Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudom. Nem kell kiabálni...
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Bocsánat. Véletlenül benyomtam a CapsLockot. Észrevettem, csak lusta voltam újraírni.
Hát nem azért, de a norc.hu-n évek óta lehet magyarországi utcaképeket (is) nézni. Szóval mi is ebben az újdonság?
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2013
Hasonlítsd össze a lefedettséged, és a gördülékenységet.
![]()
A StreetView volt ezelőtt az országban 2 éve? Na ugye, hogy ugye... én már akkor is bőven nézegettem a norc.hu képeit... és segített is párszor. Nem volt fennakadás a használatában, sikerült elsajátítani a kezelését röpke 4-5 másodperc alatt.
![]() Ezért nincs magának a témának és az ötletnek igazán újdonság értéke.
A legnagyobb gond, hogy azóta is azokat a képeket mutatja... Legalább 5-6 évesek..
Így elveszti a jelentőségét, amikor használnád. Pl valaki elutazik valahova, meg akarja nézni, merre is kell majd mennie, hogy néz ki a környék. Na most megnézi a norc-on és 80%-ban nem úgy fog kinézni a környék... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
A MTT-n most tették fel a 99-es évfolyamot. 4 szám.
Reggel megnéztem, rajta vagyok-e. A kocsimat láttam a ház előtt kitakaratlan rendszámmal. Kértem a törlését, pár percen belül megcsinálták.
![]()
Megnéztem ezt a NORC-ot, de piskóta a Googlehoz képest!
Budapesten kívül 4 nagyváros van benne és kész, kifújt. A Google-ban meg az összes város, igaz nem minden utcája, de ezerszer (szó szerint) több, mint a NORC-ban.
A rezeda illatú kis falum, földútjai is bejárhatók a kuglival. Jójaz!
![]()
A kérdésem az, hogy az apróhirdetés rovatban miért nem lehet megkövetelni, hogy a vétel árat is kiírják. Miért kell nekem leveleznem azért, hogy nagy kegyesen közölje az eladó a legfontosabb információt. Bár hol vásárolok üzletekben, piacon ránézek a termék árára és eldönthetem, hogy meg veszem vagy sem.
Ez engem is nagyon zavar. Mint ha azt olvastam volna, ha nincs ár, akkor megállapodás kérdése. Jobban zavar, ha azt írja 1Ft., vagy 500Ft.- Azután meg adja a hülyét, hogy á! nem annyi 5ezer.
Csak érdeklődési szinten.
Miért zavar az "mindenkit" ha látják az autó... rendszámát? Én ezt az egész Googli-ombucmanus dolgot nem értem. Milyen személyességi törvény az, ami az egyikre vonatkozik a másikra meg nem? Értem ezalatt a városokban, falukban fölszerelt "webkamerákat", melyeknek manapság, minőségi HD felbontása van. Ha ott látszik az autó rendszáma, amit élőben lehet a neten "kukkolni", az nem zavar senkit? ![]() Vagy még ott vannak az áruházi "biztonsági" kamerák, melyeket egy "kis ravaszsággal" szintén lehet a neten bámulni. Érdekes!?
Egyrészt:
- Mindenkinek van magánélete és nem szerencsés ez irányú információkat kéretlenül a nyilvánosság elé tárni. Másrészt: - Lehetséges, hogy valaki a céges gépjárművel üzleti megbeszélésre érkezik. Van olyan, hogy a felek titoktartási megállapodást írnak alá. Nem lenne szerencsés, ha kugli áthúzná a tervet egy ilyen akcióval... A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Szerintem a kérdés inkább arra irányult, hogy amit az egyiknek lehet, a másiknak miért nem?
Talán a Street View "intézményes" jellege miatt böki az emberek csőrét.
Azért ez nem egészen így van!
Egyrészt minden fotó alján ott van apró betűkkel a felvétel időpontja. Másrészt lehet nem örülne a válóperes védőügyvéd, ha a védence kocsiját rendszám szerinti azonosítással a babája háza előtt fényképezte volna le épp a gugli vjú. Már most sportot űznek egyesek fb-on, hogy osztogatják a részeg bicajosok fotóit a falukban. Hiába van kitakarva Józsibácsi arca, még így is megismerik és megy a kocsmában a süket duma . Elég komoly jogász háttérrel rendelkezhetnek gugliék, és nyilván tanultak a mikróba szárított macska esetéből.
Ezt értem, csak ahogy írtam, az elvet nem értem. (Egyiknek lehet a másiknak nem. Igaz, nem csak ebben a témában van ez így.)
A Bp.-en felszerelt rengeteg kamera, nagy csomópontokban, stb..., vagy a, csak rendőrség által elérhető kamerákon, sincsenek kitakarva a nem oda illő rendszámok, arcok. Manapság, "bárkit, bármikor, bárhol", meg lehet figyelni az internet segítségével, képekben, kamerákon, stb.., amiben még segítünk is a "megfigyelőnek", lásd FBook, ahol minden infót kiadnak magukról a felhasználók. Ezért nem értem ezt. De persze értem...., itt is a pénz az úr.
Ha itt elkezded felsorolni, hogy menet közben milyen rendszámokat láttál (megosztod) és egy bizonyító értékű megbízható szemtanú vagy főállásban, akkor igen.
![]()
Azért nehogy azt hidd , bárki bármikor kiemelhet csak úgy egy rögzített videóból akármilyen felvételt.
A különböző cégeknek mind le kell szabályozni, hogy ezeket a felvételeket meddig őrizhetik a rögzítőn, és hogy ki illetve mi módon férhet hozzá. Rendőrségi feljelentés alapján is ügyészségi eljárás és engedély szükséges a felvételek bárminemű jogi felhasználására. Bővebben: Link
Ahol most dolgozom, a megfigyelő rendszerhez bárki, aki tudja az IP címet, hozzáférhet. Hogy miért? Mert nem hozzáértők telepítették. A már rögzített felvételek, meg akkor lesznek törölve, amikor a felvevő felülírja őket, mert a karbantartás egyenlő a nullával. (Az előző munkahelyemen, dettó így volt.) Ja, és a kamerák nyilvános helyet figyelnek, nem a cég területét.
Ha én otthon egy városi webkamera képét rögzítem, valamilyen "képlopó programmal", milyen törvény vonatkozik rám? Tudtommal ezt semmilyen törvény nem tiltja. Persze a képek terjesztése már más kérdés. Így több száz-ezer rendszámhoz férhetek hozzá, és még láthatom, hogy Sári néni mikor megy boltba, mert nincs kitakarva az arca..... De ezen el lehet "vitázni" beszélgetni oldalakon keresztül...
Nagyon benne vagytok most ebben, de én úgy tudom, hogy nyilvános helyet tehát közterületet (nem tudom egyre gondoltunk-e) meglehetősen TILOS felvenni. Csak a saját tulajdont.
Én legalábbis így tudom. H a nem így van, akkor cáfoljatok meg, és rögtön telepítem az ablakba a kamerát, mert sajnos viszonylag sűrűn bántalmazzák a parkoló autókat így vagy úgy.
Gugliék elég trehány módon megírt programmal homályosították el a rendszámokat.
Nálunk talán a háromjegyű számokra élezték ki, sok helyen a jelzőtáblákon , és az ingatlanokon levő számok is kitakarásra kerültek . Vagy mégis láthatóak maradtak a rendszámok. ![]() Példák: http://kepfeltoltes.hu/130426/sample4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130426/sample3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130426/sample2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130426/sample1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ( Rendszámokat is lehetne találni ezrével , és feleslegesen kitakart jelzéseket pedig tízezer szám ). A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Tudtok ajánlani valami jobbfajta tölthető led lámpást éjjeli horgászathoz?
![]()
Ma van pontosan 27 éve, hogy felrobbant a Csernobili 4-es reaktorblokk.
A reaktor felé épített szarkofág szavatossági idejét 30 évre becsülték, ebből már eltelt 27 és a Szarkofág elég siralmas állapotban van, az új építése pedig még elég kezdetleges stádiumban van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |