Fórum témák
» Több friss téma |
az eggyik 470 ohm-os ellenállás helyet egy erösebbet tettem. ez lejet a baj??
Az lehet, mennyi az elteres az ellenallasok kozt? (Tudod "Válasz" gomb/link hasznalata )
háááááttt passszz..... nagy kani ,bazi erös lehet
de amugy amit az elöbb beraktál képet a kapcsolási rajzról na nekem is az van meg,azt csinálzam meg. úgy akartam hogy mivel itt az áramforrás egy samsung x510 töltöje lenne (5V a kimenöje) , annak kellene vilogtatni egy gyari 8 ledes lámpát. Ez a lámpa olyan erös hogy stroboszkópként müködne ha beizzuln a villogása,de ez csak pislákol,valszeg az eggyik ellenállás miatt.
Hat akkor itt az ideje kicserelni, a ket szellso legyen egyforma es a ket belso is legyen egyforma egymassal parban,.. ahogy a rajzon szerepel,.. Ha kisebb tappal engeded akkor tehetsz 390ohm -ost vagy 220ohm, stb,.. De legyenek egyformak, mer hanem, nem fog egyforman vilagitani a ket led, az egyik ellenallason tobb fesz fog esni a masikon meg kevesebb, es ez a fenyeron is meglatszik, maskepp ha a belso ellenallasok nem egyformak akkor a kondik mas idokozonkent toltodnek fol,..
Es arrol a 8ledes lamparol johetne valami info, a ledek sorba vannak egymas utan kotve vagy parhuzamoson? van valami elektronika benne rajta vagy simman csak a ledek?
most már vágom. valve mindenképpen megkereslek majd mert épiteni akarok egy kisebb discofényt,ami még egyszerű is de még elöször ezt megcsinálom .
köszi szépen
12 kohm-2u2 értékekkel, ha jó egyébként az összerakás, 25-35 Hz-cel fog "villogni".
mit jelent az a 25-35 hz-en villogás???gyors vagy lassú???
Már nem is látod a váltást, olyan gyors... 25-35 másodpercenként.
Ok; amgy csak infokepp van par ilyen topic,..
Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 Bővebben: Link3 No de ezekutan mar keress magad Kap az ember csak keresni kell
Szimulacio nem ezt mutatja,.. De kiprobalom eloben is
Ha gyors a pillogas akkor kicsereled a ket kondit egy 22µF vagy 47µF -ra,.. Minel nagyobb annal lassabban pillog a led!
Nem tudnátok egy olyan kapcs. rajzot mutatni ahol több ledet tudok villogtatni egy IC-vel? Megmondjuk 3 vagy 4,5 V-ról menjen!
Szia !
555 lenne a legegyszerűbb, de annak minimum 4.5V kell. Üdv!
Sziasztok
Nekem egy olyan egy ledes villogó kőne ami random sebességgel villog... Minden villogás után más sebességgel / intervallummal / hz-el villan... Tudtok 555-ös IC-hez valami "bővítést"? pl. EHHEZ Köcce
Hi!
A bipoláris 555 (pl. NE555) elmegy 3 V-ról is. A CMOS verziónak még alacsonyabb feszkó is elég (1,2 V).
Hi!
Az ellenállás helyére fotoellenállás, és azt random fénnyel kell megvilágítani (pl. egy lámpával és egy random mintázatú forgó tárcsával). Ezt a kapcsolást máshogy elég nehéz randomra alakítani.
Szia !
Nem próbáltam, csak az adatlapját néztem meg. Bipoláris: 4.5V - 18V -ig. Vajon miért ezt írták oda CMOS: Alsó határt nem írnak, felső határ 15V, de nem hiszem, hogy az alsó határ ebben az esetben is lehetne 1-2V Ettől persze még mehet, csak.... Üdv!
ST NE555N itt villog előttem 3 V-ról. Maxim ICM7555 és TI TLC551 műxik 1,2 V-ról. CMOS 555-ös ICkkel van egy rakás kapcsolás, ami egy elemről üzemel (1,5 V).
http://www.redcircuits.com/Page44.htm[Pl. ez.][/url] Attól, hogy az adatlapban ezek a feszültségek vannak megadva, attól még működhet alacsonyabbról is. Csak a gyártó ebben az intervallumban garantálja a hibátlan és pontos működést. A túl alacsony feszültség az időzítés megváltozásában, nem pedig működésképtelenségben nyilvánul meg. Egy kicsit alacsonyabb frekin villog a LED, mint amit az adatlapjában levő képletből adódna.
Szia !
Idézet: „Ettől persze még mehet, csak....” Ezért írtam Köszi az infót, mint írtam nem próbáltam, de jó tudni. Üdv!
Hello!
ST NE555N-el való megoldás szerintem nekem szupi lenne 3 V-ról, de én mindenképp több ledet szeretnék. Esetleg valakinek van ehhez a több ledes megoldáshoz kapcsolási rajza?
ki tudja a legegyszerűbb elkészítési módot amit pár óra alatt ellehet készíteni
(olcsón) előreis köszönöm
Címet kicsit módosítottam, mert eléggé vicces volt...
egy pillanatra ell kell szaladnom de megköszönném ha tudnál valamit írni
előre is kösz gerokrisz :wave:
A helyzet az, hogy egyrészt most nem otthon vagyok, másrészt pedig a megoldásra gyakran sokat kell várni; van, hogy napokat, heteket...nem fog ez olyan egyszerűen menni, főleg úgy, hogy "sürgeted" az embereket...
köszi a 'jó tanácsot' megfogadom csak az a baj hogy holnap délutánra kéne!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |