Fórum témák
» Több friss téma |
Szia picit próbáltam agyilag felfogni a készüléked működését, szóval ha jól értem ha én is 1,66A áramot mértem a készülékemen akkor a sárga led első és második begyjutása között eltelt időnek 21,7 másodpercnek kell eltelnie, ugye?
Ennek ellenére a led fixen villog másodpercenként terheléstől függetlenül, vajon ez szerelési hibára adhat okot? Amúgy ne haragudj, ha rosszul értelmezem, arra törekszek h megértsem.
Amúgy ilyen lett a számláló fet-je még nincs benn, holnap jön meg, de szerintem ez nem befolyásolja az áramkőr működését.
Hello! A számításod jó. De a cikkben szerintem elég alaposan leírtam mindent. Miért nem az alapján méregetsz. A számláló Fet-je nem befolyásolja, de mi van akkor a feszültség/frekvencia átalakítóban? Mert abban is egy BS250 van. Ott vannak az adatok, csak meg kell méregetni.. üdv!
Szia már majd egész nap kínlódok vele, de nem akar jó lenni, ha berakom a Q1 fetet villog a led mint a szélvész ha kiveszem akkor csak világít.mértem a P1 csúszka ás a VCC közöt azt terhelés alatt szépen tudom szabályozni 0-500mv ig, de az U1 7 es lábán vagy a fet környékén már semmi szabályzás nem észlelhető mintha a Q1 és a potméter között semmi kapcsolat nem lenne.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Hogy tudnám megnézni, hogy a P1 szabályzásával nyitogat e a fet?
Hello! Az IC és a Fet áramgenerátort alkot. A 0..500mV-ot kell mérned az R3 ellenálláson is. Ha C2 kondit rövidre zárod egy uA-t mérő műszerrel, akkor 0..5uA áramot kell mérned, a 0..500mV feszültségváltozásra.. üdv!
Na igen ezt próbáltam én is, és semmi nem történt, a végén még annyit tettem, hogy a multimétert bekötöttem a fet g re, és a vcc közé, és ahogy ohm-mohm állásban kapcsolgattam a műszert frankón változott a villogási sebesség, ezért hát gyanítóm hogy a tl062 ezen fele nyekket mondott.
Nagyon más már nem lehet a pedométer is számlált csak kb másodpercenként kétszer ahogy a led villogót, sajnos most nincs újabb ic-m majd hétfőn próbálok venni.
Az Ohm mérőnek nem igazán kellett volna beleszólni a dologba, mert az IC kiegyenlítené a hatását. Nem lehet, hogy az IC-nek nincs tápja, vagy kimenete. Vagy is a 4-es, 8-as és 7-es láb jól van beforrasztva? Nézd meg az IC másik fel működik-e. Lekapcsolja-e az izzót, ha lecsökken a feszültség. (Kisebb teljesítményű izzóval is próbálható labortápról.) üdv!
A műszert az ic nélkül kötöttem a fet re, amúgy 20w izzó van bekötve, és gyönyörű szépen kapcsolja be-ki , a lekapcsolás is megtörténik 10,04v on, ref fesz 2,47v, Szerintem a másik fele döglött.
Az is ritka,ha egy IC nem jó, de hogy csak az egyik fele működik, az már " fehér holló". Kivét, ha valamit elkövettek már ellene. üdv!
Hát nem tudom, próba cseresznye, majd meglátom.
Köszönöm
Jó napot kicseréltem az ic t továbbra is fennáll a helyzet, átkötöttem a tantált az ampermérővel 5mA folyik rajta és továbbra sem szabályozható.
Van isten, működik az áramkör, kicseréltem a fet-et egy újra és csodák csodája működik, a meghibásodás oka szerintem az volt hogy fordítva köthettem be a fet-et, vagy az hogy sokat forrasztottam ki-be, sajnos olyan fet-et tudtam venni ami nem molnár to92 tokozású, hanem mind két fele csapott és egyszerűen alig tudtam beazonosítani a lábait.
Még egy kis észrevétel, az a láb ami a bekapcsolásért felel amire a kacsolót kötöm, ha egy darab fémet hozzáérintek a nélkül hogy rövidre zárnám a pozitívhoz már be is kapcsol az áramkör, ez későbbiekben nem lesz gond, már mint úgy értve hogy az interferenciás zajok nem fogják bekapcsolni? Köszönöm, hogy az eddigiekben időt szakítottál rám. Lajos
Hello! Szívesen! De ha ez téged zavar (interferenciásan ) akkor tehetsz a nyomógombra egy 100nF-os kondit. De hol lesz itt olyan? Nem rádió ez. Oly egyedül lesz szegény az aksival, hogy szinte megöli az unalom. Nem? üdv!
Sziasztok!
Adott 2 darab LC-XD1217PG Panasonic Akkumulátor. Jelen pillanatban 6 V-os kapocsfeszültséget mérek rajtuk. Gondolom ez már jócskán a mélykisüléses állapot. Van esély arra , hogy ezeket az akkumulátorokat feltöltsem és későbbiekben használni tudjam?
Hello! 6V a lemerült feszültsége, az még nem mélykisütés. De a kérdés önmagát kérdőjelezi meg. Töltsd fel, és meglátod. Mit veszíthetsz? üdv!
Nem sok esély van, hogy életre keltheted. De mindenesetre megpróbálhatod egy regeneráló töltővel, veszteni valód nincs. Van a fórumon topikja.
12 V -os akksinak? Nem is tudom
Hello! Azt meg sem néztem! A feszültségből gondoltam, hogy 6V-os aksi.. Köszi!
Ne haragudj az nem is írtam , hogy hány voltos. 12V-os ahogy pucuka írta. Köszönöm az infókat. Akkor megkeresem azt a regeneráló töltőt és megépítem.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Amúgy ha jól megnézed, benne van a típusszámában. XG12(V)17(Aó)PG(kivezetés, vagy egyéb opció). Jobb helyeken így szokás.
Sziasztok!
Van egy szinte alig használt cellazárlat gyanús 12V 100Ah-s akkum (wi1d h0rse). Áramszünet esetére készenléti rendszerben üzemelt (másik kettővel együtt) 50Wp napelem tartotta feltöltve őket. Majd átraktam egy másik hasonló rendszerbe (átrakáskor még 12V felett volt) ahol nincs hálózati áram, ott egy darabig üzemelt, majd egy keveset, de folyamatosan fogyasztó eszköz lemerítette. A töltő leválasztotta a fogyasztóról, nem ment mély kisülésbe. Hazahoztam, de nem tudom feltölteni akkutöltővel. 10.6V-ig tölthető, egy cellában több az elektrolit, abban a savsűrűség a skála alját sem éri el, a többi cella jónak tűnik. Ha agyonhasznált akku lenne nem is foglalkoznék vele, de talán még 100Ah-t sem használtam belőle... Lehet kezdeni vele valamit kidobáson kívül?
Nekem is van 2 gépkocsiakkum, ugyanígy 1 cella zárlatos. Előtte még indított, aztán nyekk.
Lenne még 10 használható cellám, ha szét lehetne szedni (de nem lehet). Többségében nem szulfátosodás miatt pusztulnak el, hanem egy cella zárlatossá válik. Oka lehet: -lemerített akkut feltöltés nélkül használnak(bebikázás), a generátor jól megküldi sok A-rel, a lemezek görbülnek: cellazárlat - kis áramú hosszú idejű kisütés, akkor is, ha nem merül 11V alá -működik, de cserélni kell, mert a cellakivezetéseknél engedi a savat. Valahol javasolták a nagyáramú kisütést, hátha elégeti a zárlatot okozó ólomhidat (nem próbáltam). A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Ha ilyen új, akkor tán garanciális. A legtöbb akkura két év garancia van, de egy mindegyikre. Van olyan is amire három. A nagy áramú töltést, kisütést megpróbálhatod, ha nincs más esély úgy is mindegy.
Újnak nem új, 2 vagy 3 éves. Ha jól emlékszem tesc0-ban vett, oda sokszor a gyengébb cuccokat küldik eladásra...
Nagy áramú kisütést majd valahogyan megpróbálom, köszönöm a tippet.
Az első nem fordult elő, a második egy esetben, akkor pár napig volt rajta egy 2-300mA-t fogyasztó eszköz (+ a napelemes töltő aminek még biztos van minimális fogyasztása).
A harmadikat nem értem, a cellák csak a tetejükön vannak összekötve, nem? Bosszantó hogy 30e ft-ot kiad az ember rá és komolyabb használat nélkül kidobható. Az alacsonyabb kapocsfeszültségen kívül van más hatása a cellazárlatnak? Arra gondoltam, hogy alacsonyabb feszültségű eszközöket még tudnám használni róla, csak a töltést kell megoldanom...
A cellazárlat csak a zárlatos cellát meríti, többi cellát nem érinti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |