Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy videokamerám, amivel lehet fotózni is. A képeket SD kártyára menti. Egy ideje egyetlen kártyát sem fogad el.Kártyahibát jelez, pontosabban csipog a kamera, és egy áthúzott piros kártyát mutat.Van valakinek ötlete? hegusp
Szia!
5-6 kártyával próbáltam, mindet formáztam. Pc-n. Kamerában nincs formázási lehetőség. Akkor marad a kontakt hiba... hegusp
Nézd át a kártyafoglalat kapcsolóérintkezőjét a kamerában.
Szerintem ott lesz a hiba.
Kontakhibát tippelek én is.
Asszonynak microSD kártyára ment, adapterrel, volt hogy 10-15 próbálkozás után fogadta csak el a kártyát, addig kellett mozgatni. Koszos vagy elgyengült, deformált érintkezők.
Esetleg még, az írásvédő pöcköt is nézd meg nincs-e védetten, vagy tedd bele direkt úgy, hogy akkor mutat-e valamit...
Vagy tényleg a kontaktusokat valami vékony hegyes tárggyal (tűvel?) próbáld kicsit kihajlítani, hátha csak lenyomódtak, és nem érintkeznek...
hi,
megírom majd mire jutottam, addig is köszi mindenkinek. hegusp
Hi,
megnéztem az érintkezőket.Fel is hajlítgattam + kontaktsprayvel átmostam. Ugyanaz a helyzet, kártyahibát ír.Valami más ötlet?Panasonic NV-GS21 kamera. hegusp
Akkor marad a mérés.
Mérd meg hogy a kártya megkapja-e a tápot, szkóppal pedig nézd meg van-e adatforgalom,órajel, stb. A kapcsolóérintkező rendben?
hi!
Mit értesz kapocsolóérintkezőn? A kis aranyozott érintkezőket, vagy valami mást?Ha azt, azzal minden rendben. Melyik lábon kapja a tápot?Szkóppal mérni nem tudok, mert külföldön élek, és nincs kint szkópom.De gondolom próbál kommunikálni a kamera a kártyával, mert ahogy betolom a kártyát, megjelenik egy kis zöld kártyaikon.Majd a kártya melletti piros led, világít 1-2 mp-ig, mint amikor beolvassa a kártyát.Ez lenne a normális, ha ezután kiírná, hogy mennyi hely van még rajta. Ehelyett eltűnik a zöld ikon, és egy piros áthúzott kártya jelenik meg, card error felirattal.És a visszajelző led nem világít.Ha megírod a táp lábkiosztást, mennyi feszültséget kell mérnem ott? hegusp
Hi!
Nem vettem észre a csatolt képet, bocs. hegusp
hi!
Na most megint leragadtam. Mi az a kapcsolóérintkező?Hogy mérjek tápot? Hozzá sem férek.Több kártyával is ezt csinálja. hegusp
A kártya tápját esetleg valami preparált kártyával lehetne mérni szerintem, vagy nem is kell, hogy igazi kártya legyen, jó az a műanyag "vakdugó" is, és a táplábára kell érintkezőt rakasztani és olyan vékony vezetékkel, hogy elférjen az olvasó nyílásában, kivezetni a lábat, hogy mérhető legyen... vagy szét kell szedni a kamerát és a nyákon mérni az adott forrponton a feszültséget...
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a megfelelő helyen keresgélek, de egyelőre ez áll a legközelebb a valósághoz. Van egy Ilyen kamerám. Reggel, mikor elindítom, szépen vesz mindent, mikor megérkeztem a melóba, kikapcsolom. Délután, hazafelé szintén elindítom, szintén vesz mindent, de ezeket a videókat már nem játssza le semmi, a WMP és minden más lejátszó is hibát érzékel a fájlban. A kamera belső programja is. Elég sok dolgot kipróbáltam, formáztam gépen és kamerán az SD kártyát, állítottam a videófelvevőn azt, hogy 2, 5, vagy 15 percet vegyen egy szuszra, reggel, mikor megérkeztem, kivettem a kártyát, stb., de semmi, a délutáni felvételek mind halottak. Van valakinek valami ötlete, mit lehetne kezdeni a jelenséggel?
Egy barátom vett ilyet és neki is volt vele gondja. Vett hozzá egy 8GB-os kártyát és elmondása szerint első pár alkalommal ment is, aztán kártyahibát írt mindig. Ugyanaz a kártya más készülékben (fényképező), vagy számítógépben jó. Rakott bele egy másik, kisebb kártyát, azóta azzal használja. Elvileg nagy kártyákat is fogad, de valahol olvastam, hogy nem szereti a nagyobb kártyákat, 1-2 és talán 4GB-os még jó, de ez utóbbira nem vennék mérget...
Üdv Inhouse
Ez nagy kitolás, direkt vettem bele nagy kártyát... 1 GB-ot viszont keveslek - jelenleg csak ennyim van - úgyhogy majd szerzek valahonnan egy közteset és kipróbálom. Köszi a tippet.
Sima SD kártyával próbáld, SDHC-t úgy látszik nem szereti...
Esetleg ha szerencséd van, akkor találhatsz hozzá firmware frissítést, amiben orvosolták ezt a hibát. (Nekem pl. Fuji Finepix A820-hoz kellett firmware frissítés, hogy használja az SDHC-t, s azóta szuper!) Ja még annyi, hogy kipróbálás erejéig tudok 2GB-os kártyát kölcsönadni.
Köszi a felajánlást, rendes tőled. Élek vele, ha nem sikerült házon belül megoldani. (kifaggatom előbb öcsémet) Fw frissítéssel óvatos vagyok a Linksys routeren elkövetett merénylet óta, azóta is kísért a múlt. Remélem a sima SD bejön, nem akarok nagyon belemélyedni. Jelentkezem, ha fejlemény van.
Üdv ismét.
Szereztem egy 2 GB-os kártyát, úgy fest, ezzel jól megy, csak kicsi szegény. (de a végtelenített felvétel működik ) 8-16 GB lenne az ideális szerintem, de nem tudom, mennyit kezel le megbízhatóan a cam. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? (ha jól emlékszem 32 GB-ot ír az adatlap, ezért is vettem ekkorát hozzá, de félek, hogy az sima SD-ben is sok lenne neki...)
Üdv!
Ehhez a videókamerához: Bővebben: Link, milyen kártyát javasolnátok? Bővebben: Link Bővebben: Link Mi a különbség a class 4 és class 6 között? Köszi!
Szia!
Class 10-es alattit nem javaslok full HD-hez.
Köszi az infót! Eddig nem tudtam, mik ezek az osztályok, de most hogy írtad, utánanéztem.
Ha mikro SDHC-t nézek adapterrel, az jó választás lehet (akkor be lehet tenni telóba is) , vagy inkább sima SDHC megbízhatóbb a kamerába? Illetve érdemes-e megvenni egy nagyobbat, vagy jobb két kisebb?
Ha egy nagyobbat veszel, az sokkal praktikusabb, mint két kisebb, mert nem kell cserélni, ha betelik az egyik. A mikoSD tényleg telefonba való és kamerába inkább a normál méretűt tenném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |