Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   175 / 594
(#) toro válasza baggio300 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

A kazánköri hőcserélőt ha megnézed, nem lehet benne semmi szennyeződés: por-, vakolat-, madártoll-, rézoxid kicsapódás. Ezek mind csökkentik a ventillátor szívó hatását a hőcserélőről.
(#) toro válasza 1984white hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Azt hiszem nem szakmabeli vagy! Egyébként ezeket nyomásmérővel illene mérni!
Nem akarom a kedved elvenni, de a gázkazánokat nem szemre kell beállítani!
Aki erre a szakmára adja a fejét, ruházzon be műszerekre, hogy mindig pontos értékeket tudjon beállítani.
Ezeket az értékeket a gyártók a gépkönyvben MINDIG közlik.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Így igaz. Nem vagyok szakmabeli. Kicsit sem.
Annyi azért megtudok nézni hogy van e szellőzés, de a többi már nem az én asztalom.
(#) baggio300 válasza Gabó hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Leszedett előlapnál tökéletesen működik egyből gyújt és tartósan ég a láng.
Megpróbáltam visszatenni az előlapot de úgy már nem akart szikráztatás után begyulladni.
(#) baggio300 válasza 1984white hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Szétszedett állapotban van szellőzés, megnéztem a vizes kéz tesztet valamint papír darabbal is (szalvéta volt ami könnyű) szépen felszívta a hőcserélőhöz majd a motor lassulásával vissza ejtette az égőre.
De továbbra sem értem ha az előlapot vissza helyezem csak szikráztat és nem akar begyulladni, további ötlet?
(#) toro válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Az un. turbós kazánoknál van egy gyujtási program, amit a vezérlésnek kell tudni.
Ennek az ideje alatt kell, hogy ellenőrizze a biztonsági kör állapotát is. Ha valamelyik megszakadt vagy nem az üzemi értéken van, nem engedi meghúzni a gázszelepet.
Ezek a gázszelepek is 2 tekerccsel rendelkeznek. A legtöbb falikazánoknál a SIT 845 (80%) és a Honeywell VK 4105 (18%) alkalmazzák.
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Júl 30, 2013 / 1

Értem. Írásod alapján, ha van szellőzés, de az nem elegendő, akkor is letiltja a bejövő gázt a vezérlő?
Mert ebben az esetben tényleg műszeres vizslatás kell fórumtársunknak!

Így van!
Az, hogy letilt - valami előzménye kell, hogy legyen.
Azt a hibát kell(ene) megkeresni.
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Az a baj hogy "lelkes amatőröknek" mint mi, én legalábbis annak számítok, nincs otthon mindenféle anemométer stb speciális műszerünk ehhez a méréshez. A hivatalos "kazánszerelő" meg az elektronikához NEM ért és mindig kicserélteti a főpanelt is.
Tavaly a quadriga t2 kazánunkkal jártam így, hogy kihívtam a szerelőt és előbbi volt a diagnózis. Később !én! derítettem ki, hogy az egyik ntc a ludas -- mai napig jó a kazán.

Azért NE ÁLTALÁNOSÍTS!

Vagyunk - szerencsére sokan - akik igenis értenek az elektronikához és elég jó diagnózist tudunk adni. Itt a fórumon is meggyöződhetsz erről, amikor is látatlanban, beírás alapján gyakorlatból-csipőből kapja a választ az érdeklődő.

A gázrendszerbe "nyulást" senki nem preferálja, ezért erre ne is kérjen tanácsot. Ilyenkor kell a szakembert megfizetni. Ez még mindig olcsóbb mint egy ház ujjá építése vagy uarm bocsá egy temetési költség!

Sajnos a különféle kazángyártók/forgalmazók nem minden esetben ragasztkodnak ehhez!
Az auditáló képzés a 40 éves begyökeredzés alapján működik. Elméleti biflázás, semmi gyakorlati eszmefuttatás.
Röviden megnyugtatásodra.
(#) 1984white válasza toro hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Ne haragudj illetve ne haragudjatok mert nem akartam általánosítani. Nálunk sajnos két szerelőből kettő olyan amilyet előbb írtam. A szomszédnál is járt pár hónappal ezelőtt egy másik szerelő és ott is egy vagyont elkért, mert váltószelep meg komplett panelt is tetetett bele a faszi a javítás végén. Nem beszélve arról hogy kisgyerekes családról van szó és 2 hétig nem volt meleg vizük. 40k volt a javítása a kérdéses kazánnak a legvégére . Én ennyit nem áldoztam volna rá. Sajnos a környékünkön "ilyenek" a szakemberek.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013

Ok, sajna ez is egy szakma, amely néha kitermeli a saját selejtjét.
(#) merciabc hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sajnos olyanok is nyulnak a készülékekbe, akiknek még végzettségük,nem még hogy papirjuk lenne róla. A másik fele: " a cseréljük ki" ,mert nem bajlódik vele,az a kényelmesebb. Ezt sokan el is hiszik nyél nélkül! Na, akkor szokott az lenni, ha már a 3-ik szerelö is lerántotta a pácienst és még mindig nem jó a készülék,ha már minden kötél szakad...hogy csörög a telefon,hogy "egy hete nincs fütés", vagy a he.-n kérnek segitséget. Ez a szomoru tapasztalat...
(#) 1984white hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sziasztok!
Nekem is volna egy kérdésem : Hőcserélőt mivel szoktátok "savazni" kombi kazánban?
A kazán típusa: Quadriga T2 kombi cirkó
(#) mugab válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Citromsav vagy foszforsav tartalmú szer.
Sósavas szerek erősen kerülendőek!
(#) 1984white válasza mugab hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Okés, köszönöm. A trisó nem jó? (trinátrium-foszfát)
Akkor veszek citromsavat. Hol lehet ilyet venni?
(#) merciabc válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

A lucullus nevü,sárga tasakos nem is drága.Kapható A magyar üzletláncban,és a két legnagyobb külföldi tulajdonu hipermarketekben.
(#) toro válasza 1984white hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Én speciel foszforsavval és savazó szivattyúval.
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Többször - többen írtuk: nem mindig a készülék a rossz, csak mint a fűtési rendszer vége, "rajta" csapódik le az egész fűtési rendszer elfuseráltsága!
Ezek a rendszerek kiválóak voltak a Totya-, KLU-, KCSM kazánokhoz gravitációs fűtéssel.
Nem volt hőszámítás, a kivitelező aki már több száz rendszert csinált - "kisujjból" megvalósította a fűtésrendszert. Igaz akkor még volt szén, viszonylag olcsón.
Erre a fűtésrendszerre régi-vastag 5/4",6/4", 2" csövekkel szerelt-, öntöttvas radiátorokkal lévő rendszerekre "ráakasztva" egy kondenzációs kazán.
A kazán bármily jó a hatásfoka, nem tud megbirkozni a maga 1,5-2 literes vízmennyiségével a rá "zúduló" vasiszap és csőben lévő egyéb szennyeződésekkel.
Természetesen az elektronikája "tiltakozik" és mindenféle hibakódokkat jelentet meg. Ezért kellne minden régi szereléshez elfogadni a gyártók által javasolt kiegészítőket. Igaz ez is pénzbe kerül, de a tél kellős közepén nem kell siránkozni, hogy megint bedöglött a kazán.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
(#) BD249 hozzászólása Aug 1, 2013 /

Sziasztok!
SD renova kombiban a bitermikus hőcserélőt savaztuk és valószinuleg kilyukadt.
A melegvíz gyártása még megy neki, de fűtéskor fel megy a nyomás és kruttyogó hangot a.
Véletlenül nem tudtok egy olcsó beszerzési forrást?
Előre is köszi
(#) tibibalogh520 válasza BD249 hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Szia!
A tágulási tartály levegőoldali nyomását beállítottad?
A szivattyú elindul?
(#) toro válasza BD249 hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Nem lyukadt ki, csak a fűtési oldalt is tisztítani kell!
Ha kilyukadt volna, a biztonsági szelep rég elengedte volna a nyomást.

A szivattyú megy.
A nyomást nem tudom annak mennyinek kell lenni?

A fűtőkört 1,2 bárra kell beállítani. Előtte a tágulási tartályt kell felnyomatni 1,0 bárra.
A renovánál a szivattyú kizárólag fűtési üzemmódban üzemel.

Kössz!
Ellenörzöm.

Ok,
(#) cstimcsike hozzászólása Aug 19, 2013 /

Üdv!

Segítséget kérnék!

Van egy IMMERGAS EOLO Star 23 kw kombinált kazánunk, amelynél fellépett egy hiba.

A meleg víz cső rendszer át lett mosatva, de a probléma maradt.

A hálózati meleg víz ellátó bekapcsolás után gyorsan kikapcsol, kiszellőztet, visszakapcsol, utána megint kikapcsol. Ez csak a meleg víznél történik, a fűtésnél megy rendesen.
Mi lehet a hiba, és hogyan lehetne megjavítani???

Minden segítséget és hozzászólást köszönök előre is.
(#) cstimcsike hozzászólása Aug 19, 2013 /

Új fejlemény, már be sem gyullad a láng, már be sem kapcsol a kazán!!!!
Köszönöm, ha segítetek vmi tippel!!!
(#) Gombszem válasza cstimcsike hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Mivel hasonló problémám volt (nem ilyen kazánnal), leírom a tapasztalatot.
Nálam a megoldás a vízkőtől eldugult háromjáratú szelep, a hőcserélő, valamint a kazán hőcserélő (meg a belső csőrendszer) teljes tisztítása volt.
(#) 1984white válasza cstimcsike hozzászólására (») Aug 19, 2013 / 1

Szia!
Az ntc körül is lehet hiba, ha nem néztétek akkor azt is meg kellene vizsgálni.
Üdv!
Következő: »»   175 / 594
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem