Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC próbapanel

Témaindító: Bukall, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 8
(#) vicsys válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Mondom! Csak 1 darabig nő!!! Nem lesz több. Sajna az alaplapod nem tud többet. Kell a külső táp!
(#) (Felhasználó 924) válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Na jó,de akkor milyet csináljak, lehetőleg olyat ami jól megy, hogy egy hét mulva ne tartsak ugyanitt A deguss féle jó lesz???

szerintem jó...
(#) (Felhasználó 924) válasza vicsys hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Többiek? (nem mintha neked nem hinném el vicsys):yes: És a "SCHOTTKY DIODA" milyen tipusokban van? Vagy olyan csak egy van?
(#) Tom Lord válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

" A BAT48 azok milyen diódák? Létezik olyan tipus?"

Létezik, de bármilyen kisteljesítményűt használhatsz.
(#) Rendszer válasza Tom Lord hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

De milyen kisteljesitményűt? Életemben először hallotam olyan tipusról. Azt se tudom hogy lehet-e olyat kapni vagy nehezen beszerezhető, vagy hogy mivel lehet helyettesitteni.

Szentem is jó, de ha már építed, készítsd fel több típushoz is!
(#) (Felhasználó 924) válasza Tom Lord hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Nincs vmi tippetek honnan lehet kiszedni olyan kis teljesitményű, 12V-os trafót? Rádiókban 9,5V van, azt tudom. Nincs vmi ahol kimondottan ilyet használnak?
(#) Tom Lord válasza (») Márc 15, 2006 /

pl: 1N xxxx sorozat
Bármilyen üvegházas(állt.) dióda, csak ne zener legyen (ZPD, ZPY)
(#) Slope válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

A lomexnél vannak gyantával kiöntött trafók az áruk 600HUF körül van

diódának meg 4148 (ez eléggé általános )

Piac, barkácsbolt, a nyomtatód, szkennered táptrf-ja, akkuscsavarhúzód töltője, stb......

Én a szkenner tápot használom (15V DC).

Ez nem is rossz ötlet. Megcsinálom úgy hogy csak az égetéskor csatlakoztatom a 12V-ot. Ugyse fogom mindennap használni, vagy kitudja. Lehet annyira magávalragad. Mink suliban irunk olyan progikat, amikkel ledeket vezérlünk. Messze vagyunk még az MP3 lejátdszóktól ? Ha jól tudom akkor lehet PIC-ből csinálni, de nem 16F84A-ból.

Csak kreatívan!!
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Lehet csinálok magamnak is egy PICégető DeLux változatot!
Egy PIC vezérli az égetést...

A SEGITSÉGET MIINDENKINEK KÖSZÖNÖM ÉS HA MAJD MEGY A MÁSIK ÉGETŐ AKKOR MINDENKÉPPEN IROK!!!

És tegyél be 1-2 képet is. Mostmár tényleg kíváncsi vagyok!
(#) Slope válasza (Felhasználó 924) hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Lehet csinálni, de csak a vezérlést... dekódolást szoftverből nem lehet... ahhoz kevés.
(#) Slope válasza vicsys hozzászólására (») Márc 15, 2006 /

Erre mán én is gondoltam, akár még olyat is lehet, hogy az égetőbe letöltöm a szoftvert, aztán onnantól annyit égetek amennyit akarok PC nélkül.

Nade én is feltennék egy kérdést!
SX-el foglalkozik valaki?
(#) gtk válasza Tom Lord hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Sziasztok!
Hol lehet olvasni a 'vasalasos technika' -rol bovebben?

Koszi.
(#) tbence3 válasza gtk hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Itt van egy technika de az a fotós.fotó
(#) tbence3 válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Vagy pedig itt van a vasalóval is elvégezhető nyák készítés.
Én személyszerint ezt használom de még nem próbáltam ki a fotósat de majd arra is sor kerül.Nyák készítés
Ja és egyértelmü hogy a nyák készítés menüpontban találod majd meg
(#) vanzerr válasza tbence3 hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

Sziasztok!
Az a kérdésem lenne hogy a mellékelt kapcsrajz. használható-e 16F627A PIC tesztelésére

PICrajz-1.gif

(#) Báddzsó válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

igen, használható, sőt a mclr lábról elhagyhatod azt a "sok" mindent, és kösd be úgy ahogy az adatlapban van, vagy nem is szükséges bekötnöd ha IO-ra állítod a config word-ben.
A progiban majd kapcsold ki a komparátorokat, mert különben nem lesznek jók a gombok. így:
movlw 0x07
movwf CMCON

Meg én a gombokat nem fel hanem le húznám a földbe, de ez csak az én egyéni ötletem...
(#) MPi-c válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

A kapcsolási rajz használható, a program nem feltétlenül. Ajánlom, hogy nézz utána az adatlapoknak, valamint emlékeim szerint a ChipCad honlapján van egy összefoglaló, hogyan kell áttérni a 16F84-ről a 16F628-ra (ne zavarjon, hogy 628, az adatlapról kiderül, miért )
(#) vanzerr válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

Vagy esetleg tudnátok egy olyan kapcsrajzot mutatni ami jó ezeknek a PIC-eknek a tesztelésére?
(#) MPi-c válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

Nincs semmi baj ezzel a kapcsolási rajzzal. A két PIC lábkiosztása megegyezik, csak a tudásukban van különbség, a 16F627/628 többet tud. Az MCLR lábon lévő alkatrészek biztosabb reset-et adnak, de valóban elég szokott lenni egy 10k-s felhúzó ellenállás is. A nyomógomboknál én viszont ezt a megoldást alkalmaznám, a portokat felfelé húznám, kedvezőbb az ármafelvételre.
A program a lényeg, amivel kísérlezetni akarsz!
(#) vanzerr válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 8, 2006 /

Hát nagyon köszönöm a segítséget, úgy látom tényleg be kell ruháznom egy jó könyvre amiben a kezdetektől, illetve az alapoktól minden megtalálható, példaprogikkal együtt. Egyenlőre csak LED-es dolgokat szeretnék kipróbálni, szerintem ez kezdetnek jó. Ha nem így van cáfoljatok meg.
(#) MPi-c válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 9, 2006 /

Azért a neten találsz még magyarul is elég sok anyagot, ahonna el tudsz indulni (google, mikrovezerlo.lap.hu, chipcad.hu, fairco.freeweb.hu, mikroklub.hu, stb. Na, és persze ez a fórum is tele van ilyen topic-kal)
Azt kell eldöntened, ha kísérletezni akarsz, hogy csak egy pic-re vagy többfélére jó próbapanelt akarsz, azt te építed meg vagy megveszed készen.
Az utobbiból jópárat találhatsz, jó pénzért.
Ezt a panelt itt találtam.
Ezt én alkottam. (Pár oldallal arébb meg van a kapcsolási rajza is.)

[off]link javítva! szabi83
(#) miklosch hozzászólása Dec 12, 2007 /

Elkezdtem megrajzolni ennek a 16F877-es próbapanel NYÁK-ját, és mivel kétoldalas, így házilag nehezebben kivitelezhető számomra, és arra gondoltam, hogy legyártatom, de ha egyet csinálok, akkor elég drágán jön ki, ezért szeretném megkérdezni, hogy érdekel-e még valakit egy ilyen összerakása, mert akkor a panel olcsóbbra jön ki (10db esetén kb 2500.-/db)? Várhatóan a NYÁK terv a hónap végére készül le.
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem