Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy Socket 478-as processzor!
A videó kártyád alaplapi vagy AGP-s, mert lehet csak érintkezési hibás! Ugyan ez vonatkozik a ram-ra is lehet hogy csak nem érintkezik és azért nem ad képet. Sípolni nem sípol?
Sokat segítene Neked is, ha leírnád a hibaüzenetet.
Idézet: Ezen kívül első menetben elem ki, megméred a feszültségét, majd visszateszed, ha jó, ellenkező esetben csere. „és kiírta hogy valami szabálytalan”
Nem sípol, eddig azt is csinálta, jelezve hogy vette a két memória kártyát. Videó kártya AGP, azt is kivettem, visszaraktam. Minden érintkező gyanús hibát próbáltam elhárítani.
Sajnos nem tudom leírni a hiba üzenetet, mert most már nem látok semmit. Nem gondoltam hogy így fogok vele járni, hogy nem szól hozzám. Az elem csere megtörtént, mielőtt írtam. A piros led, ami jelzi hogy dolgozik a gép, folyamatosan pirosat világít.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
HDD nélkül se indul, BIOS reset esetleg.
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől égett le a tápegységem 220V-os nagyfeszültségű része! A képeken látszik, hogy hol. Nos úgy kezdődött, hogy kis optikai meghajtóból kiszerelt villanymotorokat próbálgattam ügyelve arra, hogy nehogy összezárjam a kivezetéseket! Az 5V-os ágon próbáltam, jól is ment, mindegyik működött, na mondom már nem kell a táp kikapcsolom, de úgy kapcsoltam ki hogy a táp zöld és fekete vezetéke össze volt zárva, hogy a legutóbbi 220V ráadásakor egyből menjen, aztán 2 perc múlva visszakapcsoltam majd terheletlenül ment míg matattam a szekrénybe, és épphogy visszaértem, éppen még nem értem hozzá a vezetékhez egy nagy csattanás a táp belsejébe egy nagy villám és akkor a táp ki is égett, Nem volt zárlat végignéztem az összes vezetéket ami kijött a tápból, de szerintem akkor nem is a 220V-os része halt volna meg! Ezt kicsit furcsának tartom, hogy terheletlenül halt meg a táp, és ezért is szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehetett! A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Amennyire látom a standby füstölt el, az okát nehéz lenne megmondani akár spontán is történhetett, mondjuk a koránál fogva (pl. kiszáradt elkó miatt).
Igen, próbáltam HDD nélkül is, semmi eredmény. Erős a gyanúm hogy processzor.
Értem, a kondik azok rendben voltak szerintem, mert nem volt púpos egy se, bár 4 éves volt a táp! Mind egy amúgy, köszönöm a felvilágosítást!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a többi részéből ahol kijön az alacsony feszültség, azzal tudnék váltóáramot stabilizálni, mert jól jönne valami stabil feszültség telefont meghajtani (xperia x8-at)! Írtam már máshová, de ott még nem kaptam rá választ, de ha ebből lehetne valami jó stabil 3,7V-ot előállítani, minimum 1,2A-rel akkor annak örülnék, mert van egy 6V-os 2A-os váltóáramú trafóm, esetleg azt rákötni, ahol az egyenirányító és stabilizáló egység megkapja a váltó áramot!
Egy BIOS (CMOS) resetet megpróbálhatsz még! Nekem szokott segíteni.
Megpróbálnám, ha segítene valaki annyit, hogy hol van az a pont az alaplapon,ahol ezt meg lehet csinálni.
Találtam az alaplapon egy három lábú jumpert, az van oda írva, hogy CMOS I. A középső, és a bal szélső lábon van. Ezzel lehetne resetelni,
Csináltam egy képet, nem tudom kivehető e belőle valami.? (KMOS I)
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Igen. Húzd ki a konnektorból, rakd át a másik kettőre, igyál meg egy sört, rakd vissza az eredeti helyére, és mehet a konnektorba. Bár nem látszik még a kép...
Már látszik. Az lesz az. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Igen az-az, ki kapcsolod a gépet, átt rakod a másik két tüskére párszor meg próbálod be kapcsolni a gépet (nem fog be kapcsolni "elvileg"), majd vissza rakod az eredeti helyére és indítod a gépet!
Várom a fejleményeket. Ja és ne felejtsd el majd a bios-ban az időt, dátumot, és a boot sorrendet be állítani! A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Köszi, egy kicsit későn olvastam a hozzászólásod, már odaadtam egy kicsit hozzáértőbb szakinak. A nedudgi javaslata nem vált be, ugyan úgy nem indult továbbra sem. Köszi a tanácsokat mindenkinek, ha lesz további fejlemény referálok.
Idézet: „átt rakod a másik két tüskére párszor meg próbálod be kapcsolni a gépet (nem fog be kapcsolni "elvileg")” Üdv! Na pontosan ez az amit nem kellene! Rossz esetben akár kárt is okozhat.
Az hogy nem púpos semmit nem jelent, attól még lehetett rossz. Ha lehet érdemes megjavítani és akkor működni fog a táp. Ha nem, akkor ki kell dobni belőle a standby részt, és kell neki adni külső 12V DC-t (mondjuk egy pici trafóról), illetve kötni rá egy 5V-os stabot is, mert anélkül nem indul el a táp (hiányozni fog a power good). Utána ha már működik, akkor lehet az 5V-ból 3,7-et csinálni.
Mint ahogy írtam is, megköszönve mindenkinek minden tanácsot, de nem igazán tudom eldönteni kire hogy lehet hallgatni. Amit leírtatok, legyen az bárki, biztos ki próbálta az általa javasolt módszert, és nem egyezik a másik véleményével. Most döntse el, a témában egy laikusabb ember, hogy mit tegyen.?! Továbbra is ide fogok fordulni gondjaimmal a fórumra, mert nagyon sok jó tanácsot lehet itt szerezni!
A CMOS kisütés állásba tett jumper esetén a bekapcsolás az adatlapok szerint tiltott. Ezért írtam azt a sörözést.
Nem kisüti hanem alaphelyzetbe állítja a bios-t!
Miféle kárt?
Mivel a CMOS RAM a déli hídban foglal helyet (nem pedig a BIOS EEPROM-ban, ami könnyebben cserélhető lenne), ezért rossz esetben a déli híd CMOS RAM - reset és RTC áramköreit károsíthatja. Sajnos sikerült találkoznom már ilyennel.
Jó esetben csak abnormális működést generál, ezért kell kikapcsolt és áramtalanított helyzetben elvégezni a CMOS reset-et, mint azt ahogy minden alaplap kézikönyve írja.
Ez oké, de te a bekapcs gomb megnyomására irtad a sérülékenységet. Vagyis csak félreolvstál fentebb.
Szerintem félre értetted zsompi hozzászólását.
Ezt írta kicsit érthetőbben: "...átrakod a másik két tüskére a jumper-t, majd párszor megpróbálod bekapcsolni a gépet..." Magyarul azt javasolta, hogy CMOS RESET állapotban indítsa el párszor a gépet, ami persze nem javallott. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
Nem javasolt de stendby módban simán át rakva a jumper-t nem minden esetben reseteli!
Se bekapcsolva, se stand-by módban nem illik átrakni a jumper-t. Sem pedig átrakott jumper-nél bekapcsolni a gépet.
Persze, hogy nem reseteli, ha egyszer megkapja a stand-by feszültséget a déli híd...
Szia! Köszi a választ. Aztán közben akkor megoldódott mert sikerült kijavítani a problémát, találtam egy programot a Windows honlapján és az kijavította. Üdv.
Sziasztok.
"Nagy méretű" hálózatot építek ami problémamentesen zajlik. A hálózat felépítése a következő: Kábelmodem---->router1_WAN port---router1_LAN port---->router2_WAN_port Rrouter1_LAN Xmennyiségű gép illetve egy Menedzsment kapcsolódik Router2_WLAN Csak egy (távolabbi) gép/hálózat csatlakozik ehhez a routerhez (bridge mód) A router1 konfigurációs menüjét eltudom érni, de csak úgy, ha a menedzsment gépet a router2_LAN -ra csatlakoztatom rá, ami nem jó, mert ez egy PoE eszközként használom, oda egy CAT5 kábel megy. Arra gyanakszom, hogy router2_WAN -on nem engedi ki a konfigurációs felületet. A kapcsolat mindenhol jó, egyedül az a bajom, hogy a router2 felületét nem tudom elérni, ha router1 -hez csatlakozik az adminisztrációs gép. Szerintetek, mi lehet erre a megoldás Szerk.: Router2 WAN portja dinamikus IP -re van állítva. Már sokadszor szóltak, nem versíró fórumon vagy, ne püföld az entert feleslegesen! A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
A router2-n engedélyezd a wan felé az adminisztárációs felületet, vagy a router2 LAN portját kösd a router1 LAN portjára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |