Fórum témák
» Több friss téma |
Valahogy így próbálnám. Mondjuk te is megkereshetted volna a képek között.
Az a problémám hogy az 5. helyen üres, nem lehet odakötni semmit.
Felül 3hely, alul 2van bal és jobb oldalt egy csatlakozó. Vagy ugyanez a megoldás, csak az 5. csatlakozó helyén nekem nincs semmi,és logikusan egyel arébb teszem a 3as alá?
Szerintem igen. Próbáld ki baj nem lesz belőle.
Valami nem jó.
Bekötöttem a rajz szerint a motor csak búg. A kondi van rossz helyen, vagy rosszul bekötve...? Így kötöttem:
Valóban a fázis van rossz helyre bekötve. Ha még egyszer megnézed a zolika 60 által küldött rajzot, kiderül hogy a te rajzod szerint a fázis vezetőt az 5- ös lábra kellett volna kötnöd. A nulla az jó helyen van, meg a kondi is. Tisztelettel: Jani.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Siker!
maszek0005, zoli60 Köszönöm! Elindul már a motor, csak az a problémám hogy lassan teker, a centrifugát keresem most rajta! A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
A nullát hagyd ott a másik kettőt tedd át az 1-4-re. Persze biztos nem vagyok benne, de meglátjuk.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
Kipróbáltam, az eredmény ugyanez... A Centrifugát nem találom sehol, a motor ereje egyenértékű a nudlival. Nemtudom hogy a mosógép hogy moshatott ilyen gyenge motorral, ha jól kötöttem...
Lehet, hogy már nem mosott, mert hát szétszedésre került. Egy másik kondid nincs véletlenül, hogy kipróbáld nem az-e a hunyó.
Sziasztok!
Van egy mosógép motorom, nem tudom, hogy milyen fajta. Köszörűnek szeretném használni. Van hozzá két darab kis kondim, egy 12 MF-es és egy 12,5-ös. Meg egy bazinagy kondi is van, az hány mikrofarados? Jó lehet ehhez a motorhoz? Így néznek ki: kondik nagykondi felirat lábkiosztás Melyik láb a fázis és mi a másik? motr És fogalmam sincs, hogy mit hova kéne kötni,, ezért , ha tudtok, akkor dedós szinten leírnátok nekem? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Nagy kondi 10µF mindegy nekik melyik lábon van a fázis.
Értem, köszönöm. A többi kérdésemre esetleg tudnál válaszolni? Ez a kondi magában jó lenne ehhez a motrhoz?
A nagykodni kicsi lesz, átgondoltam, az ugye 10 mikrofarados(nem tudok olyan mikro jelet).
Nem szeretnék kellemetlenkedni, de esetleg tudnál válaszolni a kérdéseíimre? Nem sok a szabadidőm, persze neked sem, tudom, csak be szeretném fejezni ezt a projektet, mert az előző motor leégett..
Sajnos nem tudom, hogy jó-e hozzá, de bátran próbáld ki vele, valami ilyesmi kellhet, mint ezek esetleg 14uf. Ha megy és nem melegszik nagyon, akkor jó. Kipróbálhatod mindegyikkel, baj nem lesz belőle. Ha melegszik, vagy nem indul csak zúg akkor próbáld másikkal. Kellemetlenkedésről nincs szó, csak a munkahelyemről irkálok és néha dolgoznom is kell.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Köszönöm a gyors választ!
Kipróbálnám nagyon szívesen. De odáig jutottam el csak, hogy búgott a motor. Nem tudom, hogy melyik jelölés mit is jelent, nem én kötöttem be azokat a vezetékeket sem. ( S S L 4 10 3 11 12 ) Rendben, ez igaz. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Csak sárga, fekete és kék vezetékek jönnek fel a motorból. Összesen 8 darab.
Sziasztok!
Az alábbi mosógép motorjával és vezérlésével bajlódok. De nem teljesen tiszta, vagy nem jól értelmeztem valamit! Manual 8. oldal A vezérlésen 5+2 láb van. (a +2 a tacho) Ahogy én kötöttem: 1 - F 2 - N 3 - Motor (forgórész egyik vége) 4 - N 5 - Motor (állórész egyik vége) A motoron 4+2 láb van. 1 - Motor (forgórész egyik vége) 2-3 - Rövidzár 4 - Motor (állórész egyik vége) A rajzból én ezt szűrtem le...nem működik! Bekötöttem simán sorba kötve a tekercseket 230-ra, de akkor ugye pörög, mint a fene! Kérdés: Hogy kell bekötni a vezérlést? Hogy működött a szabályzás? (lassú, gyors) Köszi! SZIA. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Üdv!
A tachot kösd a helyére! (vezérlő XC2/1-es, 2-es láb, motor 6, 7-es láb) A vezérlőn XC1/1-re nulla, XC1/2-re fázis, XC1/4-et hagyd üresen. XC1/3-on álítja szerintem a mosó/centrifuga fordulatot. Ezt kösd a fázisra vagy hagyd üresen. A XC1/5.láb a motor 2-es lába(állórész). A motor álló és forgórészét kösd sorba! (a motor 3-as és 4-es lábát kösd össze, az 5-ös lába megy a nullára.) Irányváltást nem tudsz, az eredetileg a programkapcsoló végezte. Ha fordítva forog, cseréld meg a motoron a 4-es és 5-ös lábat. A vezérlőre tedd rá a centrifugafordulat kiválasztó kapcsolót is, ahogy eredetileg volt. Anélkül valószínű nem működik. Nem biztos, hogy így jó, a csatolt rajz alapján néztem. Remélem jól.
Szia!
Tacho be van kötve. A tanácsaidat követve sem csinál semmit. Szerintem a 2-es, 4-es láb ugyanazt kell kapja (N). Az a víznyomás kapcsolótól jön és gondolom amíg nincs víz, nem forgat. (Szerintem) 1-es, 3-as szintén (F). Ha centri van, ha mosás akkor nem tudom ?! XC1/1 - F XC1/2 - N XC1/3 - mosó(?)/centri(F) XC1/4 - N XC1/5 - Motor Motor tekercsei továbbra is sorba vannak kötve. A 2-es, 5-ös a táp. Lehet, h rossz a vezérlés? Tanácstalan vagyok!
Szia! Nem akarok beleszólni de mindenféle vezérlésre kötés nélkül sem működik a motor? Ha a 3-5 pontokat összekötöd és a 2-4 pontokra L és N ? Ha a motor nem indul el akkor a belső hőkioldója tönkrement. A CUM-re (motorvezérlőre) való csatlakoztatása a motornak kicsit több figyelmet igényel és nem is biztos, hogy elindul ha nem megfelelőek a tekercsek ellenállásai. Tomi111 pedig jól írta le mit hová kellene kötni. Lehet, hogy először mégis a motort kellene kimérned?
.... vagy ha így könnyebb megérteni.
Elindult!
Az utolsó (színes) ábra a helyes! Minden a fázisra (motor 5-ös pontja is)! A CUM 1-es lába nullára. A sys (3) indítja a motort. Ha N1 (4) fázison van mosás, ha lebeg centrifugálás program fut. Az idő diagramok a 9. oldalon vannak. Köszi a segítséget.
Sziasztok!Van 1 Ariston gépből kiszerelt motorom REMCO 5510-es vezérlővel, kondikkal. A motor és a vezérlő +a kondik bekötése eredeti, változatlan, /ahogy a gépből kivettem/. Azt szeretném tudni, hova kössem a 230 v-ot, ha szeretném a kétirányú forgást, és a fordulatszámot is szabályozni?
Esetleg elektronikája nélkül, 1 egyszerű porszívószabályzóval, + kapcsolóval? Az elektronika érintkezői sorban : P; V; A; B; C; COM; POT1; a motorból 5+2 vezeték jön ki (a 2 a tac01 és tac02)4 feket és 1 piros. a gép működőképes volt, csak a rozsda ette meg a kasznit. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
Egy kis kiegészítés. Még jobban örülnék olyan egyszerű kiegészítésnek, amivel a teljes fordulattartományt /0-max./ szabályozni lehetne. Olyan alkatrészekre gondolok, ami kidobott régi készülékekből kiszedhető, pl TV, rádió, porszívó, stb :,. mivel a lakóhelyem és a legközelebbi alkatrészbolt között ott van az üveghegy, és az óperenciás !!!! /Sarti Chalkidikki/
Szia! Meg lehet oldani, a vezérlőt már megtaláltam (gugli a barátunk), de gép kapcsi rajzát még nem..... keresem. Első blikkre 650-850-1000rpm, oda-vissza.
Azért oda is jár a holló (posta), internet meg van.
Bővebben: Link Bővebben: Link Ahogy elnézem ez egy két fordulatra átkapcsolható sokpólusú asszinkron motor, a folyamatos fordulatszabályozás egyszerűen nem fog menni. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2013
Szia pucuka! Miért van a motoron tachogenerátor, jó lenne az egész gép kapcsi rajza, mert én még nem találtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |