve ha butaságot kérdeztem akkor ellnézést. Üdv.
Szia!
Ha párhuzamosan kötöd ezt a két tekercset, akkor nagy valószínűséggel leég a trafód. A 24V-os feszültség legyőzi a 8V-os feszültséget és megöli a 8V-os tekercset.
Köszönöm a választ, akkor csak a sorba kötés maradhat.
Üdv.
A sorba kötésnél is vigyázz, mert kb.375mA-ral terhelheted, hiába nagyobb teljesítményű a 24V-os rész!
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a műveleti erősítő bemenetére mehet a nagyobb jel, mint a műveleti erősítő tápja? Az LM324 adatlapjában a tápfeszültség 3-32V lehet, a bemeneti feszültség pedig -0,3V-tól + 32V. Lehetséges az, hogy a tápfeszültség pl. 3,3V, és a bemenetre mondjuk 4V kerül? illetve működne így? (kivonó áramkör) Általában úgy szokták megadni más áramköröknél, hogy a tápfeszültséghez képest mennyivel lehet kisebb/nagyobb. Ezért fordult meg a fejembe hogy lehet hogy lehetséges. Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy egy 19V 2,1A -es laptop adaptert át lehetne úgy alakítani, hogy 12V 4,5A- tudjon? Az adapter modellszáma: Asus EXA0901XH (AC Adapter) Előre köszönök minden segítséget!
40W adapterből nem csinálsz 54W-ot.
Max 3A fogsz tudni kivenni.
Sziasztok!
Árammérésnél shunt helyett ugyanolyan értékű és teljesítményű ellenállást használok akkor az okaz a mérési pontosságban változás?
Szia!
A sönt is ellenállás, tehát elektromosan nincs különbség a kettő között.
Kadarist gyorsabban gépel.A 'shunt' is ellenállás, legfeljebb pontosabb (méretezett).
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Csak a fogalmak tisztázása miatt írtam, mert nem kell misztifikálni a söntellenállást, ő is éppen úgy ellenáll, mint egy nem söntnek nevezett.
Sziasztok!
csak azt akartam meg kérdezni hogy ez a kapcsolás valóban tudhatja-e a 240wattot? mert nekem van egy daewoo autó erősittőm ami ezt az upc1225h ic-t használja, és ki probáltam de én tip35c/36c vég tranyót használtam. a gyári 35 wattos eég tranyok helyett a tipek nagyon szépen muzsikáltak és valami kis erősődés is halható volt de hiába raktam bele duplán a vég tranyót nem lett erősebb. pakoljam ki az icét és csináljam külön panelon?
Szia!
Attól, hogy megduplázod a végtranzisztorokat még nem fogsz nagyobb teljesítményt kapni, csak a veszteségi teljesítmény oszlik el több tranzisztoron, tehát az egyes tranyókról veszel le ezzel terhet.
értem és mi kell hozzá hogy képes legyen a dupla teljesitményre? azon kívül hogy a tranyót duplázom? mert a trafó birná mert nem melegszik és 34V-on kap 8 ampert? a kapcsolás.
Valahogyan növelni kellene a tápfeszültséget, de persze figyelembe kell venni a tranzisztorok, IC-k feszültségtűrését és hőleadó képességét (disszipácó) is.
Hello!
Ennél egy kicsit konkrétabban. Mekkora feszültségen? Változik-e a feszültség és ha igen mennyit.? Mi az elvárt pontosság? Van e azon a feszültségen segédtápfesz? Mert nem véletlenül gyártanak speciális IC-ket ebben a témakörben. Ha pld. kivonással szeretnénk megoldani, akkor a CMRR problémával szembesülünk. Én egy-két parasztos megoldást tetem már fel ilyen témában, pld. itt. üdv!
Hello!
Nem lehet! Az abszolút paraméterek arra vonatkoznak, hogy nem hibásodik meg. Nem arra, hogy működik. Azt kell megnézni, hogy milyen bementi határadatokat adnak meg a CMRR megadásánál. A bementek azt a szintet nem hagy hatják el. Akkor lehet magasabb feszültséggel kezdeni valamit, ha a feszültség a bemenetekre le van osztva a működési szintre. De ezzel a hasznos jelszint is csökken, valamint a szimmetria hiányából adódó hibák növekednek. A kivonó áramkör működhetne, mert annak bemenetén eleve osztó van, csak az ellenállás arányok nem közömbösek. De hogy az LM324 3V-on neked működni fog, az el lehet felejteni. Oda új típusú erősítők kellenek, amik Rail-to-Rail technológiához, és alacsony tápfeszültséghez készülnek. üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |