Fórum témák
» Több friss téma |
Épp ezért írtam, hogy "jó az öreg a háznál"!
Igaz a V4-es nem fiatal, de egyszerű a kezelése-, javítása. A hőcserélő - igaz - már brutális árban van (35.000.-Ft körül), még mindig megbizható HMV szolgáltatást ad. Egy kis ráfigyeléssel hasznos segítője a családnak. Tény, a hőcserélőt nem szabad sósavval savazni, mivel ez rövidíti az ütemelési idejét. A tömszelencét érdemes évente egy csepp siliconzsírral megkenni.
A csere esetén módosítani kell a füstgáz elvezetést is.
A gázbekötés-, víz bekötés is változik.
Köszönöm szépen a válaszokat, úgy tűnik, hőcserélő csere lesz...
István
Ok, szerintem olcsóbb és megbízhatóbb!
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok és ez nem kombikazán probléma, de a fűtéshez kapcsolódik.
Legutóbbi szereléskor a mellékelt képen látható radiátor szelepet szerelték fel. Az az érdekessége, hogy a fedetlen (elzáró) csavarfejek szabadon körbeforognak, nincs végállásuk és ahogy éreztem nem is pontosan zárnak, ha vízszintesbe tekerem a csavarhornyot. A régi típusnak vannak fedőkupakjai és ezeket imbuszkulccsal lehet ki-be tekerni. Jól láthatóan, hosszú úton mozognak, megfelelően zárnak. Kérdésem, hogy kell e aggódnom az újonnan felszerelt szelep minőségével kapcsolatban? Érdemes kicserélni egy jobb típusra? Vagy nem is az a jobb amelyiket én gondolom? A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2013
Ezekben egy golyó van belül, tehát 90 fokot kell max fordítani. Az, hogy tovább is forog, csak azért van, mert nincs benne semmilyen végállásütköző. Ettől még működik rendesen. Nálunk mind ilyen, nincs velük semmi gondom, pedig már majdnem tíz évesek.
sziasztok segítséget szeretnék kérni. van egy Ariston tx23MI kombi cirkom. A következő a probléma meg nyitjuk a melegvizet beindul a kazán pár másodperc múlva elkezd lobogni a láng közben folyamatosan megy a szikráztató. kis idő mulva leál a kazán és kigyulad a piros hibajelzés.reteselés után újra lehet indítani de úgyan az történik.a fűtésnél úgyan úgy.
a láng őr folytonosság lett elenőrizve.az jó a cirkó kéményes.
1. Próbáld meg fordítva bedugni a villásdugót a konnektorban.
2. Az 5-ös képen lévő elektródák közül a bal szélső az ionikus (lángőr) elektróda. A 3-4-es képen lévő siliconnal szigetelt sarukat szét lehet húzni és mikróamper mérővel mérni lehet(ne) az ionáramot. Ez a láng intenzitástól függően 2-20 mikróamper lehet. Ha ez a kettő sem vezet eredményre - panelhibád van.
Sziasztok!
A BOSCH gaz 3000W OW kombi gázkazánunk melegvíz készítése nem indul el a zuhanykabin zuhanyzó megnyitására, de a sima csapok vékony sugárban nyitása simán elindítja. Lehet ezzel bármit csinálni? Zuhanykabin egy éves, valami masszírozós-zenélős vacak. Levettem a zuhanyrózsát és úgy se indul el a gázkazán (vagy ha el is indul, akkor leáll). A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
felrakoma képeket, ilyen S-el kezdődőt nem láttam.
A szuper zenélős zuhanykabin csatlakozó vezetéke - nagy valószínűséggel - "megtört" és csak kevés vizet enged át. Ez a vizmennyiség nem elég a kazán indításához.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Sajna nincs áramutas rajz.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a hiba... Egy saunier duval renova c 24 E tipusú kombi cirkó : a melegvíz kinyitásakor épp hogy a folydogál a víz a csapokból. A hidegvíz megfelelő nyomással rendelkezik. A kazán nyomáskijelzője azt mutatja, hogy egy nap alatt 1 bar-rol felment 3-ra is (hideg állapotban) A kazánon levő szelep kinyitott. Ha abban tudnátok segíteni, hogy szerelő kihivásán kivül tudok-e valamit tenni illetve vajon milyen alaktrészt kell majd cserélni és mennyibe kerülhet , mert egyedül nevelek két gyereket, így nagyon nem mindegy hogy mennyit fizetek ki... Segítségeteket köszönöm, üdvözlettel: Edit
Köszi az ötletet. Megnéztem és sehol nincs megtörve.
A kazán fűtőköre független a hálózati víz nyomástól - a rendszer feltöltés esetét kivéve.
A kazánod bitermikus hőcserélőjű és leszűkült a keresztmetszete. Ha a víz nyomás felmegy, akkor viszont kicsi a nyomás a tágulási tartályban. Esetleg a feltöltő szelep átenged. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Akkor próbáld meg a gumis fúvókákat tisztítani vagy zuhanyrózsa nélkül.
Idézet: „A kazán nyomáskijelzője azt mutatja, hogy egy nap alatt 1 bar-rol felment 3-ra is (hideg állapotban)” Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy átereszt a feltöltő szelep, ami a hálózat és fűtéskör között van. Próbaként nem tekergetted? Az F24-en egy kis kék kupakos műnyag "izé" bal oldalon alul, gondolom ezen is. Olyat tudnék elképzelni, hogy próbáltad feltölteni, tekergetni, majd nem zártad el rendesen. Vagy alászorult valami kosz, ami nem engedi teljesen lezárni. Mondjuk túlerőltetni sem szabad, mert én már eltörtem az enyémet De szerintem toro már megmondta az tutit
Kipróbáltam zuhanyrózsa nélkül is és úgysem kapcsol be. Nem lehet, hogy a zuhanykabin keverőszelepe okoz ilyen hibát? Azt is kipróbáltam, hogy levett rózsával ahogy eltekerem a forró irányába, amikor teljesen forróra tekerem, akkor el is áll szinte a vízsugár. Amúgy is elég gyengén folyik belőle.
Valaki mintha egyszer mondta volna nekem, hogy az ilyen fúvókás-masszírozós zuhanykabinokat nem szeretik a gázkazánok.
Nézd meg a mosdó kagylónál.
A falikazánok HMV szolgáltatása 10-13 liter/perc.
Mi már szívtunk ilyen zuhanykabinnal, azon se akart a melegvíz keresztülfolyni.
Nem a kazán a hibás, ezt bizonyítja az is, hogy minden más csapról beindul a melegvízkészítés. Miután bizonyítottuk, hogy annyira kevés az átfolyó vízmennyiség melegállásban, hogy az nem képes a kazánt működésben tartani, bizony nem sokat akartam foglalkozni tovább a keverőcsap rejtelmeivel. Úgyhogy szerintem ne a kazánban keresd a hibát, szerintem a zuhanypanel valamelyik csapja, szabályzója lesz a hibás. Bár, szerintem, átfolyós kombikazán nem tud rendesen melegvízzel ellátni egy masszázs zuhanykabint.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Csapoknál jól működik, így már biztos, hogy a kabin a bűnös, illetve a keverőcsap. Nem is küzdök vele tovább. Azzal úgyse tudok mit csinálni.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! a feltöltő csapot ismerem, mert időnként utána kell tölteni. Most leeresztetem a vízből és kicsit ujra töltöttem 1 bar- ig. Este óta tarja gondolom igazatok volt és alá szorulhatott valami.... Viszont a melegviz továbbra is épphogy csak csordogál.... Van itt hozzáértő szakember ( szerelő) aki eljön megnézni, megjavítani? talán csak egy vizkő szűkíti a keresztmetszetet....
Mégegyszer nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
No eddig bírta a Vaillant vuw 180 cirkó, melegvíz az nincs, fűtés az megy hiba nélkül...a váltószelepet szedtem szét a múltkor, most is látom, hogy bekapcsolja a HMV kapcsolót a váltószelep oldalán, de szikrázik párat, és semmi, nem megy se a szivattyú, semmi.
Na ez mi a szöszmösz lehet? István, írtam levelet is, ott is ugyanezt írtam kb. Köszönöm bárkitől a segítséget!
Nem folyt véletlenül viz az elektronikához?
Köszi a tippet, én is ezen agyalok, hogy lehet, a váltószelepen lévő kapcsoló se túl jó már. Kézzel kellene rövidrezárni. Bár amikor kint volt a kapcsoló, akkor ment multiméterrel jól.
Amúgy nem folyt víz, teljesen száraz az egész cirkó.
Próbáld ki rövidre zárva,de gyanus h leáll (letilt) a rendszer?! No, majd irj h mi történt!
Sziasztok,
Saunier Duval Thema Classic kazánnál a nemrég a következő probléma lépett fel. 24-48 óra alatt leesik az üzemi nyomás 0,5-re. Hiába töltöm újra ismét leesik. A kazán környékén egy csepp víz sincs! Sehol nem látszik szivárgás. Létezhet olyan, hogy "belső vérzése" van . Elfolyhat úgy belőle víz, hogy egyáltalán nem látszik kifelé? Előre is köszi az ötleteket.
Kipróbáltam, rövidre zárva a váltószelep elektromos kapcsolóját egy darab dróttal bekapcsolt a melegvíz a konyhában. De multiméterrel lemérve elég zagyvaságokat mutatott a kapcsoló, tehát egyértelmű, ez a hibás.
Valahol volt itt egy ilyen hozzászólás, pont evvel a hibával, valaki le is fotózgatta, pár hónapja lehetett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |