Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   23 / 51
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Köszönöm a bizalmat!
Szereztem már be könyvet is (Vörös Tamás: PIC kezdőknek), de család mellett nagyon kínlódva tudom elolvasni, értelmezni. Gyakorlati oldalról szeretem megtanulni a dolgokat és bizony a számítógép belső dolgai (memória mit hogyan kezel, címzés, stb) valahogy misztikusnak tűnnek még mindig. 73-as kiadás vagyok és a suliban ezeket anno még nem nagyon tanították alaposan. Valami HT1080Z-re emlékszem egy magnóval
Letöltöttem egy pic-es szakdogát is, ebben is akadnak egyszerű feladatok.
A pickithez is van próbamodul, azon is gondoltam valami ledvillogtató gyakorolgatást.
Kérdés, hogy az áprilisban születő újabb ikrek mennyi időt engednek majd ezekre a dolgokra. Félek tőle, hogy egy jódarabig semmit.

Na elcsendesedek, mert Frankye killövi az OFFenzívámat
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Akkor 6 évvel vagy fiatalabb!
Itt a fórumon Topi cikkeit olvastad? Szerintem nagyon jó kezdésnek!
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Igen, igazad van, nagyon jó cikkek, ki is nyomtattam, de még csak futólag néztem bele.

Közben összeírtam, milyen hangok lesznek a 12-ben:

1. Hi-Lo (Eriston150)
2. Wail (Eriston150)
3. Yelp (Eriston150)
4. Air Horn
5. Deep Horn (watt)
6. Code3 Wail
7. Code3 Yelp
8. Code3 hyperyelp
9. ?
10. ?
11. ?
12. Máv szignál

Még töröm a fejem, mik legyenek az üres helyekre, szétnézek a szirénás oldalakon.
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Idézet:
„Akkor 6 évvel vagy fiatalabb!”

Mi meg egyidősek vagyunk...
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Kihagytad a fagyisautó hangot!

És nem szóltunk róla, hogy lehet akár kétféle magasságú AirHorn is, egy mély, meg egy közepes...
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Sokféle horn hangot lehet kreálni, amit legutóbb betettem az nem tetszik?
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Hopp várjál, lehet, hogy még nem is hallottam! Tudnillik nem is néztem, volt e a hangoknál változtatás, csak kopizgattam befelé a sajátokat.
Nem valami brutál mély horn volt véletlenül? Mert 1x mintha valami más hangot adott volna, de azt hittem, én írtam el valamit.
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Kéne egy kotta a fagyisautós hangról és megoldom
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Akkor értem már, miért nem siet Frankye a szirénával!
A "40-es" táblánál lassítani kell!
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Kösssssssz! Ezt vártam! :beka2: :beka3: :crazya:
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

OK, mindjárt megpróbálom lekottázni!
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Íme a fagyisautó-szignál.
Nem biztos, hogy tökéletes, de lehet csiszolgatni rajta. Ha esetleg túl mély, vagy túl magas, akkor egy-egy vonallal fel-le eltolható, csak a hangjegyek egymáshoz viszonyított távolsága ne változzon. (Hacsak nem nagyon idegenes a hangzása, mert valamit elszámoltam a kottázásban! )
(#) Norberto válasza Frankye hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Sajna van benne hiba

4-dik és 6-dik hangot nézd meg! (vagy dúdold el!)

A 6-dik hangnak mindenképp magasabbnak kéne lennie a 4-diknél...

Szóval szerintem a legutolsó előtti hang egy egész hanggal feljebb kerül, a legutolsó is úgyszintén!
(#) még1MbR hozzászólása Dec 15, 2007 /

Köszi szépen Frankye, írtam is a zenész ismerősnek, hogy frekiket kapjunk
Vagy az is jó, ha megmondod, melyik hangjegy milyen nevű hangot takar, megkeresem a máv szignálos táblázatból.
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Szerintem is hibás a kotta. Az eredeti tele van félhangokkal szerintem...
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Dec 16, 2007 /

Könnyen lehet, fejből, hallás után próbáltam lekottázni, de már vagy 30 éve tanultam zenélni, szóval rég volt, tán igaz se volt...
Elnézést kérek érte!
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Nincs miért! Kiindulási alapnak jó, csak finomítani kell. Én csak belekotyogok, mert én nem tudom hogy kell a fél hangot jelölni, talán valami füllel, vagy mifene... Pedig valamikor én is tudtam...
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

A félhangot a hangjegy előtt álló # vagy b jelöli.
De nekem az a gyanúm, hogy te a "nem vonalon ülő" hangjegyekre gondoltál, amik egész hangok, csak nem a vonalon, hanem a vonalak között vannak. Vagy nem erre gondoltál?
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Ha megsúgod a hangok nevét sorban (antitalentum vagyok), kipróbálom azt, hogy beütöm az asszony nokia telefonjának a hangszerkesztőjébe... aztán lejátszom és a botfülemmel meghallgatom
"Nehogymá" ne tudjunk öszehozni egy ilyen hangot
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

Inkább kellene egy ilyen gyerek "szájzongora", vagy mi, amit fújni kellett, és nyomogatni a gombjait. Vagy ha valaki tud a neten valami egyszerű szint-programot, azt kipróbálnám! (A régi gépem hangkariához volt, de az a gép az örök bitmezőkre távozott...)
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

Például a nokia 3110-en nézve a máv szignál:
4c3 8g2 8a2 4g2 8e2 8f2 2e2
Az első a hang hossza, a második a neve, a harmadikat nem tudom
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

Igen, nekem is volt 3110-esem!
A harmadik azt jelenti - ha jól sejtem! - hogy hanyadik a hangsorban, azaz, melyik oktáv adott hangja. (Lásd: Jimmy 8 oktávja... :bummafejbe: avagy :gun: )
Bocs a hülye képes viccért!
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Dec 22, 2007 /

Lelőtte a poént!
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

1 férj
2 feleség
3 gyerek
4 kocsi
5 szoba
6 arany
7 ezüst
8 oktáv
9 miliméter...

Akkor is a kakas győzött!
(#) még1MbR hozzászólása Dec 25, 2007 /

Gondoltam felhozom kicsit a topicot... tovább bütykölöm a watt féle szirénát. lassan teljesen kész a dobozolás. Teszek fel majd képeket. Jó lassan készül és még a végén így is második leszek
A topicnyitó Vanzerr mester hogyan áll amúgy? Nem írt mostanában, pedig kiváncsi vagyok rá...
Bütyköljetek és egyétek a beiglit két marokra
(#) vanzerr válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

Szia Miki!

Az én szirénám egyenlőre áll, túl hideg van a garázsba és nem volt kedvem vele foglalkozni.
A múlt héten kaptam egy kis kályhát, hétvégén sikerült is beállítanom a próbafűtés is sikeresen zárult, így mostmár szabad az út a szerelgetéshez.
Amúgy próbálgattam ismét a 18f2321-es pic-el de nekem továbbra is kattog. Kipróbálom még a watt féle "kishangszórós" tesztet hátha úgy sikerrel járok.
(#) vanzerr válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

Na meg az az igazság, hogy megérkeztek a nixie csöveim és most az órámmal voltam elfoglalva.

Azt szerettem volna kérdezni Miki, hogy milyen az a doboz amibe sikerült belerakni a torroid trafót?
(#) még1MbR válasza vanzerr hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

A Lomexben vettem, akciós volt, talán 500Ft?
A külső mérete 90x150x53mm és éppen befér cipőkanállal a toroid. Azért célszerű inkább 60mm magasat venni, mert ez már nagyon szűk, nincs egy fölös mm-sem, még a trafó lefogató lemez szivacsát is vékonyítanom kellett
A 90mm-es szélesség is jobb lenne 100-asban.
Lesz majd fotó, csak még be kell faragnom a forgókapcsolót és a bekapcsolót és kész is van.

Kattogás:
Nekem a vezeték nem volt megfelelő, alig érintkezett a krokicsipesznél a szigetelés alatt. Emiatt a nagy áramfelvétel lehúzta a bemenő feszt--->pic megzavarodott.
Cseréld ki vastag vezetékre és a pic 5V-ját is kösd át próbaképp úgy, ahogy Watt leírta. Meg fog javulni.
(#) még1MbR hozzászólása Dec 30, 2007 /

Érdekes kérdés merült fel bennem... tárcsás kapcsolót használva vajon mit fog csinálni a 18F2321 a Watt féle sziréna esetén?
A mentős használat miatt jutott eszembe... ott ugyanis folyamatosan tekergetve van ide-oda. Nem fog e a hirtelen bemenetváltások miatt megbolondulni?
Tudom, hogy van a progiban egy prellmentesítő ciklus, kérdés, hogy az jó e a dzsekszlis használatra is?
(még nem üzemel a mentős csapatnak a sziréna, sok volt az egyéb elfoglaltság)
Ezt a cikket olvasva jutott eszembe mindez:
Bővebben: Link

A sajátomon ki fogom próbálni, valami jó extrém módon
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Szerintem a fő ágba kell még egy kapcsoló, amivel a kiválasztott hangot bekapcsolod.
Egyébként nem okoz semmi gondot a gyors átkapcsolás, csak egymás után megszólalnak a hangok esetleg.
Következő: »»   23 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem