Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem. Van egy számitógép amelyik bekapcsolás után, kb 5 mp múlva kikapcsol, majd kb 5 mp múlva magától bekapcsol, a harmadik leállás után már nem indul. A gépet szétszedtem, portalanitottam, összeraktam, ugyanaz a jelenség. Kimértem a tápot 1-2 tized eltéréssel jók az értékek. Az alaplap asrock 775i65g, a táp 400w powerlink lpj2. Tudna valaki segiteni hogy mi lehet a baja, vagy hogy hol keressem a hibát? Segitségeteket előre is köszönöm.
Szerintem cserélj tápot. Hasonló tünetekkel távozott nemrég az én tápom is.
A táp cseréje előtt nézd meg a bekapcsoló gombot...
Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsot, először megnézem a bekapcs gombot és ha nem az a ludas akkor jön a tápcsere.
A két művelet közé még iktasd be azt, hogy kicseréled egy vadi újra az alaplapi elemet.
Tisztelt Norberto.
Kicseréltem az alaplapi elemet, és tökéletesen működik a számitógép. Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket, neked, tiggersoft-nak és coyote55-nek.
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a RTL 8139D 10/100M,- és az RLT8100C 10/100 -as Ethernet csipek között? Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
Üdv!
Szerintem gyakorlatilag semmi, ugyanúgy mind a kettő 10/100MB-ot tud, és mind a kettő Realtek.
A 8100 nem tud kezelni Boot ROM-ot, a 8139 meg igen, ezért 100 helyett 128 lába van.
Sziasztok, egy számomra érdekes jelenséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
2 Hete vásároltam egy új PC-t, amikből össze lett rakva: CPU: AMD FX-4100 Black Edition Alaplap: Gigabyte 970A-UD3 RAM: 2X 4GB 1600Mhz GPU: Asus HD6670 HDD: Toshiba 500GB Sata3 A táp egy 650W-os Chieftech. Szépen fel lett telepítve egy 64 bites Windows 7 SP1-es oprendszer. A probléma az, hogy nem olyan gyors mint vártam, tovább tart míg betölt a windows, és a programok mint a régi 1 magos gépemen, valahogyan nem szereti ez a konfig ezt az oprendszert, ugyan ez az oprendszer az egyik ismerősömnek szépen fut, mi lehet a gond? Előre is köszönöm szépen!
Mi ezen az érdekes? Nyilván megvetted a leglassabb laptopvinyót (a Toshiba emlékeim szerint csak azt gyárt), a windows betöltődését meg elsősorban a diszk határozza meg. Vegyél valami normálisabb SSD-t, akkor majd jó gyorsan indul el...
Szerintem nem a hdd a baja, legalábbis google szerint elég gyors a vinyó. Szerintem valami beállítási, vagy win telepítési hiba. Hőfokok rendbe vannak az alaplapon? A giga cuccok szeretnek forróak lenni, ami okozhat lassulást...
A HDD AHCI vagy IDE módban dolgozik?
Ha IDE módban, akkor a BIOS-ban át kell állítani, és egyből újra kell telepíteni a rendszert.
Hát nem tudom igaz e, de utána olvastam, és meglepő gyorsulást sehol se írtak az IDE módból AHCIre váltáskor.
Nem közvetlen a sebesség a kulcsszó, a különbséget tekintve. Lentebb -->
Ha szükséged van az AHCI-re átállásra, nem kell újtahúzni a rendszert (ezáltal javasolt az átállás, még ha nem is az a problem)
MegoldáS
Idézet: „Ennek oka az, hogy a rendszer telepítéskor nem volt bekapcsolva az AHCI mód, így a hozzá szükséges illesztőprogram (Msahci.sys) nem lett betöltve/engedélyezve.” Nem csak ezen a banánhéjon tud elcsúszni a történet. Lehet egy másik probléma: ha a BIOS az IDE és az AHCI módváltás hatására más C/H/S transzlációt kezd használni, akkor az olyannyira megviseli a Windows boot loaderét, hogy inkább nem is tölti be az op. rendszert. Ha ez a helyzet, erre is van megoldás, de ahhoz kb. hex editor kell, és a Windows partíció első szektorában kell szerkesztgetni a megfelelő byte-okat. Nem kezdőknek való művelet, egy rossz mozdulat, és az egész partíció megy a levesbe. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Saját, keserű tapasztalatból írtam a rendszer automatikus újratelepítését. Sok gondtól megkímélheti magát az ember, ha már telepítés előtt nem figyelt.
Nekem a Se7en úgy összeomlott, hogy "öröm" volt nézni...
Lenne két tökre egyforma lapom, mindkettő integrált video-, audio- és hálókaresszel szerelve.
(A HP valami fekvőházas irodai gépének alaplapja, elvileg az ASUS cég gyártotta P4SD néven és tipusszámon.) Az alaplapra integrált hangkártya azonban valahogy sehogyan se akar megszólalni. Pedig már nem egy szoftverrel próbálkoztam, és jelenleg a SoundMAX Digital nevű van fenn, de nekem nem igazán szól. A Windows hangkártya tesztelő programja egy az egyben kijelzi, hogy működik rendesen, látja is a beledugott mikrofont, és - kimegy a hang - csak nem hallani. Már kaptam kérdésemre egy olyan megjegyzést más fórumon, hogy a kimeneti jack-dugója lenne neki behalva ... na de két alaplapnál is ugyanaz a hiba lenne? Kétszer is? Az már szerintem elég sok! Avagy annyira tipushiba lenne? Mit lehetne tenni? A vonal-kimenet egy fülhallgatót meg tudja hajtani? (32 ohm) Mert én már megpróbáltam külső erősítővel, fülhallgatóval. A mikrofon csak mono és jól megy, viszont kifelé semmi hallható hang nem jön. Mit tehetnék még? Azt az ötletelést részemre alapból elvetném, hogy tegyek bele egy PCI-os hangkártyát. Az egyikben már jelenleg is van, de nem ez az igazi megoldás ...
Köszönöm mindenkinek a választ!
_vl_: Ki mondta, hogy laptopról van szó? A HDD nem épp a leg lassabb HDD a Hard Disk Sentinel PRO- szerint a Max átviteli sebeség majdnem eléri a 200Mb/s-t. Gabó: A hőfokok megfelelőek 35-40C fok körül van a hőmérséklete. coyote55 : Ennek utánajárok! Dj Decybell: Köszönöm szépen megkísérlem az átállítást!
Közben volt egy kis dolgom, azért nem írtam. Igen, már ezt is kipróbáltam, de nem segített.
Nem tudok "OFF"-ot kapcsolni, amiért elnézést kérek, de muszáj vagyok beírni.
Megkérem az idejáró gurukat, hogy vessenek egy pillantást a "Nyomtató probléma" topicra, ahová egy számomra sürgős, és fontos probléma miatt írtam be. Remélem, tud valaki segíteni. Köszönöm. Valamiért számomra nem működnek a lenti gombok ("Idézet", LINK, OFF, stb). Az "Előnézet", "Hozzászólás elküldése", és "Mégsem" viszont igen. Opera 12.15 böngészőt használok.
Sikerült átállítani, azóta újra is tettem a rendszert, de nem változott semmit a dolog, eléggé bosszantó, hogy egy 4 magos gép nem megy ahogyan kéne....
Milyen win7? Eredeti vagy valami buhera. Ill melyik verzió?
WIndows 7 Ultimate Nem "gyári" de elvileg nem hekkelt cucc, bár kitudja, másoknak megy, de nekem nagyon nem, vagy csak én várok el többet a kelleténél a 4 magos géptől. Mikor belépek a fiókomba kell 5-6 mp míg betölti a fiókomat, és mire elindulnak a programok eltelik 2-3 mp a kattintástól, ennek azért gyorsabban kellene lezajlania.. .vagy rosszul gondolom? A régi egymagos gépemen jobban működött a dolog. Tudnál ajánlani valami megbízható Win7-et? No meg valami letöltési forrást?
Szerintem ez nem nérvadó, hogy lassan tölti be a fiókot. Akkor lenne gáz, ha a programok / játékok lassabbak lennének mint a régivel.
Ha megnyugtat akkor nekem 2maggal kb min 15-20mp kell neki, hogy minden bejöjjön. Igaz sok dolog indul.
Nekem nem sok program indul a rendszerrel, akkor ezek szerint nem sok aggódni valóm van..
Szia, igen probaltam de semmi valtozas. Probaltam azota mar mas VGA kabelt de semmi valtozas, viszont masik monitort felismer normalisan csak az enyemet nem. En ezt nem ertem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |