Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Köszönöm a bizalmat!
Szereztem már be könyvet is (Vörös Tamás: PIC kezdőknek), de család mellett nagyon kínlódva tudom elolvasni, értelmezni. Gyakorlati oldalról szeretem megtanulni a dolgokat és bizony a számítógép belső dolgai (memória mit hogyan kezel, címzés, stb) valahogy misztikusnak tűnnek még mindig. 73-as kiadás vagyok és a suliban ezeket anno még nem nagyon tanították alaposan. Valami HT1080Z-re emlékszem egy magnóval Letöltöttem egy pic-es szakdogát is, ebben is akadnak egyszerű feladatok. A pickithez is van próbamodul, azon is gondoltam valami ledvillogtató gyakorolgatást. Kérdés, hogy az áprilisban születő újabb ikrek mennyi időt engednek majd ezekre a dolgokra. Félek tőle, hogy egy jódarabig semmit. Na elcsendesedek, mert Frankye killövi az OFFenzívámat
Akkor 6 évvel vagy fiatalabb!
Itt a fórumon Topi cikkeit olvastad? Szerintem nagyon jó kezdésnek!
Igen, igazad van, nagyon jó cikkek, ki is nyomtattam, de még csak futólag néztem bele.
Közben összeírtam, milyen hangok lesznek a 12-ben: 1. Hi-Lo (Eriston150) 2. Wail (Eriston150) 3. Yelp (Eriston150) 4. Air Horn 5. Deep Horn (watt) 6. Code3 Wail 7. Code3 Yelp 8. Code3 hyperyelp 9. ? 10. ? 11. ? 12. Máv szignál Még töröm a fejem, mik legyenek az üres helyekre, szétnézek a szirénás oldalakon. Idézet: „Akkor 6 évvel vagy fiatalabb!” Mi meg egyidősek vagyunk...
Kihagytad a fagyisautó hangot!
És nem szóltunk róla, hogy lehet akár kétféle magasságú AirHorn is, egy mély, meg egy közepes...
Sokféle horn hangot lehet kreálni, amit legutóbb betettem az nem tetszik?
Hopp várjál, lehet, hogy még nem is hallottam! Tudnillik nem is néztem, volt e a hangoknál változtatás, csak kopizgattam befelé a sajátokat.
Nem valami brutál mély horn volt véletlenül? Mert 1x mintha valami más hangot adott volna, de azt hittem, én írtam el valamit.
Kéne egy kotta a fagyisautós hangról és megoldom
Akkor értem már, miért nem siet Frankye a szirénával!
A "40-es" táblánál lassítani kell!
Kösssssssz! Ezt vártam! :beka2: :beka3: :crazya:
Íme a fagyisautó-szignál.
Nem biztos, hogy tökéletes, de lehet csiszolgatni rajta. Ha esetleg túl mély, vagy túl magas, akkor egy-egy vonallal fel-le eltolható, csak a hangjegyek egymáshoz viszonyított távolsága ne változzon. (Hacsak nem nagyon idegenes a hangzása, mert valamit elszámoltam a kottázásban! )
Sajna van benne hiba
4-dik és 6-dik hangot nézd meg! (vagy dúdold el!) A 6-dik hangnak mindenképp magasabbnak kéne lennie a 4-diknél... Szóval szerintem a legutolsó előtti hang egy egész hanggal feljebb kerül, a legutolsó is úgyszintén!
Köszi szépen Frankye, írtam is a zenész ismerősnek, hogy frekiket kapjunk
Vagy az is jó, ha megmondod, melyik hangjegy milyen nevű hangot takar, megkeresem a máv szignálos táblázatból.
Szerintem is hibás a kotta. Az eredeti tele van félhangokkal szerintem...
Könnyen lehet, fejből, hallás után próbáltam lekottázni, de már vagy 30 éve tanultam zenélni, szóval rég volt, tán igaz se volt...
Elnézést kérek érte!
Nincs miért! Kiindulási alapnak jó, csak finomítani kell. Én csak belekotyogok, mert én nem tudom hogy kell a fél hangot jelölni, talán valami füllel, vagy mifene... Pedig valamikor én is tudtam...
A félhangot a hangjegy előtt álló # vagy b jelöli.
De nekem az a gyanúm, hogy te a "nem vonalon ülő" hangjegyekre gondoltál, amik egész hangok, csak nem a vonalon, hanem a vonalak között vannak. Vagy nem erre gondoltál?
Ha megsúgod a hangok nevét sorban (antitalentum vagyok), kipróbálom azt, hogy beütöm az asszony nokia telefonjának a hangszerkesztőjébe... aztán lejátszom és a botfülemmel meghallgatom
"Nehogymá" ne tudjunk öszehozni egy ilyen hangot
Inkább kellene egy ilyen gyerek "szájzongora", vagy mi, amit fújni kellett, és nyomogatni a gombjait. Vagy ha valaki tud a neten valami egyszerű szint-programot, azt kipróbálnám! (A régi gépem hangkariához volt, de az a gép az örök bitmezőkre távozott...)
Például a nokia 3110-en nézve a máv szignál:
4c3 8g2 8a2 4g2 8e2 8f2 2e2 Az első a hang hossza, a második a neve, a harmadikat nem tudom
Igen, nekem is volt 3110-esem!
A harmadik azt jelenti - ha jól sejtem! - hogy hanyadik a hangsorban, azaz, melyik oktáv adott hangja. (Lásd: Jimmy 8 oktávja... :bummafejbe: avagy :gun: ) Bocs a hülye képes viccért!
1 férj
2 feleség 3 gyerek 4 kocsi 5 szoba 6 arany 7 ezüst 8 oktáv 9 miliméter... Akkor is a kakas győzött!
Gondoltam felhozom kicsit a topicot... tovább bütykölöm a watt féle szirénát. lassan teljesen kész a dobozolás. Teszek fel majd képeket. Jó lassan készül és még a végén így is második leszek
A topicnyitó Vanzerr mester hogyan áll amúgy? Nem írt mostanában, pedig kiváncsi vagyok rá... Bütyköljetek és egyétek a beiglit két marokra
Szia Miki!
Az én szirénám egyenlőre áll, túl hideg van a garázsba és nem volt kedvem vele foglalkozni. A múlt héten kaptam egy kis kályhát, hétvégén sikerült is beállítanom a próbafűtés is sikeresen zárult, így mostmár szabad az út a szerelgetéshez. Amúgy próbálgattam ismét a 18f2321-es pic-el de nekem továbbra is kattog. Kipróbálom még a watt féle "kishangszórós" tesztet hátha úgy sikerrel járok.
Na meg az az igazság, hogy megérkeztek a nixie csöveim és most az órámmal voltam elfoglalva.
Azt szerettem volna kérdezni Miki, hogy milyen az a doboz amibe sikerült belerakni a torroid trafót?
A Lomexben vettem, akciós volt, talán 500Ft?
A külső mérete 90x150x53mm és éppen befér cipőkanállal a toroid. Azért célszerű inkább 60mm magasat venni, mert ez már nagyon szűk, nincs egy fölös mm-sem, még a trafó lefogató lemez szivacsát is vékonyítanom kellett A 90mm-es szélesség is jobb lenne 100-asban. Lesz majd fotó, csak még be kell faragnom a forgókapcsolót és a bekapcsolót és kész is van. Kattogás: Nekem a vezeték nem volt megfelelő, alig érintkezett a krokicsipesznél a szigetelés alatt. Emiatt a nagy áramfelvétel lehúzta a bemenő feszt--->pic megzavarodott. Cseréld ki vastag vezetékre és a pic 5V-ját is kösd át próbaképp úgy, ahogy Watt leírta. Meg fog javulni.
Érdekes kérdés merült fel bennem... tárcsás kapcsolót használva vajon mit fog csinálni a 18F2321 a Watt féle sziréna esetén?
A mentős használat miatt jutott eszembe... ott ugyanis folyamatosan tekergetve van ide-oda. Nem fog e a hirtelen bemenetváltások miatt megbolondulni? Tudom, hogy van a progiban egy prellmentesítő ciklus, kérdés, hogy az jó e a dzsekszlis használatra is? (még nem üzemel a mentős csapatnak a sziréna, sok volt az egyéb elfoglaltság) Ezt a cikket olvasva jutott eszembe mindez: Bővebben: Link A sajátomon ki fogom próbálni, valami jó extrém módon |
Bejelentkezés
Hirdetés |