Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok
Nem tudja véletlenul valaki, hogy lehet belelépni egy MC-56A sasszis goldstar (ck-21c24x) tv service menujébe? Találtam olyat, hogy a tv OK gombját és a távirányító OK gombját egyszerre meg kell nyomni, de azzal nem megy. Koszi
Sziasztok.Már írtam régebben a tévémről,egy toshiba projektoros tv.Már sikerült a képet (adást) befogni rajta de még mindig gondban vagyok a vertikális homorúsággal és a konvergenciával.A vertikális ic-nél már kicseréltem az összes kondikat,de nem változott.A konvergenciára nem tudna valaki valami megoldást az stk icék helyett?
Idézet: „A konvergenciára nem tudna valaki valami megoldást az stk icék helyett?” Sajnos nem.
Sziasztok!
Delton CTV SF-2915 típusú TDA9351 processzoros TV-m egy ideje nem reagál a távirányítóra. Elemcsere volt, kamerával látszik, hogy van infra fény a távon. A TV-t szétszedtem, az infra vevő hagyományos 3 lábú IR vevő (ilyesmi), tápot megkapja, viszont kb. 100mV pp nagyságú kimenő jelsorozatot produkál. Pontosan nem tudom megmérni, mert nem tárolós a szkópom, de a nagyságrend mindenképp ekkora. Szerintetek elegendő ez a jelszint? Ha igen, akkor mit ellenőrizzek még? Ákos
A távirányítóban a rezonátor nem tört el?
Nem. Másik távot a vevőre irányítva a jelszint azonos, csak a minta más.
Szia! Nagyon kevés az a 100mVpp... A proci valszeg logikai szinteket kér... Szerintem hibás az IR kapszula...
Sziasztok! SAMSUNG PS-42D51S TV-n "zavaros" lett a kép, külső bemenetről is... Ha valakinek lenne ötlete, mit nézzek meg, hogy induljak el, nagyon megköszönném!
Köszönettel: 6C4C
Megmértem, a rezonátoron ott a 455 kHz 3Vpp jel, biztosan működik.
6C4C: keresek valami hasonló IR vevőt, és utána kiderül.
Sziasztok.Még egy kérdésem lenne a Toshiba projektoros tv-vel kapcsolatban.A kép vertikális homorúsága is azért van mert nem működik benne egyik stk konvergencia ic sem?Mert ha atttól, akkor rendelek bele,csak érdekelne hogy meg éri-e megvennem hogy helyre áll-e attól a kép.Válaszokat előre is köszönöm.
Nem vagyok TV-hozzáértő, de figyelemmel kísérve a fórumot (sokat tanulva belőle) többször találkoztam különböző típusú készülékeknél a szerviz menü igényével.
Véletlenül rábukkantam egy táblázatra, a témával kapcsolatban. Talán lesz Fórumtárs, aki hasznát veszi!
Minden képhibáért a konvergencia fokozat a hibás.
Hello! Nem tudom rá ér e valaki így húsvétkor, de szükségem lenne egy kis tanácsra/segítségre. Van egy Philips 25pt5409/01 típusú tv-m és random időközönként eltűnik a kép. Kikapcsolás után egyből nem jön vissza és áramtalanításra sem reagál, csak egy hosszú idő (kb 1 óra) után.
A kisebb kondikat végig méregettem benne, de ilyen 2200µF-os nagyságúakra már nincs műszerem. Szemre nincsenek elpukkanva. Van valakinek tanácsa mit keressek benne vagy valami jó megoldása? A választ és a segítséget előre is köszönöm. Kellemes húsvétot mindenkinek!
Szia. Keress forrasztáshibákat a panelon foleg a sortrafó szekunder oldalán, vagy a képcso nyakán lévo panelon.
Sziasztok,volna 1 kérdésem
Az LG 42pt81 plazma tv-men elment a kép hang van, ezt az elkatrész találtam ami zárlatos,ezt cserélném ki STK795-813 SUS modul.megoldódna a problémám? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Egy Thomson 44dlw616 típusú projektoros tv -el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Semmi gond nemvolt vele eddig (8 éves), k.b. 1 óra működés után valami elkezd benne búgni mint egy kávédaráló és megváltoznak a színek,a lámpa fénye nem változik.Mi lehet a probléma? Előre is köszi a válaszokat!
Köszönöm szépen ma már nem, de holnap munka után bele nézek, ha sikerül megosztom az öröm hírt.
Szia!
Nem vagyok TV mágus, de ez tápegység hibának tűnik (a lámpa; az a világítás?, azaz a hálózat nem ingadozik, vagy csökken). Nézd meg a kondenzátorokat a tápban.
Sziasztok!
Van egy Panasonic Quintrix TX-28LD4P típusú TV-nk, ami ma még működött, kikapcsoltuk, legközelebb már készenlétből nem kapcsolt be, próbálkozik, ciripel/kattog, majd olyan 10-20 másodperc után visszaáll készenlétbe. A kondikra első körben szemrevételezéssel ránéztem, nem púposak, nem láttam semmit rajtuk. Sok időm nem volt most rá, remélhetőleg holnap lesz időm, akkor lepucolom a panelt, próbálok valamit mérni. Merre induljak el? Érdemes kicserélni az összes elkót, hátha az a gond? Egyébként a képcső felé menő kábelcsatlakozások oldhatók a panelen? TV-t még nem szedtem szét... Kösz előre is az ötleteket!
a GND meg a VS lábaknél zárlatot mértem
Ha a teszt szerint zárlatos a hibrid, akkor azt cserélni kell, mert a zárlat lefogja az egész készülék tápellátását.
Hello!
Ez egy projektoros tv (magyarul vetítős) szoval a tv lámpájáról van szó a hálózat ok. én valami mozgó alkatrész túlmelegedésre gondoltam mert 1-1.5 óráig rendesen,csendben működik.
Lehet ventilátor (csapágy) hiba, ami zavart termel elektromosan is, mert visszahat a vezérlésre.Ezek a projektoros, meg egyéb (hyper)modern TV-k aztán végképp távol állnak tőlem.
Szétszedtem átnéztem minden forrasztást a sortrafó szekunderénél, a képcsövön és mindenhol. A kontakt hiba kizárható és továbbra se akar bejönni a kép. Ha távirányítóval folyamatos jelet küldök rá (nyomkodom a 2-es csatorna gombját) akkor egy olyan 4-5 mp múlva elkezd bevillanni fehér mintákban a képernyő.
Örülnék, ha sikerülne megcsinálni, mert már elég sok időt öltem bele és amúgy se szeretnék másikat venni. Várom a további segítőkész ötleteket tanácsokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |