Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion T2xx5 STX

Témaindító: hyperprof, idő: Aug 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hyperprof hozzászólása Aug 14, 2008 /

Üdv mindenki!

Segítségre lenne szükségem a kedves TV-ben jártas kollégáktól.

Kezem alá került a fenti típusú készölékből egy példány. Beteg szegény. Bekapcsoláskor egy emelkedő frekvenciájú sípolás hallatszik, majd "kisül; ez ciklikusan képes produkálni.
Mint tudatlan és a TV szerelők szeretett nagy hibamegállapítás csillant fel: "Sorkimenő".

Igen ám, de egy gyors google-zés után, rögtön elvetettem a hiba jó megitélését.

Tanult kollékák pls help me!
(#) tonio válasza hyperprof hozzászólására (») Aug 16, 2008 /

Üdv!
Honnan hallatszik a sípolás?A tápegység, vagy a sorkimenő környékéről?Ha a tápegység felől, akkor
valószínű hogy zárlat üzemben dolgozik a tápegység. Első lépésként ki kellene forrasztani a sorvégfok tranzisztort, majd a sorkimenőnek azt a lábát ahová a rendszerfeszültség be van táplálva.A rendszerfeszültséget le kell terhelni műterheléssel, és így
inditani.
Egyenlőre ennyit tudtam segíteni.
(#) hyperprof válasza tonio hozzászólására (») Aug 16, 2008 /

Hali!

Thx. Asszem a sorkimenő környéke.
Oks, így fogok eljárni, amint lesz rá időm, kicsit akadozva megy a javítás.
Majd megírom hogyan alakult.

Thx!
(#) burgdavid válasza hyperprof hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

hello! Nézd át a táp környékét, és adott esetbe kondizd át! Vagy mint ahogy fentebb írták, nézd meg a rendszerfeszt egy 100as izzóval terhelve, és mérd ki a sorvégtranyót! A táp elkót meg a képcsövet süsd ki mielőtt nyúlkálsz benne
(#) bodla hozzászólása Jún 3, 2009 /

Sziasztok!
Tv javításában jártas kollegák segítségét kérem, egy Orion T 2835 STX-S típusú, (Grundig Elektronic XDK 190-06) panelos készülék opciós beállításához táblázatot szeretnék. Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv:Laci
(#) Kiss Arnold hozzászólása Máj 10, 2011 /

Hello!
Nekem van egy ijen TV-m. Sokáig nem volt bedugva.
Aztán mikor használni kezdem homályos volt a kép.
Minden bekapcsolásnál homályos lassan élesedik kb 10perc után tökéletes képet ad.
Mi lehet a baj?
(#) brigadir hozzászólása Jún 16, 2011 /

Sziasztok!
ORION T2975 SPTX-S-FLAT tv-nél rövid üzemeltetés után, a BU4525AX tranyó kimegy. Kezdetben 40-50 percet is elment , de már perceken belül elszáll.
Ha valakinek lenne ötlete a probléma megoldására szívesen venném!
Köszönettel!
(#) bubuc17 hozzászólása Feb 3, 2013 /

Szoasztok
Egy régi Orion tv került a kezem közé amin hang van , kép nincs.
Ha a trafón a G2 re kicsit rátekerek akkor megjön a zizis kép és a visszafutásí csíkokkal.
Mit ellenőrizzek rajta?
Pontos típust nem tudok mivel lekopott, csak annyit hogy fekete fa káva és műanyag hátlap.
(#) tamas88 hozzászólása Márc 31, 2013 /

Üdv!
Hozzámkerült egy ORION T2835S STX PT90 típusú TV.
A hiba hogy bekapcsoláskor kivágja a biztosítékot..Gondolom valahol zárlat lehet.
A kondikat nézegettem egyik se púpos..Kapcsolási rajzot már találtam azon el igazodok hogy hol mi található...
Ötletet kérnék hogy,melyik alkatrészekre mérjek rá,hol keressem a hibát,stb?...
(#) FerencziJ hozzászólása Jan 1, 2020 /

Sziasztok!

Először is: BUÉK Mindenkinek!

Hozzám került egy Orion T2850-es tv, a problémám vele, hogy a táp nem áll fel, csak próbálkozik. A táptrafó szekunder oldaláról levettem a terheléseket, így sem indult. Cseréltem táp ic-t, átmértem az R-C tagokat (természetesen a félvezetőket is), amiben eltérés volt cseréltem, de továbbra is fenáll a hiba.
Aki esetleg találkozott már ezzel a hibával, kérem segítsen. Csatoltam a rajzot.

Köszönettel: fj
(#) latyakosa válasza FerencziJ hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Hello,
Nincs TV-s tapasztalatom, viszont a tápegység egy flyback kapcsolóüzemű táp.

A C642, C614, C613-s alkatrészeket ellenőrizném kapacitás és ESR értékre. Az első két kondinak 1 ohm alatt kellene lennie az ESR értéknek.

Szkópod leválasztó trafód van ?
(#) FerencziJ válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Szia!

Cseréltem a kondikat, kivéve a C642-t, de mérve jó volt az értéke.
Hantek 6022BE van.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem