Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenki!
Segítségre lenne szükségem a kedves TV-ben jártas kollégáktól. Kezem alá került a fenti típusú készölékből egy példány. Beteg szegény. Bekapcsoláskor egy emelkedő frekvenciájú sípolás hallatszik, majd "kisül; ez ciklikusan képes produkálni. Mint tudatlan és a TV szerelők szeretett nagy hibamegállapítás csillant fel: "Sorkimenő". Igen ám, de egy gyors google-zés után, rögtön elvetettem a hiba jó megitélését. Tanult kollékák pls help me!
Üdv!
Honnan hallatszik a sípolás?A tápegység, vagy a sorkimenő környékéről?Ha a tápegység felől, akkor valószínű hogy zárlat üzemben dolgozik a tápegység. Első lépésként ki kellene forrasztani a sorvégfok tranzisztort, majd a sorkimenőnek azt a lábát ahová a rendszerfeszültség be van táplálva.A rendszerfeszültséget le kell terhelni műterheléssel, és így inditani. Egyenlőre ennyit tudtam segíteni.
Hali!
Thx. Asszem a sorkimenő környéke. Oks, így fogok eljárni, amint lesz rá időm, kicsit akadozva megy a javítás. Majd megírom hogyan alakult. Thx!
hello! Nézd át a táp környékét, és adott esetbe kondizd át! Vagy mint ahogy fentebb írták, nézd meg a rendszerfeszt egy 100as izzóval terhelve, és mérd ki a sorvégtranyót! A táp elkót meg a képcsövet süsd ki mielőtt nyúlkálsz benne
Sziasztok!
Tv javításában jártas kollegák segítségét kérem, egy Orion T 2835 STX-S típusú, (Grundig Elektronic XDK 190-06) panelos készülék opciós beállításához táblázatot szeretnék. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv:Laci
Hello!
Nekem van egy ijen TV-m. Sokáig nem volt bedugva. Aztán mikor használni kezdem homályos volt a kép. Minden bekapcsolásnál homályos lassan élesedik kb 10perc után tökéletes képet ad. Mi lehet a baj?
Sziasztok!
ORION T2975 SPTX-S-FLAT tv-nél rövid üzemeltetés után, a BU4525AX tranyó kimegy. Kezdetben 40-50 percet is elment , de már perceken belül elszáll. Ha valakinek lenne ötlete a probléma megoldására szívesen venném! Köszönettel!
Szoasztok
Egy régi Orion tv került a kezem közé amin hang van , kép nincs. Ha a trafón a G2 re kicsit rátekerek akkor megjön a zizis kép és a visszafutásí csíkokkal. Mit ellenőrizzek rajta? Pontos típust nem tudok mivel lekopott, csak annyit hogy fekete fa káva és műanyag hátlap.
Üdv!
Hozzámkerült egy ORION T2835S STX PT90 típusú TV. A hiba hogy bekapcsoláskor kivágja a biztosítékot..Gondolom valahol zárlat lehet. A kondikat nézegettem egyik se púpos..Kapcsolási rajzot már találtam azon el igazodok hogy hol mi található... Ötletet kérnék hogy,melyik alkatrészekre mérjek rá,hol keressem a hibát,stb?...
Sziasztok!
Először is: BUÉK Mindenkinek! Hozzám került egy Orion T2850-es tv, a problémám vele, hogy a táp nem áll fel, csak próbálkozik. A táptrafó szekunder oldaláról levettem a terheléseket, így sem indult. Cseréltem táp ic-t, átmértem az R-C tagokat (természetesen a félvezetőket is), amiben eltérés volt cseréltem, de továbbra is fenáll a hiba. Aki esetleg találkozott már ezzel a hibával, kérem segítsen. Csatoltam a rajzot. Köszönettel: fj
Hello,
Nincs TV-s tapasztalatom, viszont a tápegység egy flyback kapcsolóüzemű táp. A C642, C614, C613-s alkatrészeket ellenőrizném kapacitás és ESR értékre. Az első két kondinak 1 ohm alatt kellene lennie az ESR értéknek. Szkópod leválasztó trafód van ?
Szia!
Cseréltem a kondikat, kivéve a C642-t, de mérve jó volt az értéke. Hantek 6022BE van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |