Fórum témák
» Több friss téma |
A kazánköri hőcserélőt ha megnézed, nem lehet benne semmi szennyeződés: por-, vakolat-, madártoll-, rézoxid kicsapódás. Ezek mind csökkentik a ventillátor szívó hatását a hőcserélőről.
Azt hiszem nem szakmabeli vagy! Egyébként ezeket nyomásmérővel illene mérni! Nem akarom a kedved elvenni, de a gázkazánokat nem szemre kell beállítani! Aki erre a szakmára adja a fejét, ruházzon be műszerekre, hogy mindig pontos értékeket tudjon beállítani. Ezeket az értékeket a gyártók a gépkönyvben MINDIG közlik. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Így igaz. Nem vagyok szakmabeli. Kicsit sem.
Annyi azért megtudok nézni hogy van e szellőzés, de a többi már nem az én asztalom.
Leszedett előlapnál tökéletesen működik egyből gyújt és tartósan ég a láng.
Megpróbáltam visszatenni az előlapot de úgy már nem akart szikráztatás után begyulladni.
Szétszedett állapotban van szellőzés, megnéztem a vizes kéz tesztet valamint papír darabbal is (szalvéta volt ami könnyű) szépen felszívta a hőcserélőhöz majd a motor lassulásával vissza ejtette az égőre.
De továbbra sem értem ha az előlapot vissza helyezem csak szikráztat és nem akar begyulladni, további ötlet?
Az un. turbós kazánoknál van egy gyujtási program, amit a vezérlésnek kell tudni.
Ennek az ideje alatt kell, hogy ellenőrizze a biztonsági kör állapotát is. Ha valamelyik megszakadt vagy nem az üzemi értéken van, nem engedi meghúzni a gázszelepet. Ezek a gázszelepek is 2 tekerccsel rendelkeznek. A legtöbb falikazánoknál a SIT 845 (80%) és a Honeywell VK 4105 (18%) alkalmazzák.
Értem. Írásod alapján, ha van szellőzés, de az nem elegendő, akkor is letiltja a bejövő gázt a vezérlő?
Mert ebben az esetben tényleg műszeres vizslatás kell fórumtársunknak!
Így van!
Az, hogy letilt - valami előzménye kell, hogy legyen. Azt a hibát kell(ene) megkeresni.
Az a baj hogy "lelkes amatőröknek" mint mi, én legalábbis annak számítok, nincs otthon mindenféle anemométer stb speciális műszerünk ehhez a méréshez. A hivatalos "kazánszerelő" meg az elektronikához NEM ért és mindig kicserélteti a főpanelt is.
Tavaly a quadriga t2 kazánunkkal jártam így, hogy kihívtam a szerelőt és előbbi volt a diagnózis. Később !én! derítettem ki, hogy az egyik ntc a ludas -- mai napig jó a kazán.
Azért NE ÁLTALÁNOSÍTS!
Vagyunk - szerencsére sokan - akik igenis értenek az elektronikához és elég jó diagnózist tudunk adni. Itt a fórumon is meggyöződhetsz erről, amikor is látatlanban, beírás alapján gyakorlatból-csipőből kapja a választ az érdeklődő. A gázrendszerbe "nyulást" senki nem preferálja, ezért erre ne is kérjen tanácsot. Ilyenkor kell a szakembert megfizetni. Ez még mindig olcsóbb mint egy ház ujjá építése vagy uarm bocsá egy temetési költség! Sajnos a különféle kazángyártók/forgalmazók nem minden esetben ragasztkodnak ehhez! Az auditáló képzés a 40 éves begyökeredzés alapján működik. Elméleti biflázás, semmi gyakorlati eszmefuttatás. Röviden megnyugtatásodra.
Ne haragudj illetve ne haragudjatok mert nem akartam általánosítani. Nálunk sajnos két szerelőből kettő olyan amilyet előbb írtam. A szomszédnál is járt pár hónappal ezelőtt egy másik szerelő és ott is egy vagyont elkért, mert váltószelep meg komplett panelt is tetetett bele a faszi a javítás végén. Nem beszélve arról hogy kisgyerekes családról van szó és 2 hétig nem volt meleg vizük. 40k volt a javítása a kérdéses kazánnak a legvégére . Én ennyit nem áldoztam volna rá. Sajnos a környékünkön "ilyenek" a szakemberek.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Ok, sajna ez is egy szakma, amely néha kitermeli a saját selejtjét.
Sajnos olyanok is nyulnak a készülékekbe, akiknek még végzettségük,nem még hogy papirjuk lenne róla. A másik fele: " a cseréljük ki" ,mert nem bajlódik vele,az a kényelmesebb. Ezt sokan el is hiszik nyél nélkül! Na, akkor szokott az lenni, ha már a 3-ik szerelö is lerántotta a pácienst és még mindig nem jó a készülék,ha már minden kötél szakad...hogy csörög a telefon,hogy "egy hete nincs fütés", vagy a he.-n kérnek segitséget. Ez a szomoru tapasztalat...
Sziasztok!
Nekem is volna egy kérdésem : Hőcserélőt mivel szoktátok "savazni" kombi kazánban? A kazán típusa: Quadriga T2 kombi cirkó A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Citromsav vagy foszforsav tartalmú szer.
Sósavas szerek erősen kerülendőek! A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Okés, köszönöm. A trisó nem jó? (trinátrium-foszfát)
Akkor veszek citromsavat. Hol lehet ilyet venni?
A lucullus nevü,sárga tasakos nem is drága.Kapható A magyar üzletláncban,és a két legnagyobb külföldi tulajdonu hipermarketekben.
Én speciel foszforsavval és savazó szivattyúval.
Többször - többen írtuk: nem mindig a készülék a rossz, csak mint a fűtési rendszer vége, "rajta" csapódik le az egész fűtési rendszer elfuseráltsága!
Ezek a rendszerek kiválóak voltak a Totya-, KLU-, KCSM kazánokhoz gravitációs fűtéssel. Nem volt hőszámítás, a kivitelező aki már több száz rendszert csinált - "kisujjból" megvalósította a fűtésrendszert. Igaz akkor még volt szén, viszonylag olcsón. Erre a fűtésrendszerre régi-vastag 5/4",6/4", 2" csövekkel szerelt-, öntöttvas radiátorokkal lévő rendszerekre "ráakasztva" egy kondenzációs kazán. A kazán bármily jó a hatásfoka, nem tud megbirkozni a maga 1,5-2 literes vízmennyiségével a rá "zúduló" vasiszap és csőben lévő egyéb szennyeződésekkel. Természetesen az elektronikája "tiltakozik" és mindenféle hibakódokkat jelentet meg. Ezért kellne minden régi szereléshez elfogadni a gyártók által javasolt kiegészítőket. Igaz ez is pénzbe kerül, de a tél kellős közepén nem kell siránkozni, hogy megint bedöglött a kazán. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
Sziasztok!
SD renova kombiban a bitermikus hőcserélőt savaztuk és valószinuleg kilyukadt. A melegvíz gyártása még megy neki, de fűtéskor fel megy a nyomás és kruttyogó hangot a. Véletlenül nem tudtok egy olcsó beszerzési forrást? Előre is köszi
Szia!
A tágulási tartály levegőoldali nyomását beállítottad? A szivattyú elindul?
Nem lyukadt ki, csak a fűtési oldalt is tisztítani kell!
Ha kilyukadt volna, a biztonsági szelep rég elengedte volna a nyomást.
A szivattyú megy.
A nyomást nem tudom annak mennyinek kell lenni?
A fűtőkört 1,2 bárra kell beállítani. Előtte a tágulási tartályt kell felnyomatni 1,0 bárra.
A renovánál a szivattyú kizárólag fűtési üzemmódban üzemel.
Üdv!
Segítséget kérnék! Van egy IMMERGAS EOLO Star 23 kw kombinált kazánunk, amelynél fellépett egy hiba. A meleg víz cső rendszer át lett mosatva, de a probléma maradt. A hálózati meleg víz ellátó bekapcsolás után gyorsan kikapcsol, kiszellőztet, visszakapcsol, utána megint kikapcsol. Ez csak a meleg víznél történik, a fűtésnél megy rendesen. Mi lehet a hiba, és hogyan lehetne megjavítani??? Minden segítséget és hozzászólást köszönök előre is.
Új fejlemény, már be sem gyullad a láng, már be sem kapcsol a kazán!!!!
Köszönöm, ha segítetek vmi tippel!!!
Mivel hasonló problémám volt (nem ilyen kazánnal), leírom a tapasztalatot.
Nálam a megoldás a vízkőtől eldugult háromjáratú szelep, a hőcserélő, valamint a kazán hőcserélő (meg a belső csőrendszer) teljes tisztítása volt.
Szia!
Az ntc körül is lehet hiba, ha nem néztétek akkor azt is meg kellene vizsgálni. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |