Fórum témák
» Több friss téma |
Azt hol tudom megtenni? A router típusa w542g tplink.
Idézet: „Szerk.: Router2 WAN portja dinamikus IP -re van állítva.” Minek? Minek kell a router2-nek mást csinálnia, mint egy mezei switchnek? A router2 most azt gondolja, hogy ami a WAN portján van, az a kőkemény Internet. Ahol a gonosz vérfarkasok és hekkerek grasszálnak, naná, hogy nem enged abból az irányból adminisztrálni... Az egyik megoldás, hogy - nem használod a WAN portot, mindent a LAN portjaira dugsz, - ÉS kikapcsolod benne a DHCP-t! A másik megoldás, hogy - a WAN portot átállítod bridge üzemmódba, hogy a WAN és a LAN portok között csak switchként üzemeljen (ezt vagy tudja a készülék, vagy nem), - ÉS kikapcsolod benne a DHCP-t! A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
router2 LAN portját összekötöttem a router1 LAN portjával, illetve kikapcsoltam a DHCP -t, és így sem sikerült elérni a konfigurációs felületét.
Működik, köszönöm! Az IP beállításokkal volt gond, valamiért nem akarta az alhálózati maszk - IP együttest elfogadni. Mivel WLAN_PoE eszközként funkcionál a router2 ezért csak a WAN porton tudok neki, delejt adni, viszont pár forrasztással nemsokára a LAN portok is PoE funkcionalitással fognak bírni. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
Igen, azt nem mondtam, hogy ilyenkor a két router LAN címét ugyanabba az IP subnetbe kell rakni, de persze nem egyezhetnek meg. A router2 ebben a konfigurációban egyáltalán nem routol semmit.
A routolás nem is számít (csak ebből szempontból), itt egyedül az a léyneg, hogy WLAN -on keresztül lehessen csatlakozni a hálózathoz azt megoldja a router1.
Teszteltem, eddig minden jó, mindenki mindenkit lát a "zóna" elvei szerint most már eltudom érni a többi (4 -et) is. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
Tanácsot szeretnék kérni. Laptop merevlemez (1 éves) a HDTune programmal az alábbi "Benchmark" görbét adja. Tele van leszakadásokkal, ez baj-e. Más teszteket látva a neten, alig van, vagy nincs semmi ilyen leszakadás. A Hard Disk Sentinel program viszont a teljesítményt, és kondíciót kiválónak írja.
A második képen sárgával jelölt sor hibát jelent? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
Üdv!
Ha rendszerlemezt tesztelsz, akkor ilyen képet fog mutatni. (A win mindig olvas vagy ír a lemezre valamit és persze neki van elsőbbsége.) Amikor megpróbáltam kideríteni a laptopom véletlenszerű fagyásainak okát, akkor engem is megviccelt. A HDD-t átrakva az asztali gépbe nem voltak ilyen letörések. Ugyan ez a helyzet, ha CD-ről boot-olsz és úgy teszteled. Szóval, ha nem rendszerlemezkét bekötve is csinálja, akkor hibás lehet.
Köszönöm, megnyugtattál, alkalomadtán megpróbálom amit írtál.
Ez a görbe számomra azt mutatja, hogy adatra "éhes" szegény winyó...
Ramhiba, Gyenge proci, vagy csak nagyon döglődő rendszer. Én ezen feltételezések miatt, javaslom másik gépben tesztelést.
Kiegészíteném eSDi kollégát még azzal is, hogy ez a lemez egy 5400 fordulatos, ebből adódik, a fejpozicionálás jelentősen befolyásolja a teljesítménymérést, mivel a rendszer, de leginkább a virtuális memória az ami beleszól a folyamatba.
Megoldás: Alkalmazásokat illetve Windows szolgáltatásokat állítsd le, majd tiltsad le a virtuális memóriát, esetlegesen a témakezelést is. Ettől esetleg kicsit win95 jellegű lesz a képernyő de ez nem gond, a win szolgáltatások miatt kell a legkevésbé aggódni, következő indításkor azok újra aktiválódni fognak. Ha ezekkel a lépésekkel megvagy akkor indulhat a teszt. Ekkor már jóval tisztább képet fogsz kapni, de ha valami komponens dll betöltődik, már negatív tüske fog megjelenni egy rövid időre, viszont a végeredményt nem folyásolja be így pontosabb képet kaphatsz. Megjegyzés: A helyedben más programot használnék, nálam okosabbak szerint beleszól a folyamatba az eszközvezérlő illesztőprogramjának kompatibilitása is.
Ez egy IBM T60, 1GB RAM, 1.8Ghz kétmagos proci, ATI video. Elvileg lassúgép oka nem lehet, ha minden jó (gondolom én). Le fogom tesztelni RAM-ot, vinyót másik gépen. Az a furcsa, gyanítom hiba, hogy gyakran nyúl a vincsihez, és sokáig. Sokszor egyszerű mappamegnyitásnál is 10-20sec. vinycsiművelet megy, erre várok gyakran. De pld. "mov" videót HD felbontásban tökéletesen viszi. A WinXP kb. 10 hónapos telepítés, rendszertisztítóval gyakran takarítom, töredezettségmentesítem, ezek után sem jobb.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ilyen esetben célszerű a szolgáltatásokat (Services) és a feladatütemezőt (Task Scheduler) is bővebben áttanulmányozni, a szükségtelen feladatokat letiltani és csak alkalomadtán elindítani azokat, manuálisan.
Sziasztok!
Van egyrégebbi P4 gép, amit kaptam, hogy telepítsem újra, stb stb. Egy 80-as és egy 160GB-os winchester van benne. Úgy kaptam, hogy a 80-ason volt a win, de az eléggé lassúnak tűnt, ezért én már a 160GB-osra telepítettem újra. Viszont állandóan kifagy. Van, hogy még a win-t sem tölti be mert kifagy, van hogy csak úgy mikor használom a gépet. Ránéztem HD sentinellel, van 27db rossz szektor rajta. Ekkkor fogtam magam, visszatelepítettem a 80GB-osra, ami HD Sentinel szerint 99%-os 1db gyenge szektor található rajta. Win telepítés megtörtént, felraktam a driver-eket, meg elkezdtem egy-két alap programot felrakni, az egyik igényelte a PC újraindítását (ahogyan azt megszoktam) oké, rámentem, újraindult, de induláskor már az a képernyő fogadott, amit akkor hoz be ha az F8-at nyomom, ahol kiválaszthatom, hogy milyen módban szeretném indítani a gépet, pl csökkentett mód. Itt bármelyiket választhatom, rámegyek, jönne be a win logó, meg a csík, ami a töltést jelképezi, de ahogy bejön egyből újraindul a gép. Mi lehet probléma? Specifikáció: Intel 82865GF alaplap (integrálvt videókártyával) 1x 512 és 1x256MB RAM 1x80 és 1x160GB Winchester 350W Mercury táp Processor: Talán 2 magos 2,7GHz körüli. Amit nézek, hogy az alaplapon egy pár elektrolit kondenzátor cserélve lehetett? Konkrétan a képen látható fajtára gondolok, mert amikor videókártyán kellett cserélnem, én is ilyet vagy hasonlót kaptam. (átmérő, magasság, kapacitás) A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Az energiagazdálkodásnál nincs véletlenül engedélyezve a winyó leállítása inaktivitás esetére?
Másképp egy primitív mappaműveletre nem lenne szabad várni.
A vinyókon ha szektorhiba van akkor tud ilyen érdekes dolgokat csinálni. Legelőször én azonban a RAM-okat szaglásznám körül. Be egy UHU 2.2 lemezt bootnak és memória teszt. Más. A WIN nem szereti az asszimetrikus RAM kiosztást. Tehát legyen két egyforma. Gyakorlatból tudom ,hogy az elszállt memóriák többsége éppen a kissebb volt. Valamelyik nap is egy ilyennel bírkóztam míg meg nem adta magát "fekete" "halál"-lal. A vinyókon pedig ha nem kerülnek cserére akkor érdemes a HDD-regenerátor progit elengedni. Ez tulajdonképpen csak a hibás szektort teszi elérhetetlenné. Régebben használtam és bevált amikor nem tudtam vinyót cserélni. Másik pedig nézdd meg a két memória egyforma órajelű-e. Ha nem akkor ki kell, vagy érdemes egyformára cserélni őket, az alaplapnak megfelelőre
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Egy harmadik winchesterre is feltelepítettem a win-t rövid idő elteltével ismét kifagyott. Ha megint kifagy, kiveszem a kisebb memóriát kipróbálom úgy.
"Energiagazdálkodási lehetőségek" ablakban "Merevlemezek kikapcsolása" és itt "2 óra után" van kiválasztva, hálózati uzemmódban. Így üzemel mindig, akkuról ritkán. Semmilyen energiatakarékoskodó program nincs feltelepítve.
Van egy régi PIII, 750MHz-es laptopom, ott sem kell várni mappaműveletre, de az a HD videókkal meg sem nyikkan. Ez a -szóban forgó- IBM a mappanyitással kínlódik, HD videót -még a "mov"-ot is- simán viszi.
Mind a két memóriát nézdd meg azért külön-külön is. Nálam egyértelmű volt mert mint ahogy tudjuk a PC füsttel működik. Na ez nálam be is vált. Utána már csak attól tartottam, hogy az alaplap túlélte-e a figurát..... A tápegységet sem árt megnézni illetve meghallgatni. Ha "cirnyog" vagy "nyög" akkor az már nem igazán jó..
Ha tápon látható egy Mercury felirat, az sem igazán jó...
Nem igazán. Ezt osztom, de azért vannak korrekt tápgyártók is. Nem 85 fokos kondikat építenek be és nem spórolják ki a kimeneti szűrőfojtót sem. Nekem is van több mint 10 éves AT tápom ami hibátlan. Jól lehet vele javítani.
A 3. winchesteren lévő WIN-nel is kifagyott. Ekkore kivettem belőle a kisebbik memóriát, feltelepítettem rá a kellő programokat és visszaraktam azt a winchestert, ami win betöltése előtt állandóan újraindul. Csináltam egy javító telepítést, azóta azzal megy a gép. Próbáltam a winchesteren egy gyors öntesztet futtatni, de megszakadt olvasófej hibára panaszkodva. Azóta, hogy kivettem a kisebbik RAM-ot, még nem volt kifagyás. Remélem hosszútávon is be fog válni.
Próba cseresznye! Nekem sem mindig jön össze elsőre de még másodikra se. Tegnap TV kártyával szivoláztam egész nap amíg össze nem jött a mutatvány. Egyik helyről a drive amit 'hál Istennek' fájlonként kellett telepíteni. A másik pedig egy vadidegen TVcard applikácója volt amit felszögeltem. Működik és engem csak ez érdekelt..
Azért voltak nekem is fura dolgaim. nemrégiben egy kedves ismerősöm arra kért meg , hogy egy őskövület Siemens Celeron 333MHZ-s PC-t fel kéne csak úgy tartalékba telepíteni. 3 db 133MHZ-es SD-RAM volt benne. Na ez lényeges a későbbiek miatt. Öreg gép gondoltam hát szögeljünk fel rá egy WIN98-at. Meg is történt. Drive-ok fel stb, majd jött a meglepi. Állandóan megállt azzal a hibaüzenettel, hogy priorítás error. Na mondom ez szép baleset. Mit lehet tenni? Végül kínomban elkezdtem kíhúzgálni a RAM-okat. Amikor csak egy db volt akkor a gép meggyógyult..Meg én is.Azóta WIN98 kuka XP fel és dacára a matuzsálemi korának tökéletesen működik.Csak kicsit lassú. Igazi söröző gép mert a műveleti idejébe ez bőven belefér. DE egy igaz nem fagy ki nem áll meg csak a villanyszámlás lélegzete a fogyasztástól....
Nem az a lényeg hány fokos hanem hogy Low ESR-es legyen az a kondi. Ja és a jobb féle tápokba 105 fokos van
Én ha ilyet tapasztalok akkor első az, hogy atomjaira szedem a gépet(minden kábel és modul ki, alaplap gépházból ki) és kitakarítom. Ezt kompresszorral szoktam elkövetni(az udvaron vagy a garázsban) persze ha már ott vagyok a gépházat is kifújatom. Legtöbbször ez meg szokta oldani a problémákat.
Érdekes dolog ez a por, régebben úgy is szereltünk kékhalálos gépet, hogy memóriák meg minden ki, az alaplapot megcsavartuk jobbra-balra, hogy kicsit nyikkanjon, kétszer az asztalhoz vágtuk a PCI slotokat és környéküket(lapjával), és miután összeraktuk, mindenki csodálkozására tökéletesen működött
Ez igaz is de általában 105fokos kondik ami jóminöségüek kis veszteséggel rendelkeznek. ha itt tartunk régebben a szines TV-ben Orion Pl-ul minden egyes kondi előtt volt egy kis fojtó. Így még a hagyományos elkók is sokáig bírták. A pc tápokban viszont ha van is akkor is általában csak egy átfűzött toroid vasmag van. Ez eddig jó is csak ha a vas nincs felgerjesztve akkor nem sokat ér...Régebben a kis (stanby) tápokba én bontoot kis fojtót raktam szines TV-ből.. Többet nem kellet kondit cseréni..
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
A teljres kitakarítás nálam is megtörtént, viszont a hiba maradt. Kipróbáltam mind a kettő memóriát, próbáltam, hogy más fohglalatba teszem őket, de előbb utóbb mindig az a vége, hogy kifagy...
Sziasztok!
Azzal a problemavol fordulok hozzatok, hogy az alaplapra integralt Radeon X1250 videoadapter, nem talalja a monitor optimalis felbontasat, ami jelen esetben 1360x768. Probalkoztam minden driverrel, es a monitor driveret is feltelepitettem, ami egy LG FLATRON W1946. Az oprendszer windows7 ultimate. Windows XP-n monitor driver telepitese utan megjelenik a kello felbontas a lehetosegek kozott, de xin7-en nem. Tudnatok esetleg valami megoldast? Kepet is csatoltam. A monitor standard VGA kabellel van a kartyara csatlakoztatva. Amugy azt is probaltam, hogy a monitor beallitasainal kivettem a pipat a rektett felbontasok elol, de az sem segit. Valami egyebb otlet? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Ezt is próbáltad: Bővebben: Link?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |