Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2088 / 3611
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Tedd fel a kérdést. Lehet, hogy valaki rokonok nélkül is válaszol.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Köszi, hogy segítesz!
Nos, még csak most kezdem a C kategóriát, és sok mindent tudni szeretnék. Mi ez a PÁV pontosan? Mi ez a GKI? Mi ez a digitális vezetői kártya?
C után a C+E, vagy inkább a D kategóriára jelentkezzek?
Gépjárművezető szeretnék lenni, úgy érzem ez a foglalkozás még úgy-ahogy megy és picit többet keresnek, mint a minimálbéresek. Vélemény?
Hogy látod, látjátok ezt az egész dolgot?
Köszi a válaszokat (ja és amúgy bárkitől negatív kritikát is elfogadok, az is építő jellegű) !!
(#) Gafly válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

PÁV ~ Pálya Alkalmassági Vizsgálat
Reflexeket, meg hasonlókat nézik. Vicces
"Úrvezetőknél" nincs, csak hivatásosoknál.
Nekem annó azért volt, mert "túl fiatal" voltam amikor kezdtem.

Ha teheted, akkor most egy füst alatt tegyél le minden kategóriát amit csak tudsz, még ha drágább is...
(#) voodoo válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Igen, jobb minél előbb mivel évről-évre csak drágább lesz. Viszont egyszerre D-re és E-re is külön-külön lesz pénz -még a jelenlevők se olcsók-.
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

A PÁV-ot saját fejből is tudom. A pálya alkalmassági vizsgálat rövidítése. Nem egy nagy dolog, reflex és látás, meg memória vizsgálatokból áll. A GKI-ben a gugli segített. A kategóriák között, meg te tudsz dönteni, de minél több van annál jobb. Mondom én csak A, B-vel. A sofőrök fizetése nem kiemelkedő és nem is stresszmentes foglalkozás, ráadásul igen unalmas egy idő után. Magam részéről inkább a banki alkalmazotti pályát javasolnám. A legjobb az igazgatói állás lenne.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Értem. Melyik munka nem unalmas? Én akár hol dolgoztam idáig -sajnos- nem azért dolgoztam ott, mert ott akartam, hanem mert nem volt más lehetőség az életben maradáshoz. Úgy hiszem, hogy talán ennek a szakmának még van egy csöpp jövője. Csakhát ugyebár kell rá egy kis anyagi támogatás. BKV-nál valami 140-180.000 -et kapnak a buszsofőrök átlag. A vidéki (általába nem automata) cégeknél 200 körül lehet kapni. Ezt csak tippelem (viszont onnan merítem az alap gondolatot, hogy a vidéki társaságoknál jóval színvonalasabb a buszgépjárműpark, mint a budapesti...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 / 1

Meg pszichológiaiból! Anno kifogtam egy szőke libát (Dr. Psz.!), az olyan hülye volt, hogy elküldtem a ... , persze lepontozott.Azután jött egy Jézus x Lennon kinézetű 30-as Dr.Psz. és kitűnően szerepeltem. Mondta is, hogy a csaj után mindig megnézik a pácienseket újból (valakinek a matraca volt!)!
(#) nagy hoho válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Hagy kérdezzem meg mit akarsz párátlanítani? Nálunk a lakásban most 22 % a páratartalom és emiatt egyfolytában köhögök. Ha kimegyek a Tóra semmi bajom. A lakás páratartalmának 50 % felett kell lenni.
(#) johny999 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Volt ez a talajvizes eset és feláztak a falak az alagsorban. (konyha meg pár szoba) Onnét kellene kiszippantani a felesleget. 60% az optimális ha jól tudom az alá nem akarok menni.
(#) nagy hoho válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Már értem. Tud valaki hatásos párásító berendezést? Milyen megoldások vannak?
Most lesz nálunk egy árvíz ha a falak feláznak akkor megoldódik a gondom.
(#) johny999 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Tűzhelyre felteszel forralni egy fazék vizet
(#) voodoo válasza granpa hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Matraca volt? Nem értem...
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ráfeküdtek.
(#) szitko válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Én 6 hónapot bírtam a buszozást (helyi járat). A napi több száz b@....ást, amit az utasok a főnökök adnak, nem egyszerű elviselni. Az egyik azt mondja túl gyorsan megyek, a másiknak döcögős az út, stb. Igaz ez ~20 éve volt. Azóta csak tisztelni tudom a buszsofőröket.
Ha kamionozni akarsz (nemzetközi), a családról, barátnőről mondj le, bár a pénz nem rossz, de ez viszonyítás kérdése, mert amikor a bírságot pl.300 eurot saját zsebből kell fizetni, akkor már nem is jó a fizetés. A nemzetközibe sokszor "becsúszik" a bírság, mert szabályosan, nem tudod teljesíteni a fuvart, és ha késel, mehetsz haza vonattal/busszal, vagy amivel tudsz, mert a lerakónál már vár az új ember. (tapasztalat)
A belföldi fuvarozás sem rossz, de itt is az idővel vannak gondok. Reggel 4-kor kelsz, este 10-kor fekszel, a tachográfot meg hamisítod, hogy ne legyen gond a pihenőidővel. Erre találták ki a sofőrkártyát, de már azt is meg lehet "bütykölni".
(#) voodoo válasza szitko hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Amúgy kívülről nézve elég jó helyük lehet a buszosoknak (vidéki társaságoknál) A kamionozást nemzetközileg is szívesen bevállalnám hiszen olyan, mintha egy külföldi mosogató munkám lenne (arra is sok pénz kell első nekifutásra és sok buktató van ott is ? holnem?)
(#) poros válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Nagyon nem ajánlom ma a sofőr pályát! Régen urak voltak ma a legjobb kifejezés rá a "kapcarongy"! Csupán két évnyi, enyhén kifejezve negatív tapasztalataimról egy Biblia terjedelmű könyvet tudnék írni.
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Kívülről nézve minden szebb. Amikor a jogosítványomat szereztem (79) nem gondoltam, hogy lesz olyan idő amikor utálok autóban ülni. Csak hát azóta vezettem több mint egymillió kilométert. Manapság is csak 120km a munkába járás, valamint itt is vezetek 100-200 között naponta. Néha többet, ha például Bécsbe kell mennem. Ha akarod kiszámolhatod, hogy az egy évben mennyi. Ezért repesztek mint a mérgezett egér, hogy legalább ne tartson sokáig, meg úgy érdekesebb is. Persze meglehet próbálni, de azt gondolnám, nagy járművön ez még fárasztóbb lehet.
(#) lono981 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Győrben van valamelyikőtöknek olyan ismerőse, aki elektronikát is tanít magántanárként? Nekem kellene a szakközepes anyag újratanulásában.
Válaszaitokat privátban várom!
Előre is köszönöm. Üdv: Nonó
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) braner hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Helló Mindenkinek!
Nincs meg valakinek az egykori Hang & Technika újság gyűjteménye?Szivesen átlapoznám.Keresem pdf formában de sehol nem találni.Végülis bármilyen formátum megfelelne.
Szép napot
(#) braner válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Bocs, hogy rossz helyre írtam!
Üdv
(#) johny999 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Hexapod
Bővebben: Link
(#) fordkapcs hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Arrról szeretnék érdeklődni a moderátoroktól, hogy a feladott hírdetésembe a hozzászólásoknál belinkelhetem-e az eladni kíván cuccok fotóit? Pl. a képfeltöltés.hu-n nem lehet utólag módosítani. Vagy kizárólag csak a hírdetésbe tölthetők fel fotók?
(#) vicsys válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Tekintettel arra, hogy akár 5 képet is fel tudsz rakni hirdetésenként, felesleges a külső link.
(#) vicsys hozzászólása Ápr 9, 2013 /

(#) silent15 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

De vigyázz, mert kigyullad
(#) sooty válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Az a fickó a biliárdgolyóval a szájában volt a Friderikusz show-ban egyszer, még egy halat is lenyelt, Fridi meg akarta röntgenezni, de nem vállalta... Stevie Star
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) highand hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Most szenvedtem végig az Osama pakisztáni likvidálásól szóló filmet. Azt javaslom mindenki kímélje meg magát tőle. Hemzseg a szakmai hibáktól és lehetetlenségektől. ( mobil telefon kamerával retina leolvasás, kanyarban látó kamera és kanyarban lövő lövész, katasztrofálisan lassan tárcserélő kommandósok, stb, stb, borzasztó).

Amerika mindenkit hülyének néz, lásd az összeomló toronyházak esetét, amiknek a súlypontja gyorsabban esett, mint G/2...

Na mindegy, ostobák által készített történet, ostobák számára.
(#) pjg válasza highand hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Ilyen van! Izraeli gyártmány: kanyarban látó kamera és kanyarban lövő lövész.
(#) highand válasza pjg hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

A fizika mai állása szerint a fény egyenes vonalban terjed inercia rendszerben, így a Földön is rendkívül jó közelítéssel. A száloptikán kívül nem ismerek más eszközt, amelyben a fény kanyarban terjedne, de a filmben nem ez szerepelt.

Lévén hogy a küzdősporton és autóversenyzésen kívül 25 éve vagyok aktív lövész, állítom, hogy kanyarban lőni kizárólag vertikálisan lehet. Illetve a precepció elvének kihasználásával lehet horizontálisan is, azonban a kauzalitás miatt az eredmény sztohasztikus, tehát precíziós lövészet céljára nem kihasználható.

Bocs a szakszavakért, de így korrekt a válasz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Magyarul csigán. De az nem titkos, több millió éve lát kanyarban.
Következő: »»   2088 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem