Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Témaindító: A Jani, idő: Ápr 17, 2006
Témakörök:
Idézet: „Én nem fogok nekik összerakni az antennára kondis leválasztót,” Boltban kapható.
Szerintetek az általam tervezett nyák-rajz jó, mert +építettem, halkan lehet hallani a zenét, de rettenetesen torzít.
Köszi
A tranyók fordítva vannak. Lehet hogy más hiba is van, annyira nem néztem át.
Köszönöm szépen
Mostmár működik is. Már csak kicsit gerjed Ui: haladok a kapcsitápos témával is, amennyire időm engedi
udv en is voltam igy ha olcso alaplapi hangkartyad van(ac97) en ugy oldottam meg hogy lehuztam a volume controlt amig nem bugot es a wavet maxra tettem sztem ez a megoldas
Tudja valaki, hogy mekkora kondi kell audió jel leválasztásához?
Esetleg hogy lehet kiszámolni? Köszi
Szerintem mint a legtöbb erősítő bemenetén lévő kondi, 1-10mikro közti.
Még 1 kérdés:
A kondikat hogy kell bekötni? Úgy, ahogy a képen van vagy fordítva?
Jó a polarítása! Értékét tekintve 10µF körüli legyen. Egyébként az alsó törésponti frekvenciát befolyásolja.
Mire szeretnéd ezt használni? Búgás ellen nem jó! (Illetve ha olyan kicsi kondit teszel be, hogy segítsen a búgáson, akkor már a jelet sem viszi át rendesen!)
Az értékét lehetetlen megmondani anélkül, hogy a rá kapcsolódó áramkör bemenetét ismernéd!
Audio jelnek ez nem jó. A kondis leválasztás UHF - VHF sávban oldja meg a földhurkot.
Hangra használj leválasztó trafót 1:1-eset, vagy építs optocsatolósat.
Ok!
Köszönöm! Folyamatban van az optocsatolós
Sziasztok! En elegge kezdo vagyok, idaig 20-30W-os erositoket szereltem, de most valami nagyobbra vágyok.
Megepitettem EZT Megszolalt a zene nem tul hangosan, kis alapzajjal. Nem nagyon ertem a szoveget amit a linkben ir, de gondolom h ugy 60V-80V-al mehet, ezert rakotottem 60V-ot. Az eredmeny majdnem ugyanaz, csak sokkal nagyobb zugassal. Leellenoriztem az alkatreszeket, minden stimmel (nem ment tonkre semmi). Mi lehet az oka a zugasnak ???
Hali! Üdv!
Biztos mindent jól csináltál? Nem cseréltél fel valamit? Kicsatolókondi jó? Tudsz felrakni képet az erősítődről?
Bemenetet kösd le a földre azaz a 0-ra, és ha akkor is zug, akkor a trafó küldi.Lehetneke zajosak a diódák is a egyenirányításban,de lehet hogy kevés a puffer kondi ami a egyenirányítás után van....
Ez a kapcsolás azért ilyen egyszerű, mert hiányzik az áramkör fele! Nincs benne feszültségerősítő. És rosszul is van méretezve. Keress másik kapcsolást! Pl. ST151.
Hello!
Az áramkörrel nincs baj, többször is leellenőriztem, hanem a trafó-résszel van a gond, nem elég komoly a szűrő áramkör (Ezt egy TV-szerelő mondta kacagva) Van egy 2x30V-os trafóm s azt szűrtem le amatőr módon. Nincs valami ötlet hogy hogy láthatnám el ezt az áramkört úgy ahogy kell? Hanem az se baj, az én célom hogy összerakjak végre egy 20W-nál erősebb erősítőt 2N3055-el! ÜDV mindenkinek
Hello
Ezuttal sikerult elinditani. Nagyon keves alapzaj, tiszta, jo hangminoseg. A vegfokok is lassan melegednek, de nem forrosodnak fel. Az egyetlen gond az hogy a teljesitmenye nem nagyobb 10W-nal. Rakotottem egy eloerositot is, hogy talan a jel volt kicsi, de nem sokat valtozott. Ugy nez ki mas kapcsolas utan nezek, es ezt a kapcsolast nem javaslom senkinek! UDV
Hali!
Most nézem, hogy írtál. Szóval nem nagy vasziszdasz ez a kapcsolás... Sok sikert a következőhöz! Üdv!
Üdv.
Karácsony, ajándék, gépszerelés. TV tuner kártya gépbe be, UPC kábel csatlakoztatásakor fi relé azt mondja, hogy ő most akkor kikapcsol. A számítógép földelt "konnektorba" van csatlakoztatva. Két kérdésem lenne: 1. Jól kötötték-e be a fi relét (sajna nem próbáltam föld+fázis közötti terheléssel ki és most nem a helyszinen vagyok) azaz szabad-e neki leoldania akkor, ha a földelés találkozik a kábel tévé földelésével, ami ugye más potenciálon van? 2. Mit lehet ilyenkor tenni azon kívül, hogy megszüntetem a számítógép földelését vagy a kábel melegpontját használom csak? (Előző esetben áramütés veszély utóbbiban pocsék kép.) Köszönöm a válaszokat!
A problémát már felvetették. Le kell választani a kábeltv-t. Ebben a cikkben van megoldás a leválasztásra.Bővebben: Link
Köszönöm! Szétnéztem topiknyitás elött ugyan a keresővel, de csak tuner meg fi relé kulcsszavakkal azért nem találtam rá erre a cikkre.
2x 10 nF kondi. Ilyesmit vajon nem lehet pár száz forintért venni antennaboltban? (A cikk szerint 10e forint körül mozog egy gyári megoldás.)
Venni, nemtudom... de a megépítése gyerekjáték.Két kondi földelt dobozba.
Nálunk a házba nincs földelés, így a gép is földeletlen ajzatba van dugva. A földelést a kábeltévén keresztül kapja. Mikor bedugom kicsit szikrázik
Afene. Erre nem gondoltam! Mármint, hogy a kábeltévé madzagja is tulajdonképpen föld!
Ebben az esetben a számítógépet nyugodtan leválaszthatom a lakás földeléséről, amig a kábeltévére van csatlakoztatva, onnan megkapja a földet. (Már csak az a kérdés, hogy ez mennyire föld a normál védőföldhöz képest?) Amúgy gugliztam az "antenna leválasztó" kifelyezésre és találtam egy ilyet: Kapható: VIII. ker. Diószegi Sámuel utca 17/c. Telefon: 313-0980 Ára: 578 Ft LINK A 41. hozzászólásban látható a fénykép. Ebből idéztem a címet és az árat. Még egy fénykép is van róla, elég helyes kis kütyü. Ha tényleg van ennyiért, (2006-os dátumú a fórumbejegyzés), akkor nem éri meg barkácsolni. 578 Ft nem vág FÖLDHÖZ és megmarad a szabályos földelés a gépen.
Azért inkább hagyd a hálózathoz földelve a gépet. Ez nálam csak puszta kényszer.
Azért a link gombot használhattad volna. Kérd egy modi segitségét a modositásban jobb felsö sarok, kérdöjel Idézet: „Ebben az esetben a számítógépet nyugodtan leválaszthatom a lakás földeléséről, amig a kábeltévére van csatlakoztatva, onnan megkapja a földet.” Nemigazán jó ötlet. A földelés elsődlegesen védelmi célból van. Az a kábeltévé hálózat kitudja, hogy van földelve, meg a koax kábel sem biztos, hogy képes 30-40A nagyságrendű áramot elvezetni, ha épp arra lenne szükség. Az antennakábelt válaszd le, két darab 100nF-os kondenzátorral. Annyira nem kritikus a dolog, hogy egy olyan dobozkát is csinálj hozzá, mint amit az előbbi linken lehet látni. Egyszerűen a két koaxvéget úgy kötöd össze, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz, de ne érjenek közvetlenül össze. Az a 3mm árnyékolatlan szakasz nem fog jelentős zavart okozni a vételben.
Én is úgy gondolom, hogy marad a szabályos földelés.
Holnapután asszem megnézem azt a boltot (itt van tőlem 10 percre) és ha tényleg ilyen olcsó, akkor megveszem a gyári leválasztót, ha meg nem lehet kapni vagy húzósabb áron, akkor a potyo által javasolt megoldás lesz, azaz doboz nélkül, rövid blankolással és rövidre vágott lábakkal a két kondi. (Ha meg így túl zajos, akkor barkácsolok hozzá dobozt.) A linket elcsesztem, de már nem tudtam módosítani mert nem engedi a fórummotor. (ráadásul a beszúrás is rossz helyre sikerült)
Üdv
Még elég kezdő vagyok. Nekem olyan problémám van hogy építettem két 80W-os két utas reflex hangfalat és nagyon szépen szólnak az erősítő földelt azt készen vettem. Laptopra dugom a rendszert.Ha viszont bedugom a laptop tápját a hangfalak búgnak.Előre is köszi a helpet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |